Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • вече Пловдив
Мон, не съм сигурна, но според мен поне 3-4 дни е заразно детето (съдя по себе си и малката) - когато обилно тече хремата и се кашля заради секретите.  Rolling Eyes

# 121
Тази сутрин хванах по Канал 1 едно предаване - "Зелената линейка", или нещо подобно  newsm78 Та там, днес за гост имаха УНГ специалист, който говори надълго и широко, отговаряше и на зрителски въпроси. Та той спомена, че децата са даже повече дни "заразни" от възрастните - като че ли 7 дни каза. Намерето го и го изгледайте, имаше доста полезна информация - от "трябва ли да се чистят ушите" до "кога има индикации за уголемена 3-та сливица".

# 122
  • вече Пловдив
Ей сега погледнах в сайта на БНТ, но още не са го качили  Rolling Eyes. Иначе ми стана много интересно, сигурно са дали полезна информация...

# 123
Някой ползвал ли е Енгистол?Аз за пръв път чух за него  днес.Една позната,каза,че била много доволна,взимала го за профилактика на вируси и грип.

# 124
Рони -......то не пречи да лекуваш вирус и след няколко дни пак да си пийне детето аб  Wink та в общи лииниии според зависи...аз моите си ги познавам и като са за аб си настоявам, каквото ще да показва ПКК.
Тъй като имам пълно доверие на педиатъра, се съобразявам с преценката му кога е належащ АБ. Винаги е пускал изследвания, вкл. и газов анализ на кръвта, когато търси нещо конкренто. И май винаги се потвърждава преценката му. Само миналата година в средата на октомври го помолих да минем към АБ без да изчакваме и да кръво-пускаме, защото бяхме в очакване на смъртта на баща ми и никак не ми беше до дебнене на дребешки състояния, а вирусът имаше изгледи да бъде лек и да премине въпреки лечението. Сега е на ЗИнат, който ни беше изписан от друг лекар и който също много харесвам и който лекува до последно без да включва антибиотик. (за сметка на това е голям фен на изопринозина и само от нея имаме назначаван)
Карамел, точно че ако сега пуснете МБ,  ако има бактерии, ще ги видите точно на време за прегледа при педиатъра.

# 125
  • Бургас
Благодаря ви, ще потърся и аз да го изгледам.

Енгистол са изписвали на моя син, но понеже лекарката, която му го изписа никак не ми направи добро впечатление, така и не му го давах. Иначе съм чувала добри неща за него впоследствие.

# 126
Ей сега погледнах в сайта на БНТ, но още не са го качили  Rolling Eyes. Иначе ми стана много интересно, сигурно са дали полезна информация...
Да, интересно звучеше, мен само водещата ме издразни малко, че доста доминираше над водещия, и прекъсваше даже и доктора, голямо плямпало е тази дама  Laughing
Уми,имам една опаковка енгистол, купена в момент на умопомрачение, в който бях решила да купя всичко,за което съм чела добри отзиви при вируси  Embarassed Embarassed Така и не съм го пробвала, но ако може профилактично - ще започна да й давам на малката, че тази седмица е болничка, вече се оправя,, де, но ако можем да успорим процеса, ще пробвам  Rolling Eyes

# 127
  • Бургас
На моя син изписаха Енгистол след един бронхит, за укрепване уж... та точно след боледуване май е добра идея.

# 128
Хм, ще взема да й дам тогава, и без друго само ми заема място в аптечката вкъщи  Laughing Мон, на вас как ви беше изписан като дозировка ?

# 129
Емир , благодаря , сега видях  Hug

# 130
  • Бургас
Хм, ще взема да й дам тогава, и без друго само ми заема място в аптечката вкъщи  Laughing Мон, на вас как ви беше изписан като дозировка ?

Сега погледнах рецептата, моят син е на 8г ако това има значение:
3п по 1т - 7 дни
1п по 1т - 30 дни

Но аз не го давах и за ефект не мога да споделя има ли или не.

# 131
Благодаря   bouquet

# 132
зелените сополи не са за подценяване-наистина Peace-Декстобрин сме ползвали,но от вс третиране на юнака му протече кръв от носа ooooh! ooooh! ooooh!

Момичета,аз имам еден чисто технологичен въпрос /ако е коментират се извинявам/с това често боледуване как успявате да ходите на работа,защото при нас в  момента това е болната тема..ползвам неплатен отпуск,но за др зима ако е с този темп,дано -не Praynig Praynig Praynig Praynig-просто не знам какво ще правим,няма как д аработя 3 дни в месеца ooooh! ooooh!

# 133
me4koni, първата година  се бях побъркала от схеми, за да ходя все пак на работа. Бях почнала работа 2 седмици преди детето да тръгне на ясла, а с тръгването на ясла се започна едно боледуване...Общо взето по 2-3 дни се редувахме аз, мъжа ми, майка ми, баща ми, свекърва ми и зълва ми. Кой когато и колкото може. След това като разреди боледуванията само аз и мъжа ми се справяме.

# 134
  • в огледалото на живота
Енгистол не е ли хомеопатичен продукт?

Общи условия

Активация на акаунт