Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • вече Пловдив
Кога мога да започна да давам Изопринозин ?
Педиатър ли го е изписал или сама реши? Лекарят ще ти каже.  Peace
Дъщеря ми е пила сироп изопринозин след варицелата и по половин капсула на ден за 10 дни като превенция срещу вируси. Файда не видях  Crazy

# 646
  • в огледалото на живота
Лиске,детето не беше ли на Бронховаксом ?
Дай му малко въздух де....не бързай да го тъпчеш отново....това с най-добри чувства,да не се засегнеш  Hug

# 647
Кога мога да започна да давам Изопринозин ?
Педиатър ли го е изписал или сама реши? Лекарят ще ти каже.  Peace
Дъщеря ми е пила сироп изопринозин след варицелата и по половин капсула на ден за 10 дни като превенция срещу вируси. Файда не видях  Crazy

Да,педиатър,ама каза като свършим курса с Биозин-а
Лиске,детето не беше ли на Бронховаксом ?
Дай му малко въздух де....не бързай да го тъпчеш отново....това с най-добри чувства,да не се засегнеш  Hug

Беше,отдавна  Embarassed няма за какво да се засягам.

Ще изчакам  Peace

# 648
Лиси,в смисъл...ти да го дозираш ли?
Аз от вчера давам на баткото на сироп обаче ,защото миналата седмица купувах за бебето.Давам му 3 пъти по 6 мл.На хапчета съм двала 3 пъти на ден по половин хапче ,но много трудно го приемаше,явно горчи.
Ние днес бяхме на лекар,здрави сме всичките.Баткото ще пие Панцеф до събота включително и Изопринозин-а.Морска вода в носа ,това е.Бебето е със сополи ,но били от зъбите ,всичко му било ок.
Чуденката ми е за тържеството утре,госпожата даже настоя да го водя ,но аз му казах ,че не може и сега малко съжалявам.Може би на трябваше да прибързвам и можеше да си иде за 1 час за тържеството.Аз реших да го подготвя от рано и му обясних ,че е болен и т.н.Много ми е гузно сега.

# 649
От нои изплащат до 40 календарни дни болнични, а останалите до 20 дни с лкк, общо 60 дни.

Как се минава тази комисия, с какви документи и голяма ли е разправията?

# 650
  • в огледалото на живота
Ние днес бяхме на лекар,здрави сме всичките.Баткото ще пие Панцеф до събота включително и Изопринозин-а.
А защо даваш АБ ако детето е здраво?

# 651
Като реша да го купувам ще се свържа с педиатърката за дозировката  Peace

# 652
  • Пловдив
малката лисичка  аз съм давала на сироп 2х5мл. 10дни, така е изписван на сина ми.
silvanchence  аз съм ползвала 80, като до 60 се заплащат от ной, а след това ти се водят като неплатено майчинство, но пак се дава болничен, не се плаща просто.
За комисията си трябва Амбулаторен лист от преглед от педиатър за детето и в твоя картон педиатъра да пише за болничния и колко дни препоръчва да ти отпуснат от комисията. Носиш си тези 2 неща- листа и картона там където е комисията и ти казват кога да отидеш да си го вземеш. Поне с мен така беше, оставям на сестрите нещата и те в различните медицински заведения си имат дни за педиатрична комисия и после отивах да си взема болничния.

# 653
Ние днес бяхме на лекар,здрави сме всичките.Баткото ще пие Панцеф до събота включително и Изопринозин-а.
А защо даваш АБ ако детето е здраво?

защото дежурен лекар изписа АБ и аз го започнах ,заради високата Т.След като го давам ,значи би трябвало да изкара 7 дневен курс на лечение с аб,не е ли така newsm78или пак са ме забаламосали newsm78

# 654
  • София
аз не бих дала АБ без кръвни изследвания и изолирана бактерия, има такъв вирус... сополи, кашлица и висока Т. Peace

# 655
  • в огледалото на живота
Данче,зависи ......
Панцеф един път съм давала/на 12ч./но по мои спомени беше към 10дни.Тогава лекувахме гнойна ангина.

За Т и аз не бих включила АБ.....или поне бих изчакала ден,два...Но това си е мое мнение  Peace

# 656
  • София
Данче а защо изопринозин и антибиотик? Едното е тежката артилерия за вирус, другото ясно..
Някак си толкова химия на куп - не знаам....Изопринозина се дозира зависимост от килограмите...3*1/2 е доста малко... това е за дете около 14- 15 кг.
Лиси - на своя глава изопринозин или ?
В ларингитете не съм спец....първия път лечението беше вентолин и пулмикорт - всъщност първо вентолин, после пулмикорт......скапваше се да кашля...изключиха вентолина и нещата се о правиха...- това ми е опита...дали е до дете или в случая не е било нужно вентолин - не знам...Но пътите, в които ми изписват пулмикорт или вентолин разпитвам до откат....

# 657
Емир ,не на своя  Hug

# 658
Оффф,ами не знам да ви кажа...може би прибързах с АБ,но бях доста уплашена и всички край мен ме стресираха и дадох Панцеф-а.Като е започнат - ще го пие.Изопринозин от вчера давам ,друг дежурен лекар ми го изписа,много хаотично лечение направихме този път ,но едва днес успяхме да отидем при нашата педиатърка.Тя потвърди всичко и каза да продължавам ,т.е. няма как да спра Панцеф-а.Синът ми е досега 4 пъти е пил точно този АБ,гледа да давам само в краем случай ,но този път ме беше страх от някоя пневмония ли...не знам ,страх ме беше.

# 659
Данче а защо изопринозин и антибиотик? Едното е тежката артилерия за вирус, другото ясно..
Някак си толкова химия на куп - не знаам....
И на щерката така го предписват-АБ и Изопринозин сироп в едно лечение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт