Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

MAILBOOKS - въпроси, проблеми, предложения

 • 384 801
 • 2 806
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2
Цитат
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПРОВЕРЯВАТЕ ТЕМАТА ЗА АКТУАЛНИ ВЕРСИИ !
Полезна тема, полезна програмка .
Но вкарайте в 1-я пост версията на последната излязла.Иначе как като влезе човек да разбере има ли новини няма ли .....Simple Smile

# 46
 • Мнения: 90
Цитат
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ПРОВЕРЯВАТЕ ТЕМАТА ЗА АКТУАЛНИ ВЕРСИИ !
Полезна тема, полезна програмка .
Но вкарайте в 1-я пост версията на последната излязла.Иначе как като влезе човек да разбере има ли новини няма ли .....Simple Smile

В първия пост е линк за сваляне на последната актуална версия. Peace
(Вероятно искаш да кажеш НАИМЕНОВАНИЕТО на последната версия, за да свериш с това, което имаш.)

# 47
 • Бургас
 • Мнения: 620
Здравейте, от вчера имам проблем с МБ - не мога да получавам книги. Нищо не съм правила различно от преди появата на проблема, в смисъл не съм инсталирала нова версия, нито пък някаква друга програма на компютъра. Току-що изпратих книгите, които ми бяха поискани, значи не е от интернет връзката. Много е странно ползвам програмата от създаването и винаги с последна версия и никога до сега не съм имала подобен случай. Надявам се някой да може да помогне.

# 48
 • В две мънички очи...
 • Мнения: 1 272
Да не е минал някой ъпдейт на операционната система и да е пипнал настройките на firewall-а или някоя кръпка за framework-a.  newsm78
Какво съобщение ти дава?

# 49
 • Бургас
 • Мнения: 620
Не, нищо такова и няма съобщение, просто стои надписа че се получава произведение, но нищо не става. Опитах няколко пъти, първо всички получени наведнъж, после поотделно. Единият път го оставих 8 минути  за да видя ще даде ли съобщение за грешка, но не, нищо налага се аз да прекъсна процеса.

# 50
 • Мнения: 495
Вчера се обнови Мозилата и също не ми отваря програмата.Не изписва никакво съобщение, просто тръгва да зарежда, излиза таблицата с надписите на програмата,
Скрит текст:

изписва "Моля изчакайте" и край.
Проверих- включена е като изключение в защитната стена, какво друго да направя?
Може ли някой да ми изпрати стара версия, да опитам и с нея.

P.S. Проблемът ми е разрешен с любезното съдействие на Diltea, благодаря за помощта и човешкото отношение!

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 23:52 от Anik@

# 51
 • Мнения: 275
Както каза колегата rosenrot_r:
"Ако кликнеш с мишката на "Притежател", списъкът ще се подреди по азбучен ред на потребителите..."
Подредбата е от "а" към "я"... ако обаче кликнете втори път на "Притежател"
подредбата се променя от "я" към "а" (латиница и кирилица).

Същото се отнася и за "Автор" и "Наименование на произведение"...
Търсенето се улеснява неимоверно (отпада досадното писане в полето търся)... примерно:
Търся Георги Господинов -> цък в/у "Автор" -> скролвам авторите до "Г" и
търся нужното ми произведение, ако е налично...
По същият начин може да се търси и по име на произведение...

Удачно е, тази нова за мен - а предполагам и за повечето потребители, -
функционалност да се упомене в първи пост на темата... Ysabell    bouquet

# 52
 • В две мънички очи...
 • Мнения: 1 272
С най-голямо удоволствие но мога да променям само в първите 24ч. поста. Ако Ели има възможност ще го добави Simple Smile

# 53
 • Мнения: 60

MailBooks – нова версия: 14.2.20.1.

Лични съобщения в MailBooks.

Програмата вече разполага със собствена система за обмен на лични съобщения. В основната екранна форма е достъпно бутончето ЛС (Лични Съобщения). Когато нямате ЛС, надписа е черен, при наличие на ЛС – надписа се променя в червен.

При активиране на бутончето ЛС се извежда нова екранна форма, в горната част на която се намира бокс, в който се извежда целия диалог между вас и останалите потребители. В този бокс не може да се пише, а само да се следи историята на съобщенията.

За да изпратите ЛС, трябва да изберете потребител (може да се изпраща ЛС само до един потребител в даден момент). Потребителят може да се избере по два начина:

 • Ако започнете да пишете директно в полето за потребител, под самото поле ще се появи списък с възможните потребители, който се скъсява със всяка въведена буква. В списъка можете да се придвижвате с клавишите стрелки и да изберете с Enter или с директно кликване с мишката.

 • Може да се използва и бутончето за избор на потребител – пак се предлага списък, има и поле за бързо търсене по име..

Въвеждането на текста на ЛС няма нужда от обяснения. Можете да пишете какъвто текст искате – дължината е ограничена до 32768 символа. Ако искате да отворите нов ред или да оставите празен ред в текста на ЛС, използвайте клавишната комбинация Ctrl + Enter. За да спестя въпроси още отсега казвам, че на този етап не се предвижда да има емотикони.

За да се изпрати ЛС задължително трябва да има избран потребител и текста на ЛС да съдържа поне един символ. Изпращането се извършва с Enter, ако курсора е в бокса с текста или чрез бутон Изпрати. ЛС се извежда в горния бокс, а текста на ЛС се зачиства от долния бокс.

Ако се задържите по-дълго в екранната форма, можете да водите диалог в реално време с друг потребител, подобно на Скайп.

Всички ЛС се записват в ежедневни файлове в новата подпапка MESSAGES, разположена в папката на програмата. Независимо колко пъти влизате или излизате от програмата, ще можете да виждате винаги ЛС от деня (от 0:00 часа нататък). След приключване на деня се отваря нов файл с история на ЛС – за новия ден. Можете да разглеждате историята на ЛС чрез бутон История на ЛС (избрания файл ще се отвори с програмата, която отваря по подразбиране RTF-файлове – обикновено Word или WordPad).

Можете да изпращате съобщения до потребители, които са офлайн – те ще получат съобщението когато се включат в програмата.

Очаквам мнения, забележки и препоръки към новата функционалност на MailBooks.

Известяване за нова версия на MailBooks.

От тази версия на програмата ще получавате известие за наличие на нова версия, ако има такава. При получаване на такова известие най-добре е незабавно да изтеглите новата версия и да извършите обновяване. Предвижда се по-нататък тази процедура да бъде напълно автоматизирана.

Дублирани акаунти.

Поради грешна проверка в програмата досега се допущаше регистриране на потребители с едно и също име, но с различни парола и/или мейл (при работа с два или повече компютри). Проблемът е отстранен, но грешния акаунт стои в базата данни и се извежда в списъка с потребители за ЛС. При наличие на потребител с две имена е трудно да се избере на кой точно да се прати ЛС (обикновено този, който е по-напред в списъка, е верният). Ако има такива потребители, не е лошо да ми се обадят – има разработена процедура, с която в списъците ще се вижда само верния акаунт.Изтеглете новата версия на програмата от подписа ми или от първия пост в темата.

# 54
 • Мнения: 106
Не ми се отваря целия прозорец на заявката, не виждам какъв формат се търси. "Влюбени до доказване на противното" ще изпращам в фб2 формат.

# 55
 • Мнения: 55
Отново едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на Pan Joro за новата версия.Супер е с допълненията и при мен   работи перфектно !Благодаря още веднъж!!!!!!!!!

# 56
 • Euskal Herria
 • Мнения: 23 913
Определено имам проблем с новата версия; каквото и да правя, все блокира. Изчетох всичко, което е дадено в помощ за инсталацията, направих настройките и въпреки това проблемите продължават. Една приятелка прати стара версия, която работи. Но ми се искаше да мога да съм с новата версия, все пак има доста опции. Не знам само при мен ли се получава така.

# 57
 • Мнения: 300
Здравейте на всички!

Съвсем скоро разбрах за Mailbooks. Признавам, че още не съм изчела всичко Embarassed и още обмислям дали да я инсталирам, затова преди това искам да попитам там само книги на български език ли се качват?

Благодаря за отговора и слънчев неделне ден  bouquet

Здравей
Не, има и на други езици... И аз от два-три дни съм с нея и много й се радвам. Тя не се инсталира, само се разархивира....

Душко, благодаря за бързия отговор  Hug През уикенда като имам повече свободно време се захващам да прочета всичко за това как действа и да я инсталирам... така де разархивирам  Mr. Green

# 58
 • Мнения: 60
YanaDG, свали MailBooks.rar и го копирай в папката, където ти MailBooks.exe. Кликни с десен бутон на мишката върху MailBooks.rar – в контекстното меню трябва да имаш опция подобна на "Разархивирай в текущата папка". Избери тази опция – трябва да се отвори WinRAR – даваш "Да за всички" или нещо такова, за да се презапишат новите файлове върху старите. Това е правилният начин за обновяване на версията на програмата.

Успех!

# 59
 • Euskal Herria
 • Мнения: 23 913
PanJoro, благодаря, но нищо не помага. Абсолютно и пълно блокиране на новата версия. Жалко, ще трябва да възстановявам старата версия. Или абсолютно всички да изчистя от компютъра и да опитам наново да я инсталирам.

Общи условия

Активация на акаунт