Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 250
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Момичета,аз имам един може би малко тьп вьпрос.когато публикуваме нещо в групичката вьв Фейсбук,дали го виждат и всички останали приятели  newsm78. Защото все пак едно е да си споделям с момичета,които преживяват сьщото,и сьвсем друго да го знаят и останалите ми 500 приятели вьв фб
До колкото знам, групата е тайна, т.е. никой, освен членовете не вижда какво публикуваш там, както и че изобщо си член на такава група.
Аз все още се въздържам да се присъединя, другия месец, живот и здраве.  Hug

Направо се чудя, кой да слушам и на кой да вярвам. И на личната, и на гинеколога, и на фармацефтката си имам доверие. Сега за мен е по-важно децата ми да се оправят, аз криво - ляво, ще окрякам.  Mr. Green

Децата да се оправят по бързо, ама и ти си важна Simple Smile Така че се лекувай успоредно с тях Simple Smile Скорошно оздравяване Simple Smile

# 346
  • ГО
Мерси!
Исках и друго да ви споделя.
Нали вчера се оплаках, че ме боли всичко от гърдите надолу. Днес ходих при един познат лекар - хирург.
По принцип нещо имам проблем с гръбнака, от неправилна стойка ли, от обездвижване ли, не знам, ама се разбутаха работите. Започнах да изпитвам болки в лявата ръка. Първоначално си помислих, че имам проблем със сърцето, ходих на кардиолог, на невролог, на ендокринолог, всеки казва - гръбнака. И сега пак тази болка от него. С две думи - всичко ми се размества и притиска и за това се появява тази болка. С напредване на бременността ще става по зле, защото матката ще започне да расте нагоре и ще притиска ептен. Та, ако някоя има проблеми с гръбнака, да си знае, че каквато и болка да се появи, където и да е, е възможно да е от него.

Някоя мама проблем с пъпки по лицето има ли? Имам много чисто лице, хубава кожа на лицето, пъпки не са ми излизали до сега, ама от повече от седмица съм, като пубер.
Предполагам е от хормоните, ама чудо..
Не знам с какво да се мажа, с нищо до сега не съм си мазала лицето, имам мицеларна вода, ама не знам достатъчно ли е само с нея да се почиствам?

# 347
Моят гинеколог ми каза, че мога да си слагам всякакви капки в носа, както и да смуча всякакви хапчета за гърло. Иначе за кашлица пия Стодал.

На мен и личния и гинеколожката ми казаха д:-) а си пръскам само разтвор на моркса сол. Капки от рода на ксилометазолин са забранени! Иначе и на мен за гърлото ми казаха същото, без ефизол.

Мойта лична пък днес само Ефизол ми каза да смуча.
 ooooh! ooooh! ooooh!

По добре СТРЕПСИЛС. На всички мои бременни приятелки, които бяха болни по време на бременността, това им казваха да смучат. Но по добре се консултирай с фармацевт, но ефизола личната, изрично ми каза единствено него да не пия. Не знам защо. Аз й имам голямо доверие и като каже нещо, я слушам.

Момичета, от вчера съм с кашлица и на мен ми казаха да смуча Ефизол. Ако вдигна температура - антибиотик Оспен. Вече направо не знам на кой да вярвам и какво да правя. И от спешния, и личната ми казаха Ефизол. Ама как да не се усъмниш, като едните го препоръчват, а другите абсолютно го отричат. Аз и детето да не сме опитни мишки...пффф, лекари.

# 348
Здравейте, на всички мами в темата. АЗ съм на 38г. първа бременност ми е и хич не съм запозната с нещата едва от две седмици знам че съм бременна. Мин. седмица доктора ми каза че съм в 7ма седмица значи сега ми е осма и ще го очакваме септември. Е още не са ми казали термина кога ще е чухме му сърцето и в други ден съм отново на преглед. То как е станало не сме разбрали. Целия януари бях на хормони трисеквенс и 5 пъти като правихме любов ми цапаше ярко червено дали съм карала цветна бременност не знам. Но пък хубав цикъл не ми дойде към края на месеца почна едно зацапване в кафяво. Виках си сега ще дойде да ама не. После на 6-ти пуснах един пишкащ тест и на две черти понеже почна често да ми се гади леко. И ей ма на сега сме в 8-ма седмица.

# 349
Камаче от бременността е, ще изчезнат пъпките след 6-7 месеца, не се безпокой  Mr. Green Бързо да се оправяте с дечицата.
И аз съм с кашлица вече и мисля, че само чайчета няма да помогнат. сигурно ще си взема и аз Стодал. За гърлото както писах по-нагоре смуча Хомеожен 9 - те са хомеопатични и безвредни за бременни, а и хубавото е, че помагат.

# 350
Моят гинеколог ми каза, че мога да си слагам всякакви капки в носа, както и да смуча всякакви хапчета за гърло. Иначе за кашлица пия Стодал.

На мен и личния и гинеколожката ми казаха д:-) а си пръскам само разтвор на моркса сол. Капки от рода на ксилометазолин са забранени! Иначе и на мен за гърлото ми казаха същото, без ефизол.

Мойта лична пък днес само Ефизол ми каза да смуча.
 ooooh! ooooh! ooooh!

По добре СТРЕПСИЛС. На всички мои бременни приятелки, които бяха болни по време на бременността, това им казваха да смучат. Но по добре се консултирай с фармацевт, но ефизола личната, изрично ми каза единствено него да не пия. Не знам защо. Аз й имам голямо доверие и като каже нещо, я слушам.

Момичета, от вчера съм с кашлица и на мен ми казаха да смуча Ефизол. Ако вдигна температура - антибиотик Оспен. Вече направо не знам на кой да вярвам и какво да правя. И от спешния, и личната ми казаха Ефизол. Ама как да не се усъмниш, като едните го препоръчват, а другите абсолютно го отричат. Аз и детето да не сме опитни мишки...пффф, лекари.

Аз бях болна 2 седмици от грип, за гърлото ЛЛ ми изписа Фитолор за смучене, което е билково и за температурата , ако вдигна, каза да пия парацетамол. Понеже не обичам лекарствата по принцип, независимо дали съм бременна или не, та общо взето нищо не пих/смуках. Останах си вкъщи и се лекувах, както аз си знам - с чайове, топли компреси и пълноценна храна и почивка. Но ако все пак ми се наложи да си свалям температурата с лекарства, бих пила парацетамол, в никакъв случай- антибиотик  Crossing Arms

Момичета, бях на преглед днес. Бебчо не спираше да ръкомаха и подскача. Беше като някой регулировчик Crazy Всичко при нас е наред и изследванията са ни в нормите  Grinning Слава богу вече ще се гледаме с бебчо с коремен ехограф, че до този момент все на вагинален ме гледаха, което ми беше наистина много неприятно, не знам защо  newsm78 , но на всеки , на когото споделя - ми се смее  hahaha

Приятен следобед, дами   bouquet

# 351
Нощни очи, благодаря!
Забравих да кажа че съм от Пловдив на 24г, първа бременност. От изчисленията като дата на термина ми излезе 17 септември.

Искам да ви попитам нормално ли е да се приема едновременно Утрогестан и Дуфастон ?

# 352
  • ГО
С предната бременност, баш в 9 месец ме тръшна грип ли не знам, ама с адска хрема, болки в гърлото и задух, много кашлях, та с Коризалия, Хомеожен, Урбазон и сироп за кашлица се лекувах. Добре, че бях в 9м.
Много ме е яд на нашите доктори, не знаеш на кой да вярваш.

Относно боядисването..
По принцип не съм човек, който се заглежда кой, как е облечен, каква прическа има и т.н., но предния път при гинеколога ми направи впечатление една бременна. Сигурно беше в 8-9м. от бременността. Правила се е руса (явно преди да забременее) и косата й расла, расла и беше станала много дълга, опърпана и до половината руса, нагоре черна. Не ми хареса, личеше си, че не я е подстригвала и боядисвала.
Моята фризьорка каза, че боята не попада в кръвообращението на майката, така, че е безопасно да се боядисваме. За подстригването - не вярвам в бабини деветини. Не, че защото ми е син, ама на момчето ми не си личи да му е повлияло подстригването ми Wink

# 353
Нощни очи, благодаря!
Забравих да кажа че съм от Пловдив на 24г, първа бременност. От изчисленията като дата на термина ми излезе 17 септември.

Искам да ви попитам нормално ли е да се приема едновременно Утрогестан и Дуфастон ?

Добре дошла   bouquet Аз пия дуфастон и си слагам вагинално утрогестан. От януари съм на тези лекарства. Какво те притеснява?

# 354

Според мен не е нормално, при положение, че и двете са съставени от прогестерон. Не виждам логика да се пият две еднакви неща, но с различни имена. Обикновено изписват Утрогестан и Но шпа и/или другия вариант Дуфастон+Но Шпа. До сега не съм чула да се пият в комбинация и двете  newsm78 За всеки случай, най-добре се консултирай с лекар.

# 355
Yoyo09,аз сьм в 12г.с. и още сьм на Утрогестан и Дуфастон.,но имаики впредвид че сьм след инвитро,при теб незная каква е причината

# 356

Според мен не е нормално, при положение, че и двете са съставени от прогестерон. Не виждам логика да се пият две еднакви неща, но с различни имена. Обикновено изписват Утрогестан и Но шпа и/или другия вариант Дуфастон+Но Шпа. До сега не съм чула да се пият в комбинация и двете  newsm78 За всеки случай, най-добре се консултирай с лекар.

Нормално е, особено при жени, които са след ин витро процедура, като мен Simple Smile Утрогестана знам, че се ползва за по дълъг период от време, и трети месец от бременността. Но самия лекар си преценява колко време се приемат, по колко на ден. Ако се притесняваш по добре попитай лекаря си за това Simple Smile

# 357
Ами в аптеката нещо не успяха да ми разчетат първо рецептата правилно. Изписан ми е Утрогестан вагинално 2х3 и Дуфастон 3х1 до 13 г.с ама фармацевтката ми го разчете тотално грешно и ме пита от кой ден на МЦ ми е изписан и защо до 13 -я ден да го пия. Казах й че съм бременна и това май е 13 г.с, после ми вика ми някаква инфекция ли имаш та и двете лекарства  ще приемаш, а аз нямам. Доктора каза, че това е превантивна мярка и по никакъв начин не могат да ми навредят, ама реших и вас да попитам, защото явно в аптеката само ме объркаха. Притеснява ме, че ми бяха изписани на 11.02, а аз ги взех чак днес и да не съм изпуснала някакъв точен ден в който да е трябвало да ги започна Rolling Eyes Освен тях ми е изписан и В12 мускулно еднократно и ми увеличи Фолиевата киселина на 10 таблетки дневно.

# 358
цвети, в събота съм при начев!
меги, няма проблем, аз като видях, че пишеш за лабораторната грешка и зацепих обърквацията Grinning

при мен пък вчера с коремен ехограф не се виждаше хубаво и пак си направихме прегледа с вагинален. не ми е неприятно, но все пак с коремния е по-готино де Simple Smile

все се каня да ви питам откога важеше забраната за лежане по гръб?

# 359
Не съм забременяла  ин витро.

Общи условия

Активация на акаунт