Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 072
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Към момичетата с проблеми с щитовидната - извинявам се, че така набързо се включвам, но искам съвет. Излязоха ми резултатите, така както ме посъветвахте след Рамус си ги пуснах в Ендокринологията. TSH 1,6, a в същото време FT4 7,9 . Направо съм ошашавена. TSH то в РАМУС ми беше 1,94 и смятам, че горе долу варира в тез граници, може ли според вас при нормално ТСХ да е толкова ниско FT4. Знам, че никак не е добре това. Решила съм утре пак да ходя да пускам FT4 и ако мога да мина при ендокринолог, но от спокойствието ми няма почти грам следа...

Дай референтни

# 661
  • София
Раив, малко сръткава работата с чипса, ама си заслужава определено  Mr. Green
Хваща един обелен картоф и го погваш с белачката от към острата страна на картофа. Така изкарваш около 30 приблизително чипсченца. Така с няколко картофа. Не знам дали ще ги правиш във фритюрник, или в тиган, но принципът е един и същ - слагай резенчетата едно по едно, защото, ако ги сложиш накуп една партида, ще залепнат едно за друго. Пържиш до позлатяване  Grinning
После си ги подправяш както ти е по вкуса. Аз слагам само сол. Оффффффф потекоха ми лигите, докато пиша. Май и аз ще правя днес  Laughing
Юлее, аз на ръка в началото цедях най-добре. нито електрическата, нито ръчната ми свършиха работа. по-натам вече хванах цаката на ръчната, ама с електрическата така и не се справих. Не знам, може би вече ще звуча лошо и ще ми се обидиш, ама ние не сме крави да цедим с ел. помпи.  Shocked Също така не сме и роботи. Кърмата не потича, когато ти й казваш. Не мога да си представя, че ел. помпа би ми свършила работа  newsm78

# 662
ра_ив, ти пиеш ли хапчета?
записа ли си час за ендокринолог?
принципно на мен последният път Начев ми каза, че по-важният показател бил тсх (който при теб е екстра сега), но все пак аз си набавят фт4 от хаповете.

# 663
Здравейте, момичета,
не съм влизала от четвъртък и се озорих докато изчета всичко.
Виждам, че сте напреднали с темите, затова направо се включвам.
За кърменето и помпите - Съветвам младите майки, които наистина искат да кърмят да се обърнат към консултант при затруднения и да не се дават лесно. Нашето начало с малката беше много трудно. Заради секциото ми слезе по-трудно кърмата, а след това беше толкова много, че поради неопитността ми с изцеждането на ръка (помпата Авент не вършеше никаква работа), се стигна до разранени зърна и мастит. За щастие моя позната акушерка ме светна как да се цедя на ръка. Та след трудното начало се кърмихме 2 години Simple Smile Обаче си иска упоритост, ако нещата не се получават по книга.
За количките - моето мнение е че трябва да са леки, с една дръжка, с единични гуми и без напомпване. Моя приятелка не веднъж е била заложница на спукана гума. Зимният кош може и да се избегне с едно зимно чувалче (особено, ако детето не понася да лежи  Twisted Evil).Аз мисля да ползвам старата си Хаук Малибу.
За майчинството  - ЕлиТ го е написала много добре. Не се променя, ако излезете в болничен, защото базата е брутния доход. Аз няма да стоя до последно, защото имам много други по-приятни неща за правене пред това да се съобразявам с идиоти. И не се чувствам грам виновна, че ощетявам някого.
Общо взето тази бременност ми е по-лежерно от предишната, макар и тогава да не съм се впрягала особено. Нервите обаче си ме тресат много яко. Понякога съм толкова избухлива, че ми идва сама да се набия Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Хайде приятна вечер на всички и спокойни бебчета.

# 664
Като ви чета и започвам да се плаша.......толкова много има да чета и да наваксвам със всичко, че имам чувството, че чак времето няма да ми стигне.

Реших да посещавам курс за родители. Някоя от вас ходила ли е?

# 665
Вълчице добре дошла в клуба с нервите Joy Joy Joy

Агнес не съм и не мисля да го правя, и сега едва ми остава свободно време просто да си полежа, та да ходя и на допълнителни курсове. единственото което ме успокоява е, че като свърши градината каката заминава при бабите си а татко й лятото е по командировки, и последните месеци няма да имам домакински грижи по тях Embarassed

# 666
  • София
Мерси, че се отзовахте толкова бързо на питанката ми. Не пия хапчета. Референтни TSH 0,3-4, FT4 9-24, но те са доста общи, а при бременност нали уж се гонят други показатели. До колкото знам TSH <2-2,5 FT4 >10 поне newsm78

За кърменето исках да пиша, но в ошашаването си забравих - от консултатнките по кърмене, които ми се наложи на няколко пъти да ползвам - бебето е най-добрата помпа и наистина е така. Ако държите да кърмите има няколко основни правила и това е правилна захапка на бебето и предлагане винаги на поискване и денонощно до като е новородено. Като родите знайте, че има консултантки, които са много мили и любезни и съвзем безвъзмездно ще се отзоват за съвет.Помпата може да ви трябва първите 2-3 дена само когато гърдите са ви твърди като камък, т.е. току що е слязла кърмата и бебето му е трудно да захапе тази буца, колкото и грубо да звучи. Това плоски, това не плоски зърни, това големи-малки гърди са абсолютно измислени неща и винаги е възможно при желание да се получи кърменето. Аз съм пример как с ансолютно плоски зърна го правих 2 години, а сега вече си имам и издърпани и оформени зърна, то от толкова сукане  Joy

# 667
  • София
Леле, ие по 2 години сте кърмили, аз кърмих 1г и 2м и малкия сам се отказа. Въпреки краткото кърмене мисля, че научих доста неща и се надявам да нямам нужда от помощ при следващото.
На курсове не мисля да ходя. За началото си знам всичко, щото така или иначе ми е прясно прясно, но за мама първескиня е хубаво да се информира. Въпреки че не ти ли дойде до главата, сухата материя ти е като приказка.  Mr. Green

# 668
Мерси, че се отзовахте толкова бързо на питанката ми. Не пия хапчета. Референтни TSH 0,3-4, FT4 9-24

newsm78 според мен има някаква грешка с това ФТ4, ТСХ не ти е много зле, препоръчва се за бременни:

TSH < 1,0 - в първи триместър
TSH < 2,5 - във втори и трети триместър

Ситуацията изисква консулт с ендо и все пак си мисля, че това ФТ 4 е грешка  Peace

# 669
  • ГО
са абсолютно измислени неща и винаги е възможно при желание да се получи кърменето.
Това ми е любимо! Всеки от всякъде да ми казва, че мога да кърмя, пък аз да не мога. Да правя всичко по силите си, но някой да ми каже, че мога още и за това не ми се получава кърменето.
Още с първото ми раждане имаше консултанти, вече за второто бяха много по-популярни, разбира се.
Питала съм, съветвала съм се, говорила съм и не става!
По-важно е обаче да се вмени на бъдещата майка, че няма начин да няма начин и ако тя не се справи, то не е заради друго, а защото ТЯ не прави нещата както трябва.
Понякога тази истерия около кърменето на всяка цена ми иде малко в повече.

Все едно да кажа на някоя майка родила секцио, че е по-малко майка от мен - родила 2 деца нормално.

п.п. сори, ама малко се Идосах

# 670
Момичета, малко встрани от темата, но знаете ли д-р Начев как работи в Ендокринологията? С предварително записан час или директно на място мога да ида?

# 671
За съжаление при кърменето всичко си оказва влияние(храна, среда, самото бебе и желанието му за ядене и т.н.), и някой път колкото и майката да има желание нещата не се получават.  Определено е голям плюс, и ти съчувствам kama4e, особено като споделяш, че доста си опитвала. Но и укорявам майки(като комшийката ми), които само се оправдават с липсата на кърма, а същевременно навиците им на живот(като цигарите) не са се променили, и не са положили грам усилие в противоположна насока Naughty

Уф май много объркано се изказах, извинявам се за което, но от толкова мисли в главата ми така става.....

кama4e знам, че има някакви банки за кърма, не знам по медицински причини ли се изписва или как стои въпроса там, но знам че ги има.

# 672
  • София
kama4e, не исках лично да засегна някой. Имам кистозни заболявания на гърдите и знаех, че на всяка цена трябва да кърмя, не на 100%, а на 200 при мен беше жизненоважно. Минах през почти всички проблеми, като ти казвам почти всички вярвай ми. Това не попречи в последствие да ми открият и аденом на гърдата, но знам че съм направила всичко възможно, но наистина го направих на огромни, да не кажа непосилни усилия на моменти.
Semplice, обикновенно е лудница долу в Ендокринологията и е с часове.

# 673
камъче, това все едно аз съм го написала. когато не успях да кърмя Дара бях наречена безотоговорна майка, която иска да си ходи по клубове и да си пуши (нищо, че не правя нито едно от тези неща), не достатъчно упорита, нямаща желание бебето ми да е здраво и т.н. и то защото видиш ли не съм се била мъчила поне 2-3 месеца. когато след месец непрестаннен рев и угризения отидох на мамолог  и й разказах всичко това думите й бяха "да им пратиш в бгмама много поздрави от мен! при това наличие (или по-скоро липса) на млечни жлези няма как да изхраниш бебе" (аз цедях за половин час по 5 мл. кърма, в най-силния си период стигнах до 20 мл...на ден!)

разбира се, осъзнавам колко хубаво би било детето ми да е на кърма, но искам да кажа, че и на адаптирано мляко нито има астма, нито алергии, нито е с наднормено тегло (всичко това ми беше обясняно, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се случи, ако не кърмя)

# 674
  • ГО
flapper, благодаря ти!
ra_iv, не съм засегнала, просто, като знам какви усилия положих и пак не стана, някой като ми каже, че няма начин да не става и ми е криво.

Не пуша, не пия, лактогонен чай пих, орехи (ако не ме лъже паметта)ядох,не ядях какво ли не, да не дразнела кърмата бебето, на поискване кърмех, седнала, легнала, на челна стойка, на ръка се изцеждах, с помпа (прехвалената на Авент), спокойствие у дома ми бяха осигурили, какво ли не и пак по 30гр. от двете гърди. Sad

Общи условия

Активация на акаунт