Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 180
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, мили мами,

Моля ви да споделите кой лекар ще ви следи по ЗК. Не мога да намеря алтернативи. В МБАЛ Надежда следят срещу заплащане или с абонамент, но пък не могат да издават направления за изследвания, болнични и под. В МЦ Света Петка, някои от вас са при д-р Стратиева, казаха, че освен направление по ЗК задължително се заплаща абонамент от 420 лв, който се заплаща в наачалото на бременността, може разсрочено с втора вноска след месец ... Нямам против да доплащам, но последното не ми се струва разумно, защото не мога да съм сигурна в развоя на бременността (не дай боже) и няма да съм подарила 420 лв  на този МЦ. Дайте съвет за района на Борово, Красно село или Люлин за добър гинеколог, който води ЖК по ЗК.

# 196
nezi на мен една приятелка ми препоръча д-р Манев в ДКЦ-12 в Люлин. Тя ходеше на частно, а при него се беше записала само по здравна каса. В петък бях на преглед, за първи път, с направление да записване за ЖК. Предварително се звънни и се уговаря за деня за преглед, защото работи и в Пирогов,  обясни и отговори на всички въпроси, и като цяло съм доволна. Няма никакво доплащане, или първоначална вноска. Всичко за бременните е по здравна каса, и още веднага ми даде направления за изследвания. С болничните също няма проблем, макар, че аз не взех. Малко мато реклама стана, но аз лично не виждам смисъл, ако всичко е наред да се дават излишни пари за нещо, което ти се полага, особено като съм с непрекъснати здравни осигуровки. За какво иначе всеки месец ми се одържа от заплатата.

# 197
nezi , само да вметна, че в Надежда издават болнични  Peace   bouquet 

# 198
eli_t, много благодаря за отговора  Hug. Незнайно защо съм се заблудила, че БХС е до 12 г.с + 6  ooooh!, а прочетох в кои седмици се прави поне сто пъти. И от сутринта съм с това убеждение, къде са ми мислите и аз си нямам на идея  Simple Smile!!

# 199
Момичета,да ви питам как се справяте с болките в крьста/ ако евентуално ги имате/. Аз от около седмица всеки ден имам болки.Докато се движа или не,но след това легна ли с мька ставам и се обрьщам в леглото.Скованост в крьста и десния крак.Досега никога не ме е боляло,и изведньж това,мисля да не би да е дископатия
Притеснява ме и нещо друго.Лекарката,която ми направи инвитро процедурата и сега следи бременността ми забелязвам ,че пропуска някои неща.Чета ,че всички момичета са сьрчицата на бебетата си,тя все ми казва че всичкое наред но нищо повече.Наложи се преди седмица,понеже бях с болки и течение да ме прегледа друг лекар,понеже в момента не сьм вБг.Едва тогава чухме сьрчицата,сьщо ми обясни ,че Дуфастон и Утрогестан се взима до 12 г.с а на мен са ми изписани до 17 г.с. Другото е,че моята лекарка ми Каза да си запиша час за БХС,а за ФМ нищо не спомена.а пьк чета че повечето сте правили или имате записан час.освен ако не се прави при близнаци,незнам вече какво да мисля

# 200
Здравейте, мили мами,

Моля ви да споделите кой лекар ще ви следи по ЗК. Не мога да намеря алтернативи. В МБАЛ Надежда следят срещу заплащане или с абонамент, но пък не могат да издават направления за изследвания, болнични и под. В МЦ Света Петка, някои от вас са при д-р Стратиева, казаха, че освен направление по ЗК задължително се заплаща абонамент от 420 лв, който се заплаща в наачалото на бременността, може разсрочено с втора вноска след месец ... Нямам против да доплащам, но последното не ми се струва разумно, защото не мога да съм сигурна в развоя на бременността (не дай боже) и няма да съм подарила 420 лв  на този МЦ. Дайте съвет за района на Борово, Красно село или Люлин за добър гинеколог, който води ЖК по ЗК.

Здравейте, мами, аз днес се връщам от преглед в МБАЛ Надежда, за заплащането съм съгласна, но за болничните не, защото на мен днес ми пуснаха болничен, няма никакъв проблем, разбира се ако си регистриран при тях! Всичко е наред иначе с бебока!

# 201
  • ГО
Вчера и аз ходих в МБАЛ Надежда. Бях там по друг повод, но се възползвах да попитам за амниоцентезата.
На регистратурата не успяха да ми кажат в кои седмици е най-подходящо да бъде извършена, както и какъв е редът. Дали се лежи след процедурата или те пускат да си ходиш същия ден. Тези неща не ми станаха ясни, само цената - 250лв. Нищо друго не ми казаха и сякаш, ако се реша да я правя, няма да е там. При Мазнейкова се лежало 3 дни, а аз не искам. Sad Не мога да реша къде, кога и т.н.
Тази седмица съм на ФМ и ще си говоря с моя лекар. Ще решавам скоро.

# 202
selinadi , там ли ще се следиш? Ако да, кой лекар си избра?

kama4e, съжалявам ако съм пропуснала, но защо се налага амниоцентеза при теб?

# 203
Здравейте и от мен!
Доста отдавна не съм писала, но ви следя редовно! Поздравявам всички  Hug и се надявам да ме приемете, отново! Напоследък ми беше натоварено в работата, имахме и малко премеждия с бебо, но вече всичко е наред!

poloni няколко страници по-напред беше писала, че имаш леко отлепване на сакчето. Аз минах през същото преди 2 седмици, с много оскъдно зацапване на два пъти и почти никакви болки, но на ехографа се видя отлепване. Утрогестан 3х2 вагинално, ношпа 3х1 и лежане, без секс, това ми беше предписано. Ходих след 10дни на преглед (като 3 дни от тях лежах, после си тръгнах на работа) и тогава даже видях малкия фъстък да се движи Simple Smile)) всичко беше наред! Ако ти е гадно да пиеш утрогестана, приемай го вагинално, възможно повече почивка и спокойствие! Надявам се всичко да е наред и при теб!   bouquet

Нощни очи Тестеното ме спасява от няколко седмици  Grinning от почти всичко друго ми се гади! До офиса ми правят най-вкусните банички на света Simple Smile и от няколко седмици, продавачката ми се чуди как така толкова често си хапвам, като преди все ми бяха мазни, тежки и много рядко да си взема!

За гаденето, между другото за тези, които се интересуват ... моята доки ми изписа капки "Вомитусхил" хомеопатични , 3-4 капки в чаша вода. Аз вече си имам нещо като режим  ooooh!, просто знам кога ми става най-зле и преди това пия. На мен ми помагат. А вие имате ли някакви трикчета или лекове за да облекчите гаденето ... споделете!?

За боядисването и подстригването ... аз съм на мнение, че всяка жена избира в кои съвети да се вслушва и в кои не, но при всички случаи трябва да се чувства добре! Аз лично не мисля да спирам с грижите за външния вид, даже вече съм си купила боя за коса, използвам Vitality`s - професионална е по принцип, ниско съдържание на амоняк и на билкова основа, много съм доволна. Ще изчакам да мине и 3-ти месец и ще се намацам Simple Smile Това с подстригването е пълна глупост според мен, че ще има някакво отражение някъде ...  #Crazy

Иначе имам едно притеснение...като чета повечето от вас вече са се записали на ЖК, а на мен моята доки ми каза като отида за БХС и ранна ФМ на 4 март, тогава да си нося направление да ме запише, което значи че и всички други изследвания ще ми назначи след това. Няма ли да е късно ... или си се притеснявам напразно?!

Извинявам се за фермана, който изписах!  Peace

# 204
  • have faith and be patient ..
Момичета,да ви питам как се справяте с болките в крьста/ ако евентуално ги имате/. Аз от около седмица всеки ден имам болки.Докато се движа или не,но след това легна ли с мька ставам и се обрьщам в леглото.Скованост в крьста и десния крак.Досега никога не ме е боляло,и изведньж това,мисля да не би да е дископатия
Притеснява ме и нещо друго.Лекарката,която ми направи инвитро процедурата и сега следи бременността ми забелязвам ,че пропуска някои неща.Чета ,че всички момичета са сьрчицата на бебетата си,тя все ми казва че всичкое наред но нищо повече.Наложи се преди седмица,понеже бях с болки и течение да ме прегледа друг лекар,понеже в момента не сьм вБг.Едва тогава чухме сьрчицата,сьщо ми обясни ,че Дуфастон и Утрогестан се взима до 12 г.с а на мен са ми изписани до 17 г.с. Другото е,че моята лекарка ми Каза да си запиша час за БХС,а за ФМ нищо не спомена.а пьк чета че повечето сте правили или имате записан час.освен ако не се прави при близнаци,незнам вече какво да мисля

Здравей. На близнаци не се прави БХС -заради стойностите беше нещо,  защото са две или три и стойностите се разминават. Разчита се само на фетална.. Поне при мен беше така

# 205
  • ГО
Semplice, не знам защо съм си внушила, че нещо не е наред. Може би, заради това, че пих Ксанакс преди да разбера, че съм бременна, може би защото имах 2 прекрасни бременности, 2 супер леки раждания си мисля, че този път няма да имам този късмет. Нямам предпоставки, не пия, не пуша, не работя  Mr. Green, но пусто чувство Sad

# 206
Здравейте, момичета!
Бих искала да се включа в темичката: с термин 16.9.2014, втора бременност, София, на 36 г.

Попрочетох доста и си мислех, че често се питате кой къде си следи бременността, пък и май мен искрено ме интересува разказите ви за къде и за кой д-р се отнасят... та ако ви хареса, искам да предложа на първата страница да има инфо за всяка къде и при кой д-р ходи. Естествено, ако някоя от вас реши, че е тайна да може и да не споделя тази информация (въпреки че не ми се вярва  Laughing )

Желая успех на всички и най-прекрасните резултати през септември!

# 207
kama4e, я да се отърсваш по най-бързия начин от такива мисли  Hug Мисли положително, радвай се на това, което ти се случва и си мисли за щастливия му финал ... Аз бях на какви ли не лекарства преди това (вкл. кортикостероиди и достинекс до преди 2 седмици), но засега нямам никакви притеснения. Имам си доверие на доки и така  Simple Smile  Изпращам ти много положителна енергия и горе главата, лекарите си знаят работата   bouquet

# 208
Здравейте,мами  Hug
Относно съобщаването на голямата новина на най-близките : да,имаше сълзи и от тяхна и от моя страна ( това ще е първо внуче и никой не го е очаквал тази година,та дори и аз  Laughing) Реагираха невероятно,въпреки трудностите, които ни чакат,тъй като тепърва ще търсим жилище,млади сме и прочие....,но за цял живот ми оставаиха ужасно красив спомен,пък и честно да си кажа, сега аз съм много по-спокойна  Peace Е, има си и други "ефекти" - целодневно звънене по телефона и питане "как си"  Laughing

Понеже, на 28.02 ще ми взимат кръв за редовните изследвания + бхс ( ще ми взимат кръв при гинеколожката,при която се следя и после те си имат ангажимента по отношение на лаборатория,резултати и пр.). На 05.03 съм на фм  във Фемина, та да попитам нали не е задължително , където правя фм да пускам и бхс..... newsm78 , защото бхс ми влиза в пакета при следящата бременността док.

mar4ela, аз по едно време имах вечер болки в краката,но по принцип кръста ми не е от най-здравите и не веднъж съм се сецвала....пък и килограмите оказват значение,та гледам да се пазя. Една приятелка около 5ти месец буквално се схвана жестоко и се наложи основно да лежи за жалост.....Това, което знам е , че ако се усети болката да преминава от кръста в краката, трябва да се посети доктор,тъй като има минимален шанс нещата да минат от самосебе си. Дано,обаче при теб няма нищо сериозно и да мине бързичко  Peace

# 209
Момичета, светнете ме какво е амниоцентеза?  newsm78

Днес ми се случи нещо много странно, усетих мн рязка ниско долу между яйчниците, като предменструално, но силна и рязка. Помислих, че може ми тече кръв. След тоалетната обаче се видя, че по бельото ми има доста голямо парче слуз, която не се е размазала по бельото и беше жълтеникава, а самото ми бельо мокро. Явно като е излизало това нещо от организма ми съм усетила болката, но от какво е не знам. Нямам физ. симптоми за гъбички, но знам и може да е това, малко ме съмнява обаче.

Случвало ли ви си е. Да си кажа имам си други подобни неща по бельото, но по-скоро е като чисто бяло течение, това беше малко по-различно и повече като количество  newsm78

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 19:48 от Каая

Общи условия

Активация на акаунт