Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 230
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
Аз понеже прочетох че редки нежелани реакции са обрив. Фраксипарина го бия вече месец или малко повече от месец. И се чудя от него ли е, или от душ гела, защото го смених, не знам вече Sad Мама ми казва да не е от дезодоранта, ама него съм го ползвала много пъти и не ми се е получвало такова нещо, и под гърдите ми се получава нещо като подсичане. Абе направо, съм за чудо и приказ   Joy

molina_bohemi  При мен всеки път е различно, един път ме заболи, един път не. Ама смених местото малко по нагоре ги бия, защото ми се получиха бобуни и страшни синки.  Щом докторката като ме видя се оцъкли и каза че добре съм се посинила, смятайте на какво съм се направила  hahaha

# 271
Момичета имам въпрос към тези, които ползват фраксипарин, някоя от вас да има обрив? аз имам под мишниците и направо ще се побъркам  smile3511 От събота ме мъчи едно кихане, моя мъж се разболя и естествено и аз след него smile3516 Искам да ви питам дали сте пили инфлуцид, че вече не ми се пие нито парацетамол, нито витамин С, простото защото не помагат? Помага ли? Знам че е хомеопатично лекарство, а те могат да се пият по всяко време, ама искам да ви питам и вас  newsm78 Само носа ми е проблема, няма кашлица. Докито ми каза да не си капвам капки, а да си взема от тези спрейове с морска вода, да ама те не отпушват нищо и аз не мога да спя и си капвам малко капки, само по една капка в ноздра.
За хрема ми помага Ринитал-той също е хомеопатичен.

# 272
  • София
Цвети, ако само носът ти е проблем - слагай си малко захаросан мед в ноздрите и лягай (без възглавница). Като започне да се разтопява, се стича назад и отпушва. Когато имам нужда, аз го правя веднъж на ден (вечер), в продължение на няколко дни.

Ама направо в ноздрите ли, без памук? А така цяла нощ ли спиш без възглавница или като се стече надолу си лягаш на възглавницата? Само носът е, направо ме измъчи, ама не знам, аз май си имам алергия, но не знам към какво и не знам от нея ли е или от вирус? Направо вече ми писна, на ден кихам поне по тридесет пъти, понякога и повече Sad

Рецептата е препоръчана от д-р Атанас Михайлов - може би можеш да я намериш в Библиотеката на неговия форум в Часът на мама.

Цвети, и аз бях като теб миналата седмица и овладях ситуацията с мед, както препоръча Цветалина, и хомеопатия. Освен меда
5-6 пъти на ден промивки с физиологичер разтвор,
4-5 пъти впръскване на Еуфорбиум спрей - хомеопатичен спрей за нос
Цинабсин - хомеопатичен по приложената в него схема
Хепар сулфур 9CH- 3 х 2 гранули
Pirogenium 9CH - 2 x 2 гранули
нагряване на синусите с чорап пълен с нагрята морска сол

Последните 3 хомеопатични е при склонност към синузит. Аз принципно съм правила много тежки синузитни кризи, стигали до лицева пареза. Ей с горната рецепта вече съм кукуряк без дори да ми пожълтеят сополите  Laughing

# 273
Момичета имам въпрос към тези, които ползват фраксипарин, някоя от вас да има обрив? аз имам под мишниците и направо ще се побъркам  smile3511 От събота ме мъчи едно кихане, моя мъж се разболя и естествено и аз след него smile3516 Искам да ви питам дали сте пили инфлуцид, че вече не ми се пие нито парацетамол, нито витамин С, простото защото не помагат? Помага ли? Знам че е хомеопатично лекарство, а те могат да се пият по всяко време, ама искам да ви питам и вас  newsm78 Само носа ми е проблема, няма кашлица. Докито ми каза да не си капвам капки, а да си взема от тези спрейове с морска вода, да ама те не отпушват нищо и аз не мога да спя и си капвам малко капки, само по една капка в ноздра.
За хрема ми помага Ринитал-той също е хомеопатичен.

Това за първи път го чувам и много ти благодаря, това е точно за мен   bouquet

# 274
 nezi Аз нямам синузит и от носа ми тече вода, едва ли не! Гледам този спрей който си написала, ама пише че при заболяване на щитовидната жлеза, трябва да се посъветваш с лекар, а аз имам проблеми с щитовидната. Ще пробвам с физиологичния разтвор по честичко. Ще вкарам шушито в преразход с носните кърпички  Joy  hahaha

# 275
Christiana_, много съжалявам  Sad . Пожелавам ти да се съвземеш максимално бързо, почини си, не се обръщай назад и , когато си готова, направи следващ опит. Той вече ще е успешен, сигурна съм!  Hug

Цвети, аз 2-3 седмици се влачих с грип. Болеше ме гърлото, имах температура, но носът не ми беше запушен. Аз пиех чай от джинджифил с мед. Много помага, много загрява гърлото и отпушва носа. Друго, което правя за запушен нос е да спя с памучета, напоени с ракия и мед. Начин на приготвяне на чая от джинджифил (в случай, че някой не знае) : Купувате си корен пресен джинджифил (не на прах) - продават го в големите супермаркети. Одрязвате около 2-3см от корена, обелвате го, настъргвате го. Добавяте гореща вода (около 200-300мл.), похлупвате съда и оставяте да се запари за 10мин. След това прибавяте мед на вкус, прецеждате в чаша и пиете. Много е вкусно и сгряващо!   chef

Момичета, личат ли ви вече коремчетата? Моето вече доста се оформи като бременно коремче  Crazy Толкова е вълнуващо  Blush Ох, и да не дърпам дяволът за опашката, но мисля, че успях да се преборя с неприятния запек  Praynig

Приятна вечер на всички   bouquet

# 276
Здравейте, момичета!
Записвам се при вас и аз Simple Smile
На 28г. съм от София и очакваме второто си дете около 22.09. Първото е дама на 3г.
Не съм много наясно в коя седмица съм, но и не броя стриктно.
Утре отивам при АГ-то да ме регистрира и ще видим до къде сме го докарали.
Както и с първото си дете смятам да раждам без избор на екип и където доки препоръча. Силно вярвам с късмета си и се надявам всичко да мине без усложнения. Нямам кой знае какви очаквания за нормално раждане (първото беше седалищно и родих секцио), макар че много ми се иска. Но доки каза да не се настройвам от сега.
Със симптомите съм сравнително добре. Имам само загуба на апетит и ми се хапват само няколко определени неща.
Работата ми не е тежка, но атмосферата е неприятна и сигурно в края на другия месец ще се чупя.
Ще се радвам, ако се заформим групичка за разходки и раздумки :Р 

# 277
Меги, в токуда си е, д-р Герганова се казва.
аз днес бях при нея. видяхме бебето, което дори ми помаха с ръчичка Mr. Green
отговаря си на 9,4 г.с., което много ме зарадва, защото все се шашках, че върви по-малко, не знам и аз защо.
освен това ми се спестиха изследванията сега, защото преди 2 седмици като лежах в токуда ми изследваха какво ли не и сега нямало смисъл пак да ми пускат пак кръвни картини и т.н. освен това вече имам и васерман, и сифилис, и кръвна група. абе голям кеф! Mr. Green
остана ми само утре да си пусна ТСХ-то, че в събота съм при начев.

кристиана, много съжалявам! вече си мислех, че всички сме прескочили трапа Sad

цвети, аз пия инфлуцид. много ми помага, особено в началото на настинката за пресичане  е просто супер! но не знам при бременни дали се спазват същите часове на прием от листовката.

Wickedly, издай тайната за запека, че аз всеки ден ям круши, киви, активия и салати, но пак си попропускам дни, а не ми се мисли ако някой ден пропусна да хапна тези неща...

# 278
Wickedly, издай тайната за запека, че аз всеки ден ям круши, киви, активия и салати, но пак си попропускам дни, а не ми се мисли ако някой ден пропусна да хапна тези неща...

Ами  newsm78 ... честно да ти кажа не знам кое точно ми помогна. При мен положението беше наистина много зле (не бях ходила до тоалетна около 10 дни  Tired ) Пих дори и някакъв сироп Лактулоза-МИП, който е подходящ за бременни, но той май не ми помогна. През последните 2 седмици ям и пия само неща, които се водят разхлабващи... Менюто ми е следното: Сутрин на гладно - 1 киви, 1 круша и 1 чаша топла вода с 2 ч.л. мед. След това закусвам, но закуската е боб,леща, кисело зеле или спаначена/пилешка супа с 1 филия овесен хляб. По принцип към 10:30ч. ми става доста лошо и тогава хапвам 1 ябълка + кофичка кисело мляко. На обяд хапвам голяма салата + манджа+ 1-2 филийки овесен хляб. След обед хапвам ябълка/круша/киви. На вечеря: салата или таратор+ манджа без хляб. За десерт изяждам 6 сушени сливи, които съм накиснала във вода предишната вечер и изпивам водата. Преди лягане пия чаша топла вода с мед.

Общо взето този режим на хранене даде резултат 3 дни след като си го измислих и започнах да го спазвам, а до преди това 7 дни пих този сироп, който спонех по-горе + всичко възможно немедикаментозно, което чух,прочетох или ми беше препоръчано от личната лекарка и гинеколожката и резултатът беше НИКАКЪВ  Sick ... аа да, и намалих драстично приема на оцет и киселко (за справка: преди месец ядях по 1 буркан кисели краставички на ден  #Crazy )

Общо взето това , което научих за запека през последния месец е , че трябва да се ограничат сладкишите, бялото брашно и сухите храни като солети и тем подобни щравулинки, да се приемат много течности, плодове и зеленчуци. Доматите дават много добър ефект   chef

Ах, много дълго стана... ама проблемът при мен беше толкова голям, че станах академик по запек  Joy

Приятна вечер, коремчета   bouquet

# 279
Момичета пак досадих на докито, ама тоя път и на личната  Mr. Green Попитах ги за тази тъпа алергия и моята си доки ми препоръча да отида на уши, нос гърло или на алерголог, а за обрива на дерматолог. Някой знае ли добър алерголог? И двете ми казаха да си пръскам разтвор на морска вода и да пробвам все пак и с ринитал. Някой ползвал ли е КОРИЗАЛИЯ? Кое от двете е по добро? Нямам много опит с хомеопатията освен един път, когато ми беше паднал гласа и не можех да си кажа името една седмица Sad

# 280

Ами  newsm78 ... честно да ти кажа не знам кое точно ми помогна. При мен положението беше наистина много зле (не бях ходила до тоалетна около 10 дни  Tired ) Пих дори и някакъв сироп Лактулоза-МИП, който е подходящ за бременни, но той май не ми помогна. През последните 2 седмици ям и пия само неща, които се водят разхлабващи... Менюто ми е следното: Сутрин на гладно - 1 киви, 1 круша и 1 чаша топла вода с 2 ч.л. мед. След това закусвам, но закуската е боб,леща, кисело зеле или спаначена/пилешка супа с 1 филия овесен хляб. По принцип към 10:30ч. ми става доста лошо и тогава хапвам 1 ябълка + кофичка кисело мляко. На обяд хапвам голяма салата + манджа+ 1-2 филийки овесен хляб. След обед хапвам ябълка/круша/киви. На вечеря: салата или таратор+ манджа без хляб. За десерт изяждам 6 сушени сливи, които съм накиснала във вода предишната вечер и изпивам водата. Преди лягане пия чаша топла вода с мед.

Общо взето този режим на хранене даде резултат 3 дни след като си го измислих и започнах да го спазвам, а до преди това 7 дни пих този сироп, който спонех по-горе + всичко възможно немедикаментозно, което чух,прочетох или ми беше препоръчано от личната лекарка и гинеколожката и резултатът беше НИКАКЪВ  Sick ... аа да, и намалих драстично приема на оцет и киселко (за справка: преди месец ядях по 1 буркан кисели краставички на ден  #Crazy )

Общо взето това , което научих за запека през последния месец е , че трябва да се ограничат сладкишите, бялото брашно и сухите храни като солети и тем подобни щравулинки, да се приемат много течности, плодове и зеленчуци. Доматите дават много добър ефект   chef

Ах, много дълго стана... ама проблемът при мен беше толкова голям, че станах академик по запек  Joy

Приятна вечер, коремчета   bouquet

щравулинки  Joy  hahaha това какво значи  newsm78 академик по запек, това явно е нова професия  Joy Ама няма лошо щом помагаш на хората със същия проблем. Направо като ви чета, колко много сте дето ви мъчи тоя запек и ми става много жал, ужасно е  ooooh! Аз бях така само няколко дена и то в началото. при мен обаче е другата крайност. Та някой със запек, като ми каже че иска да е като мен, му казвам да внимавай какво си пожелава  #Crazy

# 281
Цветелина Костадинова,
Аз бях като теб преди около месец. Спаси ме следната схема - клеева тинктура - напояваш памучета и в носа - дърпаш силно ... ужас пари, ама за кратко, това ми отпушваше носа за известно време. За воднисти сополи - Алиум цепа - хомеопатично на Боарон на топченца от аптеката в разреждане 9 - смучеш по 5 3-4 пъти на ден. Ако тръгне към синозита - цинабзин. Плюс промивки в носа с хималайска сол. Общо взето с това се оправих, но да ти кажа .... 6-7 дена си се влачих.
Оправяй се бързо!  Peace

# 282
Цветелина Костадинова,
Аз бях като теб преди около месец. Спаси ме следната схема - клеева тинктура - напояваш памучета и в носа - дърпаш силно ... ужас пари, ама за кратко, това ми отпушваше носа за известно време. За воднисти сополи - Алиум цепа - хомеопатично на Боарон на топченца от аптеката в разреждане 9 - смучеш по 5 3-4 пъти на ден. Ако тръгне към синозита - цинабзин. Плюс промивки в носа с хималайска сол. Общо взето с това се оправих, но да ти кажа .... 6-7 дена си се влачих.
Оправяй се бързо!  Peace

Благодаря ти за съвета   bouquet, може и това да се пробва. Но при мен не е от настинка, а си е жива алергия. Само на алерголог не съм ходила, а сега и на такъв доктор ще трябва да ходя  Shocked

# 283
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Тоя ретрограден Меркурий не пропусна да ми се прояви.  Crazy Но се надявам днес да беше последното ми занимаване с тия стари здравни вноски. Аман вече!

Камъче, прегръщам те! Дано скоро се почувстваш по-добре!  Praynig

И аз се чувствам доста изцедена, непрекъснато ми се лежи. Появи ми се и един проблем с коляното, наболява ме. Ако ходя или съм легнала е добре, но когато съм седнала е много гадно. Нямам търпение на 28ми да се върне терапевтката ми и да си направя процедура.

Еспа, от сърце ти пожелавам раждането да мине перфектно и да си главното действащо лице!  Praynig

margito_s, добре дошла!  Hug

christiana, много гадно!  Cry Confused Съжалявам за случилото се.

Цвети, оздравявай бързо!  Hug Аз лично не бих използвали подобни смесени хомеопатични препарати като Инфлуцид.  Rolling Eyes И въобще без консултация с класически хомеопат по-добре да не се правят експерименти. Не е безобидно.
За носа правя едни капки от баховите есенции. Препоръчвам горещо, ако има кой да ти забърка!  Peace

Вълчицата, добре дошла!  Hug

Елч, радвам се, че си по-спокойна след прегледа.

# 284
Здравейте, дами, имам един въпрос: надявам се да не повтарям, опитах да изчета подробно нещата по темета, уви не намерих отговор: макар че съм в десета седмица и знам, че гъбички не се лекуват преди 4ти месец, вече две АГта ми изписаха препарати, за да ги лекувам. Въпроса е , че имам наистина силно бяло течение и не знам дали да не изчакам още две седмици. Има много дами, които са ги лекували в по-големите месеци, но толкова рано почти не намерих други примери...Вие сдобихте ли се вече с тях и кога? Лекувахте ли ги, ако са били преди 4ти месец?

Общи условия

Активация на акаунт