Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 852
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ползвам ето този календар и ми е много удиобен http://www.ladypill.com/calendar.php Завърта се с мишката кръга на датата на последната менструация  Peace
За спокойствието, гледам да съм спокойна, то и да го мисля по-добре няма да стане. Има неща за който се шашкам, но конкретно за ТСХ в Понеделник ще го мисля какво да правя. Не знам ако ми е високо и има опастност от спонтанен аборт дали ще продължа да си карам и колелото. Ще споделя Simple Smile И да си допълня, за да не си помиослите, че съм шматка, все пак нещата ги правя премерено и с разум Simple Smile
И аз си имам свойте моментни слабости -  примерно от няколко дена ми прави, впечатление, че кръвното което от началото на бременността ми е ужасно ниско ми се е нормализирало, гърдите ми се бяха много напрегнали сега са с една идея поомекнали, та се чудя дали всичко е наред и имаше ли такива етапи на облекчение на гадориите, защото по спомен от предната бременност сега тепърва ми предстоят повръщаниците и другите екстри. Момичета, вие как се чувствате?

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 22:55 от ra_iv

# 436
Момичета, кажете лек за гърло...сухо ми е от два дни и ме боли.Тонзилотрен и мед с лимон за сега не действат Sad Виждам, че предните дни хремата е била тема, но за сега при мен няма такава. Поздрави и лека нощ!

# 437
  • have faith and be patient ..
ето един по-готин вариант на гестационните седмици и календарните месеци Simple Smile
Скрит текст:

# 438
Ами да приемем, че е 22.09, значи на 22.03. влизаш в четвърти месец - сметни коя г.с. ще си тогава, и първата не е нулева седмица- гестационните седмици се изчисляват от първият ден на последната менструация  Peace

newsm78 не разбирам логиката на броене. Защо на тази дата да влиза в 4-ти месец ?  Peace
На тази дата влиза в четвърти календарен месец, а на 11.03. влиза в четвърти лунарен. Както са писали момичетата бременността продължава 9 календарни или 10 лунарни месеца. Зависи как ще си ги броиш има разминаване в датите. Дано го обясних добре  Crazy

# 439
Момичета, кажете лек за гърло...сухо ми е от два дни и ме боли.Тонзилотрен и мед с лимон за сега не действат Sad Виждам, че предните дни хремата е била тема, но за сега при мен няма такава. Поздрави и лека нощ!

Ами то моето още много ме боли, но облекчавам с компрес от мед и сол - мажа отвън, пия сиропа на д-р Тайс, смуча небет шекер и ефизол, правя инхалации с лайка и сода. Честно казано не виждам голяма полза, но на този етап-толкова. Дано бързо се оправиш! Simple Smile

# 440
# 441
кая, аз живея до фемина. тук всичко е зелена зона и е на късмет, но се намират места. колкото пъти съм ходила във фемина винаги всички са били по двойки Laughing

кой питаше за пола - на теория след 13-та седмица стават видими половите органи, но ако не е 3д ехограф повечето лекари не правят предположения толкова рано, че е малко тото Simple Smile

цвети, все още не съм добавена Sad

мен от вчера нещо ме пристяга и приболява корема, та пак се ошашках. гаврътнах сега 2 нош-па да видим Sad

еспа, какво стана? и теб те пристягаше. прави ли ново изследване на тсх?

# 442

Ами то моето още много ме боли, но облекчавам с компрес от мед и сол - мажа отвън, пия сиропа на д-р Тайс, смуча небет шекер и ефизол, правя инхалации с лайка и сода. Честно казано не виждам голяма полза, но на този етап-толкова. Дано бързо се оправиш! Simple Smile
Сиропа не съм пробвала, но мога него да опитам:) Дано се оправим по скоро наистина! Peace

# 443
мацки, пробвайте с компрес с извара - вълшебен е!

# 444
Здравейте, мацки

Болните, бързо да оздравявате! Hug
Елч, много се радвам, че Начев те е успокоил! Дано ти разминат контракциите. Мойте преминаха. Звънях на докторката, каза ми през първите 3 месеца е нормално около датите на цикъла да те преболява, а аз бях точно на тези дати с болки. Каза ми да не пия но-шпа – а ако ме преболи да лягам и да почивам докато не мине.  За хормоните не съм пускала още – другата седмица мисля да се организирам.
Как се прави този компрес с извара – само извара ли се слага или и други неща ? Малкият нещо се разболява, оплаква се от гърло
Меги, при Стратиева пускат татковците, има даже специално столче за тях
Аляска, не се тревожи заради БХС резултатите, нали знаеш те са просто една статистика. Като бях бременна със Сами и моето БХС бяха високи, пък се роди едно зраво и щуро дете. Наистина потърси второ мнение. Нали знаеш за възможността да направиш хорион биопсия – тя е в по-ранните седмици и е отново инвазивна, и даже е с по-висок риск от амниото, но поне не чакаш 1 месец, както трябва да чакаш за амниото. Освен това, пак да пиша, за теста с венозна кръв от майката, който изследва ДНК на детето, с 99% точност е теста, макар че се води скрининг, а не диагностика. Има 3 вида такива тестове, които съм открила да се правят в България
Пренатест - http://www.prenatest.bg/ - 1900 лева,
NACE - http://www.ivf.bg/dom/index.php/nace?start=1 – 1700 лева и
Хармони http://www.ariosadx.com/ - 970 лева правят го в Щерев
И трите теста изследват за 3 те най-често срешани хромозомни аномалии – Даун, Пату и Едуардс, плюс определяне на пола
От тези тестове в световен мащаб, най-ми харесва Панорама http://www.panoramatest.com/compare_options  изследва доста повече аномалии от горните 3, но в България не го открих някой да го прави
А колко ти замериха нухалната гънка?
matsutka, как е момчето ти, прояде ли?

Взех си Prodigy5 на Лореал маслената, безамонячна боя, някой тук много я изрекламира. Взех си русо 9.10 и не ми даваше мира как точно работят тея масла, че без химия да оцветят. Четох състава – амоняк верно няма – ама има перхидрол Mr. Green. Та да знаете, че поне това светло русо има химия вътре, верно не е амоняк, но да не си мислите, че нищо няма

Днес ще почивам целият ден. Вчера мъж ми и детето ходиха по планините и аз останах без контрол и извършах къщата, мъж ми като се прибра на 2 стотинки ме направи, сега имам забрана да пипвам нищо, трябвало да лежа и почивам и аз не се съпротивлявам, ще си се мотам днес. Продължава да ми е лошо и да повръщам, и имам една ужасна тежина в стомаха, точно под ребрата, не знам от какво е, но е много гадно, почнах да си мисля, че вече никога няма да ми мине

Хубав и успешен ден  bouquet

# 445
еспа, изварата се размазва на една марля (аз ползвам превързка Simple Smile) с дебелина около сантиметър и я увиваш около гърлото с шалче. действа до 8 часа и наистина помага. аз не вярвах, но сега изпробвах какви ли не компреси и единствено този ме облекчаваше. иначе в оригинал компресът е с домашна извара, но аз ползвах купешка и пак имаше ефект.

ох, дано и на мен ми минат бързо болежките като при теб! а защо да не се пие но-шпа?
иначе последните 2 дни не ми е ставало лошо, ама то не може всички гадости да се струпат накуп, трябва една по една  Laughing

аз днес съм на всяка манджа марудия, ама така е като цял ден лежа и скучая Sad

# 446
Здравейте, и аз се записах за темичката  Wink Бременна съм в 11г.с. и аз нямам търпение да разбера пола. Според календарите за определяне на пола в темата би трябвало да е девойка  Crazy ще видим. Иначе след 2 седмици ще регистрират бременността. Все още не са ми пускали никакви изследвания като кръв и други. Това нормално ли е? И само кръв ли трябва да се изследва и преглед с ехограф? Благодаря предварително за отговора  Peace Между другото моя термин е за 23.09  Flutter

# 447
Здравейте, мами    bouquet

Успях да изчета всичко. Пожелавам скорошно оздравяване на болничките.  Simple Smile

Аз също се записах на ЖК по здравна каса, въпреки че, ще се следя в Надежда (все още не съм се спряла на конкретен лекар). Моята ФМ е на 27.02 и вече нямам търпение да идва  Flutter Докторът ми назначи ПКК и урина, но аз пропуснах да го питам дали трябва да е първата сутрешна урина и да си я занеса от вкъщи или може на място в лабораторията? Някой знае ли  Blush

Също така ми изписа и витамини Прегнакеър + и Биозин мама. Вие започнахте ли да приемате нещо? На мен ми се струва рано  newsm78

# 448
Здравейте момичета, не съм се включвала, че аз нямам много с какво да се похваля. Миналата седмица бях на лекар, тъкмо ме похвали, че вече не вижда отлепване, нямам и зацапване, спрях всички хапчета и днес пак се тършнах с болки ниско вдясно.Случвало ми се е и преди, обикновено след  luvbed, но винаги съм мислела, че са яйчници, сега не знам какво е точно....
Чак отворих един  учебник по анатомия да видя какво има всъщност там. Не са контракции, със сигурност, защото тях ги разпознавам безпогрешно, а следващия ми преглед е чак на 10-ти. Болката е тъпа, дори като се протегна, леко ме придръпва, може ли да е станало нещо?
Сигурно съм единствения песимист тука, ама нали съм паника Weary

# 449
Polоni, защо не му звъннеш и да му кажеш какво чувстваш? Може би няма да е зле още утре да отидеш да те види. Така поне ще си по-спокойна.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 16:05 от megi_zdr

Общи условия

Активация на акаунт