Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 183
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Това с "неяденето на заешко" за пръв път го чувам, но ми стана много смешно  Joy

Относно покупките: Аз също съм на мнение, че е хубаво повечето неша да се купят предварително, а не в последния момент да се тича и да се стресираме само с мм или пък да купим нещо, което не ни харесва, но да го купим само, защото няма за кога да отлагаме.

За осоляването: Против съм! Дори и някоя от бабите да ми дава такива акъли, просто ще й кажа че съм го осолила и мир да има  Wink

Общо взето все се надявам, че няма много да ми се месят, а по-скоро ще помагат бабите  newsm78
Мамите, които вече имат дечица могат ли да споделят как се държаха бабите , когато го дарихте с внуци. лазиха ли ви по нервити или,напротив, помагаха?

# 496
На мен лично ми лазиха по нервите. Взеха си отпуски едновременно и седяха по цел ден вкъщи. А пък бебето беше много кротко и само спеше и аз с него. И те двете в другата стая стоят. После пък ми звъняха по тел нон стоп и бяха много учудени, че спя през деня.
Помоща ми беше нужна, когато детето проходи  Mr. Green

# 497
  • София
Моите са различни сезони, малкия е февруари, а сега бебчо ще е септември и май няма да иам подходящи, но пък на сестра ми бебо е септемвийче и от нея ще взема туй онуй, тя вече е започнала да поприбира по-мъничките дрешки и ми ги пази, той нейния е на 5м сега. По-натам като разбера пола вече ще се задълбочавам в покупките.
Раив, детоксикацията в лека форма си я прилагам всеки ден по принцип, но сега поспрях, понеже има един чай, който главно върши работата, в него има кофеин и съм го спряла замомента. Понякога си правя много слабичък. Топлата вода е супер добър вариант и препоръчвам на всяка от вас да го прилага преди хранене около 15 мин. Водата принципно трябва да е изворна, не само, когато е топла. Не е хубаво да се пие постоянно минерална вода. Аз лично пия пречистена чешмяна вода и си я затоплям в термокана. Температурата на водата трябва да е с температурата на тялото. Демек да не е гореща, да не е и хладка. За пример ще дам водата, с която се къпеш, такава топлина.
Марчела, радвам се за прегледа!  Grinning
Аз допреди 1 година въобще не  бях чувала за осоляване на бебето  Shocked Дори не знам как се прави и защо  newsm78 Със сигурност няма да пробвам  Naughty
kama4e, как си  Hug

# 498
  • София
matsutka,благодарско. Ще пробвам още утре сутрин. За останалите хранения едва ли ще се настроя да го правя.

Ето че още нещо научих, брях Simple Smile Не се бях замисляла за токсините в свинската мас. Свекърва ми я карам да преварява домашна свинска мас в прясно мляко се и тогава се обира и с малко ванилия и си става като кремче. Така си мазах корема миналата бременност и нямах нито една стрия, въпреки, че по другите части на тялото ми се появиха, където не съм мазала и разтягането е било по-малко. После малкия и него го мазах, иначе от алергията кожата му се обриваше и само лечебната серия на А-дерма му помагаше, нищо друго от уж качествената козметика. Толкова са пълни с химии тез козметики, даже съжалявам за това че прекалено често съм използвала бебешки шампоанчета. Сега като се замисля вероятно живот и здраве вероятно преварен зехтин ще ползвам, като ви прочетох за тез токсини...
А иначе бабите и двете много ме слушат и не ми се месят, мисля че са ми претръпнали. Далеч са от мен, викала съм ги да ми помагат една след друга до 40тия ден и инцидентно след това. Един единствен път свекърва ми като бях бременна предния път се опита да ми внуши, че като бебето е с увита пъпна връв и не трябвало да се рискува и да съм се съгласила със секцио и втория след като родих, имах проблеми с кърменето в началото и ми дуднеше, че млякото ми не било добро и за това така не искало, но въпроса е да си слушаме майчината интуиция и тя най-добре ни подсказва какво е най-правилното.

# 499
  • ГО
С първото...свекърва ми тръгваше по-късно за работа сутрин и така имах време да пия кафе на спокойствие, да си поправя. Живеехме заедно.
С второто - таткото си взе 2 седмици бащинство. Голям кеф. Вече живеехме отделно.
Свекърва ми идваше (с второто) да я къпе всяка вечер, ама много исках и аз и ставаше...натопорчено.
Сега не знам как ще е, никой не се цани да помага, пък не знам  Mr. Green

matsutka, добре съм, благодаря!  Hug

Утре мисля да ида на консултация и ако е в удобен момент, направо да направя и ФМ. Ама ще видим, де.

# 500
  • София
хахахахаах, kama4e, не сецанят, щото са претръпнали вече, хахаха не им е интересно. Който си има деца, да си ги гледа, нали знаеш!  Wink Laughing

# 501
  • ГО
Хихихиих, така е. Не е интересно, ама пък си мисля, че баш сега ще имам нужда от помощ. Ако не с бебето, то поне с другите деца.
На моменти си мисля, че няма да се справя, съжалявам, после се ядосвам за тези си мисли.
Не мога да свикна и това е!  Sad

# 502
  • София
Напълно те разбирам, то аз дето имам едночко не ми се мисли как ще се справям и с бебето, ама надеждата ми е да тръгне на ясла. Не че няма да има моменти да си е вкъщи малкия, ама все пак няма да е постоянно. А той си е малък, не може да ми помогне с нищо, пък е и момче та съвсем. Ще се оправим някак си. Ще е трудно, но нали за това сме жени, мъжете не могат да се справят с нашите задачи  Mr. Green

# 503
С първото баба му на моя ми даде един буркан мас, уж пречистена, преварена или как там се води, бяла като сняг беше, но така и не можах да я намажа моята, буркана си седя две години в хладилника докато не го изхвърлих...

А относно помощта - ние живеем отделно, майка ми е на 500км. а свекървата на 50км. от нас Grinning За първото майка дойде за три дена, но ако беше останала повече щяхме да се изпокараме... Свекървата дойдоха само за изписване, ама и апартамента ни е малък няма как да останат повече Peace Чак като направи 40дена малката я закарахме и при свекървата за няколко дни. Не робувам на суеверия, и я извеждах на вън през тези 40дни, но свекървата живее на село и там не е достатъчно топло и подходящо за бебе, за това се възползвах пред милото от това hahaha И след това им беше трудно да ми се месят, защото аз не съм от тези дето си премълчават, особено ако не съм съгласна с това което казват. А и това, че я кърмех до година и половина до някъде пресичаше желанията им за каквото и да е, тъй като тя си ме търсеше да суче на три часа Laughing И да искам нямаше как да я оставя за по дълго. И последно и аз съм за идеята, който има деца да си ги гледа, давам я на бабите, но предпочитам да си е при мен, да си ходи на градина и да свиква, че си има и тя ангажименти.

Сега за второто мисля, че ще е по лесно, въпреки, че съм позабравила някои неща, мм ще си е повече време с нас, и ще може повече да помага Peace

# 504
Момичета, сега се връщам от личната лекарка. Прегледа ме и каза че това под мишниците, за съжаление, не е обрив, а гъбична инфекция  smile3511  newsm45
Изписа ми най-слабото противогъбично, което се сети, Бетноватс С маз. Дано да ми помогне, че вече ще полудея. И ми каза да ползвам дезодорант с пудра, за да изсушава мястото и да не си махам космите. Добре че е зима, та зимата ще си ходя, мата космата  hahaha

А за бабите, аз живея с майка ми, и тя определено ще ми се меша повече, от колкото свекървата. Тя е на другя край на България, не идва често, а е и такъв човек, не обича да се меша където не и е работа, за разлика от свекър ми, ама не може две обавини на едно място  Joy
За осоляването, моя мъж и брат му са осолявани, но свекърва ми е била твърдо против, но свекърва й много й се е налагала  #Cussing out Но с моя мъж, понеже той е по малкия, тя се е дърпала и го е осолявала малко. Тя ми обясни че се правило, като пораснат да не им меришат краката и потта  newsm78 Ами и мен и сестра ми, мама не ни е осолявала и не смърдим  hahaha  Joy

За тия пусти суеверия, аз не вярвам! Само като напредна с бременността, живот и здраве и почвам да си накупувам някой неща. Знам че мама ще почне да дудне. Аз даже сега си гледам колички, и тя почна да мърмори. Защо гледам толкова от рано и тем подобни неща  #Cussing out Много ме ядосва, ама ми е майка, какво да я правя  Mr. Green А и още повече сме една зодия, тя не се е научила да трае много, много. На сестра ми не й се е мешала така, защото сестра ми я скастря много бързо и тя си се фръцва сърдита  hahaha Родена е за свекърва  smile3532 Ох, колкото по остаряват, толкова по зле стават  #Crazy

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 19:13 от Цветелина Костадинова

# 505
Не знаех,че и свинската мас е вариант,трябва да се пробва  Peace  Аз днес си взех крем за стрии на Mustela ,но е малко скъпичък-39 лева за 150 мл.
Колкото до помоща,надали ще се справя сама,нямам никаква представа от гледане на бебета,а пък и както са близнаци...положението става сериозно smile3541 smile3541  .На моя майка му е починала преди много години,а пък и в чужда държава ще е много трудно.Затова първите месеци ще съм при нашите в Бг,пък после ще си идем при таткото

# 506
Цвети,стискам палци бързо да ти минава  newsm10

# 507
Цвети,стискам палци бързо да ти минава  newsm10

Благодаря ти  Hug   bouquet Дано  Praynig

# 508
  • ГО
Цвети, бързо да ти минава!

# 509
Цвети чак пък мата космата... нали като ти мине може да си продължиш с обезкосмяването Thinking
стискам палци само кремчето по бързо да помогне Whistling

mar4ela79  с близнаци ще е двойна радост и двойно повече грижи, и ако е както съм чувала едното се успокои другото ревне, определено ще имаш нужда от помощници Hug

Общи условия

Активация на акаунт