Изоставане на плода

• 7 488
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Шумен
Познати са ми тези думи "бебето изостава", на всеки 10 дни ходех на ехограф да се следим първите 2 месеца. Тогава очакванията бяха да спре да се развива второто близначе и да остане само едно бебе  ooooh! Да ама не, изоставащото от самото начало та до края си вървеше назад с 5-7 дни и толкова. Роди се мъничка наистина 2100 само, на фона на сестра си (2900) определено изглеждаше по-малка. Стигнах до извода че такава си и е натурата и след раждането не навакса и до сега е с 2-3 см по-ниска и над 1 кг. по-лека, но си е здраво детето  Grinning

# 16
  • Варна
От обясненията, които ми бяха давани на мен - закъснение от седмица, до десет дни, не се приема за рисково и не изисква по-специално наблюдение.
Обикновено по-късната овулация е отговор на въпроса, но ако знаеш датата на зачеване, сама можеш да сметнеш дали случаят е такъв или не е.

Тези хипотези за синдрома на Даун в седма - осма седмица са неоснователни. Освен това изоставането в размерите на плода може да се приеме като маркер за синдром на Даун, но не сам по себе си, а при съвкупност с други белези, които тепърва ще изследваш.
Потърси добър специалст за първата ФМ и вероятно тогава ще се разсеят страховете ти.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 17:04 от Шипка

# 17
ами аз малко се поуспокоих,защото някои майки са карали цяла бремнност с 2 седмици назад,други пък напред после назад,след 2 седмици ми записа час отново да видим на къде е развитието надявам се всичко да е ОК

# 18
SIGNATOVA Ти каза, че се чувало сърдечна дейност. Тоновете наред ли бяха? честота към 150 удара/мин и нагоре. АКО Е ТАКА МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ

# 19
ами не ми каза колко е честота.Каза само,че има сърдечна дейност и е жив плода.

# 20
то ако имаше нещо притеснително щеше да каже..успех ти желая

# 21
Здравейте мили,нова съм ,не желая да се натрапвам ,искам само да ми вдъхнете малко кураж,
да кажете към коя тема да погледна,че просто съм мноооого объркана и незнам какво да действам.
В края на 6та г.с. съм,всичко досега е наред,всичко е перфектно по план,но.... в края на 5 г.с. бях
 на преглед,плодният сак бе 3.4мм,вчера леко имах кафеникафо зацапване и днес на преглед.
Минали са 5 дена от прегледа и днес лекарката ми каза че засега нищо не може да каже ,но
 сакчето е трябвало да е пораснала вече с няколко мм ,а то се е увеличило само с 0.5мм и сега е 3.9мм.
 Това ме притесни силно и съм ужасно разтроена. Веднага в клиника дадох кръв и урина,днес
чакам резултатите ,в неделя отивам за повторен тест и понеделник на лекар за да
види има ли разлика.Боже надявам се да има ,моля дайте ми съвет или линкове да погледна
тема за да не спамя излишно мили момичета,или кажете защо боже не се увеличава пллодчето.........

п.с. Стойноста на ЧХГ е 266.6 при референтни   158-31570 ... уж 6та г.с. а резултатите са все едно за 4гта г.с.
ужас..

Общи условия

Активация на акаунт