Честит 5-ти рожден ден, Декемврийче 2010 :) - 24

• 55 896
  • 462
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, дано приемате нови попълнения, аз съм Деница малката се казва Светлозара, втората ми дъщеричка е, а сега чакаме момченце. Нов потребител съм във форума, но иначе си го чета 4-5 години.  Simple Smile Simple Smile От София сме и май е това за сега от мен, друг път ще пиша повечко.  Wink

# 241
Добре дошла denicadimova!
Дано новото попълнение посъживи темичката ни.

Така и така съм се включила да дам малко отчет и за нас.
Калина си изкарва страхотна лятна ваканция (юли и август не я пускам на детска градина, защото са сборни групи, пък и искам малко да и се оправи носа от вечните и сополи) - ходи за 2 седмици с майка и татко на море. Изкарали си страхотно тримата - пълно удовлетворяване на всички прищявки на любимата внучка и първата истинска почивка за моите родите от поне 15 години (преустановиха семейните морски почивка щом аз започнах да ходя без тях на море).
А сега Кики е с майка по роднини в едно градче до Варна - в петък са ходили с влака (голямо изживяване е било за Калина) до Варна и са посетили делфинариума и аквариума.

Хайде и да Ви питам как сте с изблиците на инат. При нас, инатът е значим, науми ли си нещо Кики трудно можеш да я разубедиш, обясниш или подлъжеш. Обикновено ситуацията при нас завършва доста драматично.

# 242
Добре дошла и от мен на новата мама Simple Smile   bouquet

И ние сме добре,бяхме на село цял месец,после една свдмица в Банско и утре пак към село.Мисля до Гърция там да си я държа на въздух и на градинка:)Лятото е супер тази година наиатина.Ая се кефи на всичко,в Банско язди кон,при това не пони ,а по-голям...аз също се качих за пръв път,малко страшно ми беше,но заради нея;)

Ние нали нямаме опция баби...сме си комплект нонстоп.Но поне вече всичко е доста лесно.поне е по-лесно:)

Инат и при Ая има..аз бях питала преди.И тя изпада в разни ситуации,но като цяло е спокойна вече,по-рядко е.Но като стане..само гушкане и обяснения помагат.Ако повиша глас,си ми казва Ти щом си намръщена и така правиш,аз няма да те слушам...

Труден период,но до към 4 май отминава.

Хубаво лято на всички  Hug

# 243
Здравейте момичета,

Кка си лети времето, особено с деца минава като миг. Ние пратихме нашето Кики в България за 5 седмици, уж да види слънце и топлина, но доста вали. За първи път се разделям с нея и хем ми е мъчно, хем осъзнах, че ми е била необходима почивка. Но да свършва вече, че искам да я гушна много.

Честито на всички родили! Да са живи и здрави дечицата и цялото семейство!

Mary_Angel и ние викаме на нашата Калина- Кики. И си е истинска Кикимора, много щура. И за момче съм мислила ако имам да е Никола, супер съвпадение.  Laughing

Относно ината в началото много се ядосвах когато ми прави на пук. Постепено се научих да изчаквам една две минути, да разбера точно защо прави всичко това и се справям по мирен и спокоен начин. Онзи ден плаче по скайпа, ей така без нищо, седях и я гледах и я попитах най- накрая защо плаче и тя каза ''Много съм кисела, защото ми се спи''  Grinning Зарадвах се, че вече се разбира и сама.

denicadimova Добре дошла в темата!

# 244
Mary_Angel и ние викаме на нашата Калина- Кики. И си е истинска Кикимора, много щура. И за момче съм мислила ако имам да е Никола, супер съвпадение.  Laughing
Наистина добро съвпадение. Пожелавам Ви скоро да имате Вашите Кики и Ники (или пък Кали и Кольо, както понякога мъжът ме дразни и казва на децата).

# 245
  • Ямбол
Ехе, добре,че нова мама се включи, т да се раздвижи темата, че посред лято бе замръзнала  Laughing.
Ние сме на море 20 дни в Черноморец,после ще ходим за седмица на балкан,голяма почивка ни се събра. Прекарваме добре,слушаме се,не се оплаквам.

# 246
И аз да ви раздвижа темичката с малко по-различно мнение, отделно от вашите еднородни неща.

Защо наричате "инат" себеутвърждаването на детето? Ината е бабешка дума и все повече се учудвам на млади майки, ползващи интернет в 21 век с инак "модерно" мислене.

Ако детето се "инати", то значи показва нещо, иска да каже нещо, различно от това, което родителят му определя. То е отзвук на възпитанието малко или много. Нямам предвид, че възпитанието е грешно, но никой не може да даде идеално такова. Няма такъв родител. Но при една напрегната ситуация, в една "инатлива" криза, родителят може да търси вина единствено в себе си, децата са огледало на нашите действия.  Поставянето на епитет "инатлив" е бягство от признаването на грешките ни.

Този възрастов период се нарича негативизъм. Това е периодът, в който детето търси своето "аз", учи се да отстоява мнение, доказва на себе си и околните, че и то е Човек. Не съм си го измислила аз, нали четете книги Монтесори, д-р Спок, ала-бала...
Просто погледнато- няма как децата да се съгласяват с всичко, нали?
Представете си дете, което изпълнява всичко по заучени команди- слуша ви, не се тръшка в магазина, казва винаги "добре, мамо" и като робот под команда изпълнява вашите команди, има вашето мислене...

Вие такова дете ли искате? Какъв човек ще се изгради, ако има вашите мисли, вашите начини и едно подчинено поведение?
Не може детето ви винаги да иска и прави това, което и вие. Аз знам, че го съзнавате това, ама май ей така- да става лафа.
Я пишете нещо интересно, то тази тема е толкова тъпа отдавна, че масово затова не пишат в нея другите майки. Има защо.

Аз я чета понякога от клюкарска гледна точка - точно както и всяка една от вас.
Ама дайте някаква жега де, много е скучно...

Wink

# 247
  • Ямбол
Децата ни изграждат собствен характер сега,което считам за много добро и не винаги трябва да пречупваме тяхното желание.

# 248
Със Светлето съм съгласна абсолютно.Аз и затова гледам да не й спирам всеки порив за непослушание:)За мен въпроса по-скоро е как да не я разглезим крайно Simple SmileКъде са границите? като я успокоявам винаги и не я оставям да плаче почти никога дали й правя услуга?Как ще разбере,че няма как цял живот да не я разочарова нещо?Та мен това ме вълнува ппвече...

# 249
Благодаря ви, много сте гостоприемни !!   Hug Аз си я пускам на градина, нищо че и при нас сега са в сборна група, иначе ще ме прави на маймуна, достатъчно работа си имам вкъщи  Grinning с кака й много разхвърлят и аз след тях да подреждам, сега и ремонт правим във къщи, ще си имаме ново бебе и подготвяме една малка стаичка.  Mr. Green Инати са и двете, но като им се обясни, че неможе да получават всичко което си поискат кажи речи ме разбират.  Mr. Green И да попитам вие записвали ли сте ги някъде на нещо акробатика, плуване и т.н., защото аз мисля да я запиша на акробатика при кака си през септември, че сега лятото нямат, но незнам още май е малка още за такива неща, но пък и не искам да е прекалено късно, защото голямата я записах в началото на първи клас и сега малко и е трудничко. Като чета гледам всички вече сте ходили на почивки, само ние не сме  Mr. Green таткото работи, ремонти вкъщи, аз за никъде не съм с този корем и така като гледам ще оставим морето за догодина.  Grinning Grinning Щ пиша ако има нещо интересно.  Hug Hug Simple Smile

# 250
denicadimova, от началото на годината Кики ходи на гимнастика - нещо средно между спортна и художествена, упражненията са съобразени с възрастта на групата 2-4 години. Много и харесва и сме решили от септември да я запишем на художествена гимнастика - вземат ги от 4-годишни.
Искаме и на плуване да ходи, но май ще изчакаме до пролетта, защото имаме проблем с носа - постоянно и тече.

# 251
Гоше ходи няколко пъти на зумба, справя се, въпреки новите стъпки и ритъма. Доста от големите деца се затрудняват повече. За мен по-рано е по-добре. Специално на нашата  зумба водят  дечица с наднормено тегло...много над...И се мъчат горките. Можем отрано да им осигурим движение.
Лятото групите в този клуб не работят, но и тичането е в парака.

# 252
Е, значи не сме много малки, щом и вие вече сте ги записали. На 20 септември им започва акробатиката, ще я запиша, поне ще е с кака си и бързо ще свикне.  Simple Smile Много им се ходи на море, но сама не се навивам, а мъжа ми не мудават отпуск и се задоволяваме само с басейн. Светлозара не иска вече да ходи на детска градина, само мрънка да не я водя, приятелките и са на море и няма с кого да си играе, но ако я оставя вкъщи съвсем ще се побъркам, стаята на бебето вече е боядисана, сложихме макет, остана да я обзаведем, но сега почваме тяхната стая, да боядисваме, тя е розова искали да е лилава.  Mr. Green Напоследък съм забелязала, че много се карат със сестра си, голямата и се кара, че и пипа нещата, малкото и то не остава по-назад, даже удря кака си, говорим си, че не трябва така, но те си знаят тяхното и сега почват да ме плашат, като се роди бебето, какво ли ще е, сигурно и то ще е намесено в споровете им.  Mr. Green Mr. Green Вашите така карат ли се братята/сестрите си ?  Thinking

# 253
И се карат и се удрят, даже се понаплюват, ако ги изтърва от поглед. Но един без друг не могат, то такава любов, не може да се опише!
Онзи ден оставихме каката при баба и дядо. Малкия беше като в безтегловност сам.

# 254
Милия, липсва му да се поскарват.  Laughing Laughing Моите също, колкото се карат, толкова и се обичат, не ги разделяме често, но като се наложи се търсят, сега започнаха да се карат кой ще бута бебето като се роди.  Mr. Green Mr. Green Предималко я взех от градина и я питам какво ядохте днес маме в градината и тя ми вика картофи и аз нали питам я какви картофи, ами готвени картофи бе мамо на печката.  Laughing Laughing Laughing Накрая се оказа че са яли картофена каша за обяд.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт