Честит 5-ти рожден ден, Декемврийче 2010 :) - 24

• 55 893
  • 462
  •   1
Отговори
# 225
Уф, голям ми е проблем това с разболяването.
Калина постоянно е сополива, ама наистина постоянно. Тъкмо отшуми една хрема, след ден-два друга се задава. Ето на, от вчера пак е с нова. Вече имам всички пръскала, сиропи и т.н. за нос. Поне рядко слиза на долу. Сега тръпна и вехна за Никола да не лепне нещо от кака си. Иначе той е изцяло на кърма и се надявам поне първите месеци да не се разболява.

# 226
Мари нормално е да се притесняваш , аз се бях побъркала , но разбрах , че първите месеци не си влияят , но след 8-9 месец се губи имунитетът от майката и тогава трябва много да се пазите и да се следите. При нас беше така , хващаше всичко не знам от къде , защото баткото беше здрав. Той рядко боледува , един път в годината , но като го тръшне е яко , аз за това се панирам.  Прави алергии от АБ не може да ги пие просто се превръща в кошмар.
Добра и аз това си мислех , но днес сутринта успя да го глътне , и за това се превърнахме в учители с баща му. Той още е в болница.

# 227
Здравейте ,
Mary_Angel, о огромно закъснение честит син. Да ви е жив и здрав и много да ви радват заедно с каката Simple Smile
Роси, бързо оздравяване на баткото . Не се тревожи за Дона, Добра много хубаво го е обяснила. Simple Smile
Добра, как мина морето ???

Аз не съм писала отдавна , но време не остава никакво , а пък и да ви кажа нищо хубаво нямам за разказване. Но тъй като сте на тема болести мога да се включа много успешно.
Ние бяхме на море за 2-3 дни към 15.06. Всичко си беше супер добре, като изключим обрива по краката на Алекс, който му се беше появил от няколко дни , ама беше лека история и реших ,че е някаква алергийка. А и беше тичал в едни треви ... Е да ама не , обрива на втория ден от морето се засили и хайде към Бургас да пообиколим лекарите. Кожен, педиатър все алергия ми казват и имахме вече солидно изписани кремчета и сиропчета, само да си избираме. Но вечерта ( по кое ли друго време може да се случи Wink) на Алекс му се подуха глезените и му отекоха и почна да реве ,че много го болят. Айде обратно към Бургас и там в болницата. За наш късмет или не ,но дори и това ,че ни накараха да обиколим всички спешни кабинети,  се справихме само за 2 часа, но всеки свива рамене и гледа умно . Кой ревматит ,кой незнам си какъв артрит , полинервит ,абе все едни такива и никой с нищо не се нарма обаче и никой  нищо не знае. Накрая ми казаха ,че или ни приемат в детското отделение или се подписвам ,че не желая и си отиваме и си се оправяме. Мен ме хвана шубето да се връщаме по нощите в Приморско и решихме да останем . С влизането в отделението дежурната лекарка веднага ни постави диагнозата , която ще ви прозвучи малко странно ,но не е нещо извънредно сериозно... та имаме си заболяване наречено Шонлайн. Получавало се след прекарана вирусна инфекция , най-често ангина или нещо гърлено , при малките деца и се изразява с болки в ставите и получаване на обриви по крайниците. С  няколко думи възпаление на капилярите , които се пукат на места и правят тези обриви , които в началото са червени ,а после приличат на синки. Абе кофти картинка.... Но късмет с болницата в Бургас случихме на отделение и на лекари , много разбрани , даваха подровно обяснение и ни изписаха точно като ги помолихме за да си пътуваме за София. Та така мина нашето дълго чакано море... набързо се прибрахме в София , където направихме безброй консултации с разни лекари , сумати кръв му взеха на Алекс и сега си се лекуваме с волтарен и още едно съдо-укрепващо лекарство. От 2-3 дни има подобрение и май нещата вече се оправят, но като цяло лечението било дългичко и изискава освен лекарства и както го наричат  лекарите " постелен " режим Simple Smile Както се сещата при Алекс трудно може да се приложи последното , защото той дори и с болки пак искаше да става и да беснее. А сега вече като не го боли нищо няма спирка. Едвам го удържаме. Та това е новото покрай нас .

# 228
Надявам се да се оправим.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 10:06 от rosikosefi

# 229
Ехххх, мила, не знам какво да кажа...
Ако има нещо, с което прецениш, че можем да помогнем, пиши!  Сили  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 17:32 от dobra

# 230
  • София
Роси, кураж и много сили Hug

Иве, поне сте попаднали на хора в болницата в Бургас.

# 231
лелел Ивеее, уффф страшен кошмар...сега ме хвърли в размисли,че и ние кво що,,се в гърлото го удря,е сега пак кашля,дави се,кво става и аз незнам,това всеки месец ,довечера ще го вода при личната..
а ние заминаваме самички на море края на юли  Praynig

# 232
Здравейте мили момичета!

Онемях...Роси,какво става с половинката?Бяхте ли на различни места,да се потвърди,каквото и да е?Кураж много на теб ще ти трябва!Дръж се!Ако можем наистина да помагаме с нещо...

Иве,Ама и вие какъв късмет...На мой м ого близък приятел малкия мисля прекара подобно състояние..ако не се лъжа, само момчета имат този проблем.Бяха полудяли и те,но си бяха в София поне...Леле ти ме стресна с това..все си викам ние като ще сме в Гърция,по-далечко си е..акъл не ми побира ,ако има нещо...какво ще правим.Аз тука за една хрема сега,що я мислих...явно някакво вирусче беше,че и двамата ни хвана с половинката.По два-три дни.То си е тегаво така накуп..досега не се беше случвало...Ама тука сме си в БГ и хайде имам си неото..Там просто не ми се мисли...Много ми е страшно с малки дечица по-надалеч,евала на хората ,които се вдигат и заминават без такива размисли.

Аз чакам само да я види неото тия дни,не сме били при нея на консултация от октомври.Аз й звънна някой път,тя все казва Нали е здрава,за какво да идвате?,и не сме ходили оттогава.Та сег я завеждам хем и да я чуе след хремата..и към село вече.Само да се задържи времето хубаво!

Приятен ден на всички!

# 233
Иве,, доста стряскащо звучи! Дано вече да отшумява.
При Гоше се получи такъв обрив преди 2 години. Само от коляното надолу, в едно с някакъв  гаден вирус. Тогава бяхме на почивка и местната лекарка ми каза, че е от газене в треви....не и повярвах. Но мина само с ксизал капки.
Бях питала, сега и да доложа. Направих застраховка за страната, излезе ми 24лв за 18 дена за 3-ма. ММ не поиска за него. Четох т.нар. акутни състояние...ами те конкретно изброени, а не какво да е. В дребния шрифт. Остава ни още 1 ден и дано не разбера дали и какво реално покриват  Praynig На децата им писна от море, сериозно  Mr. Green Искат в София. Е, като се приберем ще искат на море....
Сега съм на тема лоу кост полети....ровя, търся Simple Smile
Кали, направете си една застраховка за чужбина, нищо че пътувате неорганизирано. Лекари има и в Гърция, а и там деца растат Simple Smile Иначе притеснението ти  го разбирам, моите все ги мисля преди почивка. Вчера Гоше се събуди с подут клепач, не двоен, а троен. Прецених, че е от комар, по късно оттока се промени и се видя боднатото. Ами мина му, само ден и половина ходи като бушониран. Ако беше миналата година да съм изхвърчала на лекар да не е нещо вирусно Simple Smile или бактерилано Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 14:14 от dobra

# 234
Хехе,Добра!Ама вие доста откарахте,браво!:) Аз мисля,че и на мен ще ми писне на едно място 20 дни...освен на село:)Ама там си ми е мойто:)

Застраховка ще направим 100%..имаме приятел,който се занимава,ще ни каже какво как...

Ние на 15 юли ще отидем до Банско за 5-6 дни да изкараме.Че е близичко:)И ние колко мислене,къде е по-лесен пътя като за Ая..та накрая Банско:)

Имаш право,че с времето човек реагира по-спокойно..поме една идея по-спокойно.Ето сега за хремата ни...не съм мислила да я водя на лекар:)Преди когато е имала,примерно миналата година..страх ..да не стане еди какво си...веднага се юрвах при неото..Тя даже ме убеждаваше да не ходим:)Особено покрай кътниците..като имаше два-три пъти.Сега вече е оо-друго:)Макар че половинката все ме бъзика,че да се задави само и мен ме заболява стомаха (нали гастрит имам).

Та така...Приятрн ден!

# 235
Роси, не знам какво да напиша  Sad Ако може да помогнем с нещо пиши. Дано не са толкова лоши нещата  Praynig

Иве, звучи страшно само като го описваш, пък представям си какво ти е било на теб. И като не си си в къщи и съвсем. Дано вече всичко е отминало.  Hug

Добра, много ми харесва как проучваш всичко, направо имам чувството, че си ходещата енциклопедия  Wink Аз съм така, но само за определени неща, а пък и към момента когато ми трябва нещо, после много бързо забравям. ooooh! А пък за морето имаш направо поклон, толкова време не мога да издържа аз.
Кали, да си изкарате спокойно в Банско, че да си по-смела за Гърция. Hug

Ние утре отиваме в Приморско с двамата колеги на ММ и семействата им. До неделя, само.  Rolling Eyes Малко ми е далечко за толкова малко време, но така е решило "общото събрание". Дано се получи добре.

# 236
Мъжът ми е с белодробен емфизем и ХОББ , само да кажа , че никога не е пушил. Диагнозите са потвърдени.
С малчо започнахме рехабилитация в Горна Баня. Най вероятно лакътя се е влошил от бързия растеж.
Дона за сега е добре ,ако и утре е добре значи е прескочила скарлатината.

# 237
Здравейте  Hug
Не остава време за вас и за темата  Rolling Eyes Rolling Eyes
Дипломирах се успешно и започнах работа веднага - само за лятото, по заместване, но и на това съм доволна  Simple Smile
Мише е добре, боледуваме като всички, но растем и хубавеем  Laughing Тати много ни помага...
Нашата кака успешно се справи с малките матури и се записа в в училището, което сама избра.
Това е около нас.
Сега се връщам да чета темата и надявам се да остава време и да пиша по-често.
 Hug за всички

# 238
Здравейте момичета!

Не съм влизала от доста време,от София.На село сме си вече 2 седмици.Нямам нет тук,ползвам от телефона на половинката ,като дойде,ама е бавен нещо:) Ая се чувства идеално,дечица има,има и един басейн,поддържан чудно ,намира се в парк,ходим там да играят наоколо.Иначе вали почти всеки ден,но поне е топло тук.В тия дъждове преместихме Банско за август,Та сега сме дълга ваканция на село:)

Роси,кураж!Аз от дядо ми (лекар хирург) съм чувала за това заболяване,но не съм мислела,че е толкова страшно.Няма ли терапия някаква,която води до сериозно подобрение?Стискам палци да има нещо,което може да се направи.

Пожелавам на всички да е хубаво лятото ви!

# 239
  • Ямбол
Хубаво лято на всички,макар заглавието на темата ни да е "пролетно",а както вървим,май и до есен,ще го откараме  с него. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт