Честит 5-ти рожден ден, Декемврийче 2010 :) - 24

• 56 067
  • 462
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте , аз казах на голямото дете , към третия месец . Направихме момента специален, водихме го на блъскащи колички , някакво влакче и накрая седнахме в едно заведение. Казахме му ,че имаме да му споделим нещо , а той много искаше бебе за да стане батко. Като се роди много и се радваше , но имаше и ревност ,която се засилваше колкото повече растеше Дона. Винаги им казвам и на двамата , че ги  обичам поравно, но той е по голям и момче и , че не мога да се държа по същия начин и с нея.
И да споделя , че ние вече ходим на градина, от началото на седмицата , госпожите много я хвалят , че се приспособява отлично и много слуша още от първия ден си спа там на обед. Все пак има приятел  от групата и явно това и помага.

# 331
  • София
мацки, и аз съм на вълна Рожден ден и нищо не съм избрала като детски клуб. Ходих до няколко , но не ми допадат. Вчера писах на детски клуб Цветна градина и реших да отида на място - въобще не можах да стигна до него - въртях, въртях няма и няма място за паркиране и отпадна като вариант само от факта, че си представих в деня на рожденият ден да въртя и да не мога да се паркирам и не само аз, ами и гостите.

Сега ще отида до София Ринг Мол, че е до нас да видя какво предлагат за децата.

# 332
Цветна градина и аз затова не исках...лудница е там,нямат паркинг.Цвети,запазихме на България,Бели брези се пада...Морско конче.Не е голямо много,но е доста приятно,ново сравнително,няма атракции - тип мол,ама на мен ми идват вповече Simple Smile Аниматор и готово.Има една пързалка вътре и разни игри,играчки,разбира се.Частта за родители много ми допадна,а и тя иска Пепеляшка..а то стои много кукленско, ако се украси,както искам Simple Smile

Мол отказах,защото правят накуп на много деца...за Ринг мол не знам де .

Ето една статия..за активностите на децата...аз съм съгласна,че не бива да са претоварени,а и да не им пробутваме наши си мечти.Да са си деца повече време Wink

http://www.jenatadnes.com/bg/articles/1451-articles.html

Приятен ден! Днес се роди бебе на най-добрия ми приятел...Ая ще е на вечерно парти за пръв път Wink Няма кой просто да остане в нас с нея.Ама казва,че иска да дойде..да видим Simple Smile

# 333
Момичета, моята кака преди броени дни имаше парти. Споделям за идеи.
Направихме го в клуба на кино Арена Запад. Беше разкошно. Аниматорката се раздаде, много креативна девойка.
Минимумът е 6 деца, максимум не казаха да има. Капацитетът на клуба е голям, а базата отлична. Джунгла с пързалки  и басейн топки, надуваем батут и свободна площ зартичане. Плаща се само за дошлите, независимо колко си заявил. Допускат и външни дечица, но съумяват да не  си пречат. Към рождения ден им организират танци и състезания. Ако някое детенце иска го слагат на масата с тортата Simple Smile Съвсем приемливо, големичките си казват.
За мен факторът паркинг също беше важен.
Родителите седнахме на масите в залата с фаст фууд. Може да се поръча кетъринг, но сервирането на напитки е на самообслужване.

# 334
Здравейте момичета Simple Smile

Ние нещо се поразболяхме...резултат от пеенето Simple Smile Групата имаше сигурно 40 деца последния път.Май ще търся нещо по-различно.Половината бяха така...та и ние сега. Първо мслко гърло и хрема..ама назад е хремата..и взв да кашля.А тя досега не беше,и като се страхува от храчките...абе ...Взехме снощи инхалатор и сега правим с физиологичен разтвор ... ли как се води ...Дано така мине,че вече посивях от неспане една седмица.Тя спи върху мен,търси подкрепа като прокашля,аз не мигвам...И така Simple Smile

Та малко дадох назад с организацията...и вече се чудя дали ще смогна после.Как върви при вас?Цвети,ти какво
 направи?Аз още се чудя за място...запазихме ама не съм сигурна.Малко ми е мъничко..грабна ме в началото,но сега пък се чудя особено по-големите дали ще им е добре..ще има аниматорка..но все пак?Като бяхме наскоро в Евърленд в Лозенец..имаше батут,пързалка,едно каго лабиринт...дивяха си децата...та се чудя Simple Smile

Хубав ден!

# 335
  • Ямбол
Пазете се, вирусите тепърва предстоят,а др.месец имаме рожденици Simple Smile
От др.седмица ще ходим на народни танци,след градината за 1 час 2 пъти седмично,много иска пък да видим.
Аз пътувам до Сливен по лекции и упражнения с корема,но още малко остана, че после с бебето да видим как ще съвместя с път и кърмене и учене за изпити.
Аз вече започнах с подготовката за ЧРД,че да не ми се струпа наведнъж.
Заглавието на темата,така и не се смени,явно пролетно ще си го караме Simple Smile

# 336
Здравейте и честита първа пролет  Joy
Кали, да оздравява бързо Ая! Инхалациите ще помогнат няма как иначе   bouquet Тя като не е много контактна ще се излекува бързо!
Гошко откакто е на градина не му се събират и 3 дена накуп без сополи или кашлица или и двете.
Инхалациите ни са постоянни. Има нощи, в които спящ си го пренасям в друга стая да не будим кака и пак спящ го инхалирам. Така е свикнал, че изобщо не ми обръща внимание, само ми хваща ръката и си я наглася за възглавница. Спирам го по малко от градина, но той и в най-блоните си моменти е най-здрав от цялата група. Не проумявам с каква съвест си пускат болните деца там! Сутрин е такава канонада от кашлици и скришно  триене на огромни сополи, никого не връщат. Да не дава Господ да разбирам какво значи да оставиш детето и да отидеш на работа, а то да губи дъх между пристъпите! От много места чувам, че в други градини не е така.

# 337
Благодаря,Маги Simple Smile Явно ще трябва да свикнем с някои неща,сега когато започваме срещи с много и всякакви дечица.Май има ефект...сякаш се разводниха храчките,помна да откашля някак...Давам и този сироп Гринтусс ама неото каза,че това си било за мое спокойствие.Инхалациите били важни.някой да е слагал капките Тобрадекс (за ОЧИ) в носа?Препоръча ми ги,защото вече 7-8 дни хремата е една и съща...явно назад,напред почти нищо.Само попква чат пат и не може да издуха хубаво.Слагах досега само солени,с прополис вътре,Ооитах вечер хомеопатичните Еуфорбиум...ама ефект няма много.

Приятна събота!

# 338
Кали, и ние сега пием Гринтус.На Вальо съм купила детски, той е без глутен и с изцяло естествени съставки. Четох добри мнения за него.
За мен си взех Гринтус за възрастни, като разликата между двата е само в евкалипта. Пия го вече трети ден и по себе си съдя, че действа.
Ако не ви е сериозна кашлицата няма смисъл да и даваш химии. А има ли хрема, то няма как да не покашля, пък и няма вълшебно средство, което за по-малко от 5-7 дни да лекува кашлица и хрема.
Бързо оздравяване!

# 339
Светле,много благодаря   bouquet Да ти кажа доста се стреснах,като не е кашляла досега.Имаше един опит покрай кътниците на 2 и нещо,но реално не стана и дадох малко Проспан тогава за мое успокоение май.Този Гринтус не го е пила,давам го.Иначе инхалацията е само с физиологичен разтвор засега.Дано мине така.Неото е против химии всякакви,знам че до последно ще опита с нещо друго.Но явно при сблъсъка с нови неща...идва този момент.

Светле,целувки!

# 340
Е аз като тичах до лекарката , че кашля и носа и е запушен , не я спря от градина. Вече почти не кашля , но преди да започне деца от нейната група кашляха доста сериозно. Сестрата уж гледа гърлата сутрин ,ама не всяка сутрин.
И други проблеми си имаме , продължава да говори доста неправилно и госпожата ми каза ,че изостава от другите деца, главно с държането на лъжицата , молив. Започнах да я уча как да  държи лъжицата , преди това не съм обърнала внимание , защото тя си ядеше сама и почти не се цапаше. За молив пък съвсем , давала съм и много пъти да рисува. Големия не съм го учила на такива неща , може би са го научили в градината той тръгна на две и половина.

# 341
Че защо трябва всички деца да се развиват еднакво? Твоето може да не държи молива както трябва, но съм сигурна, че в друга дейност е по-добро от дете, което държи правилно молива.
Той и моят син не говори пък изобщо, ама за някои неща ще сложи други в задният си джоб.  Wink

# 342
Не става въпрос да са еднакви децата. Фината моторика е изключително важна и за развитието на речта. Племенникът ми ходи на логопед и едни от упражненията са именно за това как да си служи с пръстчетата, как да движи език и т.н. Моите деца не съм ги учила специално на подобни неща. Съвсем не са вундеркинди, но виждам, че се справят добре с подобни задачи. Благодарение на логопеда, племенникът ми вече говори прекрасно.
Разбира се, в други сфери, както каза ти, той се справя чудесно, а моите девойки виждат малко зор, така че всичко си е наистина индивидуално.

# 343
Това пък с лъжицата и молива ми е адски смешно.И Ая държи молив/флумастер/пастел малко по-различно от мен...но рисува добре,а и няма проблем с речта.Така че не знам до колко това е важно наистина...

Дано са добре мъниците и здрави!Наистина празници идват Simple Smile

Специални поздрави за Вальо  на Светлето вчера,чак сега видях че сме вече края на месеца Simple Smile Днес Сияна на Поли е рожденичка!Да е жива и здрава и тя!   bouquet

# 344
Момичета,
благодаря ви за пожеланията. Hug
Нашето парти мина, беше много забавно, децата щуряха много. Снощи рожденичката беше толкова превъзбудена, че ми отне близо 2 часа, за да я накарам да си легне. Накрая незнаеше да плаче ли, да се смее ли. Вече като са по-големи и разбират, нещата са осъзнати, емоцията е по-голяма.
Пожелавам ви и на вас весело изкарване на предстоящите рождени дни. Hug

Светле, да е жив и здрав Вальо! ЧРД на патеричка.

Общи условия

Активация на акаунт