Честит 5-ти рожден ден, Декемврийче 2010 :) - 24

• 55 866
  • 462
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен и моите момичета.

И на мен не ми остава много време за писане, но ви чета редовно и се вълнувам с вас.

Илиянка, честито ти завръщане в редиците на работещите.  Hug Дано децата не боледуват и да си възстановиш ритъма безпрепятствено.

pipi_mb,
успех в начинанията на каката. Стискаме палци за матурата и дано сте избрали подходящото училище  Peace Зайче, супер  Heart Eyes

rossy-pm, теб съм те признала, учене, деца, абе направо Многоръкия Шива. И от снимките ти винаги лъха една такова спокойствие, усмихната и ведра. Все такава бъди  Hug А малката пък колко е пораснала, не е истина и толкова очарователна, върви по стъпките на майка си  Hug

Кали ти си знаеш, че си най-всеотдайната и търпелива майка. Това всеки тук го е признал. И наистина както писа Добра, това се отразява и на прекрасната Ая. Толкова творческа и "мъдра" за възрастта си, и толкова точно те усеща  Flutter, не само ти нея  Wink

Иве, не мога да те пропусна. Ти си даже много организирана, но твоите момчета, особено малкия, наистина си имат свое мнение за всичко и няма как де не ти идва нанагорно понякога.  Hug Стискам палци за избраната градина  Flowers Four Leaf Clover

Добра, току що прочетох пак за играта с балона, трябва да го пробвам и с моите диванета, че те много ми приличат на твоите, каката една такава мила и спокойна, а малкото с разликата, че е момиче, едно такова все нещо "мъти". Да са живи и здрави и дано изкарате безпроблемно морето и тази година. Спомням си и аз миналата година как тръпнеше.  Hug А и да питам във връзка със слагането на имунизациите, пишеш за някакъв срок. Какъв е той? Че аз на каката не съм и сложила още тази за 7 години /направи ги на 31.12.2013г./, все нещо излиза. Тя моята ЛЛ не ми дава зор, но аз да знам. В тази връзка, дано успееш да намериш подходящ нов ЛЛ, щом е дошъл ред да сменяш настоящата  Peace

Поли, прегръдки за теб и сладка Сиси  Hug

Дано не съм пропуснала някой  Heart Eyes

Сега да кажа и за нас. Децата са добре, относително. Каката имаше един период на постоянно сумтене, а пък не и беше запушен носа, не знам какво беше това нещо. Малката в групата имат скарлатина, днес им изтича карантината. Тя от вчера е с едни сополи и една силно отхрачваща кашлица, сравнително рядко. Започнах инфлуцид и капки за нос + инхалации. Но тази сутрин беше една такава вяла, но я пуснах на градина, надявам се да не съжаля.  Praynig Просто в края на месеца трябва да съм тук, дори и само физически, както в момента  Mr. Green
Сега почивните дни ще си ремонтираме спалнята, най-накрая. Голямо търсене падна на тези мебели, защото не се побираме в стандартните мерки, а всяко разваляне на нещо готово, го оскъпяваше кажи-речи двойно.

Това е от нас. Приятно изкарване на предстоящите майски празници, дано времето ни пожали, че по Великден голям леж падна.  Hug

# 151
Наде,прегръдки за вас и дано малката се размине само с това!  Hug Не знам вече дали съм чак толкова търпелива като преди година да кажем:)Почнах и аз чат пат да повишавам глас ама тя направо ми се е качила на главата и ходи там отгоре Simple Smile Майтап настрани има моменти дето се ядосвам вече...а не се ядосвах доскоро.Сега виждам,че почва някои неща напук да прави,но за моя радост рядко се случва:)

Тия дни неусетно минаха последните,ходихме на цирк в петък в най-големия порой.Бях като мокра котка през цялото време,как не насхинах не знам.Ая си я бях облякла добре ама аз с едно тънко якенце..Много й хареса,ама направо беше възхитена!На мен също ми хареса,от дете не съм ходила.Вчера пък на куклен театър Косе Босе гледахме.Накрая я извикаха отпред "да играе" Косе Босе,за мое огромно изумление,отиде ,хвана куклата и стоя докато й казаха,питаха я разни неща..Много ме изненада.

Днес пък ме хвана яд,мислехме че ще вали..забихме се в клубчето на Парадайз мола,там бяхме отдавна на един РД и тя само ме караше да идем пак,а то даже
 слънце пекна.Дано следобед да се задържи.

А тия почивни дни ако пак вали..то не че ще мърдаме..половинката си е на работа,но поне да се излиза Simple Smile

Роси,явно Марио вече е навлязъл в 4-тата:)Значи скоро ще се успокоява вече Wink
Приятен ден на всички!

# 152
Здравейте, мацки

нямам време да пиша често, но редовно поне ви чета.

Ние сме добре. Кой на работа, кой на градина или на училище...Не зная за какви периоди говорите, ама при нас перманентно има тръшкане и рев, за да стане на нейната. Такава е манипулаторка и актриса, че направо ужас.... Баща и е склонен да и угоди за всичко, само да не реве и тя го е осъзнала. За най-малкото нещо, ако и накривее, веднага започва с крокодилски сълзи да реве, за да стане на нейната. Даже снощи направих забележка на баща и, че е много отстъпчив, за разлика от това, как се държеше с батко и на нейната възраст. Но нали е глезлата на тати...Колко ли бели коси ще ми докара това дете.... CrazyНо да е жив а и здрава, пък ще се справяме с инатите.

Ние ходихме до София преди 10 дена. Тогава осъзнах, че Сияна вече е пораснала и се пътува лесно вече. Водихме я и в Зоопарка, беше голяма радост. Аз, понеже не бях ходила в Софийския, бях леко разочарована от обстановката. Много бетон, много сиво е всичко.  Sad Иначе бяхме на едно детско парти, където бате Енчо беше водещ. Понеже Сияна участва активно във всички игри и танци, даже стихче каза на микрофона, бате Енчо дойде да се запознае с майката на това дете, за да ме уговаря да сме я водели да участва в неговото шоу. Та Сияна има лична покана от него, ако решим да я водим.

Сега ходихме за няколко дни до Хисаря, но отидохме в понеделник, след Великден, т.е. след тълпите. Да ви кажа, много умно решение беше това. Всички си бяха тръгнали и беше едно спокойно. А в Хисаря е много приятно, зелено, с хубави паркове за разходка. Хотелът ни беше с вътрешен басейн, който беше с 38 градуса вода. И бяхме сами през повечето време в него. Голям кеф, децата направо не излизаха от там. Не бяхме ходили до сега в Хисаря, малко ни е далечко, но пак бих отишла.

На цирк не съм водила все още Сияна, но чакам да дойде цирк Балкански, че при тях си заслужава.

Илианка, честито завръщане в редиците на работещите. Друго си е, нали? Макар ангажиментите да се увеличават, след дългото стоене у дома се радваш, въпреки това.

Аз има моменти, в които си мечтая да остана един ден в къщи, без деца, мъж и ангажименти и да се отдам на пълен релакс и мързел....Ама мечти!!!! Whistling

Роси, браво за многото дини под мишницата.

Наистина в темата пишат малко мами...Децата пораснаха и всеки с ангажиментите си...

# 153
  • Ямбол
момичета,много се радвам да чета като последните дълги и интересни постове.
Дени е много спокойно дете,е да настоятелна е понякога,но инат,тръшкане-не.
Страшно самостоятелна е,сама си спи в нейна стая, заиграва си се сама там,сутрин ако се събуди през поч.дни,като ние спим,тя си кротува там.
Само ако е имала зор,идва да я бърша,но ако ме няма,и това върши сама.
Заминаваме на почивка в Банско,на специално организирана прогама със семинари и доста неща за деца.
Времето се затопля,но е оше хладно за дълги разходки,жалко,че все сте от други градове за срещи.
Момичета, имам смес за Ватикански хляб,ако някоя желае,мога да предам
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=771098.0;topicrefid=4

# 154
Наде  Hug Мерси   Blush
Дано на малката да се размине Simple Smile

Кали, не знам , но явно сме пропуснали и 2рата (нали и там трябваше да има някакво спокойствие?)

Ники, браво на прекрасната Дени Simple Smile Искаааам и аз така аааа  Laughing

Между другото- На Марио сега за 2 седмици му пораснаха най-задните )т.е. вторите) кътници. Малко късно май и на веднъж. На някой друг подобно явление ?  Mr. Green

Смятам да поработя и аз малко , но юли и август (за по няколко часа предиобяд) . Да видим как ще я докарам с още една дина  Laughing Laughing Laughing

# 155
  • София
Здравейте , мацки Simple Smile

Леле , не съм влизала от много отдавна, несмогвам от тези малките.

Ние сме добре/чукам на дърво/. На 06.05 заминаваме за Лондон и децата ги разпределяме между бабите. Ей, едва сега разбрах какво е да си захраниш детето без проблеми. Елица си хапва и всичко върви плавно. Вече има заместени 3 хранения от общо 4 за цялото денонощие. Замразила съм кърма и бабата да се оправя.

Гоги е във фазата на танцуването и непрекъснато иска да танцуваме. Пробвах го на народна музика на едно право хоро, хванахме се за ръце като за хоро и по едно време ми казва"Мамо, защо се разхождаме?".
Разделихме Елица и Гоги да не са в стая, защото Гоги и налага голям тормоз и не и дава да спи. Сега момичето си спинка самичко цяла нощ без да се буди. Много ми се искаше да са си заедно и да си играят, но не било писано.

За тръшкането - Гоги много го умее. И е толкова невнимателен непрекъснато се тряска някъде.

Илиянка, успех на работата. Simple Smile

Кали, ти си ми пример за търпелива и всеотдайна мама Simple Smile.

Поли, ако решите да приемете поканата да ни пишеш кога ще е , че искам да гледаме Сияна по ТВ. Simple Smile

# 156
Цвети,да ги съберем с Ая да си играят хорце Hug Тя се запали още миналата година покрай диска със сватбата ни,бях ви писала,пропя първо Бяла роза,Назад моме Калино и Пий куме,пий:) Това бяха хората на сватбата
 ни:)Малко ми беше  странно на 2,5 да тананика това ама..Та ни строяваше всички ма хоро до скоро...сега май го изостави:)Сега я вълнуват други музики вече.

Дано изкарате страхотни дни в Лондон..едно от местата,където определено ми се ходи отново!Но ще е по-натам;)

Ние до морето да добутаме..

Поли,да кажеш от по-рано кога ще участва Сиянка..да се настроим за такова ранно ставане..Ая спи до късно сега:)Тя затова и не е гледала бате Енчо изобщо.Тя иска да участва при Слави;)За мой ужас:)

Приятни почивни дни на всички!

# 157
Момичета здравейте,
Макар и малко опустяла темата все е така интересна и полезна.

Аз от 1 месец съм си вкъщи - с тази бременност изкарах максимално възможното на работа. Имам почти същите проблеми, както с първата - много контракции и лекарства за подтискането им, но някак си съм много по-спокойна, не се взирам в нещата толкова и я карам по-лекичко (поне психически).
След майските празници ще ходим на преглед в София за определяне на датата на секциото (нали съм с голям диоптър). Решила съм да раждам при същия лекар и пак Шейново и се надявам всичко да мине по "отъпканата пътека".

Въпреки, че съм си у дома, нямам много време - Калина ходи на градина, а аз по цял ден се занимавам със задачи, които съм отлагала с години (като подреждане на снимки, документи, шкафове, дрехи и т.н.), не че е наложително, но все ме дразнят онези дребни неща и сега реших, че е най-подходящият момент за това.

Не зная за какви периоди говорите, ама при нас перманентно има тръшкане и рев, за да стане на нейната. Такава е манипулатора и актриса, че направо ужас.... Баща и е склонен да и угоди за всичко, само да не реве и тя го е осъзнала. За най-малкото нещо, ако и накривее, веднага започва с крокодилски сълзи да реве, за да стане на нейната. Даже снощи направих забележка на баща и, че е много отстъпчив. Но нали е глезлата на тати...
poli.t, все едно описваш моята Калина - няма и няма, това дете е пълен инат, наумили си нещо няма спирка. Опитвала съм всякакви методи - наказание, придумване, подкупи, обяснения, дори бой. Ама наша Кики си знае нейната.
Като се оплаквам на майка ми и тя се смее и казва: "Имам Господ Миме, ха сега да видиш какво ми е било на мен като беше малка".
И наистина е така, Калина визуално прилича на баща си, но характерът си е мой (тя крушата, ябълки не раждала) - инат, упорита, мрънкаща, подредена, прилежна, кокетка.

Калина стана много социално дете - обича да е сред хора, да ходим по заведения, няма значение дали е на кафене или ресторант, тя е доволна и май само там слуша (определено е с добра банкетна култура). Повечето ни приятели не вярват, че тя може да създава много проблеми, защото когато е сред общество рядко мрънка, нервничи или се инати. Поне поддържаме добър имидж.

Другата и страст са танците и гимнастиката. От Нова Година я водим на зумба за деца и гимнастика за 3-годишни в залата по художествена гимнастика, тук в Русе. Много е прилежна - слуша треньорките, изпълнява всички упражнения, а след това у дома имаме имаме дубъл на тренировките.

Обича също така да се конти - роклята или клинът са най-правилните облекла (анцунгът се приема като наказание). За именния си ден си поръча пръстени, диадеми и парфюм, като ги получи нямаше по-щастлива от нея.

Започнахме да и обясняваме, че ще става кака и доколкото е възможно как ще се променят нещата. На моменти е много щастлива, че ще си има братче, но на моменти иска да го бие. Надявам се цялото семейство да се адаптираме към новото положение по възможно най-лекия начин.

Весели празници от мен!

# 158
  bouquet здравейтеее,

аз какво да се похваля...освен ,че 3 месец-3ти АБ се го удря в гърлото това дете,явно там му е слабото място.. Sad
ние никъде не бяхме тия 6 дена,толкова гнусно време,че не ми се ходише никъде 6 дена ядене и лежане и 4 дена лекуване на малкия и тъпото е ,че през тези 6 дена не е на градина ,не е по моловете,не е бил с деца и пак се разболя  ooooh!  и днес на градина отново....
хайде до скоро  Wink

# 159
B_NADI, нас ни чака ваксината за 6 години, която е 4-валентна, продължение на бебешките пентаксими. Щом в наредбите пише 6г, това означава, че до рождения си ден на 7г не съм в нарушение. Вашето за 7г мисля, че не е ваксина, а Манту. Не съм сигурна. Но пък е най-безмисления тест, който е спрян навсякъде по света, освен при нас. Не дава достоверна информация, за разлика от един друг, безвреден и точен метод. Ама като печелят от мантуто ще си го правят. Аз бих го отказала без колебание. За справка, манту крие същите рискове от странични ефекти както ваксините.
Кали, ходихме на същия цирк. Каката пощуря от радост, докато за малкия беше изпитание. Когато публиката започна да ръкопляска, прожекторите да примигват, той се уплаши. Сви се в мен, пъхна си ръцете под моите - най-сигурния признак за стрес. Започна да хълца или нещо подобно...изведнъж рязко го заболя гърло. Голяма емоция. Това не му попречи да изяде почти 2 кутии пуканки.  По някое време се отпусна, стреса мина и дойде апатията, мрънкането. Но издържа до край. Моторите естествено го впечатлиха най-много.
Iliyanamos, честито завръщане на работа! Дано вече да си свикнала и да ти хареса колектива! А дечицата да не боледуват често  Heart Eyes

Mary_Angel, помня те като много красива бременна! Убедена съм, че и сега грееш така хубаво! А Кики ще свикне и ще стане грижовна кака. Друго си е първото да е момиченце. Ще се влюби в бебо! Али още от родилното загради кошчето с брат си и не пусна бабите и дядовците да се доближат.

Iff2, сега има някакъв противен вирус с гърло и сополи. Моите го потретват, просто вече не знам какво да давам. Компромисно, оставих ги само на хексоралетен-н, хапчета за смучене. Те са силнички. Тъкмо ги отпусне и след 2 дена рестартират, гърло, сополи....Шантава работа. Но аб не съм давала. През празниците не са били контактни, но то явно си седи в гърлото и набира сила.

Ние си останахме в къщи за празника, че на каката и предстои един малък изпит. Като мине, хващаме пътя...за някъде, без значение къде Simple Smile Не ми се стои в София.

# 160
Марги,защо пък Гоше така се е стреснал не знам. Да ви е жив и здрав,вчера беше именник,сетих се няколко пъти ама все да драсна във ФБ и...нещо не стана.

Също и Гоги на Цвети да е жив
и здрав!И всички други именници от вчера!

Иначе аз накрая си тръгнахме с моторите..само няколко секунди погледнахме и излязохме.Едно че вече беше късно,ние от 7 ходихме,нали спи следобед до късно.И си беше вече 9 и половина..а и малко ме беше страх да ане стане нещо и да се стресне.Сега скоро ще идем пак този път с татко й и с едни приятели,че техния е по-голям,но не са ходили досега.

Ифф,дано е добре Макси!Аз съм казвала до 25 год плътно боледувах само гърло.Слабо място,наследство от детската градина.Та оправията е порастването...Дядо ми не е дали да ми вадят сливици,сега нямам проблем вече.Иначе пък надолу слиза по-лесно.

Ние избягахме за три дни до село,времето ни се усмихна и беше доста приятно.Щастлива съм,че вече пътува идеално:)Дори сама се сеща за стола.Само дето нещо инатлива е станала напоследък,та малко ми се разклащат нервичките вече, ама като
 слушам какво разказвате..да не с оплаквам..явно пак са в период:)Обичайно е сговорчива,спокойна..ама като си науми някой път нещо...

Мери,и при нас клин и рокля е любимото:)Анцуг вкъщи... и то с уговорка..студено е..не може по клин само още..че в нас държим заради нея по-хладно.Големи са кипри момиченцата:)

Пожелавам ти всичко да е наред до края,то щом дата ще мислите..наближило е:)

Приятен ден на всички!

# 161
Кажете нещо изпитано п-в разтройство! Praynig Каката е с разтройство, а малката повръща и вдига т. Страхотни празници изкарахме тази пролет. ooooh! А до преди няколко дни и в болница бяхме. Tired Какви са тези вируси, какво е това чудо... #Cussing out

# 162
Кажете нещо изпитано п-в разтройство! Praynig Каката е с разтройство, а малката повръща и вдига т. Страхотни празници изкарахме тази пролет. ooooh! А до преди няколко дни и в болница бяхме. Tired Какви са тези вируси, какво е това чудо... #Cussing out
При нас ентерол не действа, само смекта на прахчета (против разтройство).
Иначе бих приложила класиката - ориз и оризова вода. Навремето давах и оризова инстантна каша, но сега са големи и може да не я харесат. Ако ги убедиш да хапнат ще подобри положението.
За повръщането мога да кажа само на теория, не сме пробвали. Свещички вомитусхил. Винаги нося на път, но не стигаме до слагане.
Дано премине бързо  Praynig Hug

# 163
dobra  bouquet За оризовата вода не се бях сетила. Ще направя. Peace
Иначе давам Хидратин алфа на малката и Пробиен, а на каката Рекомфорт и 1 Смекта днес. Направих им лимонада (изцедих лимони + вода + захар), чай от шипки... На Гери слагам Вомитусхил свещички и ефект определено има. (пу-пу) Днес не е повръщала и яде и пие. Температурата е около 37,5 и днес не давам Нурофен, но май свещичките я поразхлабиха. Rolling Eyes Все си мисля, че може би е реакция от всички тези аб. В болница бяхме заради пневмония при каката и бронхит при малката. Tired Бях цъфнала и вързала с двете наведнъж... ooooh!

# 164
Enigmata  Hug милата и двете. Дано се оправят вече. Praynig За лекарствата сте изброили всичко общо взето. Аз и до Деган съм стигала след цяла нощ повръщане, но на каката и то със страх, че по принцип е за инжекционно поставяне. Давала съм по половин ампула.
Добра, да при нас е Манту. Дано мине без проблем, сега в петък мисля да я водя. И в понеделник да го отчетат. За отлагането моят мъж е твърдо против тези "модерни нагласи на мамите"  и ми е трудно да го оборя.  Rolling Eyes
Ние празниците също ги изкарахме в къщи. Направихме си най после ремонта на спалнята, като махнахме кошарата на малката, че стаята е доста малка и с нея нямаше място за нищо.
Честито на всички именници на патерица. Да са ви живи и здрави  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт