153 Съединение прави силата в Съединените Американски Щати

• 53 238
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Защо трябва да е дълбоко замразена за 20 дни?

# 61
Защото студът трепел гадта, която може би се е заселила в месото.

Аз не замразявах за 20 дни.

# 62
Навита съм за кафе, казвайте кога. Фея, в кой квартал избрахте?

Ева, и аз имам колежка с Апергер - чудесна е, много я харесвам.

# 63
Вечерно кафе или дневно? Mr. Green

Ъгли даклинг, ти ще се присъединиш ли? Сипируми? Имаше още едно момиче в околията, но тя си сменя никовете и не знам как да я открия, ако има желание да се обади.

Аз викам през викенда, с деца без деца? Аз съм за без. Grinning

# 64
Ева, миличката, много ти се насъбра. Сигурна съм, че всичко ще е наред с детето и като мине първоначалният шок, ще видиш нещата в по - розова светлина. С толкова много се преборихте вече и това ще се нареди. Споделяй, ако ти олеква.

Фея, звучих много позитивно за промяната, ще разказваш как е животът в ню. Лесно свикване пожелавам с градския живот. Фръцлите как приемат всичко?
Ще ми липсват снимките на твоя дзвер, но всяко зло за добро, новите стопани сигурно много му се радват.

Завиждам ви за кафето. Аз лично само с ianajar се запознах и ми беше много приятно.

Ние почти купихме къща и май в последния момент ще се разминат нещата. Ще ви опиша ситуацията, който иска, да дава съвети, че нямаме никакъв опит.

Поискахме seller-а да плати по - голямата част (почти всички) closing costs. Той се съгласи ако вдигнем цената на къщата с 5к. На това си стиснахме ръцете, направихме инспекции и се оказа, че климатикът е 25 годишен, water heater tank и той почти толкова. Инспекторът каза, че макар и двете неща да работят в момента - са за сменя. Покривът е стар, но не е за смяна в момента, however сигурно ще се наложи смяна след около пет години. Има различни дреболии за оправяне - филтри, кабели за смяна, къщата е за пребоядисване в някой стаи и една тухлена стена на driveway-а се е наклонила и трябва да се бутне и вдигне отново. От всичко това ние поискахме само климатикът и water heater-а да се сменят. Върнаха ни оферта да вдигнат waranty от една на две години, без да сменят нищо. (Климътикът не е тестван, заради температурите навън). Чудим се много, защото до сега почти на всичко ни казват "не". Според нас не са неразумни исканията. Обмисляме може би да се съгласим на двете години и смяна само на климатика.

Не знам дали просто сме уморени от целия процес, но ни се струва, че нашият real estate agent не е много на наша страна и иска просто да приключим сделката.

Притесняваме се и че понеже решихме да платим 20% от стойността на къщата, отношението сега е "имате пари, плащайте". ММ се притеснява, че може би моргидж човекът оъ уелс фарго е споделим с real estate agent-а колко пари имаме в банката. На мен не ми се вярва да е постъпил толкова непрофесионално, но знам ли.

Изобщо много сме объркани. Хем не се чувстваме удобно с поставените условия, хем се притесняваме да не би просто изискванията ни да са нереално високи. Наши познати купиха къща 50к по - скъпа от нашата като си платиха клоузин кост, смениха сами климатици и всичко (в друг квартал).

Харесваме къщата, искаме я, но е едва петата, която видяхме, не сме ужасени да потърсим още малко, ако се наложи. Притесняваме се, че ще е по - трудно да продване след 5+ години, защото е в семи-дисънт скул дистрикт, цялата върви на електричество - отопление и всичко (сметките не са големи уж заради типа furnace).

Всякакви мнения по въпроса ще са ми интересни.

# 65
  • WA, USA
Аз съм далеч на село у Саут Джързи, но ако се наканите да ми дойдете на гости, особено като се стопли малко, можем да отскочим до шора и да си направим готин форумски уикенд. Свекърите ни си тръгват април така че ще има една спалня свободна и надуваеми дюшеци имам, и моторхоум за поне 6 човека да спят на двора (предлагам и две палатки на задния двор да е пълна селската идилия).  Laughing ПО принцип съм на около час и половина от ситито. Казвайте да се оговаряме.

Джейн, не знам какво да ти кажа. Нямам представа как се движи пазара в последно време и дали можете да си позволите да протакате. По принцип съм чувала че е пазар на купувача, но за хубави оферти може да има доста маймуни на клона. Ако можете да си позволите да изчаквате, поогледайте още. Смяна на покрив и хийтър не е много евтино ако го правите с фирма.

# 66
Без, без. Иначе децата ли да гледам, вас ли.

Джейн, аз бих изчакала поне до ранната пролет. Тогава пазарът за недвижими имоти ще ви даде много повече опции => повече гъвкавост от страна на продавачите.

# 67
Sipirumi, недей да ни каниш. Ела ти на гости. Има ли кой да гледа децата за петък и събота например. Набутваш ги на свекърите, слагам те в стаята за гости и си готова. Пристигаш петък, събота се виждаме евентуално и кеф ти оставаш, кеф ти си тръгваш (сега зависи дали пиеш кафе и дали евентуално ще шофираш Laughing) По-лесно ми се струва, а?

# 68
Джейн, а вие знаете ли колко струва да се смени water heater-а, климатика и т.н.? За покрив и аз знам, че е скъпо, особено ако не е керемиден. Аз оттам бих започнала - вижте колко ще струва и се договорете за някакъв кредит от цената (не те да сменят, вие ще си ги смените, но те дефакто ще платят). А агента сигурно иска да приключите сделката, да, ако може за по-висока цена  Laughing.

# 69
Джейн, на нас заради покривът ни смъкнаха 10К, а климътикът и уотър танка бяха нови. Както бяха нови и след близо 10 месеца климатикът се повреди, на 2 пъти идваха докато открият проблемът- покри го уорънтито.
Едва ли някой има идея колко пари имате в банката, а и да има няма чак такова значение. Знам, че от това колко ще е даунпеймънта ти зависи, колко ще е застраховката след това.
Минахме и екстра инспекции, но някой неща лъснаха след като се нанесохме, вкл и проблеми заради неправилно изградени тръби на климатика се появиха след 3 години.
От опит, бих избрала газов фърнис. Поискайте от собствениците справки за сметките които са плащали през годините, както и всички планове- електричество, вода подобни, които имат.

# 70
  • WA, USA
Sipirumi, недей да ни каниш. Ела ти на гости. Има ли кой да гледа децата за петък и събота например. Набутваш ги на свекърите, слагам те в стаята за гости и си готова. Пристигаш петък, събота се виждаме евентуално и кеф ти оставаш, кеф ти си тръгваш (сега зависи дали пиеш кафе и дали евентуално ще шофираш Laughing) По-лесно ми се струва, а?

ooх Цоне, хубава идея ама ми е гузно така. Уж дойдоха да помагат, ама май обратното се получи, а и аз така не се научих да си оставям децата - все ги мъкна с мен или мъжа опира пешкира.

# 71
За котките - ние бяхме преминали на гранулите Blue уж, че били най-безвредни, но покрай бебето съвсем забравихме котарака и той милия кара сега на някаква храна останала отдавна…Съвсем сме го пренебрегнали, сега си отбелязвам поне по-хубава храна да му купя.
Фея - много успех ви желая в начинанието. Ние живяхме във Филаделфия няколко години и много ми харесваше градския живот Simple Smile разбира се НЮ е съвсем друга вселена.
Джейн - ние гледахме за къща преди година и половина преди да се преместим в северно Джърси. Тогава се падаше дъното на дъното на пазара и имаше големи възможности да се преговаря с продавачите, но къщата, която ние си бяхме харесали беше прайсната competitively и там нямаше много тън-мън. Така, че сигурно зависи от района, махалата даже в която купувате, както и цената на къщата спрямо другите.

# 72
Мерси за съветите момичета.

Къщата според инспектора и моя шеф (купува, реновира и продава имоти) е в много добро състояние. Агентът твърди, че не можем да принудим собственика да смени нещо, което работи. Накрая мм се съгласи преди клоузинг-а, който се пада април, да викант сървис за климатика и ако има проблем, продавачът ще го оправи. У уорънтито да плати за две години. Чакаме отговор.

Аз си мисля, че за тъврде много неща отстъпихме и се надявам да не е проблем по - нататък. Ремонти ще ми излязат една идея по - евтино, защото шефът обеща, че ще прати неговите хора, на неговите цени. Климатик нов гледахме за към $1500.

Покривът е стар, но категорично не е за смяна, така че няма как да принудим продавачът да го смени, там няма как да се преговаря.

Сметките за електричество ги изискахме и наистина са ниски. Моят шеф (отново) каза, че е заради типът furnace.

На мен ми е свито сърцето днес, защото чух лоши новини за близка приятелка в Бг. Преди няколко месеца спря да ми отговаря на мейлите, днес ми писаха другите дружки, че приятелят й редовно я пребива. Не иска с никого да говори, не си вдига телефона, не отваря вратата на никого и те не знаят какво да правят. Преди седмица съседите й са викали полиция, заради викове в нейния апартамент. Cry

# 73
Леле, Джейн, колко страшно това за приятелката ти! Дано събере смелост и сили, за да поиска помощ.

# 74
Привет, дами!
Нова тема, анкета, Цонна активна...браво! Simple Smile

Маймун, съжалявам...

Ева, само ти знаеш през какво минаваш, но дано нещата се подобрят с терапия. Доста се фокусира на аутизма и се надявам да се намерят в близко бъдеще още по-ефективни методи за подобрвяване на състоянието. Без да съм питала и дано не е проблем, но в ЮК темата "златната толумба" е учителка на деца с аутизъм и може би може да ти даде някакво успокоение (не намирам по-подходяща дума) тъй като работи с деца с различни спектри и севирити на болестта. Чела съм я с възхищение колко много се прави и как с много работа и постоянство децата напредват. Прегръдки.

Фейо, така ти се възхищавам на решението да живеете в града. Честита нова работа и успех с адаптацията.
С Цонна и Руми е много весело и приятно.

И с juturna също да знаете. Simple Smile

Джейн, ако шефа и инспектора казват, че къщата е добро състояние и е с добра цена си заслужва. Ако обаче, не е "твоята" къща не бързайте. Когато ние купувахме (доста отдавна и продадохме от тогава) гледахме много повече от 5, целият процес беше ужасно стресиращ и макар, че купихме нова (моят мъж не е по ремонтите) пак колко притеснения и съмнения имахме.
Може и да знаете redfin.com, но агенти им са на заплата и не натискат купувачите, защото от техните ревюта им зависи заплащането. Също на сайта им може да се видят кварталните училища, пропърти рекордс (които може да използвате за споразумяване на цената във ваша полза), такси, коментари от агентите и т.н.

Ох, това за приятелката ти е ужасно...

Приятна седмица!

Общи условия

Активация на акаунт