Тайланд 2

• 131 025
  • 978
  •   1
Отговори
# 75
Двете екскурзии са коренно различни - едната със Самуи, Тао и Пукет е по-скоро островна, другата на север е по-скоро градска така да се каже - храмове, интересни градове, култура. Но има и плажна спирка Cha-am (не съм била). Принципно всеки свързва Тайланд първо с островите и плажовете, но който от моите приятели е ходил на север казва, че там е много по-интересно (а и по-евтино). Чианг Маи беше следващата спирка на приятелите ми след като аз си тръгнах наобратно, не успях и до там да стигна по време на обиколката си в Тайланд и много съжалявам за това. Като ходя пак ще е само на север.

Та решението е лесно - ако искате предимно плаж и остров - юг. Ако не - север.
Много храмове има и в Бангкок, предполагам и двете екскурзии имат спирка там, стигат човек да се нагледа.

Колкото до разликите - била съм Пукет, Краби, Тао и Самуи от изброените - атмосферата е най-голямата разлика, както и природата малко или много, мисля преди в темата е писано доста за отделните острови, аз също писах.

# 76
Skeeter, благодаря... Трябва да прочета темата отначало, може би има писано за разликите между островите... И аз искам малко от северната част и малко от плажовете, Банкок го има и в двете екскурзии по 3 дена престой.... В екскурзиите не е включена цялата храна, а само отделни хранения, та да питам скъпа ли е храната, напитките, сувенирите и другите неща в Тайланд?

# 77
Уличната храна е най-автентична, евтина и за мен вкусна, въпреки че павильоните изглеждат мръсни, но реално не са - пад-таи върви около 40 бат, тоест около евро. Има кокосов сладолед, пресни плодове, плодови шейкове, тайландски палачинки (страшно вкусни). Спомням си в близост до Као Сан в Бангкок ядяхме в едно павильонче с маси на улицата, две пържени яйца бяха 20 бат, шунка или бекон още 20, палачинка с банан и шоколад около 50. Вода и дреболии купувахме от супермаркетите 7-Eleven, и те са доста евтини.

В ресторант е по-скъпо - ако е непретенциозен основното е около 150, колкото по-луксозен, толкова по-скъпо.
Европейската храна е доста по-скъпа от местната - спомням си на Ко Тао аз ядох пица маргарита в едно ресторантче (ама то една пица…) за 300 бат, до мен приятелите ми къри с пиле за 90.

В Бангкок непременно трябва да се посети един от баровете с гледка над целия град, там обаче е доста скъпо за Тайланд - колата беше над 300 бат, безалкохолен коктейл 300-400 бат, алкохолните започват от 600. Но си струва за един път заради гледката и изживяването.

В нормален бар бирата беше около 100 бат. Но зависи ужасно много от местоположението и колко е туристическо мястото, аз се ориентирах по пътеводителя The Lonely Planet и TripAdvisor.

Като цяло храната и напитките са евтини.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 02:36 от Skeeter

# 78
  • София
dechy, Благодаря..... Аз освен времето гледам и къде да отидем - дестинации много, а мога да избера само една... Та за сега се спрях на Кариби или Тайланд, като сезон и цени са подобни... На Кариби е круиз, а Тайланд е екскурзия... Гледам снимки и ревюта и за двете, ами страхотни са... Не знам... Да те питам Краби,  Koh Samoi или Пукет, къде си била от тях и каква е разликата между тях?
Skeeter ти е отговорила много подробно за храната. Моите впечатления са същите. Мен наистина ме беше страх да ям от уличните ресторантчета, не изглеждат особено чисти, но като се престрашиш, особено за морските дарове, които обожавам, много си струва и не е скъпо. Всичко е много прясно, защото имат непрекъснат оборот, нищо не залежава.
От изброените от теб места съм била само на Краби. Екскурзиите с лодка, които се организират от Краби и Пукет са почти идентични, тъй като повечето острови се намират по средата между двете. Само Симиланските острови са по-близо до Пукет, ако държите да ги посетите. Но и от Краби съм виждала екскурзии до тях, обаче са по-скъпи.
Ние избрахме Краби и по-конкретно Райли бей заради пейзажа със красивите скали и това, че уж е по-спокойно от Пукет. На Пукет не съм ходила, но и на една от екскурзиите с лодка, на които ходихме (4 oстровa) си имаше доста народ и то предимно местни (май беше някакъв техен празник). Изживяването не ми беше особено приятно - претъпкани плажове, буквално човек до човек. Преди да тръгнем съфорумка ме посъветва да вземем екскурзия с longtail boat, а не със speed boat, защото има по-малко хора. Ама аз не я послушах и после съжалявах за това. Най-добре е да се вземат индивидуални екскурзии, но са доста по-скъпи. Абе въобще не вземайте най-евтините екскурзии, защото лодките направо се пръскат по шевовете  Simple Smile.
Вие ще бъдете на организирана екскурзия и предполагам, че всичко ще ви е уредено само за групата.

# 79
Ако си купувате сами екскурзиите препоръчвам фирмата LOVE ANDAMAN - при тях всичка беше на доста по-високо ниво спрямо друга фирма, с която ходихме на екскурзия. Много държахме да посетим Симиланските острови, но извън сезона /м.май/ бяха затворени.

# 80
Много полезна информация, благодаря момичета...  bouquet
Единствено което ме притеснява са датите на екскурзиите - май,  юни, по-радко август-октомври... А доколкото разбирам там е дъждовния период точно тези месеци.... Shocked newsm78
Къде не е препоръчително да се ходи през  юни - на източното или западното крайбрежие?
И друго в каква валута си носите парите - в долари или евро и има ли навсякъде къде да се обменят?

# 81
  • София
Значи за Тайланд като цяло сезоните са 3: хладен - от ноември до средата на март; горещ - от април до юни и дъждовен - от май до октомври. Като дъждовния за различните райони е с различна интензивност - в Самуи (по източното крайбрежие) са по силни през май, после юни и юли са по-слаби и най-силни са септември и октомври); по западното крайбрежие - Пукет, Краби - валежите са от май до октомври.
От сегашната ми гледна точка, аз бих обиколила севера и храмовете от Чанг Маи до Чанг Раи. За там мисля, че юни е подходящо - няма много валежи, но пък ще е горещо, но май за там пикът на горещините е през април.
Просто плажовете и островите не ми се сториха нещо уникално. Може би не ги видях в най-добрата им светлина - имаше прекалено много народ, а и не съм видяла всичко разбира се.

# 82
Здравейте, някой може ли да ми каже ако си изпратя документите за визи по пощата как да изпратя парите?

# 83
Здравейте, някой може ли да ми каже ако си изпратя документите за визи по пощата как да изпратя парите?
А защо не ползваш някоя агенция - Юзит калърс например се занимава, но е малко по-скъпо отколкото ако си ги извадиш на летището в Тайланд.

# 84
Здравейте,
някой от вече ходилите,може ли да препоръча агенция,от която е доволен в Банкок,които са организирали екскурзии в Банкок, и други близки градове Аютая,Чанг Май,Чанг Рай и др.
Някой ходил до Чанг Май и Рай и как е стигнал до там?

# 85
А защо не ползваш някоя агенция - Юзит калърс например се занимава, но е малко по-скъпо отколкото ако си ги извадиш на летището в Тайланд.
Аз и на място в посолството мога да ида ама ми се иска да си спестя времето Simple Smile а то като ще ходя да търся агенция ще ида на място в посолството Simple Smile

# 86
Най-добре-4 дни на север храмове и 6-7острови,поне според мен.

# 87
Аз се колебая от няколко дни как да планирам спането на юг, след Ко Самуи където мислим да спим 3 нощувки, се колебая дали 6 нощувки да направим в стария град на Пукет и всеки ден да сме на дневна екскурзия по островите или да спим 2 нощувки на Пи Пи/Ко Ланта/Краби и пак единия ден там трябва да е обиколка на Пи Пи и Мая бей  newsm78 Ходилите вече по тези дестинации какво ще препоръчате?

От темата съм си извадила това като препоръчани дневни екскурзии -
1. Phi-Phi - Maya Bay - Khai Island  Monkey Island
2. Симилански острови
3. Phang-Nga - ационалния им парк, подводните пещери, морската река, рибарското селище (със слизане) и острова на Джеимс Бонд
4. Raya Island
5. Zoo

т.е това са 5 дни, а ние имаме толкова общо и ако спим някъде извън пукет не знам как ще съчетаем прехвърлянето после до Пукет.

# 88
Според мен няма смисъл да се губи време и енергия в толкова местене.Отвсякъде има екскурзии.

# 89
  • постоянно
Здравейте ,
записвам се да следя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт