Тайланд 2

• 132 338
  • 978
  •   2
Отговори
# 825
Записвам се и аз. Заминаваме на 13.01, имаме 3 дни в Сингапур и 7 в Пукет. Изчетох темите-всичко ми е компот в главата. Има ли смисъл да запазвам екскурзии от тук (от линковете тук) или тав наистина на всяка крачка има агенции?
[/quote
Няма никакъв смисъл да си запазвате от тук, там има на всяка крачка, аз си намерих една руска агенция, на която цените бяха наполовина, а отношението беше страхотно.

# 826
Цените са за Банкок в заведенията във фууд-кортовете в моловете. Не са за ресторанти. Цените са доста високи, не са това което очаквах. Например спагети с морски дарове е 345 бата, порцията е доста малка и аз едвам се нахраних, не знам за мъж как би се нахранил. ММ си взе пържена риба с топка ориз и съвсем малко задушени зеленчуци за 300 бата... Голяма пица е 300 и повече бата в зависимост от месото, малката е 160-200 бата. В Патая цените са подобни, днес за 2 малки пици на обед дадохме 380 бата. Кока-кола 40 бата, капучино и малко еспресо 50 бата, кокос за пиене на плажа 40 бата... Ще пиша и други цени за сравнение..
Тук обменят в момента 1 евро за около 34-36 бата в зависимост от банката..

# 827
Забележителностите мисля са отворени целогодишно, може би има няколко дни национални празници само.
Някои острови ги затварят за известно време , сега мисля Октомври бяха затворени.
Ние се върнахме в неделя, едно хубаво ястие си варира от 100-200 бата. Не говоря за скъпи ресторанти, а за нормални, чисти и подредени. От улицата съм си купувала единствено плодове и смутита и то току що нарязани и направени пред мен.

Къде са тези цени? Категорично мога да кажа, че в Банкок и Патая няма такива цени за ястие... Мога утре да снимам меню и да покажа... Даже храната от количките по улицата не са на такава цена... Също и в супера... Мога да снимам цените и в супера до хотела ни... На улична мръсна сергия едно пържено пилешко бутче без нищо друго видях го продаваха за 60 бата... Това за Банкок в китайския квартал...Grinning

Ето някои ястия, които сме яли

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 14:25 от lunna pateka

# 828
Февруари бяхме в Бангкок и наистина имаше на улицата направени места за хранене , вътре влизаш и оглеждаш и си поръчваш  , скъпичко ни се видя , но до хотела надвечер и до към 23-24 часа имаше колички и с какво ли не на тях - все пържено в лок тигани. И много си харесвах пилешки панирани бутчета на цена 20 бата / 1 лев/ . Взимах си пък каквото ще да става и нищо не стана накрая. Много ми харесаха ананаси към 1 кг в плик обелени на шайби. Страхотни бяха .

# 829
Летяхме от Ататюрк за Куала Лумпур на 1.11.2018 ,оставихме колата на паркинг в световния търговски център.До летището ни закараха и върнаха с микробус.Нямаше никакъв проблем.На паркинга имаше много коли с чужда регистрация за международни полети.
Благодаря.Вече съм по спокойна и с нетърпение чакам февруари

# 830
Бях питала за наемане на кола под наем вТайланд, не е никакъв проблем. Не искат международна шофьорска книжка, става и с нашите. Движението е като в Англия, извън Банкок не е толкова ужасно като трафик...
Днес бяхме на плаващ пазар в Патая, много приятно и забавно място.. Препоръчвам... Ние имахме пълен билет за всички атракции - возене с малка лодка по каналите, после друга голяма моторна лодка, разглеждане на традиционно тайландско село, обличаха ни с техни носии и ни направиха снимки. После се спускахме по едно въже над реката, имахме и обяд на бюфет... Но храната беше доста странна и пикантна и за мен най-добри бяха нарязаните изстудени плодове.. Пазара е много шарен, има какво ли не, но цените не бяха никак ниски... Опитахме да се пазарим за едни сувенири, но нямахме успех... Никой тук не говори английски, за разлика от Банкок.. На някои стоки има написана цената, но там където не е написана е много трудно да се разберете... Видяхме пържени буболечки, но желанието ни да ги опитаме се изпари при вида им и масата на която бяха подредени...Grinning Избягваме да пием наливна вода и сокове, които предлагат на всяка крачка... Странно ми е как храната, нарязаните плодове, соковете стоят отворени и през тях се посягат, пипат, вървят всякакви хора (някои неща стоят подредени даже на земята и на най-прашната улица)...Joy Даже мухички видях да хвърчат навсякъде... Иначе имаше интересни неща, като плодови сладоледи, смутита, плодови салати сервирани в кори от диня, кокос, ананас и други...
Така и не опитах този миризливия плод дуриан... В Банкок беше навсякъде, но тук нещо не го намирам... Имаше го под формата на бонбони и замразени близалки...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 831
Не искаш да опиташ дуриан, повярвай ми. 😜 Нито пък нещо с него. 😉

# 832
Значи казваш нищо няма да изпусна...Joy
Сега преди малко се върнахме от кабаретното шоу Алказар. Няма просто такова шоу.... Много интересно като декори, шарени и лъскави костюми, пищност, няколко жанра музика, просто шоу на ниво... Травестити ли бяха или не, не можах да разбера... След шоуто всички излязоха отвън за снимки, гледах ги от близо и пак не различих травеститите... Joy

# 833
Значи казваш нищо няма да изпусна...Joy
Сега преди малко се върнахме от кабаретното шоу Алказар. Няма просто такова шоу.... Много интересно като декори, шарени и лъскави костюми, пищност, няколко жанра музика, просто шоу на ниво... Травестити ли бяха или не, не можах да разбера... След шоуто всички излязоха отвън за снимки, гледах ги от близо и пак не различих травеститите... Joy

[/quoteСамо по адамовата ябълка ще ги познаеш SmileySmiley

# 834
В Патая на брега е ужасно влажно... Нищо не съхне тук и при 33 градуса стана вчера. Банския ми на балкона цял ден не успя да изсъхне. Огледалата стоят винаги запотени. Вечер над водата е мараня и нещо като слана. Юграните в стаята стоят като леко влажни....Joy
Вчера хапнахме ето тази речна риба с 2 печени картофа за 250 бата:

# 835
Кой е най-удобния и изгоден вариант за предвижване от Краби до Пукет? Също ще помоля и за предложения за хотел/апартамент/вила в Краби , близко до плажа. 2 двойки сме.
Мислим да летим до Краби, от там до Пукет и навръщане 2 дни да стоим в Краби.

# 836
Кой е най-удобния и изгоден вариант за предвижване от Краби до Пукет? Също ще помоля и за предложения за хотел/апартамент/вила в Краби , близко до плажа. 2 двойки сме.
Мислим да летим до Краби, от там до Пукет и навръщане 2 дни да стоим в Краби.

Ние в Краби си запазихме едно хотелче, което е на около 10 мин пеш от плажа. И е супер евтино, понеже е ново и за сега отзивите са супер. La la moon Ao nang се казва и за 7 нощувки ни излезе около 260лв.  Laughing
Вие купихте ли билети?
Иначе за превоз от Краби до Пукет, мисля, че с ферибот е най-изгодно.

# 837
Още не Simple Smile
Благодаря за предложението!
С фери го дава по 100 лв на човек еднопосочно. Толкова ли е цената?

# 838
Ами не знам дали е нормална цена, на нас няма да ни се налага, просто от месеци следя темата и други момичета са писали, че това е най-удобният и изгоден вариант. Дано се включи някой с опит, защото може да решим и ние да се разходим до там за ден поне.  Peace

# 839
Днес сме на кораловия остров Koh Larn с бърза лодка е 30 мин от Патая. Много е чиста водата, за сега не е пренаселено с туристи... Наем на шезлонг + чадър е 100 бата на човек... Има доста руснаци, като навсякъде в Патая...Grinning
Може да се кара джет, има и някакви лодки, банан, някакви големи пояси дават под наем... Има 1-2 заведения, доста диво е, но пък е красиво...Hug

Общи условия

Активация на акаунт