Тайланд 2

• 131 039
  • 978
  •   1
Отговори
# 855
Да, пари и на летището може, не знам курса там дали е от най-изгодните обаче. Забелязах, че има малка разлика в различните чейндж-бюра, най-добър курс ни дадоха във банка на улицата във Банкок и за 100 евро получихме 3660 бата. В бюрата варира и е около 35 бата за 1 евро...

Да кажа и нещо друго което ми направи впечатление, в хотелите в Азия при настаняване искат депозит, който никак не е малък и при напускане ти казват, че го освобождават, но отнема няколко дни ако е платен с кредитна карта... В кеш ако се плаща не знам как стоят нещата... Имайте го в предвид да разполагате с някаква допълнителна сума...Smile
Освен това ако хотела не е платен предварително, а се плаща на място излиза много неизгодно, защото при конвертиране на валутите ти слагат много неизгоден курс и цената в крайна сметка излиза с няколко евро повече от предварително обявената във букинг, агода или директно в сайтa на хотела... Най-добре в случая да се плати кеш в тяхната валута, а не по банков път или с карти...

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 21:18 от lunna pateka

# 856
Депозитът, платен кеш, го връщат веднага след освобождаване на стаята. Може и по-добър курс да си намерите. Аз лично обменях на по-добър, около хотелът, в който бяхме отседнали.

# 857
Момичета, а колко е този депозит горе долу? Ние заминаваме след 3 седмици и вече започвам да се вълнувам.  Laughing

# 858
Момичета, а колко е този депозит горе долу? Ние заминаваме след 3 седмици и вече започвам да се вълнувам.  Laughing

100 € ни взеха на нас и в Банкок и в Пукет Wink

# 859
А ако не е тайна това в какво съотношение е със сумата за престоя, която сте платили. Понеже на нас в
Банкок хотелът ни е общо 63лв. за двете нощувки..  Grinning

# 860
Депозита е твърда сума и не зависи от броя нощувки. На нас в Банкок ни запорираха 3000 бата, но в Сингапур например ни искаха 1000 сингапурски долара , което е страшно много за депозит... Така че всеки хотел явно си решава какъв да му е депозита... Колкото е по-луксозен хотел май е по-голям депозита...

# 861
На нас в Ао Нанг не ни искаха депозит.

# 862
Благодаря ви! Аз за всеки случай писах съобщение до хотела в Ао нанг.
А сега искам да попитам дали има някоя от вас, която да е имала много ранен вътрешен полет от Банкок и после ранен от Краби? Понеже от Банкок за Краби ще летим в 07:25, което значи, че не по-късно от 5 трябва да тръгнем от хотела. От тук ли резервирахте трансфер или на място? Аз мисля да помолп в хотела  да ни викнат такси, не знам дали е добра идея обаче. Също на връщане от Краби, полетът за Доха е в 08:00. Мисля за тогава да резервирам трансфер като пристигнем на летището още първия ден. И нужно ли е да ходим 3 часа по-рано? Малко летище е..

# 863
По-добре е да се обменят долари по 100 ,не знам каква е логиката , но ме посъветваха так  е факт.

# 864
По-добре е да се обменят долари по 100 ,не знам каква е логиката , но ме посъветваха так  е факт.
Долари не съм използвала никъде - имах налко бати ( курса на Тавекс беше добър) и евро. Долари може да ползвате в Доха ( ако летите от там ), но пак не е задължително, хората си работят и с евро.

# 865
Сменяла съм долари там.

# 866
Water-nymph,
Нашият полет от Краби също беше в 8 сутринта. Летището е много малко. Ще си ангажирате трансфер на място. Ние бяхме платили двупосочен трансфер още от Бг от Краби до хотела и обратно, и се оказа, че сме се прецакали с цената. На всяка крачка в Ао Нанг предлагаха трансфер за 150 Бата. За курса - носехме батове от тук (Тавекс), а на място обменихме евро. Не забелязах разликата в курсовете да е значителна, но и не сме харчили много пари - 400-500 лв на човек общо за 7 дни.

# 867
Евро /бат беше по изгоден в Пукет.отколкото долар/бат

# 868
А знаете ли в Марина Бей Сендс дали искат депозит при настаняване?

# 869
Здравейте! И на нас ни предстои пътуване през февруари. Програмата ни е - Ченг Мей, Банког, Сием Риап, Пукет. Ориентирах се към re-entry при напускане на Банког.
1. Някой може ли да ни упъти, къде е гишето на Don Muang?
2. Прочетох, че не се приемат доларови банкноти от стари емисии...Но колко стари, след коя година?
3. Хотелът ни в Пукет е в Карон. Кой е използвания от вас вариант за придвижване от летище до хотел? Споделени бусове, такси, трансфер от хотела?
Благодаря на всички отзовали се.
P.S. Lunna pateka - много ценни указания - благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт