АГ-комплекс Русе

• 55 167
  • 369
  •   1
Отговори
# 210
Моите впечатления са подобни като на Виждан Хюсеинова и denica_marinova. Акушерките са готини, търпеливи, обясняват, може да ги питаш всичко, но детските сестри, които се "грижат" за бебетата са под всякаква критика с малки изключения. Няма кого да попиташ за нищо и никой не ти обръща внимание. Освен това на бебета се измислят несъществуващи проблеми и диагнози с цел по - дълъг престой в родилно и съответно по - дълга клинична пътека. Всяко второ бебе е на антибиотик "защото така трябва" и почти никой не изписват преди 5 - 6 - ти ден. Ще се въздържа от подробности, но пожелавам много търпение на всички, на които им предстои престой в  АГ-комплекс Русе!

# 211
  • в огледалото на живота
Освен това на бебета се измислят несъществуващи проблеми и диагнози с цел по - дълъг престой в родилно и съответно по - дълга клинична пътека. Всяко второ бебе е на антибиотик "защото така трябва" и почти никой не изписват преди 5 - 6 - ти ден. Ще се въздържа от подробности, но пожелавам много търпение на всички, на които им предстои престой в  АГ-комплекс Русе!
Когато сипеш обвинения си длъжна да ги подплатиш с факти и доказателства.
Да се ръси упреци наляво и надясно без грам пояснение всеки може виртуално... Tired

Големи жени сте,абсолютно убедена съм,че всяка една от вас предварително през тези 9 месеца е чела достатъчно литература,интересувала се е от това как протича родовия и следродов процес,запозната е с възможни инцидентни ситуации/подписвате и декларация дори/ и въпреки това хленчите и мрънкате като ощипани госпожици... ooooh!

Какво очаквате в повече от този персонал недоумовам при все,че си  върши работата както му е по задължение?!
Да си хортувате за маникюр и дрешки има къде,не и в детското отделение.

Персонално няма как да се отдели внимание на всяка една родилка,но съм убедена,че едва ли някоя е останала пренебрегната,ако е потърсила помощ,мнение или въпрос  Peace

п.п:Не съм медицинско лице и не адвокатствам,ама ми идват в повече подобни хули  Stop

Скрит текст:
Преди почти 6г.,когато раждах дъщеря ми имаше случай на заплаха от страна на родилка към детския неонатолог,заради желанието от нейна страна да ѝ  бъде в помощ относно кърменето и обработването на гърдите преди самия процес.......

Та хора всякакви викам си аз.... Whistling

# 212
На сестрите им е забранено да обсъждат състоянието на бебето с  майките. Затова не ви отговарят на въпросикте. Всеки път като питах нещо и ми казваха на визитация да питам неонатолога. Разбирам ги и тях. Не бих казала, че съм не доволна.  Те освен при бебетата на четвърти етаж са и в неотологичното отделение. Не ги съдете толкова строго. И тяхната работа не е Лека.  

# 213
Не слагам всичките под общ знаменател,имаше и дето ти обесняваха и обръщаха повече внимание.Ясно е че кърмата не тръгва веднага,но дотогава предполагам ако не може да се нахране бебето ти дават АМ.Нормално ли е аз да обеснявам че 2 часа е стояло на гърдите ми и не се наяжда да ми каже акушерката "Ми дай му вода".Или това нощната смяна да спи(не беше акушерка на бебета).Или да ти се смеят че имаш хемороид като молиш акушерката да викне доктор да те прегледа понеже не можех да напипам къде да сложа свещичка,защото даже и тя не успя да ми я вкара и да ми казва"Доктора не може да ти помогне".Е кой забога питам аз?Защо трябва да е една на смяна то с 10 бебета да се занимаваш как да се обърне достатъчно внимание.Всеки си избира сам професията и мисля че им е било ясно с какво се захващат.Не им е лесно да но поне да не го показват.

# 214
И аз дтм раждала там, и аз бях с упойка. На бебето не му е нужна кърма или АМ първия ден след раждането, ако до втория ден не започне кърменето дават АМ, аз лично предпочитах да ме изчакат. Показаха ми как да сложа бебето и как би трябвало да се случват нещата. Първите дни коластрата е напълно достатъчна. Ако ви дадат АМ бебето няма да иска да суче а да пие от шише, просто защото е по лесно и кърменето няма да ви се получи. Но които не иска няма и да ни разбере.

# 215
Аз съм напълно доволна от престоя и отношението към мен и бебето в новото АГ, преди половин година родих. Нямам от какво да се оплача. Раждала съм в Ескулап и там беше по-зле откъм отношение и условия.

# 216
Не знам какви доказателства очаквате да извадя, споделям лични впечатления. Постоях 6 дни в родилното, видях и говорих с доста майки. 90 % от бебетата имаха някаква диагноза и причина да не бъдат изписани на време. Кое с анемия, тежка жълтеница, инфекция, не наддавало на килограми и т.н. почти всички бебета бяха на антибиотик, като майките не знаеха причината, но АБ се слага 5 дни, така че пътеката и престоя си вървят. Моето бебе също, въпреки че още на втория ден всички показатели му бяха наред, пред мен директно си признаха, че сме добре и сме готови за изписване, но клиничната пътека е 5 нощи и трябва да останем още един ден без причина  ooooh!

Сестрите наистина не достигат и не успяват да си свършат работата, за това ги разбирам, но това не ги оправдава за ужасното държание на някои от тях. Като ги попиташ нещо и съжаляваш, че си им нарушил комфорта, ами за какво са там Crossing Arms

Нямали право да дават информация за бебетата, е хубаво ама кой да я даде като лекар в отделението НЯМА!!! Сутрин минават на визитация за 2 мин. и това е, ако имам проблем с бебето към кого да се обърна?!
Първите 48 часа АМ не дават, после вече - да. Затова не са виновни, не са го измислили те...

Пак казвам - от акушерките и гинеколозите аз лично съм с добри впечатления, но проблема в детското отделение, престоя ми беше наистина ужасен, затова и съветвам всички да имат търпение, в крайна сметка минава Simple Smile

# 217
  • в огледалото на живота
Нормално ли е аз да обеснявам че 2 часа е стояло на гърдите ми и не се наяжда да ми каже акушерката "Ми дай му вода".

Това,което пишеш е абсурдно за самата теб...прощавай..
Няма смисъл бебето да стои 2 часа на гърда,по простата причина,че са нужни не повече от 20 мин.за да се нахрани достатъчно.
Има и по 'мързеливи'бебета,някои пък са по мънички на килограми и им е необходимо повече усилия за сукателния рефлекс.
При всички случаи обаче за теб самата това би било мъчение,да не казвам за бебето.

Кърма не се измерва количествено и качествено момичета....Запомнете го:най-добрия индикатор за нахранено бебе е самото то!
Щом спи и няма видим дискомфорт /изключвам коликите/значи не е гладно!
Колкото по често се предлага кърмене според нуждите на новороденото/на поискване/,толкова повече се увеличава и кърмата в гърдите на майката.

Не знам какви доказателства очаквате да извадя, споделям лични впечатления. Постоях 6 дни в родилното, видях и говорих с доста майки. 90 % от бебетата имаха някаква диагноза и причина да не бъдат изписани на време. Кое с анемия, тежка жълтеница, инфекция, не наддавало на килограми и т.н. почти всички бебета бяха на антибиотик, като майките не знаеха причината, но АБ се слага 5 дни, така че пътеката и престоя си вървят. Моето бебе също, въпреки че още на втория ден всички показатели му бяха наред, пред мен директно си признаха, че сме добре и сме готови за изписване, но клиничната пътека е 5 нощи и трябва да останем още един ден без причина  ooooh!

Сестрите наистина не достигат и не успяват да си свършат работата, за това ги разбирам, но това не ги оправдава за ужасното държание на някои от тях. Като ги попиташ нещо и съжаляваш, че си им нарушил комфорта, ами за какво са там Crossing Arms

Нямали право да дават информация за бебетата, е хубаво ама кой да я даде като лекар в отделението НЯМА!!! Сутрин минават на визитация за 2 мин. и това е, ако имам проблем с бебето към кого да се обърна?!
Първите 48 часа АМ не дават, после вече - да. Затова не са виновни, не са го измислили те...

Пак казвам - от акушерките и гинеколозите аз лично съм с добри впечатления, но проблема в детското отделение, престоя ми беше наистина ужасен, затова и съветвам всички да имат търпение, в крайна сметка минава Simple Smile

Калина,нормалният престой в родилния дом,ако всичко е както трябва и с майката и с бебето е между 4/7 дни.

Това какво са споделяли останалите майки не е показател за проблем.
Представи си следната ситуация:изписват бебе с жълтеница по настояване на майката и след 3 дни ги приемат обратно и двете;като бебето е с увеличени стойсности на билирубин и го поставят на системи и облъчване.
Това по приемливо ли е като вариант за теб?!

Има си определени граници и стойности за килограми при новородените,според които могат да бъдат изписани вече.Тези,които не влизат в дадените остават още на болничен престой.

Това за АБ на 'всички бебета'е вече смешно.....
Ти лично поиска ли среща с неонатолога на отделението за да разбереш дали е така и ако е така поради каква причина?!

Следващата ти мисъл,че нямало лекар в отделението,граничи с безумие просто.... ooooh!
Дежурен ненонатолог има винаги!!!
Само,че той не стои в бокса с новородените,защото има куп други неща за вършене.
Това не означава обаче,че не ги наглежда,ако е необходимо.Грижата за това имат мед.сестри Peace

Не пиши такива неща,защото е смешно просто  Simple Smile

И накрая,това,че твоите очаквания за комфорт и лукс не са се оправдали,не означава,че тези хора,които работят там не си вършат работата.
В крайна сметка,каквито и кофти моменти да е имала една жена от престоя си в болницата,трябва поне малко уважение и благодарност да има към обслужващия персонал в нея.

Най-смисленото от цялата работа е,че държите живи и здрави в ръцете си своите рожби,което едва ли би се случило,ако раждахте у дома сами.

Скрит текст:
Имам две раждания,завършили с щастлив край.С първото, преминах през адски кръгове на мъка;12ч.вливки на банки кръв и глюкоза;загуба на тонове на бебето;увита пъпна връв;обдишване с кислород;пълна упойка за мен при шевове тъй като кръвосъсирване липсваше;диастолично изолирано кръвно налягане......операционната беше на педал,защото съм била в предкоматично състояние.....36 външни шева и разкъсвания...вътрешните не ги броя....и въпреки всичките лоши моменти,за миг не съм и помислила да хуля и плюя тези хора,защото те спасиха моя живот и този на детето ми!
Какво остава: да недоволствам,че нямали време да си поговорят с мен или,че не са 24ч.на разположение за моя комфорт.................

Дано след всичко написано,поне малка част от вас гледат на нещата от друг ъгъл и с друго становище!

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 13:57 от ~Dev~

# 218
Не става дума за лукс и комфорт, а за отношение. От условията в отделението не се оплаквам. Няма винаги дежурен лекар, на една майка й се наложи да търси и трябваше да слезе на долния етаж след като 2 часа никой не се появи да й обърне внимание. Не казвам, че за всичко е виновен персонала, просто няма добра организация, а сигурно има и липса на сестри...

По въпроса за кърмата - точно това е, че бебето се съдира от рев защото е гладно, а те ми обясняват, че не може да дадат АМ, но както казах това го решават докторите.

Права си, че важното е, че сме живи и здрави в крайна сметка!

# 219
Нормално ли е аз да обеснявам че 2 часа е стояло на гърдите ми и не се наяжда да ми каже акушерката "Ми дай му вода".

Това,което пишеш е абсурдно за самата теб...прощавай..
Няма смисъл бебето да стои 2 часа на гърда,по простата причина,че са нужни не повече от 20 мин.за да се нахрани достатъчно.
Има и по 'мързеливи'бебета,някои пък са по мънички на килограми и им е необходимо повече усилия за сукателния рефлекс.
При всички случаи обаче за теб самата това би било мъчение,да не казвам за бебето.

Признавам наистина,че в момента и на мен ми звучи абсурдно това да стои бебето ми 2 часа,повярвай не беше мързелива щеше буквално да ми изяде гърдите тогава,а за да е така значи е била гладна.Сутрешната смяна акушерката каза че нищо не е яло и е смъкнало бая тегло.Тогава вече ѝ дадоха АМ.Именно заради това че като ми я оставиха никой не ми показа основните неща,съм се измъчила.Все пак ми е първо дете и шока е малко или много голям.Никой не е роден научен.

# 220
  • Русе / Банско
такаааа ..... вижте сега , каквото и да бях чела или някой да ми беше казал , точно в момента в който ми истекоха водите всичко забравих , да не говорим че ми беше първо раждане - нормално , притеснение и страх когато ми дадоха бебето .... и ред други емоции . Искам да каже , че просто имах нужда от едно " Как си ? Искаш ли да ти помогна ? Така и така ще правиш " ....... ей такива простички въпроси . Знам , че не съм на хотел ..... ама поне малко загриженост . Тока аз съм видяла нещата , така съм се почуствала . Та всеки очаква много повече , от какъвто и да е обслужващ персонал , само не и от персонал в родилно отделение ! И говоря само за сестрите на 4-я етаж в  ИЗО-то .

# 221
Здравейте, момичета Simple Smile За много години и много здрави и хубави бебешоци ви пожелавам през новата година. Тъй като реших да раждам в АГ в Русе, дали някоя от вас има актуален списък с консумативите, които трябва да се носят за родилно? Благодаря ви предварително Simple Smile

# 222
Здравейте, момичета Simple Smile За много години и много здрави и хубави бебешоци ви пожелавам през новата година. Тъй като реших да раждам в АГ в Русе, дали някоя от вас има актуален списък с консумативите, които трябва да се носят за родилно? Благодаря ви предварително Simple Smile
Памперси 20 бр.
Мокри кърпички
Термометър
2 нощници
Дамски превръзки памучни
3 хавлиени кърпи
Чехли, тоалетна хартия, сапун
Чаша, вилица, лъжица
Изследванията от женската консултация
Лична карта
Кръвна група
Лична амбулаторна карта
Крем за зърна от чист ланолин
Минерална вода малка + голяма
1 шоколад
Това е списък, който беше актуален преди девет месеца. Проверете дали има скоро ден на отворените врати, ние ходихме с мъжа ми и ми беше от голяма полза! Чувствах се по-уверена и ни обясниха и показаха много неща. Леко раждане и здраво бебенце!

# 223
Krem112 - много благодаря  Hug

# 224
Здравейте, и аз раждах в АГ-то преди около 2 седмици и искам да споделя моя опит. Има положителни и отрицателни неща, но като цяло в моя случай първите преобладават. Бях приятно изненадана от материалната база, организацията и отношението на повечето от сестрите. Да, има и неприятни личности, но повечето са изключително мили, добросърдечни и адекватни хора. За съжаление при мен се наложи да се премине към секцио по спешност, което не знам дали можеше да се избегне чрез по-добре водено раждане и реално никога няма да можем да разберем, така че няма да коментирам тази част. След секциото  се събудих от пълна упойка в интензивното, където попаднах на изключително адекватна и майчински настроена сестра, която веднага ми каза какво става с бебето и ми даде телефона да се обадя на близки. Отношението беше изключително добро, което е важно в такъв момент. След като ме заведоха в стаята, няколко часа липсваше информация за бебето, но след това дойде едно момиче да ми обясни какво се случва. Малко след това ми донесоха бебето и го оставиха в една стая с мен до изписването, което беше много важно за мен, защото исках да го кърмя и да го сложа на гърда възможно най-рано. Общо взето бяхме заедно от 20-тия час след раждането до изписването, с изключение на първите вечери, в които бях твърде изтощена и признавам, че го давах в общата стая (това е по желание). Иначе при нормално раждане щях да искам да е при мен от самото начало. Даваха АМ на бебето първите дни, но аз упорито го държах на гърда и се опитвах да му дам всяка капка коластра, за да намаля постепенно дозите, докато на 3-тия ден ни стана излишно Simple Smile Да, зърната ми се разраниха брутално, защото и двамата с бебето се учехме активно, но след това се оправиха и сега се радваме на сукане на поискване без болка вече две седмици. Сред персонала има прекрасни сестри и акушерки, които много ми помогнаха с отношение и практически съвети, както и с отпушването на каналите. В самата стая, в която бях, имаше всичко необходимо за отглеждане на бебето първите дни и се радвам изключително много, че бях сама в стая - нямах нужда от компания определено, чувствах се доста премазана, за да слушам и чуждо плачещо бебе, не дай си боже телевизор, на който така или иначе не съм почитателка. Винаги имаше дежурна сестра и акушерка, винаги са отговаряли на въпросите ми и са се държали мило (с изключение на 1-2 по "дръпнати"). Последният ден слязох до фоайето долу да видя съпруга ми за малко, никои не ми е правил проблеми. Веднага носеха храната и напитките, които близките ми оставяха долу (храната в болницата наистина е отвратителна и не се живее от нея...). Административно всичко е организирано идеално, дават ти всички документи в срок и не се изискват никакви усилия от твоя страна в това отношение.

Само едно допълнение, за което се сещам към списъка с неща - освен обикновени превръзки, задължително си вземете и от тези "конските" за родилки и еднократни гащи - 6-7 броя поне, аз без тези последните 2 нямаше да оцелея първите дни, когато кървях като заклана...и нощниците да се отварят отпред, да са удобни за кърмене. Най-добре с къс ръкав, доста е топло. По-добре повече от две, че е доста вероятно да имате обилно нощно потене. Вземете си и неща за къпане, първият душ е такова блаженство! Аз бях с чехли за операцията и джапанки за банята. Другото май е в списъка вече.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 13:12 от Aurora_89

Общи условия

Активация на акаунт