Аз пък вярвам на своите очи, уши и усещания.
И заради това за първи път в живота си съм нечий фен.
За първи път чета изказвания на труски критици (имам предвид и др., които преведохте), ако изключим кратките критични статии на ... Онур ли беше журналистът (младият, с очилата)? Бяха кратички. Последното - с претенции за анализ... но според мен си е останала само с претенциите. От материала лъха преситеност и пренебрежение към създателите на филми и сериали в Турция. Това лично на мен ми направи неприятно впечатление. Ако на дамата и е омръзнало да гледа турски филми, може честно да си признае, че не го прави и да не критикува с такава досада хората, които ги правят.
Затова се развеселих... снобизмът винаги ме развеселява.
)Тя май сериали не гледа. Не е и длъжна, но тогава не бива ди ги коментира. Сигурно не е била поканена на премиерата - ха, ха.
..........................
А аз си харесах мнението на Anna Ntemou:
"""Това е една история за грозни мъже, които се влюбват в красиви жени". Е, Енгин е грозен, а Фарах - красива? О, моля ви, който е написал тази статия има проблем с очите!"
А че мненията няма да бъдат еднозначни - това е ясно. Не е минал и един ден и вече успя да разбуни духовете...Къде със шок, къде с възторг - филмът не може да мине незабелязано. Гордея се, че гледам филми само с Енгин, той наистина е залог за майсторство от висока класа и уникалност.
), но се е изказала наистина без да си направи домашното, както са писали към коментарите. Тя си мисли, че Текин е първата поява на Енгин на големия екран (забравя Джеват), не споменава Булут (да оставим настрана др. тв роля на Енгин), ако е театрален критик, би трябвало поне Джето и "Романтика" да познава - играл се е 2 сезона
Някои вярват че Тек ще се върне.

Аз се върнах да я прочета два пъти, дори се усъмних в превода, когато казва, че Енгин играел с един и същи лицеизраз в БЧ и в КВФ. (Прости ми,
) Помислих, че всъщност казва точно обратното и е изтървана просто отрицателната частица или нещо такова. Но не, тя си казва точно това!
Две роли, в които Енгин е толкова различен, че аз не го познах изобщо! Понеже бяха минали две години от гледането на БЧ, когато започна КВФ, изобщо не направих връзка между двата образа! И когато прочетох във филмографията му кого е играл, щях да падна от стола! И тя ще ми казва, че бил един и същ!
Да, сериалите изхабяват актьорите! За мен най-силното доказателство е КВФ. Накрая дори Енгин, за когото обичаме да повтаряме (за ужас на списващите в други теми
), че е изнесъл сериала на гърба си, изглеждаше уморен и... търся точната дума... отегчен от образа си. Да не говорим за Берен, на която във всяка втора сцена й личеше, че с нетърпение чака да се отърве от героинята си. Замислих се и май наистина е така - създаваш образ, изграждаш го внимателно, изявяваш го, показваш го, той се развива, стига кулминация и накрая "умира" (не е задължително да умре буквално, разбира се). Когато това се случва в рамките на един филм, всичко е наситено и на нас, зрителите, обикновено ни е недостатъчно. Но опитът показва, че когато филмът е направен майсторски, мярката е точна. Затова и истински големите майстори не правят дълги сериали, с много сезони и много серии. Вижте англичаните - един сезон на техен качествен сериал е 8-10 серии. Сценарият се пише предварително, сезонът се заснема предварително и когато започне излъчването му, актьорите, сценаристите, режисьорите и прочие вече правят нещо съвсем друго. Режимът на заснемане не е така гъст, всички могат да работят по допълнителни проекти едновременно и така се запазват свежи.
Доста неща прочетох за режима им на работа - не пишат сценарий предварително, а само идеен проект и ако той мине през разните му комисии и се одобри, се пишат пилотните серии, заснемат се и почва излъчването. И всичко става в движение - писане на сценарий, промени, заснемане, монтаж, излъчване... Работят по 6 (понякога 7) дни в седмицата, по 10-12 часа на ден. Е как да не се изхабиш! И чисто физически, и професионално, и психически!
А и какво ново да добавиш към образ, който вече 60 серии е пред очите на зрителите! Радвал се е, плакал е, женил се е, развеждал се е, лежал е в затвора, прострелван е, обичан е, мразен е, пътувал е, живял е... И ти си показал всичко възможно, което си могъл да "извадиш" от него. Е, сега какво? Освен да се повтаряш, нищо друго.
- почина си физически, отърси се от образ, с който се беше слял повече от 800 дни, засне игрален филм и чак тогава се върна към сериалите. Явно без тях не може - в тях е парата.
И както се чува, сезонът на КРА е 20 серии (е, може и да са слухове). На нас ни се искат 100, но може би 20 е по-разумната цифра.
Лека нощ! До трейлър!
Лек и приятен неделен ден ви желая!
))