Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Скрит текст:

Аз пък вярвам на своите очи, уши и усещания. Simple Smile И заради това за първи път в живота си съм нечий фен. Simple Smile
За първи път чета изказвания на труски критици (имам предвид и др., които преведохте), ако изключим кратките критични статии на ... Онур ли беше журналистът (младият, с очилата)? Бяха кратички. Последното - с претенции за анализ... но според мен си е останала само с претенциите. От материала лъха преситеност и пренебрежение към създателите на филми и сериали в Турция. Това лично на мен ми направи неприятно впечатление. Ако на дамата и е омръзнало да гледа турски филми, може честно да си признае, че не го прави и да не критикува с такава досада хората, които ги правят. Simple Smile Затова се развеселих... снобизмът винаги ме развеселява. Simple Smile)

Тя май сериали не гледа. Не е и длъжна, но тогава не бива ди ги коментира. Сигурно не е била поканена на премиерата - ха, ха.
..........................
А аз си харесах мнението на Anna Ntemou:
"""Това е една история за грозни мъже, които се влюбват в красиви жени". Е, Енгин е грозен, а Фарах - красива? О, моля ви, който е написал тази статия има проблем с очите!"
Скрит текст:
'it is a story about ugly men who fall in love with beautiful women' , is Engin ugly and Farah beautiful? oh please, whoever wrote this article has a sight problem!
В едно съм съгласна с коментарите - толкова снобарска и самоизтъкваща се авторка и с такъв омотан израз понякога, че ми беше трудно да го разгадая. Но е права, че в 90 мин. серии креативността на актьорите отива на кино. Важното обаче е, че не може да отрече таланта на Енгин. Обидно е, че не е гледала "Облака" и "КВФ", просто защото е робувала на предубеждение. Тя и си го казва. Но не крие адмирациите си към филма и създателите му.
А че мненията няма да бъдат еднозначни - това е ясно. Не е минал и един ден и вече успя да разбуни духовете...Къде със шок, къде с възторг - филмът не може да мине незабелязано. Гордея се, че гледам филми само с Енгин, той наистина е залог за майсторство от висока класа и уникалност.

На мен пък ми хареса, че Керем Дерен се изненадал от силната фенска подкрепа, която имал Енгин. Значи и той, и ние феновете му, сме оценили таланта на Енгин.

# 46

На мен пък ми хареса, че Керем Дерен се изненадал от силната фенска подкрепа, която имал Енгин. Значи и той, и ние феновете му, сме оценили таланта на Енгин.

НЕма лошо, че се е изненадал човекът... Не е и длъжен да знае каква фенска маса стои зад избрания от него актьор. Избирал го е заради актьорските му качества, не за да угоди на почитателите му. Simple Smile
Но е непростимо да се публикува мнение с претенции за анализ и очевадни пропуски в обосноваването му Simple Smile Нямам представа каква е тази дама (в АФ май прочетох, че е предимно театрален критик  newsm78), но се е изказала наистина без да си направи домашното, както са писали към коментарите. Тя си мисли, че Текин е първата поява на Енгин на големия екран (забравя Джеват),  не споменава Булут (да оставим настрана др. тв роля на Енгин), ако е театрален критик, би трябвало поне Джето и "Романтика" да познава - играл се е 2 сезона Simple Smile)... абе... издиша отвсякъде. Инак може и да е права относно изхабяването на актьорите чрез тв-сериали. Няма да споря точно аз с нея - нали не съм почитател на сериалите. Simple Smile)

# 47

Спокойна нощ, момичета! Heart Eyes  Някои вярват че Тек ще се върне. Heart Eyes Heart Eyes

# 48
Момичета неуморими сте. За малко да ви изпусна  и вие сте сътворили чудеса.Много се радвам,че Танушката е гледала филма и утре на бистра глава ще разказва.
Паола,приятно е когато имаш съмишленици, с които гледаш в една посока.
Статията,честно да си кажа,не ме впечатли-объркана и некомпетентна.Добре поне,че не е объркала имената на актьорите и режисьора и е дала положителна оценка за представянето на Енгин и Фара,защото иначе трябваше от понеделник да си търси нова работа.
Досега едно е ясно - представянето на Енгин е оценено със спонтанни,искрени овации от гилдията и феновете. И още веднъж,за стотен път, с естественото си поведение  той ни показа ,че не се главозамайва лесно. Знае какво може, умее да поема рискове това момче  и резултатът винаги е впечатляващ.Затова съм залепена като гербова марка в тази тема и не спирам да му се възхищавам.

Лека нощ,момичета,че утре ще ни разказват и трябва да сме на линия.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 01:22 от milkaradeva

# 49
   Напълно съм съгласна с всички, които не са харесали статията на... забравих й името, съжалявам. newsm10 Аз се върнах да я прочета два пъти, дори се усъмних в превода, когато казва, че Енгин играел с един и същи лицеизраз в БЧ и в КВФ. (Прости ми, Любов! newsm51) Помислих, че всъщност казва точно обратното и е изтървана просто отрицателната частица или нещо такова. Но не, тя си казва точно това! smile3555
Скрит текст:
И намери да сравнява точно БЧ с КВФ! smile3502 Две роли, в които Енгин е толкова различен, че аз не го познах изобщо! Понеже бяха минали две години от гледането на БЧ, когато започна КВФ, изобщо не направих връзка между двата образа! И когато прочетох във филмографията му кого е играл, щях да падна от стола! И тя ще ми казва, че бил един и същ! smile3534 smile3534
   Но имаше едно нещо, за което е права, и мислех да го отбележа, но Любов ме изпревари. Hug Да, сериалите изхабяват актьорите! За мен най-силното доказателство е КВФ. Накрая дори Енгин, за когото обичаме да повтаряме (за ужас на списващите в други теми Stuck Out Tongue Winking Eye), че е изнесъл сериала на гърба си, изглеждаше уморен и... търся точната дума... отегчен от образа си. Да не говорим за Берен, на която във всяка втора сцена й личеше, че с нетърпение чака да се отърве от героинята си. Замислих се и май наистина е така - създаваш образ, изграждаш го внимателно, изявяваш го, показваш го, той се развива, стига кулминация и накрая "умира" (не е задължително да умре буквално, разбира се). Когато това се случва в рамките на един филм, всичко е наситено и на нас, зрителите, обикновено ни е недостатъчно. Но опитът показва, че когато филмът е направен майсторски, мярката е точна. Затова и истински големите майстори не правят дълги сериали, с много сезони и много серии. Вижте англичаните - един сезон на техен качествен сериал е 8-10 серии. Сценарият се пише предварително, сезонът се заснема предварително и когато започне излъчването му, актьорите, сценаристите, режисьорите и прочие вече правят нещо съвсем друго. Режимът на заснемане не е така гъст, всички могат да работят по допълнителни проекти едновременно и така се запазват свежи.
   Даже нашите български продуценти работят така! Поне това са научили. Ето, в момента се заснема новият сезон на Столичани в повече. Ще го гледаме от април нататък. А актьорите едновременно с това правят телевизионно шоу, концерти, играят в театъра и т.н. Докато турците направо си закрепостяват актьорите. newsm60 Доста неща прочетох за режима им на работа - не пишат сценарий предварително, а само идеен проект и ако той мине през разните му комисии и се одобри, се пишат пилотните серии, заснемат се и почва излъчването. И всичко става в движение - писане на сценарий, промени, заснемане, монтаж, излъчване... Работят по 6 (понякога 7) дни в седмицата, по 10-12 часа на ден. Е как да не се изхабиш! И чисто физически, и професионално, и психически! sweating А и какво ново да добавиш към образ, който вече 60 серии е пред очите на зрителите! Радвал се е, плакал е, женил се е, развеждал се е, лежал е в затвора, прострелван е, обичан е, мразен е, пътувал е, живял е... И ти си показал всичко възможно, което си могъл да "извадиш" от него. Е, сега какво? Освен да се повтаряш, нищо друго.
   Така че, Енго за пореден път е проявил мъдрост и интелект smile3501 - почина си физически, отърси се от образ, с който се беше слял повече от 800 дни, засне игрален филм и чак тогава се върна към сериалите. Явно без тях не може - в тях е парата. amiiii И както се чува, сезонът на КРА е 20 серии (е, може и да са слухове). На нас ни се искат 100, но може би 20 е по-разумната цифра.
   С две думи, ако тази госпожа... пак й забравих името... newsm78 е казала поне едно вярно нещо в претенциозната си невежа статия, е точно това. А иначе, съгласна съм, че негледането на сериали не е грях, но изказването неподготвен, пък и с претенции вече е.
Толкова от мен по тази статия. Не мисля, че заслужава повече. newsm11 Лека нощ! До трейлър!

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 01:49 от barisea

# 50
  • София
Здравейте!  wavey Лек и приятен неделен ден ви желая!

Ето мнението на Elena Shaw, изказано в  https://www.facebook.com/EnginAkyurekUniversal / обявено за коментар на деня/ за статията от medyafaresi.com, която четохме и обсъждахме снощи...

Скрит текст:
малко груб превод
Въобще не харесвам статията! Аторката не е забелязала десет години таланта на Енгин и най-сетне видя светлина след дълбокия и продължителен сън /безчувственост/. Била е напълно сляпа, а сега го хвали за лицевите изражения и жестове. Колко жалко!...

I do not like this article at all! The author did not see the talent of Engin for ten years and finally saw the light after hibernation. She was completely blind and now praises him for his facial expressions and gestures. What a shame! Even people from other countries and other cultures see the wonderful talent of Engin Akyurek. Engin is the treasure of Turkish nation and Turkish journalists are not aware of it still!

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 08:52 от Dilemi

# 51
Добро утро,
От сутринта слушам "Душата ми има криле" и силно ме натъжава. Много ще човърка в сърцата ни малкият септемврийски проблем и въпреки това нямам търпение да го изгледам. Магьосникът Енгин!!! Вече 3 години се е настанил надълбоко в сърцето ми! Ако беше обикновена любов, вече щеше да е попреминала, но с него просто няма край!
Благодаря на всички в темата за информацията и преводите! Страхотни фенки си има Енгин!!!
Поздрав с тази весела песничка:

# 52
  • Пловдив

Здравейте Енгинки. Дано и днес денят ни е пълен с новини. Някоя нова снимка от сета на КРА.... трейлър да изкочи от завоя....

И за Текин чакаме....

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 09:09 от mariana51

# 53
Добро утро

с Текин, каойто се е настанил трайно в ума ми. Много сладко лого са направили за името му на тази снимка...

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 09:19 от marytza

# 54

newsm51
Добро утро!
Engin Akyurek Universal Fans Club

Comment of the Day - Elena Shaw

/Относно статията от medyafaresi.com/ Статията изобщо не ми хареса! Десет години авторката не е видяла таланта на Енгин и след хибернацията най-сетне е видяла светлината! Била е абсолютно сляпа, а сега го превъзнася за мимиките и жестовете. Колко жалко! Дори хора от други държави и чужди култури забелязват прекрасния талант на Енгин.  Акюрек Енгин е съкровището на турската нация, а турските журналисти все още не го съзнават!
Скрит текст:
[Referring to the article shared from medyafaresi.com] I do not like this article at all! The author did not see the talent of Engin for ten years and finally saw the light after hibernation. She was completely blind and now praises him for his facial expressions and gestures. What a shame! Even people from other countries and other cultures see the wonderful talent of Engin Akyurek. Engin is the treasure of Turkish nation and Turkish journalists are not aware of it still!

# 55
  • Пловдив

Седмично издание "Енгинполис"
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ЙОМЕР ДЕМИР
"Мръсни пари и любов" в очакване на екран през март
Зрителите се запознаха с "Малък септемврийски проблем"
Енгин Акюрек спечели одобрението на критиката за ролята на "Тек"

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 09:28 от mariana51

# 56

Чудесен колаж на begi.

Цитат
Енгин Акюрек спечели одобрението на критиката за ролята на "Тек"

Пак се разсмях. Simple Smile) Тя, критиката, да внимава вече... да спечелва зрителите и почитателите на Енгин... инак ще си получи рецензията... Wink))

# 57
  • Пловдив

Крем Дерен току-що туитна:
".........Били ли сте някога дете?
Или просто възрастен, обсебен от необятна като небето мечта?"

.........................
Нали не се съмнявате, че визира Тек. А въпроса е към нас - запазили ли сме нещо от детското в себе си.

# 58
  Напълно съм съгласна с всички, които не са харесали статията на... забравих й името, съжалявам. newsm10 Аз се върнах да я прочета два пъти, дори се усъмних в превода, когато казва, че Енгин играел с един и същи лицеизраз в БЧ и в КВФ. (Прости ми, Любов! newsm51) Помислих, че всъщност казва точно обратното и е изтървана просто отрицателната частица или нещо такова. Но не, тя си казва точно това! smile3555
Скрит текст:
И намери да сравнява точно БЧ с КВФ! smile3502 Две роли, в които Енгин е толкова различен, че аз не го познах изобщо! Понеже бяха минали две години от гледането на БЧ, когато започна КВФ, изобщо не направих връзка между двата образа! И когато прочетох във филмографията му кого е играл, щях да падна от стола! И тя ще ми казва, че бил един и същ! smile3534 smile3534
   Но имаше едно нещо, за което е права, и мислех да го отбележа, но Любов ме изпревари. Hug Да, сериалите изхабяват актьорите! За мен най-силното доказателство е КВФ. Накрая дори Енгин, за когото обичаме да повтаряме (за ужас на списващите в други теми Stuck Out Tongue Winking Eye), че е изнесъл сериала на гърба си, изглеждаше уморен и... търся точната дума... отегчен от образа си. Да не говорим за Берен, на която във всяка втора сцена й личеше, че с нетърпение чака да се отърве от героинята си. Замислих се и май наистина е така - създаваш образ, изграждаш го внимателно, изявяваш го, показваш го, той се развива, стига кулминация и накрая "умира" (не е задължително да умре буквално, разбира се). Когато това се случва в рамките на един филм, всичко е наситено и на нас, зрителите, обикновено ни е недостатъчно. Но опитът показва, че когато филмът е направен майсторски, мярката е точна. Затова и истински големите майстори не правят дълги сериали, с много сезони и много серии. Вижте англичаните - един сезон на техен качествен сериал е 8-10 серии. Сценарият се пише предварително, сезонът се заснема предварително и когато започне излъчването му, актьорите, сценаристите, режисьорите и прочие вече правят нещо съвсем друго. Режимът на заснемане не е така гъст, всички могат да работят по допълнителни проекти едновременно и така се запазват свежи.
   Даже нашите български продуценти работят така! Поне това са научили. Ето, в момента се заснема новият сезон на Столичани в повече. Ще го гледаме от април нататък. А актьорите едновременно с това правят телевизионно шоу, концерти, играят в театъра и т.н. Докато турците направо си закрепостяват актьорите. newsm60 Доста неща прочетох за режима им на работа - не пишат сценарий предварително, а само идеен проект и ако той мине през разните му комисии и се одобри, се пишат пилотните серии, заснемат се и почва излъчването. И всичко става в движение - писане на сценарий, промени, заснемане, монтаж, излъчване... Работят по 6 (понякога 7) дни в седмицата, по 10-12 часа на ден. Е как да не се изхабиш! И чисто физически, и професионално, и психически! sweating А и какво ново да добавиш към образ, който вече 60 серии е пред очите на зрителите! Радвал се е, плакал е, женил се е, развеждал се е, лежал е в затвора, прострелван е, обичан е, мразен е, пътувал е, живял е... И ти си показал всичко възможно, което си могъл да "извадиш" от него. Е, сега какво? Освен да се повтаряш, нищо друго.
   Така че, Енго за пореден път е проявил мъдрост и интелект smile3501 - почина си физически, отърси се от образ, с който се беше слял повече от 800 дни, засне игрален филм и чак тогава се върна към сериалите. Явно без тях не може - в тях е парата. amiiii И както се чува, сезонът на КРА е 20 серии (е, може и да са слухове). На нас ни се искат 100, но може би 20 е по-разумната цифра.
   С две думи, ако тази госпожа... пак й забравих името... newsm78 е казала поне едно вярно нещо в претенциозната си невежа статия, е точно това. А иначе, съгласна съм, че негледането на сериали не е грях, но изказването неподготвен, пък и с претенции вече е.
Толкова от мен по тази статия. Не мисля, че заслужава повече. newsm11 Лека нощ! До трейлър!
Барисея...
Скрит текст:
Да, по-лесно е да се "усъмниш" в превода, отколкото в оригинала, вместо да го направиш. Виждам коя роля си си избрала, затова, ще те помоля да не четеш преводите ми, а спокойно да си ползваш оригинал, за да не се терзаеш от съмнения. Съжалявам, не мога да кажа "Нищо лично", напротив, лично е и ти би трябвало да го знаеш.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 10:22 от loveofmine

# 59
Добър ден!

Чета още предходната тема и ми направи впечатление едно твърдение, което съм обозначила в червено.

Цитат

Скрит текст:
“Прекрасни сте днес, момичета, както винаги...
Нямах нет, та затова чак сега ще изкажа поне част от мислите, които ме вълнуват:

Такаааа. Край с надеждите за хепи енд! И слава Богу! От толкова време говорим, че това ще бъде един нестандартен филм, различен филм, а какво – все се хващаме като удавници за сламка в шаблона. Да, защото хепи ендът е шаблон. Кой повярва на идиличната „симбиоза” на финала на „Облака”? Никой. Кой повярва, че Керим и Фатма са си заживели щастливо…? Никой.
Ето затова съм благодарна на Керем Дерен, че не се е плъзнал/както много често става/ по вкуса на целокупната турска публика. Явно човекът има други намерения… Това е видял Енгин и затова е приел да участва.
Връщам се отново на статията на  Юксел Айтуг – тя като че ли най-много ме впечатли: „Гледал съм много романтични филми, но никога не съм попадал на филм, който да описва такава силна любов. Това е романс и страшен филм, приказка и клише, и изненада. В живота си не съм гледал нещо толкова вълнуващо! …Сценаристът Керем Дерен е написал история, която обръща зрителя с хастара наопъки…”
Въпросът е дали един Текин – такъв, какъвто го описа Дереин в подсказките -  може да оцелее в нашия свят? Едва ли? Светът /в лицето на Ейлюл/, който го убива, не е вчерашен, нито от онзи ден. Това е днешният свят. Точно тук се съдържа, за съжаление, философията на самия Керем Дерен.  Филмът е за силни хора, които сами си правят живота, а не за некадърни мърльовци и мрънкачи, дето все някой им е виновен, че живеели зле. Сила ли е или слабост „самоубийството” на Текин? Сила, разбира се, според мен. Най-голямата сила – да пренебрегнеш инстинкта си за самосъхранение. Познал любовта, той вече не може без нея. Едва ли му е било лесно на Дерен да убие героя си, но как иначе да ни каже, че светът, към който той се стреми, е една лъжа. Самоубийството му не е плод на страх или опит за привличане на вниманието – то е резултат от мъката, от непоносимостта към фалша, лицемерието и несправедливостта, която властва в нашия свят.
Ето такива работи си мисля и ще продължа...благодарение на Керем Дерен, Енгин Акюрек и Фарах Зейнеп Абдулла...Имах нужда от този шок...“
« Последна редакция: Съб., 15 Февр. 2014, 16:45 от loveofmine »   

Не може да се твърди, че никой не е повярвал на Керим и Фатма , че са си заживели щастливо. Защото има поне един човек, който им повярва и това съм аз. Но мисля, че и други има.

По повод един друг въпрос-упрек, отправен към мен за директно казаната истина за края на филма МСП и оценката, че това един специалист не може така да го казва, бих искала да споделя  горчивата истина за много пациенти. Те страдат предимно от неизказаната истина или от прикритата такава. Страдат от факта, че истината се знае от обкръжаващите ги близки хора и се крие от тях. Изводът за това дали да казваме истината директно или не, когато другите я знаят е личен избор, който води до пречупени съдби.

Общи условия

Активация на акаунт