Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 573
  • 744
  •   1
Отговори
# 30

http://medyafaresi.com/yazar/Anibal-Guleroglu--Engin-Akyurekin-y … -film_177629.html

Статия от Анибал Гюлерддлу - "Енгин Акюрек се прероди на екрана". Превод от английски Loveofmine:

Има само един „малък септемврийски проблем”…
от Anibal Guleroglu @ medyafaresi.com (twitter: @guleranibal)

Скрит текст:
"Винаги съм избягвала да подхождам с  предубеждение. Но понякога опитът така те подлъгва, че без да е преднамерено, правиш грешка. Признавам, че се излъгах, когато отидох на премиерата на „Един малък септемврийски проблем”. Мислех си, че отново ще гледаме поредния турски филм във формат на Тв серия.
Всъщност, права съм да си мисля така, защото актьорите и актрисите са същите, които гледаме в телевизионните серии. И тъй като режисьорите правят филми във формата на тв сериите, игралните филми в повечето случаи не са по-различни от тях.
Досега винаги сме гледали Енгин Акюрек по телевизията, където той обикновено всеки път играе различни герои. Първият филм на Фарах Зейнеп Абдулла беше „Сънят на пеперудата”. Сега ще играе в „Курт Сеит и Шура”, а я помним и от „Времето лети”.
Продукциите на Ай Япъм са най-вече телевизионни серии и доколкото знам, Керем Дерен е писал сценарии само за телевизионни серии и театрални постановки. Затова очаквах от „Малък септемврийски проблем” да бъде „филм ала телевизионна серия”. Но, човешко е да се греши. И ние сгрешихме за „Малък септемврийски проблем”.

„КАК МОЖЕ ЧОВЕК ДА ПОВТОРИ СЪЩОТО ЧУДО?”

Досега форматът на множество турски романтични филми не можеше да избяга от формата на телевизионните серии. Подвеждайки се от този факт, ако започнем да анализираме „МСП” от тази гледна точка, първоначалните сцени отговарят на рутината.
Така че, след като видях сцени от сорта на „камерата се движи по различни предмети, носещи се в калната вода, към бутилка с питейна вода на повърхността, и после се събуждаш, псувайки в разхвърляна заради махмурлук стая” първото ми впечатление беше „Права бях.”
Видах Ейлюл да се превзема като „прелъстителка в червено”, да отмята русата си коса, с чувството, че е звезда в собствения си филм, да пафка от цигарата напук на надписа „Пушенето забранено”. Това мое първо впечатление продължи до момента в който преживява  инцидент с невероятния актьор Атил Курт, докато е на среща с него.
След този инцидент Ейлюл драстично се промени и филмът се превърна в нещо съвсем друго. Историята и начинът, по който героите изразиха емоциите си, надхвърли евтинията на телевизионните сериали.
Керем Дерен почти предчувства успеха на своя филм, карайки Текин да си зададе въпроса „Как може човек да повтори същото чудо?” От все сърце искам да поздравя Керем Дерен за балансираната и превратна фабула, защото всичко е на мястото си в тази епична любовна история. Той е създал една приятна история като придава важните неща бавно, без да прекалява с ретроспекциите и без да ни обърква. На всичко отгоре ни поднесе и пай с патладжан и доматен конфитюр от Бозджаада.

РОЛЯТА, КОЯТО СЪЗДАВА ЕНГИН АКЮРЕК! 

„Грозните хора се стараят толкова много да привлекат вниманието на красивите, че ако някой ги забележи, веднага се влюбват в него.” „Малък септемврийски проблем” създаде Енгин Акюрек, който е носител във филма на рационалната същина на неговото чудо. Освен историята и успешната режисьорска работа, това е важна творба, която показва таланта на Енгин Акюрек.
Енгин Акюрек, когото непрекъснато виждахме с едно и също изражение в тв серии „Брак с чужденец” и „КВФ” , притежава невероятен талант за мимики и жестове и този филм ни показа това, което не можахме да видим в тв сериите.
Въпреки ограничения диалог, Енгин Акюрек  пресъздава много добре свенливостта на неудачника с изпълнените си с емоции очи. Играта на Акюрек ми напомни ням герой, който се влюбва в богато момиче, във филма „Барфи”. Като Барфи, който доказва, че любовта не се нуждае от думи, Енгин Акюрек успя да покаже любовта и тъгата си чрез мимиките.
Следователно ролята на Енгин Акюрек е идеално доказателство че 90 мин. серии убиват креативността на актьорите и че не бива да съдим за тях по играта им в сериалите.
Нека да видим дали Енгин Акюрек, който се прероди на екрана в странника, изричащ думите: „Ейлюл, помниш ли ме? Ти се влюби в мен тук, на този остров.”, ще може да покаже таланта си в новата си серия.

ЖЕНСКАТА ЖЕСТОКОСТ В „МАЛЪК СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРОБЛЕМ”

В този филм, в който Керем Дерен показва изключителните си умения на сценарист и режисьор, Фарах Зейнеп Абдулла е съвсем друга история…
Нека обясня, ако се чудите защо. Преди да изрази чувствата си на любов и копнеж като Шура към Сеит, тя дава живот на героинята Ейлюл. Изхождайки от това, че има всичко, Ейлюл е жена, която си въобразява, че животът е игра.
Нейният кръг се състои от актьори и хора от телевизионния и рекламния свят. И в този свят тя прави каквото си иска и няма време за любов. Подходът във връзките й е крайно циничен и показва как днешната жена може да бъде жестока и егоистична.
Има една приказка: „Жената или издига, или проваля мъжа.” Ейлюл напълно отговаря на тази дефиниция, тя е толкова индиферентна към любовта, че иска да се омъжи за човек, когото познава единствено от карикатурите му във вестника или пък с лекота да го захвърли като прочетен вестник.
И Фарах Зейнеп заслужава похвала за това, че се превърна в „смъртоносно изкушение” със своята нова руса героиня. Тя понякога ви изненадва, друг път ви натъжава… Но при всички положения ви кара да си спомните, че „Женските уловки провалят мъжа!”
 Както  можете да си представите,  любовта има „един малък септемврийски проблем в лицето на Ейлюл” на Св. Валентин.  Докато филмът пресъздава драмата на клишето  „грозникът и красавицата” и използва женската глупост, той ви подтиква да го гледате защото ви кара да изпитате усещането, че понякога е по-добре да забравиш, отколкото да си спомниш."
[/i][/b]

Любов   Мариянка

Момичета благодарности за всичко !

Последните дни просто непрекъснато ни правите страхотни изненади - преведохте и клипирахте всичко ценно което излезе за филма, за Енгин и Фарах. Направо нямам достатъчно думи с които да благодаря за този наистина къртовски труд, който полагате и ни поднасяте всичко ... ей, така на готово !

# 31
Марианка, Лав, благодаря за превода на статията!  Hug

Точно за този материал писах преди малко, тази г-жа със сигурност не е гледала внимателно нито КВФ нито пък Облака.  Иначе нямаше да напише това в спойлера...
Rage
Скрит текст:
Енгин Акюрек, когото непрекъснато виждахме с едно и също изражение в тв серии „Брак с чужденец” и „КВФ” , притежава невероятен талант за мимики и жестове и този филм ни показа това, което не можахме да видим в тв сериите.

Като цяло обаче признава, че и Фара и Енгин са много талантливи! Peace

Дилеми Hug и аз се учудих на тези думи. Но явно госпожата не обича сериалите
и е пропуснала точно КВФ и Брак с чужденец. Simple Smile

Любов newsm51 благодаря за превода!  bouquet

Мариана newsm51

# 32
  • Пловдив

Енгин и Сойе.

Марианка, Лав, благодаря за превода на статията!  Hug

Точно за този материал писах преди малко, тази г-жа със сигурност не е гледала внимателно нито КВФ нито пък Облака.  Иначе нямаше да напише това в спойлера...
Rage
Скрит текст:

Като цяло обаче признава, че и Фара и Енгин са много талантливи! Peace

Отнема време превода и подготовката на определен материал. Но се стараем всичко което излезе и е в нашите възможности - да споделяме в темата. Това е просто мнение. За въпросната Анибал Гюлероолу - и аз мисля, че не е съвсем запозната с творчеството на Енгин, но не може да и се сърдим. Не е длъжна да изгледа като нас всичко за него, но е можела да попроучи нещичко поне.... . Изказала е обаче мнението си за филма, който е гледала. Такива са журналистите - ние четем техните статии, но пък си имаме тема за споделяне.

# 33
  Здравейте, красавици!  love001 Записвам се, че да не свършат местата. Много ми хареса откъсчето, снимано от феновете! Точно атмосфера, каквато си представях! Ех, че им завиждам за леглото-люлка! Чак ми се прииска и аз да си закача такова... newsm53
   Дива, съжалявам, че ти отговарям в тази тема,
Скрит текст:
но не чета постоянно и прочетох поста ти преди малко. Не се "правя", че не помня кой какво е казал. Rolling Eyes Просто не обръщам внимание на аватарите. Вече познавам повечето момичета по стила на писане и оформяне на постовете, но не всички. За въпросния, свързан с плагиатството не бях сигурна - дали си ти или Валентина, или дейзи, или клио. И понеже беше доста назад в темата (пак го прочетох късно), наистина ме мързеше да ровя, за да уточнявам. Признавам, думата "плагиатство" ти не беше я употребила, аз я вмъкнах, тълкувайки изказването ти, за което се извинявам. Hug Но то ме подразни с презрителния тон към труда на Керем Дерен - нищо кой знае какво не е направил, голяма работа! Филми на тая тема - ехе! Още един в калабалъка. Не се е напънал много. Пак не те цитирам точно, съжалявам. Затова реагирах. Нищо лично. Hug
   А за това, че никой не отразил предишния ти пост, свързан с вмъкването на песента от МСП в друг сериал - видях го и много се изкефих, но изобщо не разбрах, че става въпрос за друг сериал! no Убий ме, обеси ме, запали ме на площада - заклевам се! yes Помислих, че това е част от промотирането на филма. Съжалявам, сигурно ти изглежда адски невежо, но изобщо не се интересувам от турските сериали, не познавам по лице актьорите, по имена още по-малко. Чат-пат се заглеждам в някои, но бързо губя интерес и изобщо не се напъвам да запомням никого. Вече споменавах някъде преди, че освен Енгин, друг не ме впечатлява истински в турското кино. Не че няма добри, но не достатъчно, за да ме зарибят. Знам, че ти смяташ това за ограниченост, но няма да споря. Не смятам да се извинявам, че съм пристрастна и съм фен ЕДИНСТВЕНО на Енгин. Радвам се, че филмът се отразява в други сериали и филми. Супер! Но не виждам това какъв пасив пише на Енгин, Керем и компания. newsm78 Решението за подобни вмъквания го взема Ай Япъм. И хич не ги интересува кой на кого е фен - те си гледат промоциите и печалбите. Това е тяхна редовна практика - и в КВФ като даваха как героите гледат телевизия, винаги беше от филми на същата компания (не че аз ги знам - така казаха познавачите Peace).
   В този дух смятам, че забележката на Валентина също беше напълно излишна - как другите добри и благородни фенове постоянно цитират нашето момче, пък ние к'ви сме гадни и не цитираме другите - пак не цитирам точно, извинявай Валентина, smihesorry предавам само духа. Просто тези работи не ги решаваме ние. Дори самият Керем казва, че няма думата дали филмът му да се представи в чужбина.
  Много благодаря на всички, които хранят душите ни с новинки! newsm51 Особено за интересната статия на журналистката! Сега в момента я осмислям и може би по-късно или утре може да си споделя скъпоценното мнение. smile3503 С нетърпение чакаме онези, които са гледали вече филма! Между другото, за мене има някакъв маааалък шанс да го гледам в края на месеца, когато отивам в Турция, Praynig но все още не е сигурно. Пък и дотогава вече ще знам с подробности съдържанието, така че няма да гледам тъпо. А дано, ама надали! newsm17

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 23:04 от barisea

# 34

Навсякъде само прекрасни отзиви за играта на Енгин !

Който го може  си го може !

Сега съм на вълна последователни кадри

# 35

Керем нямал представа за голямата и ентусиазирана фенска маса зад Енгин, тази журналистка няма представа за ролята му в последния филм на Мерал (последния завършен - да не ме погнете сега, че съм неточна Simple Smile)... всеки си живее живота без много-много да се интересува от водещите си актьори, ама пък пишат сценарии с Енгин в главата си... Simple Smile Развеселявам се.

Момичета, благодаря за превода и публикацията.   bouquet  bouquet  bouquet

# 36
  • Пловдив

Аз пък въобще не им вярвам, че не знаят. Пишат така за да са интересни. Можеш ли да подготвяш материал и да не си подготвен.... Явно може. Не им вярвам, че не са гледали или не са чели отзиви....

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 23:23 от mariana51

# 37

Надеждата, че също е обичан  и болката, че всъщност не е.

# 38
  • Пловдив

Надеждата, че също е обичан  и болката, че всъщност не е.

Марта и промяната е за части от секундата.... И всичките му партньорки казват: "Той е много специален...."

# 39

Аз пък вярвам на своите очи, уши и усещания. Simple Smile И заради това за първи път в живота си съм нечий фен. Simple Smile
За първи път чета изказвания на труски критици (имам предвид и др., които преведохте), ако изключим кратките критични статии на ... Онур ли беше журналистът (младият, с очилата)? Бяха кратички. Последното - с претенции за анализ... но според мен си е останала само с претенциите. От материала лъха преситеност и пренебрежение към създателите на филми и сериали в Турция. Това лично на мен ми направи неприятно впечатление. Ако на дамата и е омръзнало да гледа турски филми, може честно да си признае, че не го прави и да не критикува с такава досада хората, които ги правят. Simple Smile Затова се развеселих... снобизмът винаги ме развеселява. Simple Smile)

Скрит текст:
Мнение на преводачката на статията от турски на английски:

Çıtı Pıtı: Yazarin Engin Akyurek'le ilgili yazdiklarina katilmiyorum. Yuzuyle ve gozuyle tum duygularini yansitabildigini filmle gorebilmesi onun kaybi ve aslinda kendi yazisinda da belirttigi uzere ne kadar on yargili biri oldugunun kaniti. Onun disinda oldukca karisik yazilmis bir yazi. Yazisini yazarken farkli olacagim diye bu kadar karisik yazmasina gerek yok. Bilmece cozermis gibi okudum. / I don't agree with her thoughts about Engin Akyurek. It is her loss that she couldn't realize his acting talent and how easily he can reflect his emotions with his face and eyes before the movie. And as she suggested in her article, it proves how judgmental she is. Other than that, her article is very convoluted (in Turkish). She doesn't have to write so complex to be different. I read it as if I am solving a puzzle.
------
Съгласна съм с дамата в частта, отнасяща се до Енгин.

Интересни са коментарите към преведената статия. Simple Smile Сега ги чета... заслужават си прегледа. Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 23:50 от marytza

# 40
  • Пловдив

Аз пък вярвам на своите очи, уши и усещания. Simple Smile И заради това за първи път в живота си съм нечий фен. Simple Smile
За първи път чета изказвания на труски критици (имам предвид и др., които преведохте), ако изключим кратките критични статии на ... Онур ли беше журналистът (младият, с очилата)? Бяха кратички. Последното - с претенции за анализ... но според мен си е останала само с претенциите. От материала лъха преситеност и пренебрежение към създателите на филми и сериали в Турция. Това лично на мен ми направи неприятно впечатление. Ако на дамата и е омръзнало да гледа турски филми, може честно да си признае, че не го прави и да не критикува с такава досада хората, които ги правят. Simple Smile Затова се развеселих... снобизмът винаги ме развеселява. Simple Smile)

Тя май сериали не гледа. Не е и длъжна, но тогава не бива ди ги коментира. Сигурно не е била поканена на премиерата - ха, ха.
..........................
А аз си харесах мнението на Anna Ntemou:
"""Това е една история за грозни мъже, които се влюбват в красиви жени". Е, Енгин е грозен, а Фарах - красива? О, моля ви, който е написал тази статия има проблем с очите!"
Скрит текст:
'it is a story about ugly men who fall in love with beautiful women' , is Engin ugly and Farah beautiful? oh please, whoever wrote this article has a sight problem!

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 00:00 от mariana51

# 41

И Енгин се развесели. Wink)))
Аз продължавам да чета. Сара Фатма (една от админките на стр. на пакистански почитатели на ЕА) е направила доста подробен анализ на нелепото сравняване на Енгин с боливудски представители... мнението и е доста по-компетентно поднесено от това на Анибал.

# 42

Тя май сериали не гледа. Не е и длъжна, но тогава не бива ди ги коментира. Сигурно не е била поканена на премиерата - ха, ха.
..........................
А аз си харесах мнението на Anna Ntemou:
"""Това е една история за грозни мъже, които се влюбват в красиви жени". Е, Енгин е грозен, а Фарах - красива? О, моля ви, който е написал тази статия има проблем с очите!"
Скрит текст:
'it is a story about ugly men who fall in love with beautiful women' , is Engin ugly and Farah beautiful? oh please, whoever wrote this article has a sight problem!

В едно съм съгласна с коментарите - толкова снобарска и самоизтъкваща се авторка и с такъв омотан израз понякога, че ми беше трудно да го разгадая. Но е права, че в 90 мин. серии креативността на актьорите отива на кино. Важното обаче е, че не може да отрече таланта на Енгин. Обидно е, че не е гледала "Облака" и "КВФ", просто защото е робувала на предубеждение. Тя и си го казва. Но не крие адмирациите си към филма и създателите му.
А че мненията няма да бъдат еднозначни - това е ясно. Не е минал и един ден и вече успя да разбуни духовете...Къде със шок, къде с възторг - филмът не може да мине незабелязано. Гордея се, че гледам филми само с Енгин, той наистина е залог за майсторство от висока класа и уникалност.

# 43

Лека нощ с Керим Ългаз ... може и с Текин  Сънувайте нещо красиво или ... някой.

Скрит текст:

# 44

В едно съм съгласна с коментарите - толкова снобарска и самоизтъкваща се авторка и с такъв омотан израз понякога, че ми беше трудно да го разгадая. Но е права, че в 90 мин. серии креативността на актьорите отива на кино. Важното обаче е, че не може да отрече таланта на Енгин. Обидно е, че не е гледала "Облака" и "КВФ", просто защото е робувала на предубеждение. Тя и си го казва. Но не крие адмирациите си към филма и създателите му.
А че мненията няма да бъдат еднозначни - това е ясно. Не е минал и един ден и вече успя да разбуни духовете...Къде със шок, къде с възторг - филмът не може да мине незабелязано. Гордея се, че гледам филми само с Енгин, той наистина е залог за майсторство от висока класа и уникалност.

Е, може и да негодуваме от дългите му почивки, но пък когато е на екран, можем да сме сигурни, че изборът му да участва в дадена продукция е гаранция за качеството и.

Общи условия

Активация на акаунт