На каква възраст, какви потребности имат децата и с кои от тях сме съгласни?

• 13 994
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
Ама няма проблем, съдействайте на момите си да се сексят отрано, то въздържанието от каквото и да било не води до нищо добро  Mr. Green

Обърна ли внимание на въпросите за себеуважението и за трайните връзки или е много важно да сме със съвременно виждане за нещата?

Кое за теб е рано и кое навреме? Много е важно да се изясни това преди да спорим.
Чак след това може да спорим дали въздържанието е било чиста загуба или нормално поведение.

Себеуважението няма нищо общо с девствеността, а  трайните връзки не може да са идея фикс. Човек влиза в една връзка без да знае какво ще се получи. Може бързо бързо да стане ясно, че нещата не вървят. И тогава какво? Стоим си с кофтия човек за да не допуснем краткотрайна връзка? Или скъсваме, но после стоим година на пост и молитва за да не се получи голям брой връзки за дадено време?

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 16:48 от Черна станция

# 106
Аз пък си разправям приказки с неочакван край, в което основното беше за себедостатъчността, себеуважението и за сериозните връзки. Несериозни всеки е имал, на нея също трябва да ѝ се даде тази възможност.

Какво ще рече пък себедостатъчност? Мастурбация ли?  newsm78 Май тогава партньор не е нужен и човек си е самодостатъчен Twisted Evil  Слава богу, че не сме мъже, защото мъжо казва, че при тях мастурбацията и самоуважението се разминават Grinning

# 107
  • волно калдъръмче
Отдавна ми стана ясно, че вие сте със съвременни разбирания за секса.
Себеуважението няма нищо общо с девствеността А трайните връзки не може да са идея фикс.
Човек влиза в една връзка без да знае какво ще се получи. Може да бързо бързо да стане ясно, че нещата не вървят. И тогава какво? Стоим си с кофтия човек за да не допуснем краткотрайна връзка? Или скъсваме, но после стоим година на пост и молитва за да не се получи голям брой връзки/ дадено време?

Така е Peace Но дадеш ли се веднъж, няма спиране за следващите гаджета. Колкото по-рано, толкова по-добре според теб, ама като чуеш за мара общата...
За възрастен да, но за дете не го приемам. Романтиката се губи. Ама да бе, за какво ти е - нагонът е важен.
Човекът и в живота влиза, без идея, ама има пипи. Някои си ги лашка живота, де - необратим процес  Peace

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 17:05 от Саморая

# 108
Не знам дали въздържанието е в основата на себеуважението и трайните връзки, но всичките ми приятелки, които започнаха "ранен" полов живот (14-15) си имат към днешна дата нормални връзки и семейства. Виж една-две, които се въздържаха, на 20+ още се въздържаха. Прекалено много са нещата, които определят отношението към връзките.

# 109
Hailie,
щях да пиша нещо подобно в другата посока - много деца на заклети пушачи никога не хващат цигара, защото органично им се гади от цигарения дим, с който са били обгазявани вкъщи от малки.

Не съм сигурна с алкохола как стоят нещата, но с горното имам много примери.
И аз това казах за моята дъщеря, ама пак ме захапаха за плодовото наргиле.
Много моля дамата, която твърди, че то е не по-малко вредно от други субстанции, да се обоснове.
Защото със същата сила, аз мога да кажа, че минералната вода е не по-малко вредна от кока-колата.

Мога да се обоснова, да. Боравя с професионална информация. Има много информация, който има интерес, да чете:
http://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/fact_sheets/tobacco_industry/hookahs/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3407543/#R3
https://www.bhf.org.uk/default.aspx?page=14417
http://www.cancerresearchuk.org/about-us/cancer-news/news-report … ous-as-cigarettes
http://news.ualberta.ca/newsarticles/2013/november/herbal-shisha … alth-hazard-study

to name a few....

# 110
  • волно калдъръмче
всичките ми приятелки, които започнаха "ранен" полов живот (14-15) си имат към днешна дата нормални връзки и семейства. Виж една-две, които се въздържаха, на 20+ още се въздържаха. Прекалено много са нещата, които определят отношението към връзките.
Да имат нормално семейство за някои е тъждествено на нормален живот. За други нормалният живот има малко по-различни измерения.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 17:23 от Саморая

# 111
  • където ми харесва
 Laughing Отворих линк номер едно, нямам време да изчета останалите, а и не ми е нужно.
Прочетох почти цялата информация, и в общи линии, едно единствено нещо ми се наби в очите. Факта, че навсякъде пишеше за вредата от тютюна в наргилето. Май само веднъж беше спомената плодовата консистенция, че би могла евентуално да доведе до рак на устната кухина Grinning
Не ме отказа, да ти кажа Wink
По простата причина, че ако на ден пуша по една кутия цигари, вредата за мен е много по-голяма, отколкото ако веднъж в месеца си позволя да пуша наргиле (моето също е плодова смес, само че със съдържание на тютюн, за разлика от този на щерката). Дъщеря ми, която цигари не употребява, пуши наргиле веднъж на няколко месеца.... Thinking За мен лично, вредата от наргилето (дори по информация от твоите линкове) пак е много по-малка от вредата на вещества, които поемаме многократно всеки ден.

# 112
Така е Peace Но дадеш ли се веднъж, няма спиране за следващите. Колкото по-рано, толкова по-добре според теб, ама като чуеш за мара общата...
За възрастен да, но за дете не го приемам. Романтиката се губи. Ама да бе, за какво ти е - нагонът е важен.
Човекът и в живота влиза, без идея, ама има пипи. Някои си ги лашка живота, де - необратим процес  Peace

Какво значи " да се дадеш"? Ти за стока ли се имаш? Или за теб сексът е нещо лошо и гадно, дето се дава по принуда, ама колкото може по-рядко?
И не ми натрапвай неща, които не съм казала (за колкото по-рано, толкова по-добре). Неслучайно те питах в самото начало нещо, без което спорът е безсмислен. Разбирам, че не ти харесва да отговориш, но пак ще те попитам:
Кое за теб е рано и кое навреме? Много е важно да се изясни това преди да спорим.
Чак след това може да спорим дали въздържанието е било чиста загуба или нормално поведение.

Това за Мара общата е приказка от село. Ако една жена има толкова малко самоуважение, че почва връзка със селяни и еснафи нищо чудно и така да и казват после.

За дете и аз не приемам секса. Но кое е дете за теб? Пак да се уточним, че много намеци и усукване се натрупаха.

# 113
  • волно калдъръмче
В коя възраст може да се каже, че са готови и разбират същността на секса, без да имат практика. Това ли ме питаш?

Бащата на момата за машина за секс ли я има? Брачно ложе да им осигури - разбирам, ама младите трябва да минат през периода, в който да си крадат тези моменти, че да им е сладко /говоря за тези със сериозните връзки, щото другото ми е някак си развратно за дете/.

И аз за самоуважение и за себеутвърждаването, независимо непременно от двойката, говоря. Има възраст, в която да си два месеца без гадже е равносилно на трагедия.

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 17:21 от Саморая

# 114
В коя възраст може да се каже, че са готови и разбират същността на секса, без да имат практика. Това ли ме питаш?

Бащата на момата за машина за секс ли я има? Брачно ложе да им осигури - разбирам, ама младите трябва да минат през периода, в който да си крадат тези моменти, че да им е сладко /говоря за тези със сериозните връзки, щото другото ми е някак си развратно за дете/.

Пак общи приказки ooooh! Кажи най-после коя възраст за теб е детска и кога за теб е допустимо едно момиче да почне да води полов живот.  Нещо ми се чини, че за теб нормален е само сексът след брака?
Някои може да разбират секса и на 16, а други да не го разберат и цял живот. Виж как се разбира секс без практика не ми е ясно Twisted Evil

Това за леглото го остави, там има много обстоятелства и не е общ случай. Може вече да са минали през краденето. Но виж тук съм съгласна с теб - ако скочат направо в леглото и прескочат междинните етапи ще изпуснат много емоции.

# 115
  • волно калдъръмче
Ами пак до общи приказки ще стигнем, защото няма конкретен отговор - строго индивидуално е.

И основното, което теб те интересува, е кога младежите да правят секс. А мен ме интересува основно себеуважението и себеутвърждаването на младежта независимо от понятието двойка, в която неминуемо присъства секса, щото си е човещинка.  

# 116
Laughing Отворих линк номер едно, нямам време да изчета останалите, а и не ми е нужно.
Прочетох почти цялата информация, и в общи линии, едно единствено нещо ми се наби в очите. Факта, че навсякъде пишеше за вредата от тютюна в наргилето. Май само веднъж беше спомената плодовата консистенция, че би могла евентуално да доведе до рак на устната кухина Grinning
По простата причина, че ако на ден пуша по една кутия цигари, вредата за мен е много по-голяма, отколкото ако веднъж в месеца си позволя да пуша наргиле (моето също е плодова смес, само че със съдържание на тютюн, за разлика от този на щерката). Дъщеря ми, която цигари не употребява, пуши наргиле веднъж на няколко месеца.... Thinking За мен лично, вредата от наргилето (дори по информация от твоите линкове) пак е много по-малка от вредата на вещества, които поемаме многократно всеки ден.

Е, щом не ти е нужно, защо ме накара да си губя времето и да ти търся информация, за да си защитя тезата? Пуши си наргилето и се изживявай за велика... Няма лошо. А колко годишна е дъщерята? Интересно ми стана.... Ако нямаш проблем да споделиш.

# 117
Ами пак до общи приказки ще стигнем, защото няма конкретен отговор - строго индивидуално е.

И основното, което теб те интересува, е кога младежите да правят секс. А мен ме интересува основно себеуважението и себеутвърждаването на младежта независимо от понятието двойка, в която неминуемо присъства секса, щото си е човещинка.  

Не, секс всеки почва да прави когато му дойде музата. Аз те питах кога според теб не е осъдително и нередно. И остави това себеуважение. За себеуважение може да се говори само, ако приемем, че жената е нещо втора категория човек и губи, ако се съгласи на секс, та затова трябва да се пази, че да си запази себеуважението. И защо не си кажеш, че ще се радваш ако твойто чаве си остане девствено до над 20 годишна възраст? Mr. Green
Себеутвърждаването пък съвсем няма общо със секса. Де да знам де, при момчетата май има.

Ма хайде стига, че оспамихме темата. Със здраве.

# 118
  • където ми харесва

Е, щом не ти е нужно, защо ме накара да си губя времето и да ти търся информация, за да си защитя тезата? Пуши си наргилето и се изживявай за велика... Няма лошо. А колко годишна е дъщерята? Интересно ми стана.... Ако нямаш проблем да споделиш.
А ти защо ме караш да повтарям нещо, което съм написала в темата около 5 пъти? Нали четеш? Или водиш спор за спорта? Не се изживявам ЗА велика ( Rolling Eyes), защото пуша наргиле! Ти изживяваш ли се като такава, понеже пускаш линкове?

# 119
  • волно калдъръмче
За мен е осъдително и нередно баща да взима присърце сърбежите на дъщерята. Майката я няма в конфигурацията - още по-зле. Дъщерята обаче се чувства чудесно реализирана във връзката с благословията на баща си. Кой не иска детето му да е щастливо и какво не би направил за щастието му?

Утре на момъка може да му писне не толкова от момата, а от бащата или майката и да си врътне шапката. Момата ще е нещастна, а бащата да хуква направо да ѝ търси нов мъж за леглото, щото самият той е помогнал дъщеря му да си очертае рамките.

Общи условия

Активация на акаунт