Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 28 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, нямаше ли сред вас маникюрист или съм се заблудила. Търся съвет за ноктите. Станаха ми УЖАСНИ и не знам какво да ги правя. Никакъв вид заздравител не помага  Tired А гел не ми се иска да слагам, защото нали в родилното трябва да съм без маникюр и ще трябва да го махна след няколко месеца.

# 211
  • Пловдив
Тази сутрин се събудих с гърлобол.Какво мога да смуча за гърло ?

vanilla ice ,не е ненормално,че не се усещаш още бебето.По нататък ще е при теб.Има значение,че е първа бременност и разположението на плацентата също

Petq T,чупят ли се ноктите?Поддържай ги къси и така няма да се чупят,и няма да те дразнят.Фолиева пиеш ли?От нея моите станаха доста здрави

# 212
принципно помага като си мажеш ноктите с йод ,но за бременни дали е подходящо не знам

# 213
  • Бургас
ЗДРАВейте, момичета! Съжалявам да науча, че пак имаме болни и в болница. Пожелавам им бързо оздравяване/ изписване   bouquet

Понеже стана дума за приложенията за телефон - аз съм накачулила цели четири в моя. Имах и повече, но някои наистина след известно време поискаха заплащане и ги изтрих. Ползвам следните:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.babycenter.pregnancytracker&hl=en
- това дава информация за всеки ден и препратки към полезни статии;
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.medhelp.iamexpecting&hl=en
- това има симпатична джаджа, която стои на основния екран ми показва колко е голямо бебето (примерно колкото малинка, ябълка...);
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pregnancycompanionapp.companion&hl=en
- това има брояч на чашите вода, които пием и информация за различни лекарства;
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kolesnik.pregnancy&hl=en - това е за разкош  Joy
Информацията общо взето се допълва, могат да се следят и килограмите, но аз все още не съм записала моите +, защото постоянно варират между един и два. Да, още не съм качила много, но това не ме радва особено, защото забременях на килограмите, на които бях в девети месец предния път - 90 кг. Опасявам се да не ударя стотака към края... трудно ще го понеса. Да допълня, че също съм много висока - 1,80 м, за да не не уплаша някого с цитираните цифри  bowuu
За суеверията (дано не се повтарям) - иска ми се да мога да кажа, че като съвременна жена не се поддавам на такива глупости, но... Когато бях бременна с малката, на път за работа трябваше да минавам през една градинка, която се поливаше с маркуч и се налагаше да го прескачам. Щерката се роди с 5 пъти завита около вратлето пъпна връв. Акушерката също беше изумена и каза, че такова чудо не е виждала. Късмет изкарахме, че всичко приключи благополучно! Колкото и да не ми се иска, все правя някаква връзка между събитията.

Аз още не знам пола на бебето! На последния преглед, не беше застанало добре и сега трябва или да изчакам до 10.03. или да отида на частно. Проблемът е, че не харесвам друг лекар от градските освен моя  Crossing Arms Иначе мога да се похваля, че след като ми изписаха Магнерот, болките ми чувствително намаляха! Но пък още има дни, в които съм  Sick

Хубав ден на всички!

# 214
Петя Т виж какво срещнах в мрежата:
Чупещите се нокти могат да бъдат признак за недостатъчно съдържание на калций в тях, което може да се компенсира с вътрешно приемане. Това може да направите след консултация с лекар, а не по свое усмотрение.
Ноктите подобряват здравината и гланца си, когато се консумират храни богати на протеини и витамини.

# 215
Тази сутрин се събудих с гърлобол.Какво мога да смуча за гърло ?

vanilla ice ,не е ненормално,че не се усещаш още бебето.По нататък ще е при теб.Има значение,че е първа бременност и разположението на плацентата също

притеснявам се да не му направя нещо докато спя....а плацентата ми е отпред на корема....
иначе за гърло аз смучех стрепсилс мед и лимон и ми се беше наложило да пръскам биопарокс в гърлото преди 2-3 седмици....

# 216
Момичета, днес се събудих с херпес на устата. Cry Опасно ли е за бебока това? И друг път ми е излизал, но сега не знам от какво се провокира тая гад. #Cussing out

# 217
И аз да се разпиша Simple Smile. Имам въпрос; някоя от вас има ли с отрицателен резус и да е с първа бременност? Не са ми правени изследвания за антитела и въпросът ми е на някой от вас правили ли са? Simple Smile

# 218
JuJuto, аз в понеделник бях на втора ФМ при Янкова в 21 гс+ 2 дни. Пусна го малкия и на 4D да направим снимка за таткото, че не можа да дойде, но целия преглед не протича на 4D. Не ми е препоръчвала да правя други изследвания, каза, че всичко е ок и аз смятам последно доплер да направя.  Мисля че беше 30-32 гс, но не съм много сигурна! Няма да ходя отделно само на 4D.
А за доплер къде мислиш да правиш?

# 219
  • Пловдив
притеснявам се да не му направя нещо докато спя....а плацентата ми е отпред на корема....

Нищо няма да му направиш на бебето,мила.Спи си както ти е удобно и не се притеснявай.А не го усещаш още,защото си с предна плацента.Имай търпение и това ще стане

Sunny kiss
,херпесът не е опасен.Най-безобидното за лечение е паста за зъби.А за специалните кремчета за херпес се консултирай с лекар или аптекар

# 220
И аз да се разпиша Simple Smile. Имам въпрос; някоя от вас има ли с отрицателен резус и да е с първа бременност? Не са ми правени изследвания за антитела и въпросът ми е на някой от вас правили ли са? Simple Smile

Аз  съм в отрицателен резус - и двата пъти и преди и сега още в 4 месец ме изследваха после в края на шести пак въпреки че и мъжа ми е " - " резус, но доки каза че е задължително.

# 221
  • Бургас
притеснявам се да не му направя нещо докато спя....
Едва при тази бременност научих, че не бива да се спи по гръб  ooooh! И се чудя, ако е толкова опасно за бебето, защо тогава в родилна зала с часове се лежи основно по гръб  newsm78
Така или иначе при теб бебето още е твърде малко, за да притиска въпросната артерия. Доколкото знам предупреждението се отнася за по-напреднала бременност. Спи спокойно!
Аз спя по корем. Подпирам се с ръка и крак (трудно мога да опиша точната поза, която заемам) и не натискам бебето. Знам, че като наедрея, няма да мога и тогава ще съм само на една страна. То колко и се спи към края - с пиш пауза на два часа...

# 222

То въпроса не е само ти дали си с отрицателен резус фактор, а ТМ с каква кръвна група е? Ако и той е - няма за какво да ти правят изследвания, но ако той е + говори с АГ си.
Аз и ММ сме с О- и двамата и за това нямам пускани изследвания на антитела!

# 223
  • гр. Варна

С първата ми бременност преди 6 год. два пъти са ми пускани изследвания за антитела,въпреки,че аз съм с 0+,но мъжа ми не си знаеше кръвната група.С тази бременност не са ми пускани такива изследвания.

# 224
за всички които не получават известие на майла за нов отговор в темата :Влезте в настройките на известия и укажете кои известия искате да получавате.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;sa=notification

В настройките Ви е зададено "Модерирането, само ако аз съм започнал темата"
Променете го на Отговори

Скрийншот на Вашите настройки

В настройките Ви е зададено "Модерирането, само ако аз съм започнал темата"

За да получавате известия за нови отговори, трябва да е маркирано полето
Получавай форум известия и важни обявления чрез е-мейл.

и от падащия списък под него да е избрано
Отговорите и модерирането
или
Само отговорите

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 11:32 от Мимето14

Общи условия

Активация на акаунт