Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 906
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Да споделя една идейна статия по темата за многото деца
http://cleverbook.net/?p=2365

И аз искам да имам 3 деца. Около мен много колеги и приятели са с 3, даже 4, и да ви кажа основно им завиждам, никога не съм ги съжалявала или нещо подобно. А и за самите деца надали има по-добър вариант от това да бъдат много и заедно, и докато са малки, и когато пораснат.

# 346
  • Пловдив
Ако щете ми вярвайте, но майка му знаете ли какво изръси - Е нищо де каквото такова! Идеше ми да стана и да и откъсна главата, едва ли не като е момиче е наказание  #2gunfire

Вярвам ти.Момичетата не са много желани деца,особено от старото поколение.Не знам защо при положение,че сега няма ниви за обработване и т.н като едно време.Най е добре да си имаме и от двата пола,но Господ за това поръчки не взима  Grinning

Ние със съпруга кръщаваме децата си на родителите си.Първото на свекърите,второто ще е на нашите-както повелява традицията  Laughing Това се спазва в двата рода от поколения и ние съвсем естествено го направихме.Но да има настояване и изтъпления към бременната жена заради името и аз не го разбирам.От рода на-няма да ви говорим,няма да погледнем детето,няма да те вземем от родилния дом,излизайте от къщата и прочие простотии

# 347
Това  с имената наистина е голям кошмар!
Ние нямахме такива проблеми,  бяхме предупредили че няма да е на никого. В крайна сметка от 12 години бяхме гаджета и на родителите ни им беше все едно как ще се казва внучето им, само внуче да има. Ние си я карахме "вятър ни вее на бял кон", нито за деца сме мислели, нито за семейство и родителите, милите, все чакаха да им съобщим нещо радостно... Та като се решихме, всички толкова бяха щастливи, че свекър ми беше казал "Ако ще Трандафил да се казва - обичаме го още от сега".
Сега второто ни дете, живот и здраве, също няма да е на никой, ма пусто да аразберем какво ще е и ще мислим имена.

# 348
  • Пловдив
Та като се решихме, всички толкова бяха щастливи, че свекър ми беше казал "Ако ще Трандафил да се казва - обичаме го още от сега"

Е,тва е свекър на място  Grinning Hug

# 349
Свекърите ми са сладури и много, много ги обичам!  Те са страхотна компания за кафе или аперитив, всеки ден по два пъти се чуваме, готвят и носят и в къщи, за да не се преуморя случайно - абе винаги са насреща и може да се разчита на тях.

# 350
За сега сме се спряли на името Никол , не е на никого пък ако искат да се сърдят няма да си разплета чорапите заради тях сега я  Grinning иначе за момченце не сме мислили (може и да ни изненада в края и да излезне с 3 краченца хаха) бях се замислила за Теодор ама ММ като каза твърдо не и не сме обсъждали повече , голяма претенция е и той  Grinning

# 351
  • София
ай, вие хванахте другата "болна" тема - с имената.  при нас никога не е имало такъв проблем, но реакциите на някои най-близки роднини на други хора направо ме втрещяват.
според мен както и според вас е по-логично родителите сами да преценят, без натиск - ако както елфита, сами са решили да кръстят децата си на родители, добре, ако искат на съседката - пак добре, да няма натиск, много ми е отживяло това. аз няма да искам синовете ми да кръщават децата си на мен, аман, ако те решат, понеже им харесва името, добре.....
а това че се ражда момиче и как някои хора го приемат странно, също само съм чела и отново - просто не го разбирам ....

# 352
  • Варна
А като заговорихме за имена - не знам какво ми става този път, но не ми се споделя името, което сме избрали. В смисъл не ми се споделя на близки и приятели. И не е защото намирам темата за твърде лична, напротив. Със сина ми още като забременях знаех как ще се казва и си го казвах на воля на всеки. Сега какво ми стана........... Thinking На всичкото отгоре, понеже сина ми носи името на татко си, още като забременях 2-3 души ми подметнаха "сега на тебе ли ще го кръстите". Супер тъпо ми стана, защото всичките ми приятели знаят прекрасно, че го кръстих така не заради таткото, а защото обожавам името. Та сега ще ги оставя да си развият версиите и въображението и накрая ще ги  #2gunfire

А за самото име - харесах си много едно име, направо мисля за нея вече с това име. Но таткото все още се дърпа и ми е много криво. А в никакъв случай не искам да го убеждавам или да се налагам. Иска ми се и двамата да го харесваме.  Tired Tired Tired Дано да вземе да му харесва, че иначе ще се наложи да избирам друго.

# 353
Здравейте и от мен,

Слънчев и весел ден!
Аз ще съм отпуска другата седмица и се надявам да ви следя по- често.

# 354
  • Пловдив
а това че се ражда момиче и как някои хора го приемат странно, също само съм чела и отново - просто не го разбирам ....

Тва е положението.Втора ръка хора сме Laughing

Сетих се и за друго нещо.Значи често се пита как таткото приема нещата,ама с един такъв скръбен тон,все едно съм болна от някоя страшна болест.Тъй като мислим,че и второто ще е момиченце-кокиченце,направо вече обмисляме тактика за хумористичен отбой на нападките и съжаленията  Joy

Lady April,кръсти я на себе си.Ще ги застреляш

# 355
Lady April  и при нас ситуацията е подобна на вашата.
Аз харесвах чуждестранни имена, двойни имена, съпругът ми - само български. През ден аз правих списък с двайсетина чужди имена, той - с български. Вечер ги разменяхме и задрасквахме hahaha В крайна сметка, вечерта преди да родя се спряхме на вариант българско име (айде, от мен да мине). Единственото българско име с имен ден (много държах на това в случай, че ще е българско), което харесвам, е това на съпруга ми. Така синът ми е с неговото име и моята зодия, компромис и от двете страни Joy Не знам какво не му хареса на Кристофър Робин, ама айде....
Сега питат на мен ли ще кръстим второто детенце. Не, на дядо му Стою, отговарям аз...

# 356
MAMA_SANCHO сега се сетих, да те питам-преведоха ли ти болничен? Моят за голямо мое учудване дойде на още 13-ти февруари /миналия месец-на 27-ми/

Да днес ми го преведоха слава богу - таман навреме да не е тревожа за 100 лв на Томова другата седмица Simple Smile- не че ги нямаме ама щяхме да чакаме после на заплатата на мъжа ми и щеще малко да ми е притеснено Simple Smile

# 357
Децата са най-прекрасното нещо на света ! Никога не съм разбирала хората,които са на мнение че да имаш повече от едно дете е глупост,но и винаги съм знаела,че тези хора никога няма да са толкова щастливи,колкото тези с по 3,4 та дори и 5 деца. Да аз познавам хора и с по 5 деца и тези хора са безумно щастливи Two Hearts С ММ винаги сме искали поне 3 деца и тъй като много трудно забремнях този път,изпитвахме ужас от това че ще останем само с 1 детенце,а повечето хора около нас ни казваха е голяма работа,нали си имате едно,така ще ви е по-лесно. Аз лично имам 3-ма братя и 1 сестра и това е най-хубавото нещо което човек може да има на този свят Two Hearts обичам ги повече от всичко. Майка ми не веднъж са я гледали все едно е луда,но нея не я интересува,важното е че ние сме си щастливи  Wink
Що се отнася до пола,това е най-голямата глупост,но за съжаление повърхностните хора немогат да го разберат  newsm78 Не се връзвайте на такива коментари,важното е да са ни живи и здрави ангелчетата,пък каквито такива  Hug

# 358
  • Варна
Lady April,кръсти я на себе си. Ще ги застреляш
То май не става много ясно от предния ми пост  Blush, но на мен затова ми е тъпо, защото аз не си падам по това майка да кръсти на себе си. Просто не е за мен.  Stop За името на таткото го възприемам, вероятно защото не е нещо ново на този свят. Но мен това само ме улесни да дам същото име, не ми е било целта да носи името на татко си. И това са нашите приятели, които знаят добре това. Да са непознати да си мислят обратното - логично е, не мога да се сърдя.

Сега питат на мен ли ще кръстим второто детенце.
Това им е първия въпрос, честно! Просто е дразнещо.

# 359
..което ме подсеща за вица:

- Как се казваш?
- Издислав
- Ех,че хубаво, на кого си кръстен?
- На песен на White Snake  hahaha " Is This Love" http://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw

Ние вчера разбрахме,че ще си имаме мома и никой не е разочарован, а точно обратното. До момента не сме мислили за име, а и със сигурност ще е каквото ние си изберем без намесата на роднини и очаквания за наследник на името. Даже като се замисля до момента никакви имена не са ми се завъртяли в главата, а не сме и коментирали още Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт