Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички - Тема 9

• 27 905
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Телиш/Плевен
Пак преполовихме темата за нула време. Mr. Green
За имената - ние няма да кръщаваме на никого. Вече разбрахме, че чакаме момиченце и започнахме обсъжданията. Бяхме се спрели на Калина, ама сега като гледам, съвсем други имена са ни в главата и ще видим какво ще излезе накрая. Laughing На мен ми се иска да има имен ден на Цветница, но сега като гледам "цветните" имена и нищо не мога да си харесам. Crossing Arms Пустите хормони ще са виновни хааххаххааххха. Поне има много време още, да ни е жива и здрава дъщеричката, пък ще й изберем име, като дойде моментът. Heart Eyes

# 361
Мами да ви попитам вие вече говорихте по темата за болничните,но аз не можах да разбера... като съм си дала болничния в началото на февруари кога го внасят в НОИ и после кога се изплаща?извинявам се че пак повдигам темата Simple Smile

# 362
MAMA_SANCHO сега се сетих, да те питам-преведоха ли ти болничен? Моят за голямо мое учудване дойде на още 13-ти февруари /миналия месец-на 27-ми/

Да днес ми го преведоха слава богу - таман навреме да не е тревожа за 100 лв на Томова другата седмица Simple Smile- не че ги нямаме ама щяхме да чакаме после на заплатата на мъжа ми и щеще малко да ми е притеснено Simple Smile

MAMA_SANCHO искам да те питам при доц. Томова на ФМ ли ще ходиш или на 4d?

# 363
  • Пловдив
Мами да ви попитам вие вече говорихте по темата за болничните,но аз не можах да разбера... като съм си дала болничния в началото на февруари кога го внасят в НОИ и после кога се изплаща?извинявам се че пак повдигам темата Simple Smile

ако е с начална дата  през февруари,го представят в НОИ до 15 ти март.Март ще ти платят дните от февруари.Април дните от март

# 364
  • Там някъде
Хайде и аз да се включа - ние също сме от двойките, които няма да кръщават на никой. Не искам да има обидени, а и в интерес на истината искам детето да си е кръстено на него си. Та засега се чудим между Кирил и Бранимир, но това е само засега Mr. Green
Момичета, леко отклонение от темата - в магазин Рая тойс в София на Черни връх има намаление от 18.02 до 28.02 -30процента на всичко. Ние снощи ходихме, но точно количката която искаме я нямаше. Разгледахме и други, имат моделчета, отстъпката е реална, но момичетата казаха, че свършват бързичко заради цената. Ние за да не сме капо си купихме кошара за спане и игра от тези, които са от плат и към нея матраче и ни излезна 95 лева, което мисля че добре, предвид че аз нямам претенции за 2 нива, повивалник и т.н., понеже това легло ще си стои при мен в хола, за да не е сам бебо, докато шетам, а иначе ще си вземем дървена кошара. Стискам палци на момичетата, които днес са на прегледи и ФМ. Аз довечера ще се видя с док  да видим как е малкия Grinning

# 365
Като заговорихме за пари, обезщетения, аз сега си гледам сметката и мога да се похваля с първите детски надбавки след увеличението. За първото 35 лвси остават, за второто 50 лв. , с 15 лева повече. Как ще ги харча? Joy Вие какво мислите за тези смешни увеличения, че и само за второто дете..а за трето пак 35 лв си остават... В Германия получават 180 евро детски, кога ще ги стигнем Sad

# 366
  • Бургас
Здравейте днес!

По темата за третото дете аз имам съвсем различни впечатления - не само хората от близкото ни обкръжение, но и случайни познати, които научават за новината, реагират много положително. Част от приятелите ни с по две деца се замислят да ни последват и току-виж сме повлекли крак. Може би има значение възрастта ни. Преди пет години съпругът ми не искаше и да чуе нищо по тази тема, а сега той беше инициаторът. Не че се наложи да ме навива много де. Мога да кажа, че гордо пъча корем, когато съм с децата и ми е приятно да събирам погледи  Crazy Единствено ме обижда отношението на държавата към третото дете, но това е друга тема.

За имената - навремето майка ми трудно се е преборила за моето име с баща ми. Той е държал на традиционното българско име на баба ми, а мама искала нещо по-така. Когато я хванали болките, тя пак го понатиснала и той се предал  Laughing
На мен с първото дете ми беше много лесно - то взе името на дядо си. Второто ни поизмъчи. Имахме само мъжко име. Видеозонът не беше категоричен за пола, тоновете на бебето бяха по-скоро мъжки и не си давахме много зор. Помня, че стояхме в колата пред родилното и още се колебаехме за женския вариант... Сега ми е много трудно, защото съвсем си изчерпих идеите  newsm78

Ходещите видеозони не ме дразнят, забавни са ми. Събирам бисери. Пък и как да се сърдиш като ти кажат "Много си се разхубавила, сигурно е момче". Опитвам се да не реагирам остро, когато ми опипват корема, но това е по-трудно.

# 367
  • Пловдив
Вие какво мислите за тези смешни увеличения, че и само за второто дете..а за трето пак 35 лв си остават...

Всяко увеличение е в плюс.С по-големите детски за второ уж стимулират раждането на две деца.Нормална политика в доста страни.Че парите са малко,малко са,но не мисля,че нашата държава може да си позволи повече.И като помислим,че много български семейства нямат право на тях,защото надвишават прага с 50 стотинки или 1 лев.Тези,които ги взимат,трябва да се радват
За близнаците се получи доста добре-150 лв детски.150 лв вече са си пари,поне според моите разбирания

Лале в дъжда,от женските имена,празнуващи на Цветница,ми харесват Невена,Явора,Жасмина и Венета

# 368
MAMA_SANCHO сега се сетих, да те питам-преведоха ли ти болничен? Моят за голямо мое учудване дойде на още 13-ти февруари /миналия месец-на 27-ми/

Да днес ми го преведоха слава богу - таман навреме да не е тревожа за 100 лв на Томова другата седмица Simple Smile- не че ги нямаме ама щяхме да чакаме после на заплатата на мъжа ми и щеще малко да ми е притеснено Simple Smile

MAMA_SANCHO искам да те питам при доц. Томова на ФМ ли ще ходиш или на 4d?

На ФМ , но тя я прави и на 4Д.

# 369
  • Там някъде
Е, ние сме от тези, които няма да получават детски и то не защото дохода ни е главозамайващ, а защото сме осигурени на реалните ни заплати.....

# 370
Elfita мерси за информацията. Значи ще си почакам още...
 За имена не сме мислили защото още не знаем пола, но аз харесвам Никол за момиче и Мартин за момче, но ММ се казва така та ще видим.Има време ще го измислим Simple Smile 

# 371
Лелеее не мога да ви изчета цяла сутрин. Страхотни сте  Flutter

На мен днес ми е ужасно заспало.Събудих се изморена. Направо не знам как ще издържа.

За имената: И ние от началото сме решили да не кръщаваме детето на никого. Най-малкото не ми се иска да има сърдити. Мисля, че най-накрая се спряхме на име, което няма да споделим с никого до самото раждане. Слава богу нашите родители не ни се бъркат в нищо и се надявам и занапред да е така.

За децата: На нас ще ни е първо и ми е рано да говоря, но дай-боже да имаме възможността и аз искам пълна къща с много деца. Това е най-хубавото нещо в този живот и съм готова да се отдам на децата си!

За олиото: Аз ползвам олиото на HIPP и попива мигновено, така че няма нужда да го чакам. Предния път се бях прецака с едно друго, което купих от ДМ(дори не му знам марката). Беше с почти същите съставки, като това на HIPP, но беше ужасно мазно и не попиваше. Ядосах му се и го хвърлих  Mr. Green

# 372
  • Варна
Като стана въпрос за детските, искам да попитам запознатите.
Когато двойката няма брак, но живее на един адрес по лична карта и детето е признато, как се изчислява дохода на човек от домакинството? Деля си моя доход на мен и детето или сумарно пак моя + този на таткото делено на 3? Ако е втория вариант, ние с малко прескачаме прага и няма да вземаме нищо.

Знам, че ако няма брак, но родителите живеят заедно, това оказва влияние върху някои неща. Напр. в КТ пише, че бащата има право на платения отпуск по бащинство при раждане на дете, ако двойката има брак или всички живеят официално на един адрес.

# 373
  • Пловдив

Когато двойката няма брак, но живее на един адрес по лична карта и детето е признато, как се изчислява дохода на човек от домакинството? Деля си моя доход на мен и детето

Да,само твоя доход гледат,защото нямате брак.Нищо че живеете на един адрес и детето ще е припознато

Да,за отпуска по бащинство си е така.За съжаление нещата не са уеднаквени и с детските се получава това недоразумение,да не взимат доходите на бащата

# 374
  • Варна
Marbella, взима се само твоя доход и се дели на теб и на детето.

Общи условия

Активация на акаунт