Халит Ергенч "Великолепният век"(Muhteşem Yüzyıl) и новите проекти на екипа-84

• 81 316
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
Сега изгледах последния епизод,много тъжна серия. Не очаквах ,че ще екзекутират принц Мустафа Sad

# 31
  • Обетованата земя
Едно интересно видео зад кадър от екзекуцията на принц Мустафа.

https://www.facebook.com/photo.php?v=598173410252481&set=vb. … ype=3&theater
Във предната тема някой го пусна вече, даже беше с превод за тези, които не разбираме турски. Wink

# 32
  • София
Аз не посмях да видя края на борбата между принца и джелатите,но ми се стори,че накрая Зал Махмуд всъщност го удуши,така ли беше,не искам да го гледам този момент просто,ако може някой да ми каже с две думи...

# 33
  • Обетованата земя
Да, този зъл Зал Махмуд го удуши #Cussing out, иначе щеше да успее да избяга и тогава еничаритееееее....  

# 34
  • София
Предполагам,че Злия Махмуд ще си получи заслуженото още в следващата серия.
Диди,наистина ако беше успял още малко,еничарите щяха да ги сринат със земята,ама....

# 35
  • София
И сценаристите щяха да пренапишат историята, не само сценария на филма.  Mr. Green

Понеже не съм изгледала всички епизоди и не съм много наясно с новините около актьорите, може ли някой да ми каже защо смениха актрисата, която играе Хюрем? Не че не беше набор на дъщеря си, но някак прибързано ми се стори тази смяна.  newsm78 Да не би актрисата (не й знам името, простете ми) да е напуснала внезапно?

# 36
  • София
Тони,направо трябваше да ни оставят да пренапишем историята  Joy Аз също намразих султана,който викаше да свършват по-бързо  #Cussing out

А за актрисата Мерием не съм сигурна защо наистина толкова бързо напусна сериала,тук момичетата ще ти кажат подробности,аз мисля,че заради бременността си.

# 37
Toni i Niki,всичко за Мерием и напускането ще прочетете в тема "ВВ" 78 стр 18,23,24  постове №344,349 ,358 Тя вече има дъщеря Лара на 10-тина дни.  Grinning Grinning Grinning Hug

# 38
   Не страдайте  толкова за Мустафа ,защото, сценаристите са прекалили с идеализирането му.Ефекта е подсилване драматизма на историческият факт,за който не се знае със сигурност каква е причината.Зрителите остават с впечатлението, че Великолепният султан Сюлейман е жесток детеубиец . Мустафа е бил умен и добре подготвен да управлява ОИ, но едвали е бил толкова справедлив,съвестен,добронамерен и любящ син и брат.Времената са били такива , че за запазване целостта ,силата и мощта на Империята, бащи са убивали синовете си , а братя братята си.

# 39
Такива са били времената- да. Както  и това, че Сюлейман  е детеубиец- при това двоен. Факт.  Като гледам напоследък филма, съвсем ми избледня първоначалното му подзаглавие... Отдавна вече историята на "Великолепният век"не е история на една любов...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 16:02 от oncee

# 40
   Да ,вярно е ,че забравихме подзаглавието-ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ЛЮБОВ.Това се случи , още в трети сезон когато ни занимаваха, повече от десет епизода с любимката Фирузе, и гадните номера на султановите сестри.    Но, да се върнем , към историята за погубването на Мустафа.Мислите ли,че султана , покорил толкова държави и народи,разширил територията на Империята на три континента,ще приеме да бъде свален от властта, заточен и после позорно убит.Такова предателство ,той няма да позволи не само на враговете си, но и на родните си синове.Той би отстъпил трона само след естествена смърт,но 38 годишният Мъстафа е бил нетърпелив и е допуснал грешка,която му е коствала живота.

# 41
# 42
Едно интересно видео зад кадър от екзекуцията на принц Мустафа.

https://www.facebook.com/photo.php?v=598173410252481&set=vb. … ype=3&theater
Във предната тема някой го пусна вече, даже беше с превод за тези, които не разбираме турски. Wink

Явно съм го пропуснала ако е било от вбокс  Peace

# 43
   Да ,вярно е ,че забравихме подзаглавието-ИСТОРИЯТА НА ЕДНА ЛЮБОВ.Това се случи , още в трети сезон когато ни занимаваха, повече от десет епизода с любимката Фирузе, и гадните номера на султановите сестри.    Но, да се върнем , към историята за погубването на Мустафа.Мислите ли,че султана , покорил толкова държави и народи,разширил територията на Империята на три континента,ще приеме да бъде свален от властта, заточен и после позорно убит.Такова предателство ,той няма да позволи не само на враговете си, но и на родните си синове.Той би отстъпил трона само след естествена смърт,но 38 годишният Мъстафа е бил нетърпелив и е допуснал грешка,която му е коствала живота.

Нима е възможно сина да убие баща си, дори като се качи на трона? Аз не го вярвам като цяло, особено за Мустафа, та дори и да е преиначен героя му.

# 44

Нима е възможно сина да убие баща си, дори като се качи на трона? Аз не го вярвам като цяло, особено за Мустафа, та дори и да е преиначен героя му.

Да възможно е ! Баязид 2 -8мия султан на ОИ е бил убит от сина си Селим 1 ,който е баща на Сюлейман !

Общи условия

Активация на акаунт