Халит Ергенч "Великолепният век"(Muhteşem Yüzyıl) и новите проекти на екипа-84

• 81 316
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
Ще става все по интересно. Относно това, че Селим не е син на Сюлейман - не го вярвам. Че Хюррем е много противоречива личност - ясно, но никак не била глупава и няма как да рискува всичко по този начин. Аз вече писах, че не смятам, че тя е била толкова или пък изобщо влюбена в султана и че и аз мисля, че всичко е било просто отмъщение. Но и друго не разбирам, ясно една майка няма как да избира между децата си и още повече в онази ситуация избора би означавал смърт, но незнам и как си го представа това да не се настройват братята, да не се съревновават за трона и т.н. , просто няма как те са единствени останали живи и не мисля, че е имало вариант и двамата да управляват и да си менкат трона на 24 часа, с отпуски и социални осигуровки.... И 10 момчета да беше родила и Мустафа да не съществуваше, пак само един щеше да оцелее...И дори си мисля колко страшно е една майка да знае, че детето/децата й ще бъдат убити със сигурност от полубрат си (Мустафа,който за нея я чужд, а за тях е на наполовина), но да знае, че ще стане от ръката на Селим или Баязид, които са 100 % кръвни братя, мисля, че е по-страшно. Тя в първите серии се молеше да ражда момчета, но Михримах е единствената която се роди свободна, султанка, с изключителни права и най-важното не е претендент в кървавата борба за трона. Едно е сигурно - онова време си е било Руска ролетка...

# 721
  • Обетованата земя
И аз съм си мислила, че ако живеех тогава и бях султанка, щях да се моля да родя момиче, а не момче, за да не го мисля занапред.  Не съм успяла да изгледам още последните два епизода, но благодаря за превода!   bouquet
Леле, направо ми став мъчно за тия забулени жени, ужас. Иначе пък явно са на ти с модерните технологии.  Mr. Green

# 722
  • Сливен
bye Привет

Епизод 128 с вградени български субтитри http://asi-bg.net/details.php?id=11590

Превода е благодарение на cenay88  smile3525

Приятно гледане.

# 723
   Ферхунде ,в кой месец и кой епизод ще се разделим  с Хюрем? Известно е ,че тя умира 1558г.а Баязид- 1559г.

# 724
128 епизод беше наистина интересен.  newsm10 и това което ни очаква е не по - малко интересно. Но наистина ми се иска да покажат поне сватбата на Селим и Нурбану- все пак това е важно нещо.

Как мислите дали ще го видим?

# 725
128 епизод беше наистина интересен.  newsm10 и това което ни очаква е не по - малко интересно. Но наистина ми се иска да покажат поне сватбата на Селим и Нурбану- все пак това е важно нещо.

Как мислите дали ще го видим?

Е, не е ли малко късно за сватба на Нурбану и Селим при 4 големи деца? Те даже и за шафери са големи вече. Само Михримах прави сватба.........Мустафа и Баязид се ожениха тайно.

# 726
Много ми хареса епизода! И сценарий,и игра на всички актьори,и режисура Simple Smile
Мъжете на всички сестри на Султана станаха жертва. На голямата,на Хатидже,на Шах султан и сега - на Фатма Султан! Те си го заслужиха заради поведението им към Хюррем Mr. Green
Краят на епизода показа,че СС и Хюррем са на различни мнения за Баязид и Селим и борбата ще бъде "безмилостно жестока" newsm78

# 727
   Ферхунде ,в кой месец и кой епизод ще се разделим  с Хюрем? Известно е ,че тя умира 1558г.а Баязид- 1559г.

Нищо не мога за кажа по този въпрос, защото нямам такава информация. Ако вървим по пътя на логиката и ако е вярно, че филмът ще свърши средата на м.юни, то тогава се очакват поне още 13 серии. В предишният си пост бях споменал, че сценаристите са решили да дадат форс на филма с оглед ангажиментите на актьорите в други филми. Действително, ако замисълът им е такъв, не е изключено накрая и да претупат серияла. След като ще изстрелят екстрено от него Махидевран /при положение,че тя умира последна/ не мога да знам какво се върти в главите им. Не напразно сега Фатмето остава в двореца. Не е изключено да започне да трови Хюррем....знам ли? Болките на Хюррем които започва да чувства ежедневно е възможно да са на база бавнодействаща отрова/бях го споменал и преди, без да считам,че съм прав-това са мои предположения/.Ако се окажа прав, то не вярвам да се простим толкова бързо с Хюррем.....логично е това да стане до средата или края на  на м. април. Все пак ни очакват и събития след смъртта на Хюррем. Предстои Баязид да се ожени отново, да му се народят още деца/защото той има 9 такива/, да тръгне срещу Селим, да избяга при Тахсмаб и да видим екзекуцията му. Предстоят още смърти, както  и похода на Сюлейман към Унгария където и умира. А дали ще решат да ни покажат Селим като следващия султан или сериалът ще свърши със смъртта на Сюлейман....това е решение на сценаристите.

Хюррем наистина умира през 1558г.на 18.4., но Баязид го удушават на 25.9.1561г.

Последна редакция: нд, 23 мар 2014, 17:47 от Ферхунде

# 728
Новата тема е готова , но нека първо да изпишем старата Heart Eyes

НОВА ТЕМА Hug

# 729
bye Привет

Епизод 128 с вградени български субтитри http://asi-bg.net/details.php?id=11590

Превода е благодарение на cenay88  smile3525

Приятно гледане.

Благодаря  bouquet

# 730

Общи условия