Халит Ергенч "Великолепният век"(Muhteşem Yüzyıl) и новите проекти на екипа-84

• 81 361
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Изгледах първите 10 серии, а и на няколко пъти си припомням случайно и от сериите по ТВ7. Хюррем дойде в двореца и просто реши,че ще става господарка и, че ще командва султана и всички покрай нея, да ви кажа на второ гледане, не видях много, много любов от нейна страна, просто изпълнение на плана и наистина се замислих. Сюлейман е друга работа, той наистина се влюби, като омагьосан. Другото което ми направи впечатление, е че всички се държат нормално с нея в началото, както с всички момичета от харема. Валиде, Хатидже например изобщо не видях да са против нея,държат се като с всяка друга, започнаха да се държат различно когато разбраха, че и тя се държи различно и е решила да е срещу всеки. Единствено Махидевран още в началото я прие като враг по ясни причини.Но си мисля,че Махи наистина обичаше Сюлейман, докато за Хюррем не съм сигурна ( говоря за сериала, не за историята-за там незнам), тя просто реши,че ще помита.
Както си го написала, човек ще помисли, че е дошла доброволно в харема на Султана. Нещо като на гости. Казаха й какво може да направи, за да оцелее.  Имаше избор. И тя го направи. Можеше да си остане в сивата тълпа робини и да си изгние, никому неизвестна.
http://vbox7.com/play:de2dca8d90 след 21- ва мин.
Виж епизода в който Хюррем сънува родителите си - какво й каза майка й, какво й отговори Хюррем. Виж и епизода в който Сюлейман й даде "отрова" /приспивателно/, но тя не знаеше и я изпи. Понеже за него беше готова да умре.
Само любовта дава сили на човека - да живее, да се бори. Омразата разрушава. Пример - Махидевран.
ОИ се е крепила на 2 закона - за братоубийството и забраната Султанът да се жени. Вторият - за да се предпази от властта на любовта с една жена. Харемът е този пазител. Сюлейман го наруши. Силата на любовта срещу силата на властта.  Жалкото е , че съвсем тенденциозно във филма Хюррем е показана като бореща се единствено за власт. Вероятно се разчита на липсата на общодостъпна информация. Източниците са на арабски, което затруднява хората, които се интересуват от подробности относно живота й като султанка.

# 691
Не разбира се, че не дошла доброволно, не съм казала такова нещо, а и зависи за какво оцеляване говорим, някой си оцеляват(физически) и без да се налага да са като нея. Но тя не беше решена да оцелее само физически.  Да гледах разговора с родителите и, а относно отровата - просто друг избор не видях, освен да я изпие. Но точно това и написах в скобите, че в сериала наистина според мен я представят бореща се само за власт, а каква е била в реалността незнам, може и да го е обичала, може много други факти да има, аз имах предвид сериала. Колко пъти каза - аз ще управлявам, султанът роб ще ми стане, аз ще съм господарка и т.н. Аз не искам да бъркам  действителността със сериала. Да, аз също я харесвам Хюррем попринцип, първо защото наистина е силна жена и второ ми е забавно, че е успяла да върти " един велик падишах, владетел на 3 континента и т.н" . Както другата разлика е самия Султан, в сериала за мен е недоумение как може да се хваща и да се води за всичко което някои му каже - кой каквото му каже, той е повярвал - но не мисля, че реално е бил такъв. Безхарактерен не е точната дума, прекалена е, но просто не ми идва на ума друга. А колкото до Махидевран - нормално е да я мрази, Хюррем застрашава и нея и най-вече живота на детето й. Според мен същите са чувствата и на Хюррем, нима тя не я мрази, нима не участва в заговора срещу Мустафа, именно заради това? През целия сериал ни показват желанието на Хюррем  да се отърве от Мустафа, но не и да се замисли какво ще стане след като успее и това се вижда сега в сериите. Чак след като постигна целта си, тя осъзна, че няма как синовете и да не застанат един срещу друг, че заради това  някой от тях може да свърши като Мустафа, ако прекалят и господарят нареди (както и става в историята). В тези първи серии тя се молеше да роди още момчета, но чак сега осъзна, че само един от тях ще стане жив, а една майка няма как да избере и съзнателно да прати детето си на смърт. Баязид и каза в една от сериите, че според нея Мустафа щеше да изпълни закона и да ги убие, но Селим е длъжен да направи същото и тя няма как да е сигурна, че няма да го направи, въпреки че ще е до него - това е законът просто. В днешната серия по ТВ7 например Сюлейман сънува, че Мустафа е превзел трона и ги е убил всичките, дори и нея, спомням си,че имаше и друг съм дето сънуваше, пак нещо такова, как не сънува веднъж нещо различно тоя човек, че някой убива Мустафа например и да се стресне, че и той му е син, да се страхува някой от другите му синове ако стане султан да не го убие. Сънува обаче Мехмед на трона и там всичко е цветя и рози. Е не е ли като омагьосан ? Любовта му към Хюррем, не би трябвало да има нищо общо с тази към децата му. Най-малкото тези две любови - към любима и към дете са съвсем различни и няма как да се сравняват.

# 692
http://youtu.be/1xmtxB_3edc 

Успешен ден ви пожелавам! Laughing Laughing Laughing

# 693
# 694
# 695
# 696

Ани, при теб пролетта сигурно вече също  е дошла,
така че ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ! Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes

... и благодаря за пролетните снимки! Hug Hug

# 697
  • София
С риск да се повторя-ама много лековерен този СС,казаха му един слух,че принц Баязид е подкрепил със злато бунтовниците и той-хоп,готов е да го зачеркне,както и се възмущава,че Баязид се страхува да яде на трапезата му.Май склерозата го гони яко,направо е изперкал,ако питате мене,я да го пенсионират и да се оправят нещата.

# 698
http://vbox7.com/play:2f5e83d992

Преведената 1 част на 128 серия!

# 699
# 700
Тина и екип преводачи-страхотни сте! Благодаря за 128 еп.-1. Peace

# 701
  • Ruse, Bulgaria
129.Bölüm 2.Fragmanı - BG Sub

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 22:00 от Sinan Mustafov

# 702
Браво, Синан!  Hug Hug Чудесно качество! Peace

На екипа на cenay - специални благодарности за превода на 128 еп. част 1. Hug Hug  bouquet

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 22:20 от jupetrov7

# 703
Здравейте сладури!Едно огромно благодаря,за къртовският труд от страна на преводачите.Благодаря за информацията,която поднасяте,колажите ,снимките,фрагманите.........
Честита Първа Пролет и от мен!

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 01:23 от Varynia

# 704
https://www.youtube.com/watch?v=46g45bgtEbA

В пролетния,слънчев ден, ви напомням за красивата младост ! Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт