Халит Ергенч "Великолепният век"(Muhteşem Yüzyıl) и новите проекти на екипа-84

• 81 360
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
   Султана умира 1566 , а Резие 1670.Как е Възможно , той да посещава гроба и ? Какви са тези измислици? Освен това тя не е била дъщеря на Махидевран.

# 586
1. Имя.
Mihrishah Razia Sultan|Михришах Разие Султан
2. Возраст, место и дата рождения.
Дворец Топкапы,примерно 1521 год.
3. Вероисповедание.
Ислам
4. Положение в обществе. Занимаемая должность.
Дочь Султана Сулеймана и Хасеки Махидевран Султан
5. Национальность.
Турчанка
6. Внешность.
Темноволосая Султанша с голубыми глазами, правильными чертами лица, аккуратным носом и немного тихим голосом.
7. Биография.
Несмотря на то,что большинство людей полагает,что у Сулеймана Кануни была только одна дочь-Михримах Султан, исторически известно,что у него была еще одна дочь – Разие ,матерью которой являлась Махидевран Султан.Разие, сестра Михримах султан Разие родилась в 1521 году,в одном году с Шехзаде Мехметом,сыном Хюррем Султан. Умерла в 1570 году.Похоронена Разие в мавзолее Яхъи Эфенди, надпись на надгробье гласит : ”Беззаботная Разие Султан, кровная дочь Кануни Султана Сулеймана и духовная дочь Яхъи Эфенди”.
Некоторые историки говорят о том,что Разие Султан, также как и ее духовный отец, Яхъя Эфенди, который являлся Султану Сулейману молочным братом , отвернулась от своего отца после убийства Шехзаде Мустафы, ее брата. Известно, что Яхъя Эфенди после событий , связанных с Мустафой , отправил Сулейману Кануни письмо, в котором открыто заявляет о его несправедливости по отношению к Мустафе, и больше никогда не встречался с Султаном, с которым некогда они были очень близки.Подтверждением этой версии также является то, что Разие Султан захоронена в мавзолее Яхъи Эфенди, а не вместе с представителями Династии, как полагается.

# 587
  • София
Йорданка, много се вторачваш в подробностите. Wink То като почнем от дрехите, до директно и вече дразнещо изопачаване на историята, филмът си е една художествена измислица. Нали идеята му е друга все пак...

# 588
RAYTING 12/3/2014
No 1 MUHTESEM YUZYIL
TOTAL : 23,04%
A/B : 24,13%   Peace Peace Peace

# 589
Благодаря за превода в ефир  newsm51 smile3501

Ето и една статия за Вахиде от българската преса.

Вахиде Гьордюм

# 590
И една снимка от екипа на сериала  Laughing

И самият екип

# 591
  trendafilka , не съм дребнава ,нито обичам безсмислените спорове ,но продължавам да мисля,че Разие или е починала много млада, или не е дъщеря на Махидевран. Защото, ако беше така , както пише в руския текст , който си публикувала , остава без отговор въпроса- защо Разие не е  спомената , нито в романите написани за живота и  харема на Сюлелман , нито в сериала , където видяхме всички живи деца на султана ,на Хатидже на Шах ,на принцовете.Ако тя е починала 1570г.,защо пишат , че Михримах е единствената дъщеря на султана доживяла зряла възраст.Има някакво разминаване в написаното от различните историци.Не ,че това е много важно ,но е интересно да се знае истината ,доколкото това е  предмет на нашите обсъждания за сериала и актьорите.

# 592
  trendafilka , не съм дребнава ,нито обичам безсмислените спорове ,но продължавам да мисля,че Разие или е починала много млада, или не е дъщеря на Махидевран. Защото, ако беше така , както пише в руския текст , който си публикувала , остава без отговор въпроса- защо Разие не е  спомената , нито в романите написани за живота и  харема на Сюлелман , нито в сериала , където видяхме всички живи деца на султана ,на Хатидже на Шах ,на принцовете.Ако тя е починала 1570г.,защо пишат , че Михримах е единствената дъщеря на султана доживяла зряла възраст.Има някакво разминаване в написаното от различните историци.Не ,че това е много важно ,но е интересно да се знае истината ,доколкото това е  предмет на нашите обсъждания за сериала и актьорите.
Материала сложих ,за да се знае ,че аз не съм си измислила ,това което публикувах,иначе съм далече от мисълта да се заяждам ,даже вече почнах и по-рядко да пиша в темата и вече се моля да свършва филма…лека вечер  Peace

# 593
Като гледам последните серии имам чувството, че Хюрем вече не изпитва обич към Сюлейман  Thinking

Аз като се замисля и върна нещата назад ....съм съгласна ...и дори считам , че доста отдавна няма никакви чувства .не мога да определя точно кога чувствата изчезнаха , в кой момент , но какво значение има .С толкова много лъжи любовта умира  Cry

# 594
  • София
Е, то оставаше и тази дъщеря да вкарат във филма и щях да се разстрелям още първите серии. Достатъчни ми бяха самата Махидевран и сестрите му. За първи път чух за тази дъщеря в снощната серия, а дори не знаех, че е имало такова дъщеря.
Благодаря на trendafilka Hug за инфото. И на мен ми е странно, че чак сега я включват като персонаж при положение, че до момента и дума не е ставало за тази дъщеря, поне аз не помня.
Но не виждам смисъл да се вглъбяваме, те сценаристите толкова неща объркаха и показаха различни, че..
Сега ще потърся още инфо за дъщерята, стана ми интересно.

# 595
  • на кой му пука, майна
 trendafilka , не съм дребнава ,нито обичам безсмислените спорове ,но продължавам да мисля,че Разие или е починала много млада, или не е дъщеря на Махидевран. Защото, ако беше така , както пише в руския текст , който си публикувала , остава без отговор въпроса- защо Разие не е  спомената , нито в романите написани за живота и  харема на Сюлелман , нито в сериала , където видяхме всички живи деца на султана ,на Хатидже на Шах ,на принцовете.Ако тя е починала 1570г.,защо пишат , че Михримах е единствената дъщеря на султана доживяла зряла възраст.Има някакво разминаване в написаното от различните историци.Не ,че това е много важно ,но е интересно да се знае истината ,доколкото това е  предмет на нашите обсъждания за сериала и актьорите.

Я да видим кой не внимава  Simple Smile
Разие е спомената в сериала, като дъщеря на Назенин. Вижте самото начало на 111 епизод /в 4-та минута от серията/:
http://vbox7.com/play:247caf9966

# 596
  • София
 trendafilka , не съм дребнава ,нито обичам безсмислените спорове ,но продължавам да мисля,че Разие или е починала много млада, или не е дъщеря на Махидевран. Защото, ако беше така , както пише в руския текст , който си публикувала , остава без отговор въпроса- защо Разие не е  спомената , нито в романите написани за живота и  харема на Сюлелман , нито в сериала , където видяхме всички живи деца на султана ,на Хатидже на Шах ,на принцовете.Ако тя е починала 1570г.,защо пишат , че Михримах е единствената дъщеря на султана доживяла зряла възраст.Има някакво разминаване в написаното от различните историци.Не ,че това е много важно ,но е интересно да се знае истината ,доколкото това е  предмет на нашите обсъждания за сериала и актьорите.

Разие е спомената в сериала, като дъщеря на Назенин. Вижте самото начало на 111 епизод /в 4-та минута от серията/:

Благодаря за това пояснение.  bouquet Сега вече е ясна работата. Simple Smile

# 597
  • в зоната на здрача

Благодаря за това пояснение.  bouquet Сега вече е ясна работата. Simple Smile
Е това бебе после къде отиде.. Confused

# 598
# 599
Съжалявам много,но не излезе това,което трябваше newsm78

Общи условия

Активация на акаунт