Халит Ергенч "Великолепният век"(Muhteşem Yüzyıl) и новите проекти на екипа-84

• 81 342
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
ДОБРО УТРО

# 601
  • Нотингам/Пловдив
Аз още не съм гледала последната серия и от вас чувам за нова дъщеря и се поразтърсих малко.
Жени :

1. Хюррем Султан : Единствената законна съпруга на Сюлейман. Хюррем е майка на
Мехмед ( роден 1521 ),
Михримах ( родена 1522 ),
Абдулаким ( роден 1523 ),
Селим ( роден 1524 ),
Баязид ( роден 1525 )
Джихангир ( роден 1531 )
Тя умира на 18 Април 1558 г.
2. Махидевран Султан : ( някъде срещана с името Гюлбахар ) майка на
Мустафа ( роден 1515 ),
Разие ( родена 1525 )
Тя умира на 3 Февруари 1581 в Бурса
3. Гюлфем Хатун. Има сина на име Мурад, който е роден 1521 и умира същата година.
4. Фюлане Хатун : Първата жена на Сюлейман. Тя ражда син на име Махмуд, който умира. Тя умира през 1550 г.
 Не знам до колко са достоверни историческите факти , но във филма определено са малко поизменени. За син на Хюрем - Абдулаким , днес прочетох за първи път.

# 602
  • Ruse, Bulgaria
Края на 127. Епизод - Бг Субтитри

# 603
Аз още не съм гледала последната серия и от вас чувам за нова дъщеря и се поразтърсих малко.
Жени :

Мехмед ( роден 1521 ),
Селим ( роден 1524 ),
Баязид ( роден 1525 )
Джихангир ( роден 1531 )
Мустафа ( роден 1515 ),
Разие ( родена 1525 )
3. Гюлфем Хатун. Има сина на име Мурад, който е роден 1521 и умира същата година.
4. Фюлане Хатун : Първата жена на Сюлейман. Тя ражда син на име Махмуд, който умира. Тя умира през 1550 г.
 Не знам до колко са достоверни историческите факти , но във филма определено са малко поизменени. За син на Хюрем - Абдулаким , днес прочетох за първи път.
Да това за децата горе-долу в този вид сме го коментирали и преди! Тук там има разлики в годините и в имената на жените.
А това,че във филма не се споменава дъщерята от Махи е съвсем целенасочено! Още от самото начало образът на Махидевран се изгражда така че да буди симпатии , за това че е отхвърлена, пренебрегната  и забравена заради "злата" Хюрем, е как тогава ще го роди това дете? Нали въобще ще се промени така градения образ!!?? От друга страна пък Махи е (според някои исторически данни) изхвърлена от двореца веднага след като пребива Хю и тя никога не се връща там! Тогава откъде ще дойде това дете?
Сега не ми се рови,но някъде в нета имаше изредени децата на Сюлейман и там май имаше още newsm78.Колкото до Абдулаким ( роден 1523 )  него го има почти във всички сведения,но умира малък и явно сценаристите не са видяли "хляб" в това да развият тази сюжетна линия и този персонаж ( че щеше да им се наложи да покажат страданията на  иначе"безмилостната" Хюрем по детето й Wink

# 604
  • Нотингам/Пловдив
Мерси за разяснението   bouquet  Много жени, много деца, много нещо  Laughing Горкичкият Сюлейман.
 Дано тази вечер успея да изгледам серията.
 А някой знае ли колко още серии ще има? След всяка нова серия си казвам - еее от тук на сетне няма какво да става и все има още и още... Много ми харесва сериала, но като че ли в един момент се проточват нещата , а не става кой знае какво.

# 605
Мерси за разяснението   bouquet  Много жени, много деца, много нещо  Laughing Горкичкият Сюлейман.
 Дано тази вечер успея да изгледам серията.
 А някой знае ли колко още серии ще има? След всяка нова серия си казвам - еее от тук на сетне няма какво да става и все има още и още... Много ми харесва сериала, но като че ли в един момент се проточват нещата , а не става кой знае какво.
Сега се говори ,че филма ще бъде 139-140 серии.Планирано е в 134 епизод да се разделим с Хюрем султан.
Между другото след напускане на сериала ,артистката която играе Хюрем -Вахиде Перчин ще се отегли от участия ,тъй като съпруга и е болен от рак и тя ще се грижи за него.
След излъчване на филма ,ще има обобщен епизод в който ще участвува и Мерием Узерли. Peace

# 606
  • Велико Търново

Та от т.2 излиза, че Сюлейман е имал отношения с Махидевран доста след Хюрем.  newsm78 А нали уж само с Хюрем си бил останал след като се влюбили и прокудил М.

# 607
Жени :

Мехмед ( роден 1521 ),
Селим ( роден 1524 ),
Баязид ( роден 1525 )
Джихангир ( роден 1531 )
Мустафа ( роден 1515 ),
Разие ( родена 1525 )
В тази информация са допуснати доста груби грешки.
1.Първата наложница е Фюлане хатун -ражда син Махмуд ,който умира по време на епидемия на 29.11.1521г. ,самата хатун умира 1550 г.
2.Гюлфрем хатун-1513 г.ражда на султана син-Мурад ,който също умира от шарка  1521г.Гюлфрем е удушена 1562 г. по заповед на султана.
3.Махидевран султан-ражда принц Мустафа 1515 г. ,който бива удушен по заповед на султана на 6.10.1553г. Дъщеря Резие султан /тук има спор между историците/ родена 1521г.
4.Хюрем султан ражда син Мехмед 1521г.
Това означава ,че Резие и Мехмед са родени в една и съща година.Възможно е все още Махидевран да е била в Топкапъ ,а след побоя над Хюрем да е изпратена в Ески сарай.
Има много спорове около рожденната дата на Резие ,както и коя е била майка и.
Във филма ни показаха раждането на Резие от наложницата Назедин,но това няма покритие с историята.Все пак  филма е драма пълна с измислици и не трябва да се приема сериозно.

# 608
  • Велико Търново
Ад пък имам някякви спомени,  чев първите епизоди Махидевран беше забременяла, но пометна newsm78

# 609

Само да ви известя, че пъpвата половина на 127 епизод вече е пpеведена с бг субове. Peace
Ето линк:

http://vbox7.com/play:0fa6438245

Огpомни благодаpности на екипа пpеводачи и на Galina.   bouquet  bouquet

# 610
  • somewhere near the sea
Сега се говори ,че филма ще бъде 139-140 серии.Планирано е в 134 епизод да се разделим с Хюрем султан.
Между другото след напускане на сериала ,артистката която играе Хюрем -Вахиде Перчин ще се отегли от участия ,тъй като съпруга и е болен от рак и тя ще се грижи за него.
След излъчване на филма ,ще има обобщен епизод в който ще участвува и Мерием Узерли. Peace
Допълвам с инфо за Фахиде

# 611
  • София
Голямо сърце има Вахиде. Peace

# 612
Жу...браво на теб за линка на 127-1 с бг суб! А за бързия превод на екипа НЯМАМ ДУМИ! Hug

# 613

Днес няма ли да има трейлър на 128 еп.? newsm78 newsm78

# 614
  • Ruse, Bulgaria
Снимка от трейлъра на 128.Епизод

Общи условия

Активация на акаунт