Сладки вкусотии за децата ни

• 9 744
  • 77
  •   1
Отговори
Здравейте,

Не знам дали тук мога да пусна такава тема, извинявам се, ако не е тук мястото.

Не намерих темичка относно какви сладки неща да даваме на децата. Моята принцеса е на 2 г и от скоро почна доста сладко да иска и да я де съответно. Сухи пастички, шоколад...преди не ядеше.Sad Та, се чудя вие какви неща им давате, какво избягвате, кои продукти са хубави за децата, кои не.

Мисля, че ще е полезно за доста мами тук Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Отново сладка темичка, но този път не за нас мамите, а за децата ни.

# 1
нищо купено в опаковка не е полезно за 2годишно дете.
чист шоколад евентуално - не детски, с минимум добавки.
можете да правите на детето си и бонбони, и кексове, и сладки - с ваши продукти, без подобрители и консерванти, с минимум захар, с повече плодове и ядки.

# 2
еми, знам, така е, но...всички знаем, че детето си иска, вижда нещо, иска го. Шоколадово яйце като види откача. Нямам време и да готвя аз да правя някакви неща. Последните дни иска само някакво СуперЧък. Бабата й купила един ден и сега само тва ми плямпа. Изрових от нета и пише, че е с калции, витамин д и фибри. Аз не съм го пробвала още да видя за какво става дума, но тия дни ще го намеря. Ето повече инфо - http://www.prestige96.bg/bg/products/cat/0/0/14/Vsichki-kategorii%7CSuperChak.

Какво мислите? Аз като го пробвам, ще кажа мнение.

# 3
# 4
След 2 г. давах всичко, но много, много контролирано, което ще рече рядко. Според мен е неизбежно децата да се запознаят с тези неща, така че по-добре да ги пробват под наш контрол и успоредно с това да се обяснява какви са и що са. А дали ще даде ефект никой не знае, само времето ще покаже.

еми, знам, така е, но...всички знаем, че детето си иска, вижда нещо, иска го. Шоколадово яйце като види откача...

Ами направи така, че да не ги вижда  Laughing аз имах подобен проблем с моето дете, но не с хранителни продукти. Така че просто спряхме да посещаваме проблемните магазини.

# 5
интересна статия, но по тази логика децата ни нищо не трябва да ядат купешко..аз пък съм на мнение, че веднъж се живее, не мога да лишавам детето на 1000% от всичко сладкичко.

# 6
ами щом веднъж се живее, купувайте каквото искате тогава Simple Smile какво значи" нямам време", "не може на 1000 процента".
В магазинната мрежа няма сладкиши, които да са по-полезни от други. Всичките са едно и също, статията на фитнесинструкторката е абсолютно вярна.

аз като нямам време да правя сладкиши, моите не ядат. Ядат мед, пресни или сухи плодове,  и шоколад в ограничено количество. И това е напълно достатъчно, плюс когато реша да пека нещо.

а, да - взимаме донати два пъти в годината. И торта от близката пекарна.
можете да питате дамите от тортената тема как се правят тортите в повечето сладкарници/сухи смески,  замразени продукти, растителна сметана/....

# 7
интересна статия, но по тази логика децата ни нищо не трябва да ядат купешко..аз пък съм на мнение, че веднъж се живее, не мога да лишавам детето на 1000% от всичко сладкичко.

То и аз така си виках, докато пушех, но като спрях установих каква огромна разлика в качеството на живот има. Именно заради това, че се живее веднъж човек трябва да живее комфортно. Всички тези отрови, които поглъщат влияят, можеш да си сигурна.

Ако толкова смяташ, че е важно - давай, но има разлика от 1 път седмично и всеки ден.

# 8
До 2 години нищо сладко.Най-много обикновени бисквити и обикновени вафли.Другото си го приготвях аз/кекс ,крем/.За сметка на това изяждаше големи количества плодове,компоти,чай с мед,мюсли ,овесени ядки...Сега не яде шоколад,торти ,парфета,близалки,чипсове,снаксове...Яде желирани бонбони ,мече Барни ,суха паста...и общо взето дори не ги изяжда целите.В повечето случаи иска.Купувам го.Отхапва 1 хапка ,ако не го изплюе от погнуса изяжда още 1-2 хапки и до там.

# 9
Гледам повече да приготвям домашно, но винаги си иска Барнито или фунийката Озмо. Случва се седмица да не се сеща за сладко...

# 10
Аз пък гледам да огранича купешките сладки неща,и приготвям домашни-кекс,сладки,торти,предимно плодови.Всичко е въпрос на вкус и предпочитания,но не може да се избегант по никакъвв начин,особено ако детето разполага с джобни.

# 11
Дъщеря ми на 2 год. яде понякога царевични пръчици и обикновени бисквити. Рядко и купувам. Вафли, шоколади и сухи пасти не давам. Домашно приготвен кекс имаме почти всеки ден ( прави го 15 год. и брат ) - не го пипа. Проблема е че в магазина в който пазаруваме имат политика да черпят децата с близалки. Отказвам, но ... тя знае и си търси, а продавачките я познават. Гледам да ограничавам максимално сладкото, и без това като порасне ще се тъпче с какви ли не боклуци.

# 12
Предимно шоколад яде, купувам чипс, но рядко. Зрънчо не яде, не купувам.

# 13
  • Някъде на път....
Предимно шоколад яде, купувам чипс, но рядко. Зрънчо не яде, не купувам.
И у нас така, но вместо чипса купувам бисквити с масло понякога. Уж без хидрогенирани мазнини...

# 14
По 1 парченце шоколад, ако аз си купя; през лятото - 1 топка сладолед, не всеки ден. Вкъщи не правим сладки, бисквити, кексове и др., купуваме рядко.
На 2 г. и 6 м. е детето.

Общи условия

Активация на акаунт