КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 000
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 1 425
Здравейте. Искам да попитам за тези курсове в 119то. Синът ми е 5ти клас, дали ще може да го запиша или ще откажат, понеже е рано?
Ще има ли проблем по средата на годината да го запиша, искам да походи до края на 5ти клас, за да чуя отзиви има ли смисъл да се насочваме натам?
Аз мисля, че няма проблем по всяко време да го запишеш, но ти провери за всеки случай. Аз моята я записах някъде към март в годината на кандидатстване (доста късно)... Тя ходеше на други курсове ...не ги харесваше, баща й художник също смяташе, че тя няма да се справи. Много се чудех дали ще издържи от 9 до 14.00, но се оказа че беше много доволна. За много кратко време напредна и влезе на първо класиране, а не беше се занимавала сериозно преди това... и това е заради учителите. На този курс им обръщат много внимание и добре обясняват... от предишния направо ревеше и се оплакваше, че никой не я и поглежда какво рисува. Препоръчвам го горещо този курс в 119-то.... и колкото по-рано, по-добре....

# 1 426
на 25.03.2017 дни на отворените врати в НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА “ИЛИЯ ПЕТРОВ" в София http://hg-iliapetrov.com/en/novini/347-25-mart-den-na-otvorenite-vrati-v-nuii. Сигурно ще има и консултации с учителите, поне миналата година имаше.

# 1 427
  • sofia
Лоли, благодаря за информацията и напомнянето.

# 1 428
  • София
на 25.03.2017 дни на отворените врати в НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА “ИЛИЯ ПЕТРОВ" в София http://hg-iliapetrov.com/en/novini/347-25-mart-den-na-otvorenite-vrati-v-nuii. Сигурно ще има и консултации с учителите, поне миналата година имаше.

loly123, благодаря и аз!  bouquet

# 1 429
  • София
Как да се свържа с организаторите на този курс в 119? На сайта на училището няма информация.

# 1 430
  • София
Как да се свържа с организаторите на този курс в 119? На сайта на училището няма информация.

Може направо да отидеш в училището преди 9 ч. в неделя. На първия етаж са и да питаш при кой преподавател има места. Мога да ти дам телефона на нашата госпожа, но не знам дали взима още деца, десетина са в нашата група.

# 1 431
  • София

Може направо да отидеш в училището преди 9 ч. в неделя. На първия етаж са и да питаш при кой преподавател има места. Мога да ти дам телефона на нашата госпожа, но не знам дали взима още деца, десетина са в нашата група.

Благодаря! Догодина ще започнем, че тази уч. година почти свърши.

# 1 432
За тези ,които се интересуват от ПГИИ Николай Райнов.
http://www.pgii-nrainov.eu/bgr/priem

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 13:52 от bellaarabella

# 1 433
  • София
Публикували са повече информация за отворените врати в НУИИ „Илия Петров":

Цитат
На 25 март 2017 г. от 10 до 16 часа в НУИИ „Илия Петров" ще се проведе - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.

Всички ателиета ще бъдат отворени за посетителите. Настоящите възпитаници на училището, ще покажат своя талант в различни области на изобразителното изкуство.
От 11:00 до 12:30 е организиран УЪРКШОП ПО ЖИВОПИС на проф. Ивайло Мирчев. /Местата са ограничени, желаещите да участват, моля да се регистрират за участие на debuthg@abv.bg/ Място на провеждане: Ателие 2, ет.1;
Хартията се осигурява от „Директа“ – представител на Fabriano за България
За настоящите ученици в НУИИ, любители на дигиталната рисунка е организиран конкурс за рисунка с таблет. Наградите са осигурени от фирма ADCOM - официален представител на продуктите на WACOM. /записване за конкурса до 24 март в компютърен кабинет./
Очакваме ви!

# 1 434
  • На края на вселената!
Цитат
На 25 март 2017 г. от 10 до 16 часа в НУИИ „Илия Петров" ще се проведе - ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ.

Всички ателиета ще бъдат отворени за посетителите. Настоящите възпитаници на училището, ще покажат своя талант в различни области на изобразителното изкуство.
От 11:00 до 12:30 е организиран УЪРКШОП ПО ЖИВОПИС на проф. Ивайло Мирчев. /Местата са ограничени, желаещите да участват, моля да се регистрират за участие на debuthg@abv.bg/ Място на провеждане: Ателие 2, ет.1;
Хартията се осигурява от „Директа“ – представител на Fabriano за България
Писах на мейла за регистрация и имам отговор:
Цитат
уъркшопът ще е голо женско тяло.
Ако сте родител, преценете дали детето ще може да се справи със задачата -
все пак, това е учебен етют за ученици от 11 и 12 клас.
Ако все пак, считате че ще работи детето,
нека носи бои, с каквито е свикнало да работи.

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 11:27 от Зайченцето бяло

# 1 435
Аз уча в НПГПФ от 15 септ 2014
Специалност компютърна анимация
Има и графичен дизайн
И компютърна графика
Разбира се и полиграфия,библиотекознание и фотография
Единствено по полиграфия и библиотекознание се влиза с изпит редактиране на непознат текст
За другите специалности се влиза с изпит по рисуване
Училището е много добро,доволна съм.

Може ли да дадете повече инфо за нивото на езиковата подготовка по английски език в специалностите, за които се кандидатства с рисуване, а също и за нивото на общообразователната подготовка?
Общообразователната подготовка е супер,но един предмет куца.
По география господина не ни учи на нищо съществено.Говори ни за поп фолка. И едва ли не ако не слушаш ''чалга'' или ''поп фолк'' не можеш да имаш висока оценка при него.
По другите предмети още в час разбирам нещата и не ми се налага да седя дълго време пред учебниците като се прибера.
Колкото до езиците... Съучениците ми(смесен клас сме Компютърни Аниматори/Библиотекознание) от специалност Библиотекознание учат три езика: Английски,Немски и Испански
Аниматорите учим Английски и Немски
Английски в 8 клас се учи 4 пъти в седмицата и от 9ти вече става на 2 пъти в седмицата,като е блок в един ден.
Немски,Испански и Френски език започват да се учат от 9ти
Доколкото знам(поне за нас Аниматорите е така), Втори чужд след Английския, се учи 2 години,2 пъти в седмицата пак блок.
За другите специалности с рисуване предполагам е същото.
За Библиотекознанието немски започнаха от 8 клас,заедно с Английски.
От 9ти клас започнаха и Испански.
Тъй като сега сме 10ти клас
от догодина Природните науки отпадат от програмата,както и Английския който се замества със Английски по Специалността.
Българският език и Литературата от 11 клас се увеличават на 5 пъти в седмицата и специалните предмети също.Започваме и История на Изкуството.
Не знам какво друго да напиша,но ако някой има още въпроси да пита :з Blush Blush

# 1 436
  • София
Здравейте, моето дете догодина ще е седмокласник и се е ориентирал към кандидатстване с рисуване. Въпросът ми е курсовете в 119 от НУИИ Илия Петров ли се организират или от Приложното (ние май клоним към първото). Дали можем да посетим някое от занятията в 119 на сегашните седмокласници, за да види в какво се състои курса, и дали се провежда лятно време такъв курс?
Гледах обявената процедура за прием на сайта на училището, но там няма информация как се образува бала (оценката по рисуване от дипломата взима ли се, матурите по БЕЛ и математика участват ли).

Нещо много неясно и сложно ми се вижда кандидатсването в тези училища по изкуствата. Добре че я има темата тук

# 1 437
  • София
Курсовете в 119-то се водят от преподаватели от Приложното. Не пречи да отидете в 9 ч. в неделя и да поразпитате. Иначе почнаха октомври.

Бала се образува единствено от оценката от изпита. Нищо друго не участва в класирането.

# 1 438
  • Ланкър, планините Овнерог
Тъкмо се изненадах, че тази година са издърпали записването толкова рано.
Ето я коректната информация за НГПИ - http://ngpisvetiluka.com/static.html

# 1 439
  • София
Ахааа, съжалявам за подвеждащата информация, сега ще я изтрия!

Заблудила съм се, защото когато дъщеря ми ми даде заявлението, помислих, че й го е дала госпожата от уроците в 119-то, а всъщност се оказа, че й го е дала класната и реално става дума за матура по рисуване...

Общи условия

Активация на акаунт