КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 473
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Ruba,
Какъв им е учебния план?
Как са разпределени специалните и общообразователните предмети по години?
Не намирам такава информация или не търся, където трябва..
Интересува ме и за Полиграфията.

# 646
  • Ланкър, планините Овнерог
Някой има ли email на Мария Златанова от Приложното?

# 647
  • на път
Някой има ли email на Мария Златанова от Приложното?

аз ...  Peace

# 648
  • София
Тари, на сайта на Приложната няма информация за това, което те интересува. И аз дълго се рових миналата година. Накрая питах една майка, чиято дъщеря учеше в това училище.
Доста часове си имат. Почти всеки ден са от 8 до 14.30. Във вторник само са до 16 часа, но пък започват в 8.45. Всички общообразователни предмети са си залегнали в програмата както са си зададени за съответния клас. Не са по-малко, ако това те притеснява. Нямат само трудово, което е обяснимо. Специалните предмети са им разпределени из дните - рисуване, цветознание и комбинаторика, перспектива и съответно самата специалност, която детето учи - в нашия случай "пространствен дизайн". В понеделник имат 7 часа пространствен дизайн само. Другите 4 дни са им с другите предмети. Всеки ден имат между 7 и 9 учебни часа по 40 минути. Имат си и физическо, където много добре ги занимават и успяват да изразходят натрупаната енергия. Това, което на мен ме тревожи, е че часовете по чужд език са само 3 в седмицата, но няма как... Учим си в извънкласна форма езика...
Ако още нещо те интересува, питай.
За полиграфията нямам информация. За там изобщо не сме се целили.

# 649
  • Sofia
ruba,

много ти благодаря за изчерпателния отговор!   bouquet
Странно защо не публикуват никъде тази информация, само на у-ще Св. София намерих учебен план в сайта.
Интересуваше ме и статистика за класирането, но и такава не намирам  ooooh! За всички други училища има, но не и за тези към МК. Страшна тайна се оказа!

# 650
  • София
Tari Tasartir, за каква статистика за класирането питаш? Всяко от училищата по изкуствата си има отделен собствен прием. Няма как тези училища да бъдат вкарани в общия кюп или да има отделен кюп с училищата по изкуствата... Tired
Относно учебния план в Приложната - учат по този на МОН за общообразователните училища (не за езиковите гимназии), има го някъде в сайта на МОН. В 8-ми клас учат всички предмети по учебниците за 8-ми клас (география, история, физика,химия, биология за 8-ми клас, а не както в езиковите гимназии в девети клас да учат по учебници за 8-ми и така до 12. клас) и със съответния хорариум, заложен от МОН.
Всички общообразователни предмети се учат само по учебниците за задължителна подготовка. Нямат профилирана подготовка по общообразователен предмет. То и няма как да се сместят толкова часове, затова часовете по език са малко. Съответно с общообразователните предмети приключват до 11 клас, в 12-ти клас се учат само специалните предмети плюс БЕЛ, английски и май още нещо от философския цикъл. Един ден от седмицата учат или по-скоро работят 7-8 часа само по предмета, който им се води специалност (например пространствен дизайн, детски играчки и т.н). Учат доста специални предмети като има разлики в предметите и хорариума в зависимост от избраната специалност (например някои учат живопис, други - не и т.н.).

# 651
  • Sofia
Mamamilk,

Благодаря за обяснението, точно това ме интересуваше!

А исках да видя някъде с какви оценки и бал са приемани децата, както има статистика за другите училища.

# 652
Ако някой се вълнува - курсовете към Приложното започват от неделя(12.10), ако не са и започнали вече, но аз сега звъннах и разбрах, че трябва в неделя да отива. Ще учат перспектива. За целта са нужни кадастрон - немски, моливи HB, 2B, фазерна подложка, триъгълник. Курсовете се провеждат в 119 СОУ от 09.00ч до 13.45ч. Но пропуснах да питам за цената  ooooh! Някой да знае все пак какви пари ще са нужни, за да не се изложим?
И този триъгълник голям ли трябва да е, че имаме, но са мънички?

# 653
  • sofia
Гита Ог, тези курсове само за седмокласници ли са?
Моя е 5-ти клас в момента, но тази година ще го караме по-скоро на занимания, отколкото уроци. Мисля догодина да почне с по-сериозна подготовка. А мястото на провеждане ни е удобно - там учи в момента.

ПП: Звънни и питай за таксата.

# 654
  • София
Mamamilk,

Благодаря за обяснението, точно това ме интересуваше!

А исках да видя някъде с какви оценки и бал са приемани децата, както има статистика за другите училища.
Минималната оценка трябва да е 5.00. Поне от това което видях на таз годишните изпити.

# 655
  • София
Намерих учебния план за специалност полиграфия:

http://www.vet-bg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_d … 149&Itemid=58

# 656
  • София
Имате ли наблюдения от подготовката,която получават децата в Стидио S?

# 657
  • Sofia

Благодаря!
Ще разгледам по-внимателно да видя дали няма и за другите специалност в училището.

# 658
  • София
От училищата по изкуствата се излиза с две дипломи - едната е обикновенна по общообразователните предмети, а другата - по специалноста в която е прието и учи детето. По това се различават от останалите училища, които са към министерството на образованието. Що се отнася до учебните планове, освен художествената гимназия останалите две училища - Приложното и Полиграфията нямат практика, както се изрази директорката на Приложното, да публикуват учебните си програми. Така, че няма как да се видят предварително. Същото се отнася до статистиката с  приетите деца в тях. Всяко училище си има собствен прием и затова няма как практически да се прави такава. Макар, че като се замисля може всяко училище да си прави собствена въз основа на класирането при себе си.  newsm78

# 659
Мъж ми е взел фазерна подложка 30/50см, кадастронът обаче е по-голям. Редно ли е да го резнем спрямо подложката? И не трябва ли и някаква щипка, която да държи кадастрона към подложката  newsm78 ? Хич ме няма, признавам.

Общи условия

Активация на акаунт