КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 410
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 165
Или другият вариант е да останем на второ класиране, може би?
Или да се опитам да я запиша в последния възможен ден - 1.7.2014, нали резултатите ще са ясни на 30.6.2014 след 13 часа. Тогава само оценката ли ще е ясна обаче, или и разпределението в паралелки, знаете ли?
Да си спестя едно тичане поне.

# 166
  • София
Или другият вариант е да останем на второ класиране, може би?
Или да се опитам да я запиша в последния възможен ден - 1.7.2014, нали резултатите ще са ясни на 30.6.2014 след 13 часа. Тогава само оценката ли ще е ясна обаче, или и разпределението в паралелки, знаете ли?
Да си спестя едно тичане поне.
Дали да я запишеш на първо или на второ класиране в соу-тата има значение до толкова, до колкото имате претенции за конкретно алтернативно училище от тези към министерството на образованието в случай, че не я приемат в приложното, както вие искате. Само тогава има смисъл да изчакате до второ класиране в тези училища, в случай, че не са я приели в онова, което най-много ви допада от въпросните. Що се отнася до приложното според мен, когато излезе резултатът от изпита в него на първо класиране /защото и там има такова/  би трябвало да е класирана в определена паралелка, според начина по който е подредила желанията си. Т.с. трябва да стане ясно в коя точно паралелка я приемат, ако я приемат.

# 167
  • София
При нас пада голяма чуденка как да подредим училищата. Като транспорт 1 СОУ ни е най-близо, но като че ли все пак 51 СОУ е по-доброто. Поне виждам, че миналата година там са влизали с по-висок бал и явно е било по-желаното училище от двете. За Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн пуснах специална тема с надеждата някой да даде някаква информация, но... НИЩО. Не мога да рискувам, след като нищичко не се чува за там. Иначе звучи много интересно - интериорен дизайн с интензивно изучаване на италиански...
Вие как ще нареждате желанията? Мен вече свят ми се вие!

# 168
  • София
Ние ще пишеме 51 на първо място, защото ни е най - близо. Аз съм преди всичко практична. Все пак да не забравяме, че това е просто гимназиално образование с профил изкуства. Не знаеме дали децата после ще се развиват с него или ще захванат нещо коренно различно от това. Иначе училището по моден дизайн е бивш техникум и също ще го пишем, но тъй като е с италиянски въпросната паралелка с интер. дизайн ще го сложим най - накрая, защото детето учи от много време анг. и искаме да го продължи. Просто нареди желанията според практичността в случай, че детето ти няма претенции, като моето.

# 169
  • София
Па въпросът за това дали едно училище е добро или не....на всякъде има добри и слаби ученици. Аз не се влияя от коментари на странични хора просто, защото колкото човеци има на този свят, толкова и мнения.

# 170
  • София
Да, Ина, права си. Колкото хора, толкова и мнения... И аз мисля да заложа на това училище, което ни е по-близо, защото в зимните месеци ще й е много трудно да пътува през цяла София. Но все се надявам някой да каже нещо за професионалната гимназия, защото там се получава и някаква професия... Но дали практиката е на ниво - това е важно. Да не се окаже само теория и нищо друга. Тогава нито ще се научи добре да рисува, нито ще овладее занаят... А език там едва ли ще научи... Това са ми опасенията.

# 171
  • София
Да, Ина, права си. Колкото хора, толкова и мнения... И аз мисля да заложа на това училище, което ни е по-близо, защото в зимните месеци ще й е много трудно да пътува през цяла София. Но все се надявам някой да каже нещо за професионалната гимназия, защото там се получава и някаква професия... Но дали практиката е на ниво - това е важно. Да не се окаже само теория и нищо друга. Тогава нито ще се научи добре да рисува, нито ще овладее занаят... А език там едва ли ще научи... Това са ми опасенията.
Абсолютно те разбирам. За съжаление не мога да изкажа мнение за техникума. А за езика е ясно, че не се учи сериозно в тези училища, просто защото не тази е насочеността им. Те не са като езиковите където имат подготвителен клас. За език ще разчитаме на курсове и частни уроци.

# 172
Здравейте   bouquet, позволете да се включа, макар че ни е все още рано. Синът ми завърши пети клас сега в 51 во СОУ, паралелка с изобразително изкуство. Изчетох ви с интерес и ще продължавам да ви следя. Успех на децата на предстоящите изпити!

# 173
  • София
Здравейте   bouquet, позволете да се включа, макар че ни е все още рано. Синът ми завърши пети клас сега в 51 во СОУ, паралелка с изобразително изкуство. Изчетох ви с интерес и ще продължавам да ви следя. Успех на децата на предстоящите изпити!

Благодаря от сърце!

# 174
  • София

Доволни ли сте от обучението дотук в 51 СОУ?

# 175
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,
Не четох цялата тема, признавам, но все пак да си питам питанката  Mr. Green
Колко време и къде ходиха децата ви на курсове? Една уч. година дали е достатъчна? Имам тел. на предпоадавател в Приложното на Сливница, но там само една специалност ми се струва с бъдеще. Айде, две са (рекламна графика и пространствен дизайн). Дали с ходене на курсове там, има шанс за прием и в НПГПФ? Не знам как е като ниво, но специалностите са с повече шанс за реализация

# 176
  • София
Здравейте,
Колко време и къде ходиха децата ви на курсове? Една уч. година дали е достатъчна? Имам тел. на предпоадавател в Приложното на Сливница, но там само една специалност ми се струва с бъдеще. Айде, две са (рекламна графика и пространствен дизайн). Дали с ходене на курсове там, има шанс за прием и в НПГПФ? Не знам как е като ниво, но специалностите са с повече шанс за реализация

Моят син ходи на частни уроци при учител извън това училище две години вече. Започна от 6 клас. Учителят има собствено ателие, което учениците посещават. Доволна съм от подхода му към детето. Подготвя го за трите изпита в Художествената, Приложното и Фотографското. Изпитът е еднакъв навсякъде - графика на обемни тела. Само в художественото има и втори допълнителен изпит. Иначе всеки един от преподавателите в Св. Лука сигурно дава уроци и би трябвало да подготви детето Ви за изпитите в  Фотографското, защото изискванията са едни и същи. Все пак така вероятно си докарват допълнителни пари. Като ниво - това е единственото училище в  София с приложна насоченост и се предполага, че е добро. Лично аз не съм чувала лоши отзиви за него. Посещавала съм го и честно казано изобщо не прилича на стандартното училище. Ателиенца по различни занаяти, усмихнати ученици и преподаватели. Чисто и уютно. Бях на коледен базар там. Децата сами продаваха сувенири и бижута при това доста красиви. Бях впечатлена. Не мога да си кривя душата, че всичко, което видях ми хареса. А що се отнася до това кои специалности имат бъдеще, бих казала, че всяка стига детето да го влече. Това са все сфери които предполагат артистичност и нестандартност. Моят син например харесва художествената керамика, но там я няма. И друго - не забравяйте, че все пак това какво ще учи в гимназията не определя непременно и по нататъшното развитие в тази насока. Чувала съм от познати за дете завършило художествената гимназия, а взело, че станало после юрист. Каквото и да избере важното е да му харесва.

Последна редакция: вт, 17 юни 2014, 09:46 от INA BAMBINA

# 177

Доволни ли сте от обучението дотук в 51 СОУ?

Засега да! Нямам обаче много впечатления от гимназиалните класове, но ако преподавателите са същите, значи всичко е наред.

# 178
  • София
Днес подадохме документи в Художествената и в Приложната гимназия. Стана бързо. Нямаше опашки, както се опасявах. Водих дъщеря си с мен, защото това е важен момент от живота й. И другите хора, които засякохме в канцелариите, бяха заедно с децата.
Казаха ни, че трябва да си носим фазер за изпитите, защото ще е по-лесно. Ще рисуват на стативи.
Е, остава да чакаме датите за изпитите и да пожелаем творческо вдъхновение и спокойствие на децата!

# 179
Здравейте,

Здравейте,
случайно видях темата, за съжаление малко късно, но все пак ще споделя моя опит.
Синът ми учи в Художествената гимназия "Илия Петров". Преди две години ходи на уроци в Образователен център Студио S в продължение на една година. Кандидатства в Художествената, в Приложното, във Фотографската и в у-щата с разширено изучаване на рисуване и изкуства.  На матурата по рисуване изкара пълно 6, а на другите изпити оценките му навсякъде бяха около 5,50 и го приеха навсякъде. Избра си Художествената и не съжаляваме. Една година обаче посветихме на рисуването, да не забравяме БЕЛ и Математиката... Но сега в Художествената е прекрасно!
Желая много успех на предстоящите изпити на всички дечица!

Общи условия

Активация на акаунт