КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 458
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Може ли да качите по някоя снимка на завършени композиции от уроците на децата ви....
Учителите при които ходят казват ли им примерно за колко биха били оценени,ако направят подобна на изпита?

# 181
  • София
Здравейте,
случайно видях темата, за съжаление малко късно, но все пак ще споделя моя опит.
Синът ми учи в Художествената гимназия "Илия Петров". Преди две години ходи на уроци в Образователен център Студио S в продължение на една година. Кандидатства в Художествената, в Приложното, във Фотографската и в у-щата с разширено изучаване на рисуване и изкуства.  На матурата по рисуване изкара пълно 6, а на другите изпити оценките му навсякъде бяха около 5,50 и го приеха навсякъде. Избра си Художествената и не съжаляваме. Една година обаче посветихме на рисуването, да не забравяме БЕЛ и Математиката... Но сега в Художествената е прекрасно!
Желая много успех на предстоящите изпити на всички дечица!
Благодаря, че споделяте това с нас! Дъщеря ми много се притеснява дали ще направи добър избор, ако разбира се й се отвори такава възможност. Повтарям й, че трябва да бъде напълно спокойна на изпитите и да не мисли негативно. Ходила е на уроци, положила е усилия и единственото, което й е нужно още е спокойствието. Ако човек пристъпи неуверен, не може да даде максимума от себе си. Така се получи на матурите за съжаление...
Много се радвам, че синът Ви е щастлив от своя избор и му харесва в Художествената. Това е много важно!

# 182
  • I want it all and I want it now.

Моят син ходи на частни уроци при учител извън това училище две години вече. Започна от 6 клас. Учителят има собствено ателие, което учениците посещават. Доволна съм от подхода му към детето. Подготвя го за трите изпита в Художествената, Приложното и Фотографското. Изпитът е еднакъв навсякъде - графика на обемни тела.

Здравейте.
Може ли да ми дадете адреса и тел. на преподавателя ? Ако искате и на ЛС.
 Ще помоля да ми кажете и цената  Peace Благодаря.  bouquet
Дъщеря ми е сега ще е е 6 клас и има желание да ходи на курсове.
За сега проучваме ,къде , цени  и т.н.
  bouquet

# 183
  • Ланкър, планините Овнерог
В крайна сметка решихме, че ще ходи на курсове в Приложното, а ще се яви и на двете места на изпитите. Днес звънях на г-жата, на която имам тел за курсове, но тъкмо влизаше на съвет и много набързо приключи разговорът. Само разбрах, че започват в края на октомври и да звънна средата на същия месец, за да се разберем. Само че за таксата нямах време да питам. Някой дали може да ми сподели такава информация? Поне горе-долу, за да се подготвя психически, че и уроци по БЕЛ и Математика има в програмата ни за догодина  Crazy

# 184
  • София
В крайна сметка решихме, че ще ходи на курсове в Приложното, а ще се яви и на двете места на изпитите. Днес звънях на г-жата, на която имам тел за курсове, но тъкмо влизаше на съвет и много набързо приключи разговорът. Само разбрах, че започват в края на октомври и да звънна средата на същия месец, за да се разберем. Само че за таксата нямах време да питам. Някой дали може да ми сподели такава информация? Поне горе-долу, за да се подготвя психически, че и уроци по БЕЛ и Математика има в програмата ни за догодина  Crazy

Ние бяхме по същият начин....с уроци по рисуване, БЕЛ. Слава богу, че поне по математика имаме баба, която ни помагаше, иначе щяхме да фалираме. Уроците по рисуване струваха 20лв. на посещение, но курсовете бяха съботно - неделни от 10:00 до 13:30ч. тоест 40лв. на уикенд. Като прибавиме уроците по БЕЛ, които бяха два пъти седмично по два астрономични часа за по 12лв. единия, това прави общо по 88лв. на седмица....добре, че всичко свърши най - сетне!!! Money Crazy

# 185
В крайна сметка решихме, че ще ходи на курсове в Приложното, а ще се яви и на двете места на изпитите. Днес звънях на г-жата, на която имам тел за курсове, но тъкмо влизаше на съвет и много набързо приключи разговорът. Само разбрах, че започват в края на октомври и да звънна средата на същия месец, за да се разберем. Само че за таксата нямах време да питам. Някой дали може да ми сподели такава информация? Поне горе-долу, за да се подготвя психически, че и уроци по БЕЛ и Математика има в програмата ни за догодина  Crazy

Моята дъщеря ходи на уроци при учителка от Приложното. Цената е 25 лв на посещение.
По принцип курсът е в неделя от 9 до 13:30 ч. Подсигурявате си материали - картон, моливи, гуми, фазер, ножче. От началото на ваканцията има допълнителни уроци и в събота, по същото време.

# 186
Нашите курсове са при г-жа от Полиграфията, цената е 25 лв за 3 астрономически часа /ходи в неделя от 10-13 часа/, тя им осигурява всичко. Много сме доволни от нея, дано и добре се представим на изпитите.

# 187
В момента има Национално изложение на художествените училища в НДК. Да го посетим!  Simple Smile

http://ndk.bg/sektor-art-nacionalno-izlojenie-na-hudojestvenite-uchilishta5

# 188
  • София
В момента има Национално изложение на художествените училища в НДК. Да го посетим!  Simple Smile

http://ndk.bg/sektor-art-nacionalno-izlojenie-na-hudojestvenite-uchilishta5

Не е лошо да отидем, наистина! Дано само дъщеря ми да се оправи, че пак е болна! За 1 месец вече втори път се разболява. Покрай напрежението и натоварването явно й се е сринала имунната система... Днес трябваше да бъде на урок по рисуване, но не й е добре... Така се получи по време на матурите и сега кошмарът се повтаря! Моля се за изпитите от петък до неделя вече да е здрава! Ако се оправи до 26-ти, ще й предложа да посетим изложбата в НДК. Заслужава си!

# 189
Ruba, бързо възстановяване на детето!

Ние днес ще ходим на изложението, после ще споделя отзиви.

# 190
  • София
Ruba, бързо възстановяване на детето!

Ние днес ще ходим на изложението, после ще споделя отзиви.

Благодаря! Взимаме мерки и се надявам бързичко да се възстанови. Ще се радвам да споделите отзиви от събитието!

# 191
На изложението бяха представени художествени училища от цяла България - софийските, Троян, Казанлък, Сливен, Пловдив и други. Впечатлиха ни доста произведения на децата - идейни плакати от "Рекламна графика", проекти от "Пространствен дизайн", театрални кукли, детски играчки, картини и скулптури, сценични маски, костюми, художествена тъкан, изделия от метал, компютърна анимация, живопис, дърворезба и керамика.
Интересно беше, имаше работилница, в която пред очите на посетителите деца правеха часовници и рисуваха върху тениски.
Срещнахме се и с преподавателки от "Свети Лука", с които поговорихме за кандидатстването там и шансовете ни.
Проблемът с моята дъщеря е непрекъснатото колебание коя специалност иска да влезе на първо място, а вече сме подали заявлението и смята, че може би е сгрешила в избора... мъка, мъка newsm78

# 192
  • София
Благодаря много, че сподели впечатленията си! Зарадва ме! Аз пък имам притеснения дали това са най-подходящите училища за моята дъщеря... Но си повтарям, че яко Бог й е дал талант и ако на нея й харесва да се занимава с неща в тази посока, не трябва да я спирам... Сега се моля да оздравее до петък, че съвсем не е добре. По цял ден лежи и е много унила... Как ще рисува в такова състояние, хич не знам...
Не се притеснявайте за специалността... Докато човек не започне реално да се занимава с нещо, не знае дали му харесва и дали му се отдава... Пък и може дъщеря ти може да не я приемат по първо желание, а по някое следващо. Зависи за коя специалност колко кандидати има.
Според мен борбата ще е сериозна. Впечатленията ми са, че много деца се стремят към "Св. Лука". Като че ли то е по-предпочитаното от двете училища в София в момента...
Но аз си повтарям, че няма да се ядосвам, каквото и да стане. Покрай матурите така се бяхме притеснили, че не бяхме на себе си... Втори път не ми се преживява такова неща.
Сигурна съм, че в крайна сметка всяко дете ще иде там, където е най-подходящо за него.
Поздрави и успех!

# 193
Успех на всички днес на изпита в Полиграфията, дано децата ни са спокойни и се представят по най-добрия начин!  Praynig

# 194
  • София
Успех и от мен на всички деца в темата ни! Дано да имат вдъхновение и устрем, както разбира се и късмет! Доста деца се явиха днес. Доколкото подразбрах от коментарите на място са над 250. Едно девойче ми каза, че има такъв вх. номер, но не се сетих да погледна на списъците.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт