Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 064
  • 995
  •   1
Отговори
# 105
Според мен това че започваш противоалергичен тест ще повлияе на целият организъм независимо към колко медикамента си алергична. Дали са два или четири няма значение щом взимаш лекарства. До 10 имаш доста време да звъниш пак от понеделник за да си спокойна.

# 106
  • София
Седефка, аз си правих тест за алергии и въпреки, че нямам за всеки случай ми изписаха за 5 дена преди операцията да пия кларитин и преди упойката да ми сложат урбазон и алергозан. Продължавай да звъниш, мисля че можеш да си пиеш хапчетата, само да ти допишат и нещо преди упойката.

# 107
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Седефка, аз си правих два теста за алергии, първия беше с поносимост само към една от упойките, втория, след седмица приемане на Ериус /противоалергично/ беше с поносимост към всички упойки. Въпреки това половин час преди операцията анестезиолога беше ми предписал да ми сложат метилпердинзолон и алергозан. И да не се свържеш с алерголога, анестезиолога си знае какво да прави. На мен алерголога ми беше предписал други лекарства непосредствено преди операцията, но анестезиолога ми сложи лекарства по своя преценка.

# 108
Момичета, благодаря, сега съм по- спокойна. От тази сутрин взимам Ериус (5 дни по 2 на ден), на 4-я и 5-я трябва да взимам и Медрол, а 1час преди анестезията трябва още някакво си (не мога да го разчета). Дано всички тези анти алергични ме предпазят от неприятности. В понеделник обаче ще отида отново до алерголога, хич няма да разчитам на тел. разговор.

# 109
  • През девет земи в десета
Седефка, мисля че няма да имаш проблем с упойката. Аз съм много алергична, миналата година дори направих отток на Квинке и лежах в Пирогов. Преди операцията пиех само стандартните противоалергични, без кортикостероиди. Предоперативно ми биха Урбазон и Алергозан.

Що се отнася до паращитовидните жлези, на мене на третия ден от операцията направо ми се парализира лицето и устата ми се изкриви на една страна. Крампите не са като при недостиг на магнезий и при много ниски нива на калция се получават парализи тип церебрална парализа с изкривяване на ръцете и краката., без това да е болезнено. Дали ще се засегнат по време на операцията....гаранция - Франция. Аз уж имам оставени 2 броя, но кой да ми каже дали е така. Всъщност повторното отваряне след гефрира ми е разказало играта на гласните струни и на паращитовидните жлези.

Изчаквам да мине още малко време от операцията и смятам да си пусна изследвания паратхормон, Ca++, Тиреоглобулин, FT3 и FT4.

Гласът ми започна да се оправя бавно и славно, вече звуча като себе си и ме чуват когато говоря по телефона, което ме прави изключително щастлива, съответно мисля много по-позитивно отколкото в началото. Всъщност най-големия проблем след операцията ми се видя не това, че възелът е злокачествен, нито изтръпването или това, че ми бяха осветили очите с лампата в операционната, а това че нямам глас, много кошмарно ooooh!

# 110
Зла Гад, благодаря за подкрепата и информацията. Надявам се по- бързо да отшумят при теб неудобствата и да се върнеш към нормалния си ритъм на живот Peace Peace Peace Дано всичко е  вече зад гърба ти Praynig

# 111
  • София
Добро утро. Hug
Наближава и моята дата / 16.04 /, трябва да търча по изследвания тази седмица. Може ли да ми разкажете как се чувствахте след събуждането от упойката? В петък бях на колоноскопия, там бях с Деприван и се чувствах като след следобеден сън. Колко време не сте в час и след колко време може да се хапва? Храна, вода и ябълков сок аз ли си нося или там има наоколо?
Благодаря. Hug
Зла гад, браво за гласа, дано скоро изчезнат всички неразположения. Hug
А някой знае ли колко месеца след операцията може да се забременява или зависи от хормоните?

# 112
  • През девет земи в десета
Ани Бани, аз имам 3 пълни упойки досега и не съм се чувствала зле нито един път. След тази операция ме събудиха направо на операционната маса. После ме накараха да се преместя от масата на леглото. Беше ми леко замаяно, но не неприятно. Болките след операцията бяха нормални, като изключим болката в осветените очи, може да се мине дори без аналгин ....

Стискам палци на всички, операциите да минат безпроблемно Hug

# 113
От организма зависи колко лесно и бързо ще излезеш от упойка,при мен не е имало проблем.
Носи си нещо за пиене,защото е хубаво веднага след като си в състояние,да пийнеш сок или вода.Колкото до храната-не ми се ядеше,но бях сложила един пълнозърнести крекери за всеки случай.Има сладкарница и някакви павилиони наблизо,но едва ли веднага след упойката ще ти се ходи до там.
Момичетата,на които им предстои операция-няма болки.Влизате в една приятно хладна операционна,с тиха музика.Усещате едно леко бодване от абоката и следва събуждане в стаята(това при Пандев)В Ендокринологията е същият ред,с тази разлика,че се будите в реанимация.

# 114
  • София
ANI BANI, аз съм на 15 април. Колко време е валидността на изследванията за операцията - 3, 5 или 7 дни, да не ги подраня от бързане да минава. Аз съм с ниски тромбоцити и проф. Пандев препоръча да мина и през хематолог.
Относно забременяването - професорът каза, че организмът се изчиствал напълно от упойката след 2 месеца, преполагам, че ако хормоните ти са наред, може да почнеш опити за бебе.

# 115
По повод предварителните изследвания. Всички, без кръвните важат 1 мес. Кръвните се правят до 5 дни преди операцията. Моите кръвни ги пуснах в събота, на 5-ти и за 10-ти ще са валидни.
В колко часа сутринта, в деня на операцията  трябва да съм там /в ИСУЛ/? По колко операции правят дневно и в колко започва първата? Записва ли се самата операция на СД?

# 116
Сутринта в 7,30 трябва да си на линия.Броят на операциите зависи от сложността и продължителността им,а първата е  между 8 и 8,30 часа.Операцията се записва.

# 117
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
в четвъртък ще ходя да си взема хистологията, дай боже да няма неприятни изненади  Praynig
За упойката - аз също нямах проблеми при събуждането, само леко замайване до края на деня.
Друго освен хистологията трябва ли да получа от проф. Пандев? Имам предвид този запис на CD предполагам че си е за професора, може би ще си видя възлите на снимка..?
Леко и безпроблемно да минават операциите за момичетата, на които им предстоят и бързо възстановяване на оперираните Simple Smile
 Hug

# 118
Alex 308 ,няма да получиш нищо друго освен хистологията:)Пандев ще ти обясни къде и какво е намерено,то е надлежно документирано и описано.СD-то не ти е нужно,защото и без това гледката не е от приятните.Очаквам в четвъртък да споделиш новините,които не се съмнявам,ще са добри.
Момичета Hug

# 119
Здр момичета, нова съм тук, реших и аз да се включа понеже ми предстой операция на щж от професор Пандев на 22.05. С базеда съм от 8 год и вече се реших да се оперирам. Имам и възел който от године не е увеличил размера си. Надявам се всичко да е наред. Искам да попитам дамите който са се оперирали дали са напълняли ? Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт