Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 069
  • 995
  •   1
Отговори
# 120
Здр момичета, нова съм тук, реших и аз да се включа понеже ми предстой операция на щж от професор Пандев на 22.05. С базеда съм от 8 год и вече се реших да се оперирам. Имам и възел който от године не е увеличил размера си. Надявам се всичко да е наред. Искам да попитам дамите който са се оперирали дали са напълняли ? Успех на всички.

Да!12 кг за една година  Sick #2gunfire

# 121
Десислава1212, цитирам това, което бях писала по-назад в темата:

Аз мога да кажа как беше при мен. Премахната ми е цялата жлеза. За 3 месеца след операцията напълнях с 12 килограма, без да съм променила нещо в хранителните си навици. Предполагам, че обмяната на веществата ми се е забавила и оттам и напълняването. Но хормоните ми са в норма и ендокринологът ми казва, че не може да се предприеме нищо и просто да се ограничавам

# 122
Девойки, утре е моят ден Confusedsmile3506 Имам нужда от fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed че съм голяма паника. Ако всичко е наред и, ако има читав интернет в стаята, ще пиша.

# 123
Здравейте на всички,и моята операция мина и вчера се прибрих в къщи.Операцията е минала добре,изрязана ми е 3/4 от жлезата,освен този голям възел заради който отидох се оказа ,че съм имала още два по малки.Доц.Сечанов ми я прави,доволна съм от него и от неговия екип.Изписа ми ЕУТИРОКС 75 МИКРОГРАМА,каза ми да пия по 1 хапче сутрин на гладно и след 1 месец да направя хормоните и да се чуем.Вече се чувствам добре,притесненията бяха повече преди операцията но слава Богу всичко мина.Пожелавам успех на всички и не се притеснявайте на тези които им предстои операция,не е страшно ,единственото което ме болеше беше гърлото ,но след 1 ден всичко вече е ок.

# 124
Десислава1212, цитирам това, което бях писала по-назад в темата:

Аз мога да кажа как беше при мен. Премахната ми е цялата жлеза. За 3 месеца след операцията напълнях с 12 килограма, без да съм променила нещо в хранителните си навици. Предполагам, че обмяната на веществата ми се е забавила и оттам и напълняването. Но хормоните ми са в норма и ендокринологът ми казва, че не може да се предприеме нищо и просто да се ограничавам

някой друг напълнял ли е, може да е индивидуално, аз много се страхувам точно от това , успех при свалянето на излишните килограми, разбира се, ако искаш да ги свалиш

# 125
Добре дошла,tanq84  HugРадвам се,че това е зад гърба ти.Бързо и безпроблемно възстановяване:)

# 126
Момичета, искам да попитам и кога след операцията може да се ходи на море?

# 127
Добре дошла,tanq84  HugРадвам се,че това е зад гърба ти.Бързо и безпроблемно възстановяване:)

Благодаря,пожелавам на всички бързо възстановяване. Simple Smile

# 128
  • През девет земи в десета
Здр момичета, нова съм тук, реших и аз да се включа понеже ми предстой операция на щж от професор Пандев на 22.05. С базеда съм от 8 год и вече се реших да се оперирам. Имам и възел който от године не е увеличил размера си. Надявам се всичко да е наред. Искам да попитам дамите който са се оперирали дали са напълняли ? Успех на всички.

Деси 1212, аз съм оперирана преди...станаха вече два месеца и половина и не съм напълняла, дори съм отслабнала. Премахната ми е цялата жлеза и съм на 100мкг Еутирокс. Чувствам се съвсем нормално, без да взимам в предвид изтръпването, което се получава заради премахването на част от паращитовидните жлези. Естествено, не се тъпча с шоколад, хляб не ям, нито преди, нито сега след операцията, пържени неща също Simple Smile

Точно по този въпрос между другото си говорих с проф. Пандев, защото и аз се притеснявах точно за това. Принципно, когато хормоните на щитовидната жлеза са в норма, било то естествени или синтетични не би трябвало да има напълняване. И тогава, го попитах защо в България повечето оперирани напълняват и той ми отговори, че тук, както и в Турция, жените нямали мярка колко и с какво се хранят, затова напълнявали. Той нали оперира и извън България и каза, че навън този проблем не бил толкова явен.

Девойки, утре е моят ден Confused:  smile3506 Имам нужда от fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed че съм голяма паника. Ако всичко е наред и, ако има читав интернет в стаята, ще пиша.
Седефка, дано всичко да е минало както трябва, чакаме новини Hug

Таня 84, добре дошла Hug

Що се отнася до ходенето на море, аз лично не съм питала, но съм на мнение, че щом ми е премахната цялата жлеза, то не би трябвало да е проблем. От друга страна имам слънчева алергия и така или иначе не се пека, нито пък влизам във водата. Ходя до плажа заради децата и си стоя на сянка под чадъра или на кафето Laughing

Да се похваля, най-накрая успях да се свържа с проф. Хаджиева и имам записан час за 29 Април newsm44

# 129
Деси,няма проблем за ходенето на море.
Не е едно и също дали имаш щитовидна жлеза и тя произвежда  естествените хормони или приемаш синтетични.Аз съм на много строг хранителен режим,не ям хляб,сладко,колбаси,пържено,рафинирани храни и всичко вредно.Храня се изключително здравословно и не приемам повече от нужните калории.Наднормените  ми килограми са факт и е сигурно,че не са от храната.Научих се да гледам философски на тях,защото не са сред важните неща(поне за мен)

# 130
"Зличка",
Аз също съм на мнение, че синтетичните хормони не са като естествените. Аз например съм в хиперфункция изкуствена, взимам 125 мкг Еутирокс и вместо да отслабвам, както е описано във всички дебели книги- пълнея  Cry Отдавам това не толкова на безразборното ядене, колкото на задържането на вода, почти всяка сутрин ръцете ми са подпухнали, не зная какво е общото, но го забелязвам. Освен това аз лично също съм коментирала с Пандев проблема и той твърди, че хормоните засилват глада за сладко, което колкото и да се старая не мога да променя.....
Колкото до отслабването- в началните месеци на прием на хормона, изчезва апетитът за известно време ( това също съм коментирала с потърпевши в моята ситуация), случвало се е чак вечерта да се сетя, че не съм хапнала, но след насищане на организма се получава обратния ефект. Вероятно спасението е да се внимава мноооого осторожно какво се яде и пак не е гаранция!

# 131
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
бързам да се похваля че всичко при мен приключи, Пандев ме вика чак след една година на ехограф Simple Smile Вчера си взех хистологията, пише "смесена микро и макрофоликуларна струма", с две думи резултата е добър  newsm44
Пожелавам на всички, които им предстои операция и на всички оперирани същите резултати и още веднъж благодаря на всички ви за подкрепата и съветите   newsm51 Благодарение на МЕА и други момичета оперирани и споделили за това през което са преминали се спрях на Проф. Пандев и съм доволна от избора си. Специален  bouquet за МЕА, която винаги е на линия с полезен отговор и успокоителни думи  Simple Smile
tanq84 радвам се че всичко е минало добре, бързо възстановяване ти желая!
Хайде и Седефка скоро да се похвали с успешна и безпроблемна операция  Peace
Вчера питах професора за плажа, каза че няма проблеми, само на мястото на операцията трябва да се нанася слънцезащитен крем с висок фактор, над 50. Физически упражнения могат да се започнат 2-3 седмици след операцията, макар че на мен ми си струва малко рано и ще поизчакам да мине поне месец. Малко ме притеснява това напълняване от Тироксина, силно се надявам като си направя изследването след месец, TSH да ми е завишено и да спра да го взимам.
Приятен ден момичета и  Hug

# 132
Ей, ме на, вече съм на линия Grinning Всичко мина повече от добре. Взеха ме за операция в 8,30ч и са ме върнали в стаята в 10,30ч, а пък аз се освестих окончателно към 11ч. Мъжа ми ме е посрещнал в стаята и стоя при мен почти до привечер. Исках още вчера да ви пиша през телефона, но пръстите ми бяха като кашкавалени и нямаше да се получи.
Премахнати са ми възлите, като е запазена цялата жлеза, професора каза че си е поиграл малко, но я е запазил. На гефрира резултата е бил добър, т.е. нищо злокачествено не е показал. Окончателния резултат обаче ще узная на 17-ти, когато отида на преглед.
Относно притесненията ми за упойките, явно и анестезиолога беше притеснен, защото в 7,45 ми сложиха противоалергично и в 8,25 втора доза, тя била застраховката каско по негови думи Grinning
След операцията не съм имала никакви странични ефекти. Нито главоболие, нито замайване, само се чувствах мека като медуза Heart Eyes Освен водата, която започнах да пия към 12ч, след като изтече системата ядох и банан към 14ч. Към 17ч гаврътнах 1 кафе 3:1. До вечерта изядох и една мекичка филийка пълнозърнест хляб, намазана с бъркоч от сусамов тахан, мед и орехи, донесен от къщи. За вечеря пълнени чушки с телешка кайма. Е, с преглъщането не е лесно, но не е и нетърпимо. Смучах Прополки и бонбони за гърло с бъз и касис от ДМ. И според мен не е от тръбата за обдишване, а от движението на гълтача при допира му до жлезата. Днес преглъщането е в пъти по- добре.
Професора дойде тази сутрин в 6,30ч, за да ми смени превръзката и да ми даде следоперативни насоки. В 10ч вече си бях в къщи, но веднага легнах да спя, защото снощи почти не съм мигнала. Като лежа в хоризонтално положение ми се събира много храчка и направо се давя. Като поизправя леглото се пързалям върху кожения матрак и пак не се спи... И така, прибрах се, наспах се, пих 1 кафе като хората, ядох, изкъпах се и веднага седнах тук да се отчета.
Благодаря на всички от тази темичка, които помагат и вдъхват надежда на такива като мен паники  bouquet Успех и тези, които ще минат по нашия път  bouquet

# 133
СедеФка ,не бил толкова черен дяволът:)Бързо възстановяване Hug
Геликаааааа,то бива мълчание,но твоето на нищо не прилича вече smile3512С две думи(може и с повече)да кажеш как си,а?!!!!

# 134
Добре дошли на всички героини. Браво на момичетата и на доцента разбира се. Бързо възстановяване и да няма никакви проблеми. Благодаря ви че споделяте преживяното, защото ни давате много кураж. Аз също съм от паниките.
Моят час при доцента наближава за консултация след биопсията. Да видим какво ще правим. Бъдете здравички.

Общи условия

Активация на акаунт