Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 089
  • 995
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, моята операция е насрочена за 15.05.2014г. Ще ме оперира доц. Сечанов в Майчин дом. Много се притеснявах, но благодарение на вас получих отговор почти на всичките си въпроси. Ще ви следя с интерес и аз после ще споделям отзивите си. На всички пожелавам здраве и позитивни мисли.

# 136
искам да ви попитам някой знае ли дали подобен вид операции е възможно да се правят лапароскопски, дали има такава опция.

# 137
  • София
Седефче, браво. Бързо възстановяване, пиши как минава то. Hug Hug Много ми беше полезен обширния ти разказ. Може би и аз трябва да се заредя с прополки. Hug
Аз съм в сряда, мъжа ми напира да е с мен. Въобще темата е много полезна, аз съм с Базедова болест така че се очаква да премахнат 80% от жлезата, слаба съм на кокал, но на мен това си ми е ген и структура. Ще видим после как ще съм.
Мамаджо, точно проф.Пандев прави такива операции, с миниинвазивен разрез. Аз съм се насочила към него след прочетените теми тук. Heart Eyes
Хубави резултати и успех на всички. Hug

# 138
искам да ви попитам някой знае ли дали подобен вид операции е възможно да се правят лапароскопски, дали има такава опция.
Моя разрез по думите на професора е 22-23мм. По- малък от това накъде?

АниБани, по- добре мъжа ти да е с теб. Ще те чака в стаята или на регистратура и ще го извикат при теб, когато те върнат. Ще ти е от полза, защото ще ти наблюдава системата, ще ти помогне да се изправиш, ако те замъчи храчка. Аз под завивката без да се усетя съм натиснала абоката и беше спряла системата, мъж ми забелязал и веднага я оправиха. Сестрите са 2 или 3, не могат да огреят навсякъде. Вземи си дозички кафе /нес или 3:1/ и чаша за него, защото там няма машина. На регистратурата има микровълнова, там си топлиш водата в чашата за кафе или чай. Не е предвидена и никаква храна, дори за вечеря, защото не е обикновено отделение, а еднодневно, така че си предвиди и храна. Гаранция, че ще овълчееш за храна до вечерта Wink
Препоръчват Стрепсилс с лидокаин, но аз предпочитам винаги да минавам с колкото се може по- малко химикали, поети от организма ми и затова си взех Прополки.
В операционната влизаш по пижама, там сваляш само горното. Под долното може да си с бельо, аз даже си обух плътни чорапки, защото бях умряла от студ не толкова от времето навън, колкото от страх Laughing

Аз да попитам миналите по този път за лепенката. Тази сутрин се събудих с миниатюрна засъхнала точица кръв по средата на лепенката Shocked Снощи нямаше нищо. Тази нощ се задавих от поредната храчка и едвам я изплюх. Може ли да е от напъването при кашляне? При условие, че няма конци, а е само слепен разреза може би е "цъфнал" лекинко точно там Rolling Eyes

# 139
ами аз да попитам със сламка ли пиете след операцията или нормално са чаша

# 140
  • София
Ааа, мерси Седефка, ще го взема значи от мен да мине. Mr. Green Не съм чувала и досега за храчките, бррр. Tired Аз пижама нямам  Grinning, ще ходя с тениска с широко деколте и клинче.А как стои въпроса с паркирането там, имат ли си паркинг? Как се чувстваш днес?
МамаДжо, доколкото разбрах Седефка  е пила с чаша, за другите не знам. Предполагам, че пиенето със сламка би било по-болезнено.
 Hug за всички и хубав остатък от уикенда ви желая.

# 141
В Ендокринологията-със сламка,в ИСУЛ-от чаша.Не е мъчително и болезнено да се пие със сламка,просто не е удобно да пиеш в легнало положение.
Паркинг-има място за паркиране,макар да не е точно пред входа на Еднодневната хирургия.
Придружителите-индивидуално е,аз предпочитам когато не съм във форма да нямам свидетели,особено пък близък човек.Не считам,че това е нужно при подобен тип операции,предвид бързото влизане във форма.
Близо седмица след последната операция подкашлях леко,явно това е било необходимото време,за преодоляване на последиците от интубацията.
За лапароскопски метод при тези операции не знам,но разрезите са максимално малки,толкова,че след време просто белега се заличава.
На момичета,с предстояща операция-не се притеснявайте,всичко ще мине бързо и леко,на вече оперираните-бързо възстановяване.

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 20:13 от М Е А

# 142
  • гр.Гоце Делчев
Браво на момичетата,които са минали операциите ,желая ви бързо възстановяване. Hug Hug HugНа тези,които им предстои операция,да не се плашат всичко ще е наред.

# 143
здравейте, един въпрос към оперираните с премахната част или цялата жлеза. Има ли някакъв риск за другите органи след това, знам че се приемат лекарства и в някои случаи това е до края на живота. Но дали това се отразява неблагоприято на останалите органи. И например при забременяване отразява ли се това на развитието на плода. Благодаря и приятна вечер на всички.

# 144
  • при моите деца .....
MamaJo, ако се премахне цялата жлежа приема на хормоналните таблетки е за цял живот.
Аз не съм видяла отразяване върху другите органи, но не съм забременявала след отстраняване на жлезата.
Ще потърся една информация за необходимото ниво на хормона за забременяване и през първите 3 месеца....
Това по памет....
Искам да поздравя всички, които празнуват днес!
Честит Имен Ден!
Бъдете слънчеви, усмихнати и винаги в пролетно настроение!!!!:)

# 145
здравейте, един въпрос към оперираните с премахната част или цялата жлеза. Има ли някакъв риск за другите органи след това, знам че се приемат лекарства и в някои случаи това е до края на живота. Но дали това се отразява неблагоприято на останалите органи. И например при забременяване отразява ли се това на развитието на плода. Благодаря и приятна вечер на всички.
Нивата на ТСХ при бременност трябва да са между 1 и 1,5(оптимален вариант)Именно еутирокса се грижи за това,за една нормална бременност и здраво бебе.Всичко това в случай,че има проблем с жлезата .Гери Добрева е наша съфорумка,която бременя нормално и роди прекрасно момченце и то с доста по-сложни от обичайните проблеми.
Когато нямаш избор и трябва да пиеш синтетичния хормон(който направих всичко възможно да заменя с хомеопатични капки,но докарах нива на ТСХ16,7)по-скоро би помислила да елиминираш вредните храни,негативните емоции,отколкото да се съсредоточаваш върху мисълта кои органи биха се увредили от хормона.Приемаш го като нужното неудобство,което не можеш да промениш и променяш това,което би ти помогнало да водиш нормален живот.

# 146
Момичета, прави сте. Да мислим позитивно и едно по едно. Всичко  ще бъде наред. Благодаря ви и лека и усмихната седмица.

# 147
Здравейте момичета, изчетох Ви и тотално се обърках Laughing

При мене значи, са изрязани паращитовидните жлези, заради това калция в кръвта е нисък, защото паратхормона ми е под нормата и имам недостиг на Витамин Д, съответно организма не усвоява калция. Ако случайно сутрин забравя да си изпия калция и вит. Д, положението става трагично, един лекар ми казва да пия през ден по 6 капки вит. Д, друг всеки ден по 20, а според МЕА може да е един път седмично.
Чета обаче, че при deep и Ann_ e обратното. Изтръпване при завишен паратхормон и калции. Трябва явно да си пусна отново изследвания, въпреки, че ги правих в две различни лаборатории последните пъти newsm78

МЕА, какво е количеството Вигантол, което трябва да се приема веднъж в седмицата. Ако е възможно да го пия 4 пъти в месеца "шапка на тояга" Laughing, че съвсем се ошашавих с тия хапове по часовник Rolling Eyes

Също потвърждавам, че Проф. Пандев ми каза да пия Вит. Д веднъж на седмица.

При мен завишението на паратхормона се оказа от сериозен дефицит на Вит. Д, за физическото неразположение трептения и мравучкане вероятно причината е в ниските нива на Mg - магнезия в кръвта.

Моята доза  вит. Д е 10 капки на седмица изпита на веднъж.

Аз като си видях нивата на Вит. Д - 12.7 nmmol/l ( сер. деф. < 30 / дефицит 30-75 / задоволително к-во 75 )  веднага си купих Вигантол и си самоназначих по 15 к-ки дневно но вчера професора ме смъмри и каза, че така ще се предозира бързо а количеството от 10 капки ще се натрупа бавно но е напълно достатъчно, за да покрие дефицита,  в ситуацията при мен.

Както МЕA ти е писала добре е нивото на TSH да е до 2, като се проследява всеки месец по време на бременността.  Ако е по-високо се коригира дозата на л-тироксин. Моя позната забременя и роди здраво дете с нива над 6, бременността не е проблем стига да се проследява.

Весели празници на всички и много положителни емоции!  Two Hearts

Edit:

Имам въпрос...

Майка ми е чела в книгата на проф. Мермерски, че ленено семе с мед влияе добре за намаляване размера на възлите на щитовидната жлеза. Имате ли наблюдения дали е така!?  

За съжаление при мен от прегледа вчера стана ясно, че единият от 4-те възела е нараснал с 5мм.
( проф. Пандев ми каза, че има течност и такива възли биха могли дори за една вечер да се увеличат )  на Есен отново ще го проследяваме, другите 3 са останали със същите размери, та майка ми ме съветва да започна да приемам сутрин на гладно лененото семе на прах с мед.

Чудя се дали ще има полза  Confused:

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 10:40 от deep

# 148
  • София
Включвам се и аз към прясно оперираните, пиша от болницата. Всичко мина перфектно, сега се възстановявам,чувствам се мноого по-добре от обяд. Няма нищо страшно, професора е страхотен,няма такъв човек и професионалист просто.Simple Smile
Благодаря ви,че ви има, нямате си представа колко сте полезни.
Палци на всички нуждаещи се и по малко проблеми.

# 149
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте на вси4ки, поздравления на оперираните и  скорШно възтановяване.Аз до днес бях без лекарства от утре съм на л-тироксин Хеннинг 100 микрограма, консултирах се с Пандев и ми каза да запо4на схема 1 ден 50 мкг,2ден 100 мкг,3 ден 50 мкг, 4 ден 100мкг и така 7 до 10 дни и после само по 100 мкг и след това да пусна изследвания, но забравих да питам след колко седмици се прави контрола, ако някой може да помогне с инфо  Hug Благодаря Ви и весело посреЩане на празниците и бързо възтановяване на новите оперирани.

Общи условия

Активация на акаунт