Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 069
  • 995
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Гефрира не  е най точното нещо,хистологията от патоанатомията на окръжна би трябвало да ти даде по ясна диагноза.Можеш ли да напишеш буквичките и цифричките на диагнозата си?
Да не са ти объркали епикризата с на някой друг?

# 736
  • Варна
skabiela и на мен туко що това ми дойде на акъла.
Dobkata отиди направо в патоанатомията в Окръжна и поискай да си видиш оригиналната хистология.За съжаление при мен се получи недоглеждане от секретарката на д-р Славов,така че и това не е изключено.
Предварителната биопсия и тя не е 100 % сигурна.

# 737
Ох, като ви слушам и направо ми настръхва косата, ако на нея са объркали и сменили резултата и всичко е добре, какво става с човека , който е с рак Cry. Е не е истина това #Cussing out

# 738
  • Варна
Ми на глухарчето и бяха писали само че има карцином,ама какъв вид е   ..... Бяха забравили,а лечението е различно.Така става тук.....не знаеш болен ли си здрав ли си.....

# 739
  • София
Когато говорихме по моя случай с проф. Пандев, го питах има ли болница в България, където мога да отида за повторна еспертиза, той не ми препоръча, каза че патоанатомите ни са добри, но техниката им е много остаряла, за Гърция също не ми препоръча, там май заради човешкия материал, каза - в Турция или Западна Европа. Тогава се рових по разни сайтове и ми настръхваше косата от случаи с объркани диагнози в България.
Може би затова в Ендокринологията махат цялата жлеза, дори туморът да е 1см, който се води граничен при решение дали да се оперира въобще. Аз избрах Пандев с надеждата да си запазя част от жлезата и да не съм на хапчета цял живот, е нямах късмета, но си дадох шанс. Другото е, че Пандев прави безкръвни операции, а аз тогава бях с ниски тромбоцити и дори при вадене на зъб кървих като заклано прасе, а не ми се мисли при една стандартна операция...

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 12:11 от Meмчо

# 740
  • Варна
Мемчо,кажи поне къде да си пратим пробите....

# 741
  • София
Незнам какво да кажа, много хора пращат до Турция, моите тогава решихме да ги дадем на Пандев, да ги занесе при негов познат проф. във Виенския университет.

# 742
Няма операция на щитовидната жлеза, която да е безкръвна, води се миниинвазивна, но пак си има разрез, там просто е една кожа, която се маха. Пандев прави по-малък и щадящ разрез. Безкръвните операции са само с дупчици, в корема две на брой и през пъпа. Моят разрез е перфектен, не е повече от 2,5 -3 см и е направен точно в една гънчица, избелее ли няма да се вижда нищо.

# 743
  • София
Да, грешно се изразих като казах безкръвна, но наистина явно е миниинвазивна, защото като излязох от упойка, говорих по телефона с майка ми, която не знаеше, че съм на операция  и тя не разбра, че имам поблем и съм в болница. Вечерта си хапнах нормална храна и почти не усещах болка при преглъщане. Предполагам, че всички хирурзи като оперират щитовидната, режат по бръчката на врата.

# 744
 рТ4N0 Mx с инвазия на капсулата ми е на епикризата от окръжна

Глухарче ще съм благодарна за телефона на д-р Чаушев

# 745
При диагноза рак задължително се търси второ,  а не е зле и трето мнение. Хистологията е най-важна,  за да може после  да се предприеме и адекватно лечение.  За него също е наложително да се консултирате отново с няколко специалисти и когато поне две мнения съвпадат да го предприемете.  В никакъв случай не се доверявайте само на един лекар.

# 746
След всичко през което минавам незнам как ще повярвам отново на лекар . newsm78 Всички ние отиваме при тях за помощ и лечение , а те сякаш са се научили да не обръщат внимание на съвеста си ( че от всяко тяхно решение или мнение зависи човешки живот ) Сега проверих протокола от биопсията си пише д-р Красналиев , но няма нито  подпис ,нито печат  на  един лист който и аз мога да си напиша . Може да греша , но смятам че това е документ и трябва да ги има ,за да знам кой ги изготвил и дал мнение за диагнозата ми .  Sick

# 747
  • Варна
При диагноза рак задължително се търси второ,  а не е зле и трето мнение. Хистологията е най-важна,  за да може после  да се предприеме и адекватно лечение.  За него също е наложително да се консултирате отново с няколко специалисти и когато поне две мнения съвпадат да го предприемете.  В никакъв случай не се доверявайте само на един лекар.
Цеци тя е отишла,ама като са различни мненията объркването е още по-голямо.
Чак и мен ме хвърлихте в оркестъра.Сега се чудя да си проверявам ли резултатите.Биопсията ми е от частна лаборатория,по време на операцията и хистологията.Еднакви резултати,направени от различни патоанатоми  newsm78
Dobkata предварителната биопсия я забрави,не се занимавай с нея.Тя не е сигурна.Хистология разнищи.МОля те отиди до патоанатомията на окръжна.Отзивчиви са,веднага ще проверят.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 15:11 от Глухарче

# 748
Ох, момичета ама хич не ви е лесно Hug, гушкам ви малко за подкрепа. Да не говорим, че ме хвърлихте и мене в джаза, взех да се чудя аз с доброкачествена проба ли съм. Но един факт ми действа малко успокояващо, едно момиче от моята стая веднага след операцията й казаха, че е с лоша прогноза и я включиха в една програма, хирурзите просто ги познават. Мисля при нея беше малигнен тумор, или поне така ги чух че си говорят на визитация , тя много не беше наясно какво се случва. И все викаше хистологията може да ми е добра.  Cry

# 749
За  това писах, че когато има различия при хистологията трябва да се търси и трето мнение,  ако не е сигурен човек да търси и четвърто и да предприеме необходимото лечение,  когато е убеден в него,   имаш ли и най-малкото съмнение просто занеси препаратите на друго място да ги погледнат.  Ако получиш два еднакви отговора тогава продължаваш с лечението.  Това разбира  се е моето мнение и не го налагам на никого.  Просто като човек,  който премина през много кабинети с най-различни мнения се убедих,  че това е правилния начин.  Да объркващо е когато има повече мнения,  но когато има два или три еднакви отговора,  тогава човек е убеден,  че взема правилното решение и не търси под вола теле.

Общи условия

Активация на акаунт