Операция на щитовидната жлеза - 9

• 137 344
  • 995
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря ви момичета. Много сте ми нужни и полезни сега. Heart Eyes

# 46
             Здравейте, момичета!
 Върнах се да чета много назад в темите, за да не задавам въпроси, на които вече е отговаряно.
Но колкото чета, толкова повече затъвам /като пате в кълчища/

Аз съм с  Тиреотоксикозис - М.Базедови - висок титър на ТРАК

ЩЖ -ляв и десен лоб - увеличени размери, нехомогенна; на места хипоехогенна структура - данни за нодулерна хиперплазия. В десен лоб - две лезии - 8/6мм и 7/4мм
   Без данни за аденопатия

Някой може ли да ми обясни, като на лаик, структурата на ЩЖ и наложителна ли е операция.
      Има ли сред вас с подобна диагноза и оперирани ли сте?
Много дълго и объркано стана, извинявайте, но такъв хаос е в главата ми, чее.....
 Бъдете здрави!               

# 47
Забравих да попитам. В болницата ми казаха да отида жадна и гладна за биопсията, но не знам трябва ли да си пия Еутирокса или не? Голяма съм шматка "Що не попитах незнам. newsm78
И естествено каръка си е карък, три месеца чакам тази дата и от тази сутрин съм болки в гърлото и лека хрема.
Момичета дали ще ме върнат. Ужас.

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 11:14 от 4eri.

# 48
  • София
4eri., искат те гладна и жадна, защото като оправите всички документи по настаняването, ти вземат кръв за изследване, после те пращат да закусиш и да пиеш кафе, след това е биопсията. Аз не приемам лекарства и незнам как се процедира, питай на място. Мен също ме болеше гърлото и споделих с жената, която ме приемаше. Тя ме попита кашлям ли и имам ли хрема, казах - не. Така можело да мина, но да не съм казвала на докторите, защото имало опасност да ме върнат. По време на самата манипулация е важно да не преглъщаш. Гледай да пребориш хремата, за да не те дразни. Аз до последно се наливах с разтворимите прахчета с Парацетамол, а сутринта си капнах в носа капки с клеева тинктура и си носех бонбони за гърло и Трахизан. Преди манипулацията ме оставиха да се изкашля и да си прочистя гърлото. Успех!

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 12:47 от Meмчо

# 49
4eri., искат те гладна и жадна, защото като оправите всички документи по настаняването, ти вземат кръв за изследване, после те пращат да закусиш и да пиеш кафе, след това е биопсията. Аз не приемам лекарства и незнам как се процедира, питай на място. Мен също ме болеше гърлото и споделих с жената, която ме приемаше. Тя ме попита кашлям ли и имам ли хрема, казах - не. Така можело да мина, но да не съм казвала на докторите, защото имало опасност да ме върнат. По време на самата манипулация е важно да не преглъщаш. Гледай да пребориш хремата, за да не те дразни. Аз до последно се наливах с разтворимите прахчета с Парацетамол, а сутринта си капнах в носа капки с клеева тинктура и си носех бонбони за гърло и Трахизан. Преди манипулацията ме оставиха да се изкашля и да си прочистя гърлото. Успех!
Много ти благодаря. И аз нямам хрема само ме боли гърлото малко. Дано ме вземат че не ми се чака отново. Едвам взех и направлението. Дано не пропадне и то. Мен малко ме е страх да не стане някоя инфекция, но се надявам че всичко ще е наред.

# 50
  • в полите на Балкана
Момичета ТSН на половина, два месеца след операцията е 3,4. Нолмално ми е това според вас?  Преди това му беше 1,8. Имаше възли, които растеха, но хормоните бяха ок. В понеделник е при ендото, за консултация.

# 51
мамаРаче ,повишен е хормона,но е в граница.Наличието на възли изобщо не означава,че ще има аномалии в ТСХ.Махната ли е цялата жлеза или част от нея?Доколкото разбирам не приема еутирокс.

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 12:35 от М Е А

# 52
  • в полите на Балкана
Нищо не приема да сега. В понеделник е при ендото, та може и да му изпише нещо. Махнат е само възел. Жлеза почти не е пипана.

# 53
Мина биопсията. Голямо висене падна в коридора, голям страх. Не беше много приятно, но няма как. Сега голямото шубе за резултата, който ще е готов в понеделник. Боднаха ме 4 пъти от които и един лимфен възел отнесе биопсия и това доста ме притесни. Щом се усъмни в него дали нещата не са добри. Незнам. #Cussing out
Нормално ли е да ме боли сега гушката като си дръпна главата назад?

# 54
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета,
да изкажа и моите вълнежи... вчера си правих теста за анестетици и излезе че не съм алергична само към една от упойките. Алерголожката ми изписа противоалергично Ериус да го пия за да се подготви организма за упойката. Вече сякаш операцията не ме притеснява толкова колкото упойката...

# 55
4eri,това с висенето ми е твърде познато и е хубаво,че е минало.Гушката ще мине,а ти бъди така добра да не се вкарваш в притеснения относно лимфни възли и диагнози.Трябва да се огледа всичко щателно,все едно да се притесняваш когато хирург ти опипва корема не само от едната,но и от другата страна.
Alex 308 ,няма да си първата,която е подготвена предварително и е чувствителна към упойка.С две такива жени съм лежала в реанимация на Ендокринологията,всичко беше ок,дори излязоха от упойката много по-лесно от мен.При Пандев пък изобщо не бива да имаш и капка съмнение относно професионализма.

# 56
4eri,това с висенето ми е твърде познато и е хубаво,че е минало.Гушката ще мине,а ти бъди така добра да не се вкарваш в притеснения относно лимфни възли и диагнози.Трябва да се огледа всичко щателно,все едно да се притесняваш когато хирург ти опипва корема не само от едната,но и от другата страна.
Alex 308 ,няма да си първата,която е подготвена предварително и е чувствителна към упойка.С две такива жени съм лежала в реанимация на Ендокринологията,всичко беше ок,дори излязоха от упойката много по-лесно от мен.При Пандев пък изобщо не бива да имаш и капка съмнение относно професионализма.
Много си права, но шубето е голямо.
Явявай се по-често. Имам страшна необходимост от теб.  Heart Eyes

# 57
Мина биопсията. Голямо висене падна в коридора, голям страх. Не беше много приятно, но няма как. Сега голямото шубе за резултата, който ще е готов в понеделник. Боднаха ме 4 пъти от които и един лимфен възел отнесе биопсия и това доста ме притесни. Щом се усъмни в него дали нещата не са добри. Незнам. #Cussing out
Нормално ли е да ме боли сега гушката като си дръпна главата назад?
Според мен е нормално - мен също ме болеше след биопсията.

# 58
Здравейте момичета . Днес си взех резултата от биопсията . Много съм щастлива всичко е наред възлите са доброкачествени . Единият обаче е доста голям и ми предлагат да се оперирам. Доцент Пандев ще каже какво мисли и смятам да се съобразя с неговото решение . Трябва да пия вигантол и малко по- високи дози Еутирокс защото ТСХ ми беше малко високо. Д-рката ми  е написала доза от 37 микрограма , което никак не ми е ясно как да го разделя . Дали има такова готово или трябва да го раздробявам . Бъдете здравички и късмет .

# 59
Поздравления,4eri.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт