Операция на щитовидната жлеза - 9

• 138 133
  • 995
  •   1
Отговори
# 180
Момичета,споделяйте направо тук,в темата.Ще бъде от полза на всички,защото за мое съжаление виждам нови попълнения.Единственият ми съвет към тези ,на които предстои операция-търсете хирурзи,тясно специализирани в щитовидна жлеза.За клиника *Каспела* и д-р Росен Димов има противоречиви отзиви,аз бих могла да кажа същото от личен опит за Ендокринологията.
Хубава вечер на всички Hug

# 181
  • пловдив
М Е А  точно тези противоречиви мнения ме накараха да се замисля и да започна голямото четене.... от 98г до днес имам доста горчив опит в сферата на здравеопазването.... над 20-30 операции в различни области на мен и на много от моите най близки,  6 от тях борба с рачето... 4 неуспешни... да си призная ножа изобщо не ме плаши- не обичам да държа в себе си бомби с часовников механизъм, че и с къс филтър.... но се ужасявам от липсата на човечност и безразличие при за съжаление не малка част от представителите на според мен най хуманната и една от най важните човешки професии- лекар.... уморих се от светила... забравили, че първо са човеци.... обикалям с онова мижаво фенерче и търся човека.... е, знам, че ситуацията в родината ни е доста сложна, проблемите са много, често разчитаме повечко на късмета... но надеждата нали умира последна.... та и аз продължавам да си я поливам редовно да не  завяхне......
Извинявайте за поста, но .... горчивия опит все ми се меши в изказванията... макар, че напоследък си намерих готино извинение.... все казвам да не ми се сърдят, щото аз не съм толкова лоша... просто от щитовидната жлеза било негативното ми настроение  Wink

# 182
antom,горчив опит у мен колкото искаш.Поради твърде близки и болезнени срещи с родното здравеопазване от 2000-та година насам се убедих,че парите са решаващите за това да живееш и да водиш качествен живот в случай на нужда от лекарска помощ.Не стига това,но е и въпрос на късмет да уцелиш добрият професионалист,защото в началото нямах този късмет,въпреки дадената на ръка сума.Момичетата,пациентки на Пандев,знаят какво е да имаш добър хирург,лекар,който ще ти обясни всичко до най.малката подробност,ще знаеш стъпка по стъпка какво предстои.Моят случай е бил разискван на конференция във Виена,нещо за което нито е бил молен,нито му е било заплащано,а и  не съм единствената,чиято диагноза е била дискутирана с негови чуждестранни колеги.След операцията знаех къде,какво и колко е намерено,какво е направил той и какво не са направили колегите му,за да ми спестят 2 операции.Харесва ми това,че не увърта,не дава празни обещания и в крайна сметка нещата протичат точно така,както той ги предвижда.
Разбирам,че си възпрепятствана от пътуване до София и за това се надявам да се включат момичетата оперирани в Пловдив.
Тук и дума не може да става за сърдене или лошотия,точно преглъщането и задържането на емоции води до увреда на жлезата,както и всички стресови ситуации,наглед преодоляни,но *работещи*подмолно.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 09:53 от М Е А

# 183
Оперирана съм в Пловдив-доц.Р.Димов-"Каспела".
Имам опит с операции-имам тежък здравословен проблем,който вече 14год.ме вкарва в серийни операции,болници,лекари...
При доц.Димов срещнах разбиране,човечност,професионализъм.От малкото ,на които им пее петел на сърцето и не е опериран от най-човечните качества.

# 184
Според мен трябва да се сложи една голяма информационна табела на първа страница с огромни букви - Внимание!!! Преди да се оперирате и да изберете хирург, прочетете мненията на оперираните в темата!

От двегодишно четене на тази тема, и не само в този форум, единствените положително мнения за доцент Димов са твои, sun sea. Вероятно е да пропускам един, двама човека да речем с положително мнение, ако са писали веднъж.
Всички други, за които съм прочела, че са оперирани от доцента са със засегнати паращитовидни жлези и са недоволни от операцията, и трябва да са на медикаменти до живот.
Един доволен пациент на доцента не е мерило за неговата компетентност в областта на ендокринната хирургия, при все че има толкова недоволни не само в този форум. Вече като прочета някой да се оплаква, че се е оперирал и е със засегнати паращитовидни жлези и ми става ясно кой е операторът. Нищо че е с модерна апаратура и е специализирал в чужбина.

Аз не бих се доверила на доцента след прочетените мнения на Мецанка, Гелика, на още един мъж който пишеше тук със засегнати паращитовидни жлези, и имаше и други мнения на оперирани, с извинение, че не ги споменавам. Не помня на всички никовете, а и не пишат редовно, както и доволните впрочем.
Тези мнения ме накараха да избегна консултация с този хирург, а бях почти се навила след мненията ти sun sea, затова смятам, че човек трябва да е информиран преди да предприеме такива важни стъпки.

Затова хора - ЧЕТЕТЕ!!! Преди да си записвате час, преди да си насрочвате операция - независимо при кой доктор - ЧЕТЕТЕ! Интернет е затова, форумите са за това - за да се информираме. Вярно е, всеки си решава къде да се оперира и колко пари да даде, но при повече негативни мнения, лично аз бих се насочила към друг оператор. Нищо че техниката му няма да е модерна.

Благодаря на момичетата в темата, които преди години ме насочиха към професор Румен Пандев. Не, не съм оперирана все още, и дори като реша да се оперирам, да се окаже, че не е бил най-добрият хирург според моя случай, то на фона на всички доволни от него ще знам, че е направил най-доброто, което е могъл и едва ли друг би се справи по-добре от него. Признат за един от най-добрите ни хирурзи, който практикува не само в България. Много съм доволна от консултацията си с него и от отношението му към пациента.

Относно лапароскопски метод за операция на щитовидна жлеза - такъв не съществува.
Операциите, които извършват доцент Димов и професор Румен Пандев са чрез мини инванзивен метод - малък разрез от 3 до 5 см.
Като лапароскопска операция, доколкото ми обясни професорът, се назовават операциите по този метод - лапароскопия, но само на коремни органи.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 15:21 от Merelenda

# 185
  • София
Merelenda, браво много добре казано.
Още един глас в подкрепа на проф.Пандев. Аз когато разбрах, че ми предстои операция прочетох доста от темите, поради голямата информация намерих отговори на почти всичките ми въпроси. Не се поколебах и за миг да избера проф.Пандев, след всичко прочетено за него. Напълно заставам зад положителното мнение и на другите момичета. Пак казвам, при мен е имало аномалия с гласовият ми нерв и ако ме е оперирал друг съм имала 90% шанс да остана завинаги без глас. ooooh!
Иначе аз се чувствам много добре, като че не съм оперирана, белега намалява с всеки изминал ден и така. Hug Разбрах, че се чувствам много по-добре без жлеза, отколкото с нея и лекарства за хиперфункция. Tired Както каза професора:" Живей си живота " и аз това и правя. Hug
Успех на всички ви и много положителни резултати, здраве и положителна енергия за всички ви. Heart Eyes
Както се вижда и от лентичката ми, не знам дали ви се похвалих, но от 20.04. пия Еутирокс и от същия ден взех важното решение за здравето ми - да спра пушенето. Simple Smile

# 186
  • пловдив
Благодаря ви за съпричастността момичета  newsm51  След поредица разговори с няколко специалиста към момента операцията клони към октомври, та... дотогава ще съм събрала доста имфо, а и храня надежда все пак да ми се отвори прозорец за София, но.... това бъдещето ще го покаже  Grinning

# 187
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Аз съм също от проф.Румен Пандев оперирана и до сега несъм имала проблеми ,описала назад подробно как е минала операцията при мен .Нямам никакви оплаквания, а за лекарствата му званя на мобилния или му пиша на e-mail. Контролните изследвания също му ги пращам по e-mail. Аз живея в Германия и ми беше трудно да взема решение къде да се оперирам , защото тук съм си патила след операция , а и отношението лекар-пациент тук липсва. От мен толкова , написах си мнението. За жалост не всички лекари в България са като Румен Пандев.

# 188
Здравейте, ако може някой да ми отговори, ще съм много благодарна.
Днес почти целия ден, вкл. и сега езика ми е като изтръпнал, преди 3-4 дни пак ми беше така, но за час. Аз съм с Хашимото от 10 години с намалена функция, пия еутирокс.
Много се притесних, като прочетох за гърчове от липса на калции, нещо с паращитовидните жлези....мислите ли, че може да е това, и какво трябва да изследвам...

Бях на ендокринолог преди 2 седмици, но тогава нямах тези симтоми... Sad

# 189
  • При розите и топлата вода ......!
Привет момичета! Включвам се набързо и изчела само по диагонал постовете, но не мога да остана безучастна.
Ако човек се порови в темата ще намери най-малко 4 оперирани от  Димов / не мога да нарека доц. човек осакатил ме за цял живот/и с отстранени паращитовидни жлези /понятие засегнати няма, при по сложни операции се травмират, но се възстановяват най-много за месец/. Момичето от Сливен с което заедно бяхме на операция е със същият проблем. Shocked
За разлика от  МЕА Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug, аз след операцията бях в пълно невидение и даже лъгана, че всичко ще се оправи, което още повече задълбочи нещата. Стигнах почти до титаничен гърч и 9 месеца без глас и до ден днешен с проблемен глас и когато се обърнах към прословутия доцент Димов, той ми отговори-цитирам: "Ами намери си ендокринолог, който да ти помогне". За съжаление живеем в страна, в която няма достойно правораздаване,  но аз съм сигурна че има такова на друго ниво  Praynig
Така че момичета, търсете хирург тесен специалист, т. е., който оперира само щитовидни жлези, и бягайте от клиника Каспела, за да не ви превърнат като мен в абонати на аптеки, здравна каса и ендокринологична клиника.
Съжалявам, че не се разписва Мицанка, младо момиче, скоро оперирана от Димов и с проблем на паращитовидните жлези.
Вслушайте се в съвета на Merelenda  Hug  Hug, точен, ясен и от сърце.
Малко объркано стана, но бързам.
Лека вечер, прекрасни мои. Нямам време, но ви наглеждам от време на време.
МЕА, ти си знаЙш! Heart Eyes
ПЕПКА и МЕЦ, ако четет и вас ви лИбя!
Надявам се скоро да пиша често и по много. Wink
 Hug

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 19:17 от Гелика

# 190
Гелика,радвам се да зърна смърфчето newsm51Меа си знаеше при Пандев,докато епикризата от Ендокринологията беше меко казано неточна.Там не само аз не знаех,имах чувството,че и хирурга не беше наясно какво е видял и отстранил.
MINKA имах криза поради ниски нива на калций,но не помня да ми е тръпнал и езика.Паращитовидните жлези на някои оперирани момичета са засегнати при самата операция,а не са увредени от еутирокса.Сега си спомням,че ми се *стягаше*челюстта,усещането беше по-гадно и от крампите.Всичко това защото хирурга от Ендокринологията не си направи труда да ми изпише калций,въпреки,че ми е премахната едната паращитовидна жлеза.Пандев ми даде таблетка калций още вечерта след операцията и ми напомни,че трябва редовно да го пия.Консултирай се с ендокринолог,възможно е да ти пусне обикновен и йонизиран калций.
ANI BANI,поздравления за спирането на цигарите и успех(от един бивш пушач:))

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 22:09 от М Е А

# 191
М Е А, мерси за бързия отговор, според теб, ако си изследвам Калция в кръвта, това достатъчно ли ще е да се разбере дали имам проблем с тези жлези.... newsm78

# 192
MINKA,изследването ще покаже нивата ти на калций,но ако те са ниски,няма да покажат  къде е проблема.Паращитовисните жлези отделят паратхормон,изследването на който показва дали там всичко е наред.Посъветвай се с ендокринолог,причините за тръпненето може да са другаде,така хем ще спестиш време,хем нерви и притеснения.

# 193
Здравейте момичета, отдавна не съм ви чела, но се радвам, че темите продължават да вървят с пълна сила!  bouquet Аз съм оперирана пред две години - с изключение на много малки части, жлезата ми е премахната. TSH при мен се движи около 2.00. Въпросът ми е към дамите, които имат подобна история, с какви резултати са и какви дози Еутирокс приемат. Как се справяте с косопада, ако имате такъв проблем?

# 194
Здравейте момичета, отдавна не съм ви чела, но се радвам, че темите продължават да вървят с пълна сила!  bouquet Аз съм оперирана пред две години - с изключение на много малки части, жлезата ми е премахната. TSH при мен се движи около 2.00. Въпросът ми е към дамите, които имат подобна история, с какви резултати са и какви дози Еутирокс приемат. Как се справяте с косопада, ако имате такъв проблем?

Криста37,
Без да имам претенции, че съм достатъчно компетентна по въпроса - мисля, че остатъците от жлезата нямат толкова голямо значение, колкото активността и.Не зная по какъв повод си оперирана, но ако е примерно от Базед, дори минимални остатъци, ако са много активни причиняват хиперфункция отново.Нормалния отговор на почти изцяло махната жлеза е хипофункция, но пак казвам - зависи от активността на всяка жлеза.В този смисъл всеки е на различни дози Еутирокс, на някои не се налага въобще да приемат.От моя ендокринолог зная, че стойности на TSH do 2 са добри, но много зависи дали жлезата сама ги достига или със синтетични хормони отвън.В този смисъл е възможно Еутирокса да не се усвоява и преработва успешно в T3 и оттам идват симптоми като на недостиг (косопада).
Аз лично съм с половин жлеза и пия 112.5 мкг Еутирокс, целта е да поддържам TSH около 0,1 - 0,4, в момента 0,458.Чувствам се добре, но не се справям с напълняването #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Дано съм била полезна  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт