Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 233
  • 995
  •   2
Отговори
# 480
На мене професора ми каза, косата след седем дни, не може с лепенка и затопляне. Обаче аз друго направих завих една голяма кърпа на врата и я измих, не си намокрих разреза. Иначе си се къпах надолу с телефончето, пак с кърпата на врата Sad :, ама няма как. издържа се.

# 481
Благодаря за мнението Сиси! А по принцип зимата ли трябваше да се взема повече от хапчето, а лятото се намаляваше дозата? И когато стойностите на ТСХ са над горната граница дозата трябва да се увеличи, нали? Все ги обърквам тези случаи.

# 482
Когато ТСХ е над горна граница означава, че ти липсва хормон и мозъка се напъва да си го получи. ТСх е хормон от хипофизата, която командва жлезата да работи или не. Когато ТСХ е високо си в хипофункция, т. е. липсва ти хормон, или както е в нашия случай този, който вземаме ни е малко. Затова мозъка излъча хормон, за да си го получи. Тогава си уморен, отпуснат, не ти се прави нищо и трябва да ти се спи newsm78. Затова ти казах малко да учеличиш хормона,но мисля, че ще е малко това дето предложих. Иначе лятото се предполага, че трябва да се намали хормона, но за тези без жлеза не съм се интересувала още как са нещата. Предполага се , че лятото самата жлеза произвеждала повече, но ние дето нямаме такава не знам newsm78

# 483
  • Варна
Здравейте,

Днес ми направиха 2-рата биопсия, резултата е папиларен карцином.В шок и ужас съм. Утре отивам да ми назначат операцията. Да ми стискате палци Hug

# 484
Благодаря, Сиси! Ще го увелича малко и да видим какво ще стане.

# 485
Здравейте,

Днес ми направиха 2-рата биопсия, резултата е папиларен карцином.В шок и ужас съм. Утре отивам да ми назначат операцията. Да ми стискате палци Hug
Здравей. Пожелавам ти всичко което ти предстои да мине гладко и успешно. Ако ти се говори, тъй като си притеснена искам само да те попитам защо се наложи втора биопсия и каво показа първата? Аз също имам една и беше добра, затова се зачудих  каво налага втора. Малко се притесних.
Ако не ти се пише ще те разбера. Желая ти успех още веднъж. И на всички също.

# 486
  • Варна
Първата явно е била съмнителна, доктора ми препоръча 2-ра след един месец.Ако биопсията е добра нямаш повод  да се притесняваш.

Приемат ме в болницата на 8 .12......аз съм от Варна и ще ме оперира Славов.Дано всичко е наред , надявам се някой с моята диагноза да сподели и да ме окуражи малко ..

# 487
skabiela,ето ме вече трета година с диагноза малко по-различна от твоята, но жива:)работоспособна(72 часова работна седмица)рядко сещаща се за епикризи,три поредни операции,лекари,лаборатории и всичко свързано с това.Трудно е,особено в началото,докато човек свикне с мисълта и докато успее да се превъзпита да гони лошите мисли далеч,но не е невъзможно.Тук има момичета,които ще го потвърдят.Много е важно внимателно да подбираш четивата,хората,с които ще контактуваш и хората на които ще споделиш за случващото се.
В случай,че имаш нужда да поговориш с някого,минал през това,пиши.Имай предвид,че влизам веднъж седмично тук,но ще надничам,обещавам.
Геликааа,ко става с проклетия холестерол? Sad newsm51 newsm51
Момичета Hug

# 488
  • при моите деца .....
skabiela, и аз стискам палци!!!!
 Flowers Four Leaf Clover

М Е А, присъединявам се към написаното от теб

Трудно е,особено в началото,докато човек свикне с мисълта и докато успее да се превъзпита да гони лошите мисли далеч,но не е невъзможно.
Много е важно внимателно да подбираш четивата,хората,с които ще контактуваш и хората на които ще споделиш за случващото се.

Честит празник, момичета!
Пожелавам на вас и на вашите семейства здраве, защото без него нищо друго не е от голямо значение...
Обичайте се и бъдете винаги щастливи!

# 489
skabiela , успех момиче, тези диагнози са напълно лечими, тъй, че не се притеснявай, всичко ще мине и замине Hug Hug
Аз сега един въпрос щото всичката съм Мара втасала  Crazy, но ММ иска да ме води на Велинград в края на декември и питането ми е мога ли да се къпя в басейните. Ще са минали два месеца и половина от операцията. Толкова обичам басейни, че ако не мога няма и да ходя, просто няма да го издържа това изпитание. Ако някой е наясно да пише. Позволено, разрешено, всякакви мнения приемам. В сауна и парна баня няма да седя , те напоследък нещо не ми й понасят. Та благодаря предварително Hug.

# 490
  • При розите и топлата вода ......!
М Е А,  newsm51, щЯх сА пУкна от кеф, че мА мислиш! Wink Hug Холестерола го тЕпам с лекарства. Предадох се и това си е. newsm61 Недей бе мило толкоз работи. Пази се малко. Naughty
skabiela, шока и ужаса ще отминат. Мисли позитивно, разхождай се, чети любима книжка, гледай развлекателен филм, само не се поддавай на лошите мисли. Всичко ще е наред. Пиши тук и споделяй, а момичетата ще ти дадат най- добрия съвет. Ще ти стискам палци и ще мисля за теб. Hug
sisitons, ако раната е зараснала не виждам причина да не се цопкаш. Hug
На всички момичета от мен  Hug
Честит празник! Нека Богородица бди и закриля семействата ни! Praynig

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 21:41 от Гелика

# 491
Здравейте, имам още въпроси, какво правите килограмите, аз вече съм 90кг и това страшно ме депресира. Качих почти 6 кг за по-малко от месец, нямам жлеза. има ли неща, които пречат на синтетичния хормон и не трябва да ги ям и споделете за някой ефикасен режим, много ви моля за отзиви и съвети Hug

# 492
  • при моите деца .....
sisitons, аз също след отстраняване на жлезата до напасване на хормона качих доста кг.....
Свалих ги с диетата на Байкова....

Сега отново се бях отпуснала и качвах бавно, но славно по 3-4 кг на година.
Сега отново съм на този режим.

Важно е де избереш режим, който ти е лесен за спазване и ВАЖНО да не е с гладуване!!!!
Ще потърся статията, защо не са полезни гладуващите режими.....

# 493
Аз съм спазвала системата минус 60 и бях свалила 6 кг за три месеца , но нещо напоследък не ми се удава. Сега ще погледна твоята диета, благодаря Hug Hug

# 494
sisitons,аз свалих 5кг. като изключих само сладките и тестените храни.Наблягай повече на зеленчуци и плодове,и храни с протеини.В никакъв случай не еднообразно хранене и глад.Точно това сега не ти е нужно.Но разбира се аз имам още да свалям и ми е доста трудно.В почивните дни си позволявам от всичко по малко и в понеделник започвам отново.Приемам и идеи за лесно сваляне на килограми!Успех!

Общи условия

Активация на акаунт