Операция на щитовидната жлеза - 9

• 139 169
  • 995
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Мен ме притеснява,че трябва да взема решение на бързо.Как да реша като си нямам представа нито за докторите за София,нито за тези във Варна.
Същевременно не разбирам защо ме изпращат директно в София.
Ок проф.Хаджиева е светило в тази област не отричам,аз така или иначе ще отида за консултация при нея.Но Варна е голям град също има добри доктори,защо да не ме насочат към болницата тук.Дали йодотерапията в София ще е по различна от йодотерапията във Варна.

# 631
Слушай, явно има причина да те пращат директно в София, моят съвет е да ги послушаш, а после ако няма проблем да си останеш във Варна, тя и ссамата Хаджиева може да го препоръча. Те са си една гилдия и се познават, кой в каква област е специалист. Аз например правих проучване за една братовчедка дето ми е като сестра за онкологията в Дървеница , за гърда ставаше дума и ми казаха тази и тази е специалист по лимфни възли и тя отиде при нея . Слава на бога е добре и даже и гърдата не й отрязаха. Та просто си иди при Хаджиева щом това е становището Hug Hug Hug. Искрено ти стискам палци и искам да се оправиш.

# 632
  • Варна
Благодаря и на теб sisitons.
Пак казвам,че за консултация задължително ще отида при проф.Хаджиева.
А не може ли вариант да си се водя тук,а периодично да ходя при Хаджиева на частен прием да се консултирам дали ми е правилно лечението.
Ох главата ми пропуши честно.Не мога да взема решение.А толкова ме е страх да не сбъркам.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 15:37 от Глухарче

# 633
  • Варна
Алекса,аз също ти писах за главоблъсканицата която ми причини онкокомисията.......утре съм записала час за Чаушев,надявам се всичко да е наред!

# 634
  • Варна
Така сега ми остана малко повече време и се наместих пред компа.
az_alexa аз лично не разбирам защо трябва да се пише на лични, да се крием или така нататък.За съжаление тази болест става все по разпространена.
До преди месец и аз не бях онкоболна,или поне не знаех.
Ако мога да помогна поне с малко на следващия,който си чука главата в стената ще го направя.Това е най-малкото-да пишем открито.

# 635
Така сега ми остана малко повече време и се наместих пред компа.
az_alexa аз лично не разбирам защо трябва да се пише на лични, да се крием или така нататък.За съжаление тази болест става все по разпространена.
До преди месец и аз не бях онкоболна,или поне не знаех.
Ако мога да помогна поне с малко на следващия,който си чука главата в стената ще го направя.Това е най-малкото-да пишем открито.
браво момиче  bouquet

# 636
  • Варна
Глухарче,ако си чела всичките теми ,няма човек който да не е споделил диагнозата и страховете си..Аз точно тук и благодарение на момичета който са споделяли историята си,няма да ги споменавам поименно,разбрах ,че няма да отида на онова тихо и спокойно място.

Все още смятам ,че нашето заболяване не е толкова често срещано ,и се надявам това да остане така.
Другото което мога да кажа е ,че писането на лс се прави с цял по бърза комуникация и за да не се разводнява темата!

Сискоооо,пия по един път
Калция/страшни бъбречни кризи имам/......да пишеш какво става с изследването на урината😊

# 637
  • Варна
Но ....Алекса е права,когато кажеш ,че си притежател на тази диагноза Рак ,хората те гледат съжалително или се одръпват.С това се сблъсках преди много години,когато моя баща се разболя,както беше душата на компанията,най- готиния и добър приятел...така " приятелите му" се отдръпнаха от него....все едно е заразен.....

За моя радост при мен не е така,нищо че най-  близките в началото ме оплакаха!
Мога само да Благодаря на момичетатс от форума който ми помогнаха да се вдигна на крака и да изляза от дупката !

Благодаря ви!!!

# 638
  • Варна
Глухарче,,

Радвам се, че постави тази тема, защото много момичета ги вълнува, но обикновено пишат за това на лични.За жалост, когато се спомене "грозната" думичка онко....  повечето се дърпат и реагират странно 

skabiela това е мнение на az_alexa,аз само коментирам.
И защо да се разводнява темата,щом теб те вълнува един въпрос със сигурност го вълнува и друг същия проблем.

# 639
  • Sofia
Здравейте,от много години съм с хашимото.Още в самото начало,когато ме диагностицираха имах възел.От тогава минаха 13 год.и поне три пъти съм спирала терапията с Л-тироксина по преценка на ендокринолога ми.Тази годинареших да отида на преглед при Лазарова в ендокринологията.Тя ме прати на ехограф при един много неприятен тип,който ми се развика,че съм била за операция с този възел. Аз поисках второ мнение и Лазарова ме прати на нов ехограф,където ми казаха съвсем друго.Не била задължителна операцията,но било желателно да направя биопсия. Та искам да попитам ,някой може ли да ми препоръча,къде да направя биопсията в София и много ли е неприятна процедурата.

# 640
semelyna , ако неприятният тип е доктор Начев аз бих те посъветвала да се довериш на неговото мнение Peace. Той не е неприятен, той е бързак и е малко безпардонен и на мене ми каза , ти си за операция и това не го коментирам повече, не и аз, но ми каза 99% съм сигурен, че  не е рак. И излезе прав за всичко. Каза, че най-вероятно ще замине цялата жлеза, други ми казаха единия лоб само, е той се оказа прав, всичко беше супер точно, както го каза, само възела зад хранопровода не беше видял , ама то нямаше и как. Та такива ми ти неща. И аз търсих второ мнение и няма лошо, ама той рядко бърка. Да не кажа не бърка. Личен опит. А ние можем да си се самозалъгваме колкото си искаме. Една биопсия си е оправдаване на пътека. Ти нещо убодено можеш ли да кажеш как ще тръгне после- не , а можеш ли да кажеш след седмица дали ще е доброкачествено - също не. Ти си мисли, аз си казвам мнението Hug
П.П. Професор Тодоров за биопсията каза така, няма начин по който да се разбере нещо дали е доброкачествено, ако го убодем на три места раковите клетки могат да са на 4-то място, това е - думи на професор Peace

# 641
  • Sofia
Ами той беше.Второто мнение беше при Ралица Иванова май и беше името,за която ми казаха,че била много голям специалист.При нея възелът ми излезе със съвсем различни размери,според него той беше по-голям и именно заради размера се налагало операция.Той ме прегледа за 1-2 минути ,а тя за 20. Та на кой да вярвам не знам.

# 642
  • Варна
Така,върнах се от прегледа при Чаушев.....няма сцинтеграфия,няма йод,само проследяване на 6м
За бопсията,моето лично мнение е ,че е важен метод за диагностициране!!!
И си мисля,че благодарение на нея хванах гадината на време.

Сиситооо,какво стана с изследването?..../на урината/

# 643
  • Sofia
А направление за биопсия от ендокринолога ли се взема?

# 644
Ами утре ще разбера какво става, малко съм притеснена обаче, нормално за 24 часа е 1,5 л , моята беше 2,2л Cry. Утре и за ТСХ ще разбера, калций и фосфор, то в урината е пак това Hug
 semelyna , не са му нужни повече от две минути, той е най-добрият ехографист в Ендокринологията Peace. Не съм против биопсията, казвам, че не винаги ще хване каквото трябва.

Общи условия

Активация на акаунт