Париж 8

• 75 661
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Бяхме отседнали в Латинския квартал(по твоя препоръка-не знам дали си спомняш вече), на пешеходно разстояние 1-2км от Орсе, Лувъра, Люксембургските градини,  на 2-3 мин от Нотър Дам, Сент Шапел и Консиержри. Дори в неделя, при прекрасно време, отидохме пеша и се върнахме пеша(само с една едночасова почивка) до Триумфалната арка-около 5км. Само до Айфеловата кула отидохме с РЕР-а и ползвахме автобус до Версай.Посетихме още зоологическата градина, ботаническата градина и природонаучния музей. Возихме се с корабче точно с http://www.vedettesdupontneuf.com/home/, защото тръгваха на 5мин от нас и никъде не спират. Сигурно забравям нещо. Всички билети бях закупила предварително и никъде не съм имала проблеми с използването им.
Днес разбрах, че София не е чак толкова мръсна(когато гледаш в земята), но някак си в Париж има толкова красиви сгради и архитектура, че земята не я забелязваш. За мен един град не е само музеи...затова се опитахме да се доближим до всичко типично френско-заведения, кафенета...късно лягане... Grinning Не ми харесаха(колкото и странно да ви прозвучи) приборите по заведенията-много са ми груби. Дори в едно-две скъпи заведения пак беше така. Не ми се връзва кафе от 4.80Е с дебела порцеланова чашка. Ако може момичетата, които живеят там да ми кажат дали пък не съм ги целила тези заведения... Само да не си помислите, че само такива кафета съм пила Sunglasses, но с ваша помощ спестих пари, за да мога да си го позволя поне веднъж. Мими, това е една от недобре оформените теми...подредена и ясна Hug Роца безпогрешно ми помагаше Hug

# 241
Момичета, прощавайте, ще задам някои тъпи въпроси...
Колко струваше карнетката от 10 билетчета.
Колко беше РЕР-а от Шарл де Гол до града.
Бихте ли ми препоръчали ресторантче, заведенийце около Лувъра-там ни е квартирата, на Ст.Оноре.Бихме искали да си устроим романтична вечеря, естествено, на разумни цени.
Предварително благодаря на отзовалите се!  bouquet

# 242
Тези круизи и аз ги гледах, ще взема да купя билети. Да попитам нещо друго: гледам аквариумите в Париж, попаднах от гутъл на тази статия
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=136453  
Някъде извън Париж е, моля ако някой знае подробности, да сподели дали е трудно и дълго пътуването с обществен транспорт, как се стига, а не на последно място и дали му е харесало. Благодаря!  Hug  

Статията е доста стара.  Laughing
Аквариума се намира близо до Дисниленд - на една спирка с РЕР А. Там има също голям МОЛ и аутлети на известни марки.
Благодаря, Мимии! Много ми помага тази информация!   bouquet
Ranick, коя зоологическа градина имаш предвид?  Hug

# 243
Тези круизи и аз ги гледах, ще взема да купя билети. Да попитам нещо друго: гледам аквариумите в Париж, попаднах от гутъл на тази статия
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=&article=136453 
Някъде извън Париж е, моля ако някой знае подробности, да сподели дали е трудно и дълго пътуването с обществен транспорт, как се стига, а не на последно място и дали му е харесало. Благодаря!  Hug 
Преди седмица бяхме там. Преди обяд, след като напуснахме Дисниленд и пътувайки към Париж,  слязохме на следващата спирка. За четиричленно семейство  има намаление. Можеш цял ден да влизаш и излизаш, но трябва да ти сложат печат. Забавно е, и на децата много им хареса. Има и детски кът, но тогава беше затворен.

# 244
  • Варна
[quote author=Виланела link=topic=766741.msg27913606#msg27913606
Бихте ли ми препоръчали ресторантче, заведенийце около Лувъра-там ни е квартирата, на Ст.Оноре.Бихме искали да си устроим романтична вечеря, естествено, на разумни цени.
[/quote]

Темата за ресторанти и цени е обсъждана не само за Париж , но и за всички големи европейски градове безкраино много пъти.Всяко сядане в нормален ресторант , т.е. не е фаст фууд , с някакво фиксирано меню , квартален турско -арабски или тип бистро  винаги трябва да ви подготви за трицифрена сметка.За това трябва да сте готови ако предвиждате романтична вечеря по нашите разбирания.Ако говорим за някакви по луксозни , не дай си боже мишлински ресторанти там повечето позиций в менюто са трицифрени.И няма как да е иначе при положение , че най обикновено еспресо от 30 мл. в обикновено парижко кафене си е почти пет евро.

# 245
  • Във въображаемия ми свят
Здравейте,

Исках само да ви споделя, че моето пътуване до Париж наближава.. летя на 18-ти април, точно за Великден. Има ли и други пътуващи на този ден?

Хубав и слънчев ден на всички!

# 246
  • Пловдив
Ееее, p4elickata, жалко:-)) Аз летя на 19.04 и постоянно се оглеждам за още някой, който ще пътува на тази дата, но уви.  Thinking Ако все пак има някой, да свирка Wink

# 247
  • In the shadows of my mind
Аз летя на 01.05. - ако има някой за тогава, да даде сигнал  Grinning Mr. Green

# 248
Благодаря на всички включили се с отговор за круизите Simple Smile А с дебитна карта успяхте ли да платите?

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 13:36 от Bonjour Paris!

# 249
  • зад парка
Интересни колажи "Париж преди 100 години и днес"-
http://perierga.gr/2014/04/%cf%84o-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%8 … f%81%ce%b9%ce%bd/

# 250
  • Milano
Аз също ползвах круиза, който тръгва от Понт Ньоф (ако така се казва Laughing).

Имаше 4-5 евро отстъпка при покупка онлайн.

Както са казали по-напред, билетите важат 1г.

Отидохме, дадохме принтираните ваучери и се качихме. Хареса ни.

# 251
Момичета, може ли някой да препоръча сносно хотелче в района на Порт Майо?

# 252
Здравейте искам да попитам и аз нещо,всички сте били на екскурзия в Париж,но моя мъж в момента е там и си търси квартира но няма възможността да предплати две,или три вноски.От понеделник почва работа.Идея да ме насочите към друга тема или към някой в Париж,който отдава квартири под наем?

# 253
Здравейте искам да попитам и аз нещо,всички сте били на екскурзия в Париж,но моя мъж в момента е там и си търси квартира но няма възможността да предплати две,или три вноски.От понеделник почва работа.Идея да ме насочите към друга тема или към някой в Париж,който отдава квартири под наем?

В тази тема пишат живеещите във Франция, можете да попитате там: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=760657.0

# 254
Благодаря Мими Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт