Париж 8

• 75 635
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
417евро намерих с WIZZ

# 181
  • София
Въпроси от съпруга Thinking:
След самолетните билети и 3 нощувки/по програма/ дойде ред и за останалите 5. Резервирахме този хотел: http://www.booking.com/hotel/fr/ibis-paris-tour-eiffel.bg.html?a … #rt-lightbox-open
Днес открихме и този: http://www.booking.com/hotel/fr/operadantinpari.bg.html?aid=3395 … 42f78fX1#tab-main
Кой бихте ни препоръчали. В различни райони са. Последните три дни сме тук: http://www.radissonblu.com/hotel-pariseiffel т.е. близо до Айфеловата кула.
По неподготвена програма от 03.09 до 06.09 ще ползваме Paris museum pass за 4 дни, като четвъртия 06.09 мислим да ходим до Версай. В хотела, който трябва да изберем ще сме от 02.09 до 07.09, когато се местим в Радисон за още три нощувки. Кой хотел бихте препоръчали като по-удобен за обикаляне по музеите и останалото включено в този pass. Не че ще изгледаме всичко, де.
За 07.09 мислим Айфеловата кула и каквото успеем друго. Останалите 3 дни ще ходим навсякъде където не сме били и не е влизало в паса+ музея в Бурже и Пер ла шез.
Програмата ще я мислим следващия месец защото съм за 1 месец в Будапеща в командировка.
Благодаря предварително за насоките, които ще ни дадете!   bouquet

# 182
След самолетните билети и 3 нощувки/по програма/ дойде ред и за останалите 5. Резервирахме този хотел: http://www.booking.com/hotel/fr/ibis-paris-tour-eiffel.bg.html?a … #rt-lightbox-open
Днес открихме и този: http://www.booking.com/hotel/fr/operadantinpari.bg.html?aid=3395 … 42f78fX1#tab-main
Кой бихте ни препоръчали. В различни райони са. Последните три дни сме тук: http://www.radissonblu.com/hotel-pariseiffel т.е. близо до Айфеловата кула.
По неподготвена програма от 03.09 до 06.09 ще ползваме Paris museum pass за 4 дни, като четвъртия 06.09 мислим да ходим до Версай. В хотела, който трябва да изберем ще сме от 02.09 до 07.09, когато се местим в Радисон за още три нощувки. Кой хотел бихте препоръчали като по-удобен за обикаляне по музеите и останалото включено в този pass. Не че ще изгледаме всичко, де.
За 07.09 мислим Айфеловата кула и каквото успеем друго. Останалите 3 дни ще ходим навсякъде където не сме били и не е влизало в паса+ музея в Бурже и Пер ла шез.
Програмата ще я мислим следващия месец защото съм за 1 месец в Будапеща в командировка.

Аз бих избрала втория показан: Best Western Opéra d'Antin.
Да казвам ли защо?  Laughing

# 183
  • София

Аз бих избрала втория показан: Best Western Opéra d'Antin.
Да казвам ли защо?  Laughing
Ще се радвам много да споделиш! Hug  bouquet

# 184
Първо - хотела ми хареса повече(не обичам хотели с 500 стаи  Laughing ) и има по-висок рейтинг.
Второ - намира се в по-различен район(имам предвид района на последващия хотел). Ще видите две различни части на Париж.
Трето - близо е до спирка на метрото с две пресичащи се линии и ще бъде по-лесно придвижването.
Четвърто - има повече магазини наоколо.  Joy

Естествено, моето мнение е субективно, но представя моята гледна точка.  Simple Smile

# 185
Здравейте, момичета !
Благодаря Ви много, че има такава тема, толкова добре систематизирана информация на първа страница, супер сте! Мимии,   bouquet

Плануваме да посетим Париж през ЮНИ. Още не сме решили дали ще е самостоятелно пътуване или чрез туристическа агенция. В  полза на организираното пътуване е факта, че ни се иска еднодневна обиколка на Париж с гид, а след тази обиколка сами ще си определяме кои места искаме да посетим.
В тази връзка да Ви питам: възможно ли е да се закупи само еднодневния тур на Париж от някъде, а другите неща да си ги организираме сами. До сега не съм организирала сама пътуване, но ... като чета колко много знаят повечето от вас тук - вдъхвате ми кураж, че с ваша помощ бихме могли да се справим  Laughing
Започвам да чета внимателно всичко от първа страница и предварително моля за извинение ако задавам твърде много въпроси  Hug

# 186
...
В тази връзка да Ви питам: възможно ли е да се закупи само еднодневния тур на Париж от някъде, а другите неща да си ги организираме сами.
...

Възможно е, но предполагам, че цената няма да бъде ниска. Преди доста време една дама писа, че бяха наели гид за няколко часа на цена 200 евро.
Друг е варианта да се намери нелицензиран гид(някой студент или живеещ в Париж), който да се съгласи за по-ниска сума.

# 187
Моля Ви за малко помощ!? Опитвам да закупя билети за Айфеловата кула.Първо трябва да си направя акаунт или в процеса на покупката става това? Как мога да си създам акаунт,защото когато напиша номе си във формат 0888хххххх и страната ми изписва,че номе не се свързва с никоя от държавите newsm78

# 188
"номе" - имам предвид номера си

# 189
Моля Ви за малко помощ!? Опитвам да закупя билети за Айфеловата кула.Първо трябва да си направя акаунт или в процеса на покупката става това? Как мога да си създам акаунт,защото когато напиша номе си във формат 0888хххххх и страната ми изписва,че номе не се свързва с никоя от държавите newsm78

Махни нулата и напиши +359

# 190
Изчетох най-после всички теми назад и сякаш някъде прочетох ,че на 1-ви май има манифестация,но ми убягва конкретиката,затова ще попитам Роца,Ивенце,а и другите,които сте били на тази дата в Париж-от къде и в колко часа минават манифестациите,защото за този ден понеже де що е с вход не работи,сме планирали да се разходим по местата без вход-Трокадеро,Айфеловата,Триумфалната арка(отвън),Шанз Елизе,Конкорд,Градините Тюйлери,покрай Лувъра до Кметството.
По това "трасе" дали ще има манифестации или някакви сбирки/демонстрации?

# 191
Изчетох най-после всички теми назад и сякаш някъде прочетох ,че на 1-ви май има манифестация,но ми убягва конкретиката,затова ще попитам Роца,Ивенце,а и другите,които сте били на тази дата в Париж-от къде и в колко часа минават манифестациите,защото за този ден понеже де що е с вход не работи,сме планирали да се разходим по местата без вход-Трокадеро,Айфеловата,Триумфалната арка(отвън),Шанз Елизе,Конкорд,Градините Тюйлери,покрай Лувъра до Кметството.
По това "трасе" дали ще има манифестации или някакви сбирки/демонстрации?

Присъединявам се с питане за 14 юли, когато планираме да сме в Париж. Тогава има ли манифестации (а заря?) и въобще удачно ли е да се разглежда града на тази дата или да "бягаме" към Версай

# 192
  • София
На 14 юли има парад на Шанс-Елизе, доколкото знам, всяка година. Според мен би било интересно, но сигурно тълпите са огромни. На нас 14 юли ни беше последния ден (преди няколко години) и за да не се окажем закъснели за полета, решихме да се разходим близо до хотела, та се мотахме по Сен Луи и наоколо, докато стане време да тръгваме към летището. По едно време над нас минаха няколко самолета и пуснаха трикольорен дим...та само по това се разбираше, че е 14 юли, в тази част на града.
Та според мен само в района около Шанс-Елизе е натоварено, но да кажат парижанки Simple Smile

# 193
За 14 юли и аз си спомням,че някъде назад Роца предупреди за парад по Шанз Елизе,но за 1-ви май не знам има ли такъв?

# 194
  • пак на Рив Гош
1ви май е един от най-официалните празници тук (почти, ако ли не и повече от Коледа), който се спазва стриктно по редица исторически и социо-културни причини  Simple Smile. Манифестации има всяка година. За тази година маршрутът на тази на синдикатите май още не е официално обявен или поне не можах да го намеря. Миналата година беше в 15ч от Данфер Рошро до Бастилията.
Сутринта на 1ви май обикновено около статуятана Жан д'Арк близо до Лувъра има манифестация на привържениците на крайнодясната партия.

За 14-ти юли - парадът е по Шанз-Елизе и районът около него, площад Кондорд и Елисейският дворец е отцепен. Разбира се, може да присъствате на дефилето, но трябва да идете много рано - около 6-7 сутринта (или да напишете официална молба до военния губернатор на Париж няколко месеца по-рано, за да получите официална покана Wink). Имайте предвид, че поне седмица по-рано започват строеж на трибуните по булеварда и официалната трибуна на площад Конкорд, та малко пречат на гледката (преди 2-3 години минавайки през Конкорд 2 дни преди парада дочух как туристи се оплакваха, че трибуната им разваля снимките  Grinning). Извън този периметър не би трябвало да има проблеми с придвижването. Но може някои спирки по лините на метрото в околността да са затворени, за да се избегнат инциденти (същото важи и за манифестациите по 1ви май).  Самолетите с цветния дим са тези на Patrouille de France. Зарята в Париж е вечерта около Айфеловата кула. Ако искате да присъствате, трябва пак да идете рано за хубави места по Марсовите полета - към 18ч30 - 19ч най-късно на място, при начален час на зарята около 22ч30. В градчетата из региона (както в наше село) зарята обикновено е предната вечер.

Общи условия

Активация на акаунт