Париж 8

• 75 642
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • In the shadows of my mind
Роца,
Ние ще летим на 1-ви Май в 07:40 сутринта към Париж и предполагам до обяд ще сме се настанили в хотела. Къде би ми препоръчала да прекарам следобяда, без да съм в "лудницата"  Laughing
Хотелът ни се намира тук, а като адрес е дадено 2 bis Cité Bergère, 09.Опера.

# 196
Роца,
Ние ще летим на 1-ви Май в 07:40 сутринта към Париж и предполагам до обяд ще сме се настанили в хотела. Къде би ми препоръчала да прекарам следобяда, без да съм в "лудницата"  Laughing
Хотелът ни се намира тук, а като адрес е дадено 2 bis Cité Bergère, 09.Опера.

Не съм Роца, но да се изкажа и аз.  Laughing
Аз бих избрала района на Монмартр. Сравнтелно близо ви е, нависоко е, ако има някакво въздушно шоу ще го видите добре.

# 197
Роце,много ти благодаря !Ако по-нататък дочуеш от къде ще минава манифестацията за 1-ви май,драсни един ред.  bouquet

# 198
Здравейте момичета,
Ще посетя Париж с децата  от 01.05-до 06.05/2ма възрастни с две деца на 5 и 7 години/ , сама организирам пътуването. Летим през Румъния, защо не намерих директни полети от София за тези дати? Първите ни 2 нощувки са  в Дисниленд и 3 нощувки в Париж в този хотел http://www.booking.com/hotel/fr/tourisme-ha-tel.bg.html?sid=fe07 … 3bd9fd4b34;dcid=1.

Имам няколко въпроса към опитните, оправни парижанки тук Wink Уцелих ли района на хотела да не е мулит-култи както е в Монмартър и Халите, където съм ходила?
За дните в Дисни програмата е ясна, но за Париж не съм я подредила още. /разходка до Айфеловата кула, Музея на инвалидите /обичаме оръжията/,Шанз Елизе, Градините на Тюйлери/ Какви туристически автобуси да ползваме за панорамна обиколка на града, ? Разходка по Сена с корабче, коя компания? Посещение в
La Cité du Cinéma на изложението на Star Wars /фенове сме/? Имам само два  пълни дни в Париж и не искам да се претоварваме, ще трябва да избера  newsm78 Приемам всякакви съвети какво ще е интересно на децата?

# 199
Здравейте момичета, да ви попитам относно Дисниленд. Има ли задължително вход, който трябва да платиш, за да разглеждаш тъй като видях някакви цени, но не съм убедена. Или атракционите се заплащат отделно? т.е. Има ли такса вход и влизат ли билети за самите атракциони

# 200
  • пак на Рив Гош
За Дисни билетът е един - в смисъл, купуваш си билета и с него обикаляш парка(парковете) и ползваш атракциите. Не се плаща допълнително.

Egisihora, хотелът е на добро място и няма нищо общо с района около Халите. За 15 мин пеша ще сте на Айфеловата кула.
Изложбата за "Междузвездна война" според мен няма да е интересна на децата, като гледам на каква възраст са  Peace, още повече, че е основно на френски и английски и ще се налага доста да им превеждате. Иначе за феновете е интересна. Водещата нишка е създаването на "идентичност" в света на Междуздвездна война и как Люк Скайуокър и Анакин Скайуокър в зависимост от генетичното си наследство, събитията от живота им, изборите, които правят, семейството, в което са израсли, менторите, които ги обучават, се превръщат впоследствие съответно в новия учител-джедай и злодеят на Галактиката. Изложбата е интерактивна, разделена на 7-8 сектора, в които ти обясняват всеки аспект на формирането на идентичността. Има много костюми, скици и стори-бордове, както и реквизит от филма. Имаш и възможност да си създадеш персонаж, който после да си изпратиш по мейла. На нас посещението ни отне около 4,5 часа (заедно с придвижването). Та вие решете дали си заслужава да идете заедно с децата, още повече, че цените са 19,90 евро на възрастен и 14,90 евро на дете над 4 години  Peace.
На Камбанката (9,5 г) и беше що-годе интересно, но тя е гледала филмите и покрай нас познава доста от света на далечната галактика (пък и говори френски, който е основният език на изложбата, заедно с английския, други езици май не видях  newsm78).

# 201
Здравейте момичета, да ви попитам относно Дисниленд. Има ли задължително вход, който трябва да платиш, за да разглеждаш тъй като видях някакви цени, но не съм убедена. Или атракционите се заплащат отделно? т.е. Има ли такса вход и влизат ли билети за самите атракциони

Задължително плащаш вход. Влизаш и можеш да ползваш които искаш атракции по колкото пъти искаш.

# 202
Някои може ли да помогне спешно.Става въпрос за музейте в Париж.Четох,че до навършване на 25 години повечето са безплатни.Не ми е ясно следното.След като са безплатни направо се нареждам на опашката и влизам като си показвам личната карта или се нареждам за билет,за който няма да плащам за да го покажа на входа.Относно карта на музейте-четох за paris museum pass-там повечето са включени ако си купя картата,а както ви казах  аз съм под 25 пак ли плащам цялата сума за 6 дена е 69 евро?Следващ въпрос за карта на метрото как е най-добре каква карта да си купя понеже знам че повечето важът от понеделник до неделя,а аз заминавам на 2 ри май петък и ще съм 8 дена там.И още едно питане искам да си купя онлайн билет за Айфеловата кула  но ми дава че нямало свободни билети.На място ли да си купувам много ли се чака?

# 203
Здравейте!
Честно казано удивена съм от полезността на тази тема! Невероятни сте. Имам още доста да чета, но бързам да ви попитам кой от двата варианта за настаняване да избера. Първият е ето този хотел http://www.booking.com/hotel/fr/hotelcameliainternational.bg.htm … f9488e1529;dcid=2, а вторият е този апартамент - http://www.homeaway.com/vacation-rental/p452791vb. Интересува ме най-вече позиционирането им.
Нашето пътуване драстично наближава, а аз съм притисната безкрайно от времето и май малко позакъснях, съответно и вариантите понамаляват всеки изминал ден.
Ние ще сме в Париж за три нощувки 15-18 май, като част от пътуване из Франция. Ще сме с кола. Искаме да отидем във Версай, Айфеловата кула, Лувъра, Люксембулгските градини и други, но още не съм построила програмата.
Моля ви за съвет относно настаняването!
Благодаря!

# 204
Здравейте, парижанки Simple Smile !!! Ще пътувам 14-18 май до Париж, което много ме радва предвид хубавото пролетно време, на което се надяваме и неочакваното ми решение. Едно от първите неща, за които се зачудих е дали да купя билети за Заз на 16ти май на стадион Зенит. И тъй като ми се иска хотелът ни да е с локация в центъра, се чудя дали ще е удобно предвиждането до там - четох, че е в  Parc de la Villette, 19th arrondissement и дали си заслужава усилието, колко време ще ми отнеме придвижването до там и обратно. Мерси предварително   bouquet

# 205
Здравейте!
Честно казано удивена съм от полезността на тази тема! Невероятни сте. Имам още доста да чета, но бързам да ви попитам кой от двата варианта за настаняване да избера. Първият е ето този хотел http://www.booking.com/hotel/fr/hotelcameliainternational.bg.htm … f9488e1529;dcid=2, а вторият е този апартамент - http://www.homeaway.com/vacation-rental/p452791vb. Интересува ме най-вече позиционирането им.
Нашето пътуване драстично наближава, а аз съм притисната безкрайно от времето и май малко позакъснях, съответно и вариантите понамаляват всеки изминал ден.
Ние ще сме в Париж за три нощувки 15-18 май, като част от пътуване из Франция. Ще сме с кола. Искаме да отидем във Версай, Айфеловата кула, Лувъра, Люксембулгските градини и други, но още не съм построила програмата.
Моля ви за съвет относно настаняването!
Благодаря!

Местоположението на апартамента е по-добро!

# 206
Някои може ли да помогне спешно.Става въпрос за музейте в Париж.Четох,че до навършване на 25 години повечето са безплатни.Не ми е ясно следното.След като са безплатни направо се нареждам на опашката и влизам като си показвам личната карта или се нареждам за билет,за който няма да плащам за да го покажа на входа.Относно карта на музейте-четох за paris museum pass-там повечето са включени ако си купя картата,а както ви казах  аз съм под 25 пак ли плащам цялата сума за 6 дена е 69 евро?Следващ въпрос за карта на метрото как е най-добре каква карта да си купя понеже знам че повечето важът от понеделник до неделя,а аз заминавам на 2 ри май петък и ще съм 8 дена там.И още едно питане искам да си купя онлайн билет за Айфеловата кула  но ми дава че нямало свободни билети.На място ли да си купувам много ли се чака?

Мисля, че трябва да си купуш билет на стойност 0 евро. Редиш се за билети и след това влизаш. Опашките са за билетите, а не за входа. На някои места с ПМП(париж музеум пас) има предимство при влизане и не чакаш на опашка, но не навсякъде е така. Няма ПМП за младежи.  Laughing
За транспорта-подробно описание има на пръва страница-Наръчник за транспорта е озаглавено...
Чакането за Айфеловата никой не може да го предскаже. Май месец вече има доста туристи и опашките са значително по-големи от зимните...

# 207
  • пак на Рив Гош
Едно от първите неща, за които се зачудих е дали да купя билети за Заз на 16ти май на стадион Зенит. И тъй като ми се иска хотелът ни да е с локация в центъра, се чудя дали ще е удобно предвиждането до там - четох, че е в  Parc de la Villette, 19th arrondissement и дали си заслужава усилието, колко време ще ми отнеме придвижването до там и обратно. Мерси предварително   bouquet

"Зенит" е затворена зала, а не стадион  Peace Намира се на спирка на метрото линия 5 Porte de Pantin и после имате около 500 м пеша до залата. Времето за придвижване зависи от местоположението на хотела ви - може да е 15 минути, може и час, защото "центъра" е доста широко понятие  Peace. Но залата е все пак в рамките на Париж. По принцип при планиране на маршрута с метро се препоръчва да се предвидят 2 минути за всяка спирка и около 5 мин за смяна (т.е. 10 спирки без смяна около 20 мин, с 1 смяна около 25 мин).

# 208
Благодаря на Роца за описанието на експозициятан а Star Wars, благодорно ти завиждам, звучи страхотно, но определено няма да е интересно за малките все още Sad.

И се връщам към вапросите. От къде най близо до Айфеловата кула може да вземем корабче за разходка по Сена, трябва ли да запазя билети? Разходка с трустически автобус?

# 209

Общи условия

Активация на акаунт