Париж 8

• 75 551
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
След Дисни ленд има ли смисъл да ходим в Астерикс?
Повтарят ли се атракциите?
Има ли нещо по-интересно или да си отпуснем още един ден из Париж?

# 661
  • София
Безкрайно съм задължена на Роца за така подробното разяснение за зонирането на Париж и транспорта. Наистина много полезна информация. Сега си задавам въпроса кой от вариантите е най-удачен за нас. Кацаме на летища Бове в неделя вечерта,вариантът от там е шатъл за 15 евро,друго не успях да открия. Пристигаме в центъра ,настаняваме се в хотела,който е близо до Лувъра. Имаме реално 3 пълни дни. Двама възрастни +дете на 13,което ще броим за трети възрастен. Ще наблягаме на пешеходните обиколки,затова мисля,че 10 билета са нашият вариант,щом може всички да ги използваме,като свършат отново. Но един от дните ще посетим Дисниленд- как мислите за там дневен билет Mobilis удачен ли е ? Или направо по една седмична Navigo за всеки? И още едно питане PEP надземно или подземно е? Нещо като DLR в Лондон ли е ? Благодаря предварително! Аз продължавам с четенето.

# 662
След Дисни ленд има ли смисъл да ходим в Астерикс?
Повтарят ли се атракциите?
Има ли нещо по-интересно или да си отпуснем още един ден из Париж?

Повтарят се дотолкова, доколкото и двете са увеселителни паркове, иначе са доста различни двата парка по много параграфи Simple Smile Но по отношение на атракциите - в Астерикс също има няколко екстремни, няколко водни и няколко, които се водят фамилни, т.е. не са толкова екстремни. Ако сте фенове на увеселителните паркове и сте склонни да 'жертвате' един ден от престоя ви в Париж, според мен има смисъл да го посетите. По принцип атракциите ги има описани на сайтовете (и на Дисни, и на Астерикс), както и има доста клипчета в youtube и из други сайтове, така че ако ви се занимава, най-добре да разгледате (като погледнете евентуално и за изискването за ръст, ако е по-малко детето), и да решите сами дали да е сега Астерикс или при следващо посещение да е вместо Дисни.

пп Навиго мисля, че нямат карта за дете.

# 663
Благодаря Maria.St!
Ще го пожертваме деня из Париж за един Астерикс.

# 664
  • Варна
Привет!
Снощи се завърнахме от Париж и благодарение на всичко изчетено във форума се справихме отлично и с организацията на времето и с придвижването.
Линия 6 на метрото е в ремонт. И  RER C към Версай работи от спирката на Айфеловата кула в посока Версай. (спирките на Нотр Дам и Орсей са в ремонт).
Отидохме рано - 9,30 на Айфеловата кула и чакахме само 25 мин. на опашката  Laughing
Ако някой иска някаква актуална информация - да пита.
За 3-4 дни видяхме страшно много. В Лувъра, Версай, Орси (или Орсей) без предварително купени билети или карти .... просто забравете.
Орси беше безплатен (първата неделя от всеки месец).  Peace
Успех на всички, които ги очаква това прекрасно приключение!

# 665
Здравейте!
Днес супер импулсивно видях изгодни оферти за полет с Уиз Еър и нощувка и взех, че резервирах....
Някой може ли да ми даде инфо за този хотел - http://www.booking.com/hotel/fr/au-royal-mad.bg.html?aid=349087; … 9517144fX1;map=1#

Пише, че е на 300 метра от метро станция, но тя дали ни върши работа в посока центъра?
Никога не сме ходили никъде така, ходихме веднъж във Венеция, но на гости на девера и той организира всичко, та сега сме малко в небрано лозе, импулсивно го решихме и едва сега започнахме да мислим.... Simple Smile))
Притеснявам се заради придвижването от летище Буве до хотела, при условие, че кацаме в 19.20....
Чета тук и за опасни квартали, да не сме улучили хотел в такъв квартал?
Как да стигна от летището до хотела? Ясно, че има някакви маршрутки от Буве до Париж, но от тяхната спирка до хотела...в паника съм Simple Smile)))
Приемам всякакви съвети и насоки....

Благодаря!

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 20:36 от Змимка

# 666
  • пак на Рив Гош
tyntyrymyntyry, ако само за един ден ще сте в Дисни, билетът Мобилис ще ви струва 16,10 (за целия ден) за зони 1-5 на човек. Ако, обаче, вземете билет тип "начална/крайна спирка", ще ви излезе по 7,50 евро на посока (общо 15 евро) на човек, като с този билет ще можете да вземете метрото от хотела/апартаменат и да смените с РЕРа (стига да не излизате извън системата на подземния транспорт). Тоест, с билетът начална/крайна спирка ще ви е по-евтино, но ако освен Дисни планирате и други посещения вечерта, например, за които ще ви трябва транспорт, тогава по-добре Мобилис.
РЕРът прилича донякъде на лондонския ДЛР, само дето спирките му са по-нарядко извън Париж. В Париж е под земята, извън него - над.

Змимка, хотелът ви е на прилично, сравнително централно място, близо до площада на Бастилията. От Бастилията имате директна линия на метрото (номер 1) до Порт Майо, където спират шатълите от летището Бове. Не се шашкай, дишай, ще се оправите Simple Smile. И най-вече, прегледай първа страница на темата, където има карти на транспорта, обяснения как да се ползва и изобщо много ценна информация, събирана от потребителите с години  Peace. И не се плаши да ползваш Гугъл мапс за ориентиране "на сухо"  Peace.

# 667
  • София
Здравейте !
Вчера се завърнахме от Париж, моят съвет към всички е ако можете да не планирате екскурзия през летните месеци - навсякъде е някакъв кошмар от туристи и огромни опашки за всички забележителностти и Дисниленд.
За сравнение - ходили сме в началото на октомври - времето е топло и навсякъде е много спокойно -в момента е някакъв УЖАС.
И ПАЗЕТЕ СЕ ОТ КРАДЦИ - МНОГО СЕ КРАДЕ В ПАРИЖ - СТАНАХМЕ СВИДЕТЕЛИ НА НЯКОЛКО КРАЖБИ ЗА 4 ДНИ.

# 668
  • София
Изчислявайки транспортните разходи, като цяло се чудя за варианта кола под наем. Като сметна горивото излиза едно и също общо взето, само с колата ще ни е по-комфортно. Хотелът ни е в близост до Лувъра, тази част ще си я обиколим пешеходно.Как мислите, дали няма да е по-добре да си вземем кола под наем?

# 669
Изчислявайки транспортните разходи, като цяло се чудя за варианта кола под наем. Като сметна горивото излиза едно и също общо взето, само с колата ще ни е по-комфортно. Хотелът ни е в близост до Лувъра, тази част ще си я обиколим пешеходно.Как мислите, дали няма да е по-добре да си вземем кола под наем?
Ако е за да обикаляте в Париж, според мен НЕ.
С хотел до Лувъра, реално ще ползвате транспорт до Айфеловата и до Сакре Кьор. Всичко друго можете да видите пеша.
Аз съм ходила пеша и до Айфеловата от там, но това е при наличие на доста време. Разходката покрай Сена е много приятна, но се ходи доста.

# 670
  • пак на Рив Гош
Определено колата под наем не е най-подходящия начин за обикаляне в Париж. Едно, че задръстванията, особено в час пик са големи, освен това, местата за паркиране са кът и платени, така че, ако трябва да плащате допълнително и за паркинг, ще ви се оскъпи доста. Но вие си решавате, де.
Аз лично избягвам кола в Париж  Peace (освен ако не е някъде в полунощ или през август).

# 671
Ние два пъти сме били в Париж с кола под наем и, макар първия път да се навих изцяло по настояване на съпруга ми, сега съм убедена, че за нас си заслужаваше. Наистина като калкулираш разходите, трябва да сметнеш и паркингите и е възможно да излезе по-скъпо от градския транспорт, но с две деца (а втория път с 2 + бебе), наистина мисля, че половината места, където ходихме, щеше да трябва да ги пропуснем. Колата също така дава възможност да се разгледа града над земята, без да е необходимо да се правят дълги преходи (които са си трудни с деца). Вярно, че има задръствания, но то същото е и с метрото - качването (особено в час пик) и/или по много пъти на ден с изморени деца (да не говорим с количка), определено не е преживяване, което се запомня с добро  Mr. Green Същото важи и за ходенето пеша от Дисни до гарата на РЕР-а или от Версай до гарата на РЕР-а примерно. Иначе когато сме били само възрастни, с оглед икономия, сме ползвали градския транспорт, както и с децата 1-2 пъти, за да го видят, така че имам лично база за сравнение. Също нещо, което е добре да се вземе предвид - в момента, доколкото чета, има доста ремонти, което допълнително усложнява ползването на метро/рер.

# 672
Чета коментари, че трансферът от Буве до Париж е около 15 евро... В същото време в един от линковете на 1 страница видях раздел - трансфери от летищата и там има цена 27 паунда еднопосочно???

http://www.helloparis.co.uk/paris-airport-transport/135-beauvais … rt-transfers.html

Това друга компания ли е? Как да разпознаваме 'евтините'? Къде точно се намират като излезеш от летището?
Благодаря!

# 673
Чета коментари, че трансферът от Буве до Париж е около 15 евро... В същото време в един от линковете на 1 страница видях раздел - трансфери от летищата и там има цена 27 паунда еднопосочно???

http://www.helloparis.co.uk/paris-airport-transport/135-beauvais … rt-transfers.html

Това друга компания ли е? Как да разпознаваме 'евтините'? Къде точно се намират като излезеш от летището?
Благодаря!

На първа страница са линковете. Ето от Буве: http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng
Като излезеш от пристигащи, тръгваш надясно, излизаш от вратата и на около 20м. се вижда касата за купуване на билети и автобусите.

# 674
Благодаря, но как да разпознаем 'евтините'?

Общи условия

Активация на акаунт