Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 742
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета! Simple Smile Simple Smile

Изгледах МСП. Благодаря на Shatzi  Hug newsm51 че ни е сложила линк за сваляне на филма.

И на Мариана Hug newsm51  че го е свалила.

Много силен филм, поплаках си и аз като всички. Без да ‘’чуем’’ какво говорят героите пак сигурно няма да сме точни в разсъжденията си.
Но все пак ще кажа кое ми прави впечатление. Излиза че грешно сме виждали
образа на Текин. Той си живее своя живот, както го разбира , но не го
видях да е отхвърлен и да страни от хората Не дадоха някой да го обижда, да се
кара с него или да го гони. Става въпрос за хората от острова.
Да, Текин си е създал свой свят, сред рисунките и дървените фигурки, щастлив е,
Но само привидно. Защото в неговия свят липсва нещо – липсва му любов.
Тук ще ви припомня какво казва Енгин в ТВ интервю за образа на Текин.

’Текин е щастлив в света, който сам си е създал. И точно тук възниква нашият въпрос; когато някой нахълтва в живота му, той среща онова, от което най-много
се нуждае – Ейлюл.
След този момент започваш да разбираш характера на Тек и промяната му.
Много труден характер.’’

Колкото и да е бил щастлив, каквито и удобства да си е създал, все пак Текин е бил
самотен. В мислите си, в душата си е копнял да срещне любовта.
И тя се появява пред него  един ден, ей така, докато си седи в кафенето.....
Енгин говори за промяна при Текин. Това ще разберем след превода.
Например като отидоха в къщата, какво причини рязката промяна в настроението
на Текин. На плажа пък, когато се развика на Ейлюл, а после тя сложи ръката
си върху неговата. След това влязоха във водата, но според мен, той превъзмогваше
страха си от водата, а не се учеше да плува. За това може и да греша, но останах
с това впечатление. Нещо му се е случило в миналото, има някаква драма в живота му, може би е свързано със семейството. А дали пък не е имал любима преди, и с нея
да е свързано, не знам.
И за финала – подкрепям думите на Миранда Hug, че не е самоубииство – докрай остана с
надеждата, че любовта няма да си отиде и ще се върне.

Споделям и мнението на Haqsko Hug smile3525

Цитат
За себе  засега си съм решила ,че Текин тръгна след любовта си .Не искаше да умира,просто последва чудото ,което му се случи с Ейлюл .Нали мотото е ,че живота е пълен с пропуснати чудеса.Той не искаше да пропусне шанса си да последва любовта ,неговото чудо.
Защото ако за Ейлюл  Текин е нейното чудо, променило представите и за живота, то
и за Текин Ейлюл е  неговото чудо,/ любовта, която е чакал /   и той го последва......

Марта Hug smile3525 , прочетох те и съм съгласна и с теб.

# 316
Здравейте дами!
Скрит текст:
До сега не съм писала в нито една от темите на под форума.Няма и да го направя повече.Чета темата от началото на 2012 г.Свидетел съм на всичките и катаклизми.
Обръщам се най-вече към част от дамите,които не спират да сипят кал по партньорката на ЕА от КПА.Ако вие като майки имате две деца,едното от които е по-малко талантливо, няма ли да ги обичате еднакво?Вместо да пожелаете с цялото си сърце успех на двамата и на серияла,вие предизвиквате с изказванията си негативно отношение към любимеца ни,а уж сте обсебени от таланта и харизмата му.Ще ви повярвам само ако чистосърдечно се насочите към подкрепата им и подкрепа на серияла.Защо не си зададете въпроса,че ЕА може пък много да харесва партньорката си и да проявите уважение.И без това им е достатъчно трудно при тази конкуренция.Не се дръжте самодоволно и надменно.Ако серияла спре след 5 серии, какво ще гледате после.

Призовавам ви, ако толкова много харесвате ЕА да загърбите личното си его и вместо да се правите на моралистки и разбирателки да пожелаете успех на двамата, както и на серияла.Вземете пример от любимеца ни.Само след това ще повярвам на патоса с който пишете.Вземете пример от турските им фенове.Те как могат да консолидират енергията си в подкрепа на двамата и серияла.
Няма как всички да отговарят на високите ви критерии.Обективна критика не означава тотално оплюване.Много ми е болно,че заради писанията на някои от вас ЕА изгуби доста бълг. фенове.Повярвайте на човек, прочел всичко в темата безпристрастно.Отстрани погледнато е различно.Силно се надявам въпросните дами да загърбят личните си страсти.Жалко, че се полагат толкова усилия за поддържане интереса към темата, а накрая остава горчив вкус.Нищо не ви пречи дами да опитате. Бъдете великодушни.Ще видите какъв хубав сериял ще се получи.
За сведение аз съм голям,ама много голям почитател само на ЕА.
Извинявам се на тези,на които тонът ми се е сторил груб. Нищо лично.
Хубава вечер.
  bouquet  titi2, здравей и добре дошла!
Моето отношение е такова - свободно изразявам мнение за представянето на който и да е актьор и единственото нещо, с което се опитвам да се съобразявам е правилника на форума.

# 317

Момичета,

Според мен няма смисъл да тълкуваме филм без превод. Уверявам ви, след гледане

със субтитри, нищо чудно да мислим по различно. Да се ограничим с това, че филма е

страхотен, а актьорите перфектни.

Комет Hug и с превода пак ще го обсъждаме. Права си, сигурно за някои
неща ще си променим мисленето, поне за мен са много важни думите, и буквално,
и в символичен смисъл. Simple Smile
А актьорите наистина са перфектни, и Енгин и Фарах са страхотни Heart Eyes
За очите на Енгин да не говорим ooooh!                                     

# 318
titi2,
Благодаря ти за споделеното мнение. Разбирам гледната ти точка, но не съм съгласна с нея.
Да пишем само хубави неща за всички патрньори на любимеца ни, означава да си кривим душата... или да действаме като при смърт - за мъртвия или добро, или - нищо. Всеки тук е споделил своето виждане за различните актьори - така, както ги е усетил, разбрал, приел/отхвърлил като изпълнение.
Единственият, за когото сме единодушни, че става все по-добър с всяка нова роля и затова ни обединява "под един покрив", това е Енгин Акюрек. Не мисля, че честно изказаното мнение вреди на когото и да било.
Ето, аз например, подкрепям сериала и искам да го гледам на екран. Още нямам твърдо съставено мнение за водещата актриса, но споделих, че я усещам студена. Какво толкова лошо има в това, че съм споделила усещането си? Също така съм споделила, че намирам за изключително добро, даже отлично и повече от отлично представянето на Аслихан и Фара. Не харесах трактовката на Нарин от страна на Мелиса, което пък не ми попречи да я харесам в "Златната клетка"...  Всичко е въпрос на лично усещане и мисля, че форумът е мястото, където можем да го споделим без притеснения. Да се самоцензурираме за възприятията си, защото може да не съвпаднат с тези на събеседниците ни, едва ли ще е от полза за когото и да било...

# 319

Спокойна нощ, прекрасни, от мен и от най-красивият мъж на планетата.

# 320
Здравейте дами!
До сега не съм писала в нито една от темите на под форума.Няма и да го направя повече.Чета темата от началото на 2012 г.Свидетел съм на всичките и катаклизми.
Обръщам се най-вече към част от дамите,които не спират да сипят кал по партньорката на ЕА от КПА.Ако вие като майки имате две деца,едното от които е по-малко талантливо, няма ли да ги обичате еднакво?Вместо да пожелаете с цялото си сърце успех на двамата и на серияла,вие предизвиквате с изказванията си негативно отношение към любимеца ни,а уж сте обсебени от таланта и харизмата му.Ще ви повярвам само ако чистосърдечно се насочите към подкрепата им и подкрепа на серияла.Защо не си зададете въпроса,че ЕА може пък много да харесва партньорката си и да проявите уважение.И без това им е достатъчно трудно при тази конкуренция.Не се дръжте самодоволно и надменно.Ако серияла спре след 5 серии, какво ще гледате после.
Призовавам ви, ако толкова много харесвате ЕА да загърбите личното си его и вместо да се правите на моралистки и разбирателки да пожелаете успех на двамата, както и на серияла.Вземете пример от любимеца ни.Само след това ще повярвам на патоса с който пишете.Вземете пример от турските им фенове.Те как могат да консолидират енергията си в подкрепа на двамата и серияла.
Няма как всички да отговарят на високите ви критерии.Обективна критика не означава тотално оплюване.Много ми е болно,че заради писанията на някои от вас ЕА изгуби доста бълг. фенове.Повярвайте на човек, прочел всичко в темата безпристрастно.Отстрани погледнато е различно.Силно се надявам въпросните дами да загърбят личните си страсти.Жалко, че се полагат толкова усилия за поддържане интереса към темата, а накрая остава горчив вкус.Нищо не ви пречи дами да опитате. Бъдете великодушни.Ще видите какъв хубав сериял ще се получи.
За сведение аз съм голям,ама много голям почитател само на ЕА.
Извинявам се на тези,на които тонът ми се е сторил груб. Нищо лично.
Хубава вечер.

titi2    bouquet   здравей!
Съгласна съм с думите ти. Енгин и Туба ще участват заедно в сериала, не са
изправени един срещу друг, та да се противопоставят.
А и още не сме видели и една серия, за да се казва кой как играе.
Прочетох постове от вчера, че Туба в трейлъра излъчвала студенина. Аз не почувствах
точно това, но дори и така да е.
Ами ако и е такава ролята, да е по-сдържана, или да се държи високомерно, надменно дори.
Казвам го като пример, защото ние още не знаем каква ще е героинята, как ще ни
бъде представена.  Да, казаха че ще има чисто сърце и т.н., но държанието може да е друго, за
да не изглежда уязвима.
Така че аз си чакам сериала и какво ще се случва в него. Дано да е динамичен, интересен
и вълнуващ. То не се съмнявам, че ще има успех, но и аз им го пожелавам. Heart Eyes

# 321

Елинор,

С превод ще бъде истинското обсъждане. Спомни онлайн гледането на КВФ - уж всичко сме разбрали, а колко пъти след превода се оказваше, че не е съвсем така.
        Това имам предвид, че във филма имаше много пряка реч, много думи, не само действия и аз лично не ги разбирам.
        То е, като да пътуваш например от Варна за София в гъста мъгла. Знаеш пътя, знаещ къде отиваш, виждаш пътните знаци, но красивата природа наоколо ти убягва, изживяването не е
пълно. Така е според мен и с непреведен филм - гледане, но не  пълноценно, знаем само основните неща. Поне така мисля аз, но то мнението ми не е меродавно.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 00:48 от komet

# 322
Комет, още колко пъти ще пренареждаме пъзела Grinning  без превод....с превод.... ooooh!
Каква друга работа имаме Joy Joy Joy Joy Joy

Ето го и Текин. Гледа с надежда / не за Айфеловата кула, да не си помислите това.
Просто ми хареса картинката. Laughing / Heart Eyes Heart Eyes

# 323

Учудена съм и малко разочарована, че във филма ги няма някои
сцени, които видяхме в трейлърите. Подстригването, бръсненето, ваната,
приготвянето на храната......И там, на плажа, където все едно танцуват,
или нещо такова...
Танушка Hug  bouquet   сега разбрах защо не се сещаш за тази сцена, ами няма я във филма.

Не ми харесва това че подлъгват хората с несъществуващи кадри. Защото
трейлърът си е един вид реклама, затова се пуска ,за да привлече зрителите.

# 324
  • Пловдив

http://gecce.com/foto-galeri/unluler/reyting-rekorlari-kiran-yakisiklilar?p=12

Енгин Акюрек е счупил рекорд по писане под снимката. Може да погледнете в линка.

# 325
Здравейте , момичета

# 326
  • Пловдив

А тук като се погледна в огледалото - гледаше се и какво си мислеше. "Грозен съм" - кой ще ме хареса  или нещо друго... Тя влезе в стаичката където гледаше негови неща. И още нещо разбрах. Оаждаше се по телефона на майка си - на масата, когато взе телефона от сервитьорката. И и обясняваше, че е добре, и после пак говореше на нея, на майка си - гласът му обясняваше разни неща.... за да станат ясни на зрителите. Да, с превод много неща ще се изяснят.

# 327

А тук като се погледна в огледалото - гледаше се и какво си мислеше. "Грозен съм" - кой ще ме хареса  или нещо друго... Тя влезе в стаичката където гледаше негови неща. И още нещо разбрах. Оаждаше се по телефона на майка си - на масата, когато взе телефона от сервитьорката. И и обясняваше, че е добре, и после пак говореше на нея, на майка си - гласът му обясняваше разни неща.... за да станат ясни на зрителите. Да, с превод много неща ще се изяснят.

Да, тези разговори с майката ще обяснят много неща за живота на Текин.
А когато се погледна в огледалото - той много се разстрои от нещо, ето тук
ми е интересно дали е само за това, че се мисли за грозен, или нещо се замисли
за друго. Ще чакаме да разберем.... Simple Smile

# 328

Вече мога по-спокойно да ви чета и това което разбирам е, че всъщност без превод ще ни е трудно да коментираме.

Иска ми се вече да е утре и да изгледам филма.

Обещавам, че няма да ми "повлияте" на виждането.

Всъщност аз споделих, че имам стратегия за гледането на този филм.

Скрит текст:
Отиде си Джоко Росич ...  нека е светло в последния му път

# 329
Току-що прочетох за тъжната новина

Скрит текст:

Скрит текст:
Джоко Росич е роден на 29 февруари 1932 г. в Крупан. Майка му е българка, а баща му - сърбин. През 1951 г. емигрира в България по политически причини. Завършва икономика и школа по радиожурналистика, след което работи 17 години като журналист в БНР.

Снима се е в над 110 филма - български, унгарски, сръбски. Едни от най-известните филми, в които е участвал, са "Осмият", "Езоп", "Демонът на империята", "Михаил Строгов", "На всеки километър", "Гоя", "Антихрист", "Баща ми бояджията", "Иван Кондарев", "Сватбите на Йоан Асен", "Войната на таралежите", "Камионът", "Хан Аспарух", "Време разделно", "Под игото", "Златният век", "Капитан Петко войвода", "Зарево над Драва".

През февруари 2010 година получи наградата "Златен век" на Министерството на културата за големите му заслуги и принос към българското кино. Запомнящият му се тембър бе емблема на Радио Рок ФМ.

Спокойна нощ, момичета!   Heart Eyes   Марта Hug леко дежурство! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт