Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 700
  • 723
  •   1
Отговори
# 345

Е-еее ?

Голям образ тоя Тек ...

Наистина образът е Тек е ... чистота и  простота.

Няма нищо усложнено, всичко е в хармония с природата и със себе си.

Тек излъчва точно тази емоционалност, както  когато  децата вярват в приказките и в чудесата.

И този който е вярвал в чудесата като малък, той вярва и като голям.

И те му се случват ... стига истински да вярва - по детски чисто.

# 346

Smile И веднага пристига...
Маричка!

# 347

Не можаха да си хванат ръцете.... Тя искаше да върне времето, но го изпусна - а го изпусна още когато си тръгна с яхтата. Пропуснатите чудеса.... Колко ли пъти сме си казвали: "Да можех да върна времето назад.... ". Това за мен е замисълът - пропуснатите миговете остават във времето назад.

Да, Ейлюл и Текин никога повече няма да сплетат ръце. Тя е изпуснала чудото.
Опитвам се да разбера гледната точка на Миранда, но тя просто не може да бъде вярна за този филм. Има бол други романтични филми, но Керем Дерен ни обеща „шок”. Къде е шокът в посланието „Той оглупял от любов”  я последва.”? Не, посланието е: „За любовта си заслужава да се бориш.” Но къде е шокът и тук? Старо, вехто послание на много произведения на изкуството. Но Керем Дерен не спира дотук. Защо ви е страх да го допишете? Защото искате щастлив край? Искате романтика? Тогава аз ще го направя: За любовта си струва да се бориш и да платиш, дори с цената на живота си. Ето това е шокът, това е шамарът. Чудесата покрай нас умират, няма втори шанс. Грабни го докато е време, после става късно – като при Ейлюл. Това казва Керем Дерен. Всички трябва да се замислим и да се опомним. То иначе около нас е пълно с „оглупели от любов и какво ли не” персони, които се вайкат колко е несправедлив животът и как не им е дал втори шанс. Но нашият филм не е за втория шанс. Керем Дерен не спира яхтата, за да може Текин да я догони, да се прегърнат с Ейлюл и да си заживеят щастливо. Такъв вариант просто няма. Той прати "чудото" Текин на дъното. Най-големият подвиг, най-голямата саможертва. Няма значение дали е можел да плува, важното е неговият избор..."Не ме е страх, не ме е страх..." Не ме е страх да умра за любовта си...

# 348
Здравейте момичета!
Наистина толкова се почувствах смазана от тежкия МСП вчера, че днес не мога да стана от леглото. Продължавам да смятам, че за всеки филмът е бил различен - особено така без превод.
Маричке, вчера дискусията ни относно това как свършва филмът не успях да я довърша достатъчно аргументирано, но наистина бях емоционално изтощена! Искам сега да добавя, без да се опитвам да влияя на твоето мнение, че наистина Тек поглежда в посока на дома си, но за мен това е, за да си вземе довиждане с живота си досега, защото последвайки Ейлюл, той беше готов тотално да промени живота си. За мен не си вземаше сбогом с дома си, за да се самоубие. Наистина преводът ще ни помогне в тълкуването на филма. Извинявам се, ако вчера съм звучала остро   Hug
Ели, Марта  Hug  Hug  Hug
Момичета аз съм склонна да не критикувам Туба изобщо. Толкова ми се иска КПА да е най-великият сериал досега, че повече няма да кажа дори една кофти дума за нищо в него.  Hug

# 349

Надявам се скоро някой да направи превод на този вълнуващ филм.
Споделям мнението на рускините, обаче, че Дерен трябваше да вмъкне по някакъв начин и историята на Текин, която ни показа в трейлъра... вероятно неговата гледна точка се съдържа в думите от диалозите, но онази минута, в която Текин беше в своя свят, ми липсва...

# 350
Любов, с теб много трудно намираме допирни точки! Явно сме доста различни  Heart Eyes
Наистина си струва да умреш за любовта, но дали и за несподелената! Аз не мисля така! Разбирам Тек да се опитваше да спаси Ейлюл от смъртна опасност - да! Но в случая Тек се опита да я настигне, не искаше да остави своето чудо! За Ейлюл, Тек стана чудо накрая! Така, че не виждам геройство в самоубийството в името на любовта! Геройство е да последваш мечтите си - излизайки от своя остров!

# 351

Надявам се скоро някой да направи превод на този вълнуващ филм.
Споделям мнението на рускините, обаче, че Дерен трябваше да вмъкне по някакъв начин и историята на Текин, която ни показа в трейлъра... вероятно неговата гледна точка се съдържа в думите от диалозите, но онази минута, в която Текин беше в своя свят, ми липсва...
Маричке, приеми трейлъра за част от филма! Така правя аз и виждам Тек в целия му блясък!

# 352

" ... страх ме е ..."

"... повярвай ми ... не се страхувай ... тук съм ..."

Поне аз така разбирам тази сцена.

Затова на  финала Тек  казва, че не се страхува  и "тръгва" след Ейлюл.

Напредвам с гледането. Просто съм до този момент и трябва да си кажа ...

...
Толкова ми се иска КПА да е най-великият сериал досега, че повече няма да кажа дори една кофти дума за нищо в него.  Hug

Ако има моменти за критика - няма да си ги спестяваме.

На мен също ми се иска ... и ТОЙ ще бъде сериала !

Повярвай в това ! Феновете вярват !

А мисля, че и Енгин и Туба също са повярвали и ще дадат всичко от себе си.

Най ще бъда доволна двойката Йомер/Елиф да детронира Аси/Демир.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 11:47 от Марта_49

# 353
Аз съм го приела. Но си мисля върху това - колко от заснетите сцени не са влезли в окончателния монтаж. Май са доста... За да ги заснемат, значи се присъствали в сценария. А после са отхвърлени. Чудя се защо. Ако бяхме въведени в приказния свят на Текин преди срещата му с Ейлюл, мисля, че влюбването и в него, щеше да е по-убедително за зрителя. Без превод е трудно да съдя, но така си мисля. Все пак - колко от зрителите в кината ще са гледали и трейлърите? Или може би трейлърите се излъчват преди началото на филма? Ако е така, добре... така картината се допълва... А инак... жалко. Защото очарованието на Текин като образ беше разкрито напълно за мен чрез трейлъра, посветен на него.

# 354
Скрит текст:
Здравейте дами!
До сега не съм писала в нито една от темите на под форума.Няма и да го направя повече.Чета темата от началото на 2012 г.Свидетел съм на всичките и катаклизми.
Обръщам се най-вече към част от дамите,които не спират да сипят кал по партньорката на ЕА от КПА.Ако вие като майки имате две деца,едното от които е по-малко талантливо, няма ли да ги обичате еднакво?Вместо да пожелаете с цялото си сърце успех на двамата и на серияла,вие предизвиквате с изказванията си негативно отношение към любимеца ни,а уж сте обсебени от таланта и харизмата му.Ще ви повярвам само ако чистосърдечно се насочите към подкрепата им и подкрепа на серияла.Защо не си зададете въпроса,че ЕА може пък много да харесва партньорката си и да проявите уважение.И без това им е достатъчно трудно при тази конкуренция.Не се дръжте самодоволно и надменно.Ако серияла спре след 5 серии, какво ще гледате после.
Призовавам ви, ако толкова много харесвате ЕА да загърбите личното си его и вместо да се правите на моралистки и разбирателки да пожелаете успех на двамата, както и на серияла.Вземете пример от любимеца ни.Само след това ще повярвам на патоса с който пишете.Вземете пример от турските им фенове.Те как могат да консолидират енергията си в подкрепа на двамата и серияла.
Няма как всички да отговарят на високите ви критерии.Обективна критика не означава тотално оплюване.Много ми е болно,че заради писанията на някои от вас ЕА изгуби доста бълг. фенове.Повярвайте на човек, прочел всичко в темата безпристрастно.Отстрани погледнато е различно.Силно се надявам въпросните дами да загърбят личните си страсти.Жалко, че се полагат толкова усилия за поддържане интереса към темата, а накрая остава горчив вкус.Нищо не ви пречи дами да опитате. Бъдете великодушни.Ще видите какъв хубав сериял ще се получи.
За сведение аз съм голям,ама много голям почитател само на ЕА.
Извинявам се на тези,на които тонът ми се е сторил груб. Нищо лично.
Хубава вечер.
newsm51
titi2
В частност: всички сегашни и бъдещи читателки на темата…

Мили момичета, четете, но не ни поучавайте. Изборът е ваш. Вземаш една книга, не ти харесва, оставяш я. Къде е трагедията?
Трагедията е, че искате да прочетете само това, което на вас ви харесва. А ние сме това, което сме. Пишем това, което чувстваме и виждаме. Спазвайки правилата за свободно общуване във форума. Аз не идвам да ви нападам и да ви обвинявам. А още по-малко да ви казвам кого да харесвате. За нас тези последни дни са празник! Този празник ни го поднесоха Керем Дерен,  Енгин Акюрек и неговата партньорка Фарах. Нямаме ли право да изживеем удоволствието? Насладата от най-хубавия, най-красивия филм, който съм гледала от доста време насам?  А какво излиза? Къде прочетохте „оплюване”? Оплюване ли е да споделиш, че даден актьор ти се вижда студен, неемоционален, че му липсва живец…в сравнение с друг? Хайде де! Вие може да гледате всички турски сериали, но аз гледам само тези с Енгин Акюрек. Моля ви, не ни вменявайте вина, че имаме мнение. Просто нямате право да изисквате от виртуални хора. Щом сте толкова чувствителни, спестете си мъчението.  Живейте си във вашия свят, необезпокоявани…Аз обещавам, че няма да нахлуя и да ви разваля илюзията…
Истината е, че от цялото си сърце и душа искам сериалът "Мръсни пари и любов" да е успешен! Искам сценарият да даде възможност на Енгин и Туба да се разгърнат, да покажат най-хубавото от себе си, ако трябва дори да надминат себе си...Искам да си проличи, че има "синергия", както каза Енгин по повод на Фарах... Да, тангото е хубав танц, но за него трябват двама...Надявам се, че ще бъдат равностойни партньори...

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 12:00 от loveofmine

# 355
Една чудесна статия за ВКЕМ във вестник "Сабах"

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2014/02/22/bu-nasil-oyunculuktur

Скрит текст:
Bu nasıl oyunculuktur?..

Yazıyı Dinle --- май това е инемто на автора

"Bi Küçük Eylül Meselesi"ne sırf Farah Zeynep Abdullah için gittiğimi itiraf ederim.
Seyretmem gereken o kadar film varken ve sinemaya ayırabileceğim vakit, yaşadığım İstanbul'un müthiş bir Kültür ve Sanat Merkezi'ne dönüşmesi yüzünden iyice kısıtlıyken, listelere bile bakmadan "Farah" dedim..
Onu Kelebeğin Rüyası'nda izlerken hayran olmuş, "Keşke rolü daha uzun olsaydı" demiştim..
Bu yeni filmini iple çekmem demekti. Aynen öyle oldu..
Eylül vizyona girdi ve ben boş olduğum ilk an, Kanyon'a koştum..
Gittiğime hem de nasıl değdi..
Bir defa Farah, tam da beklediğim gibi harika oynuyordu. Ama asıl, hiç beklemediğim, adını ilk defa duyduğum, ilk defa izlediğim Engin Akyürek, olağanüstüydü, çok ama çok zor, çok büyük yetenek gerektiren tiplemesinde.. Türk sinemasına büyük bir star hediye etti, Eylül.. Şimdi de Akyürek'in ikinci filmini iple çekeceğim..
Farah Zeynep'le Engin Akyürek'in karşılıklı oynadıkları sahneler hiç bitmesin istedim, inanın. Oyunculukları öyle büyüledi beni..
Dahası..
Eylül'ü, Kerem Deren yazmış ve yönetmiş. Bu onun ilk yönetmenlik deneyimi imiş..
Müthiş.. İlk filminde bu başarıyı yakalamışsa, Kerem Deren'in geleceği doruklarda olacak..
Filmin fotoğrafları (Gökhan Tiryaki) müthiş.. Bozcaada bu kadar mı güzel?.
Müzik (Toygar Işıklı) müthiş. Nil Karaibrahimgil'in bu film yazdığı şarkı daha da müthiş..
Her sahnesine bayıldım filmin..
Her katkıda bulunanı alkışladım..
Bu, en büyük alkışımın TRT koridorlarına, televizyon muhabiri olarak koşuşturduğum günlerden dostum (Ama yıllardır göremediğim) Ekrem Çatay'a gitmesi demek. Eylül'ü onun kurduğu Ay Yapım çekmiş. Ekrem işi oğlu Kerem'e devretmiş, şimdi süpervizör..
Bu dört dörtlük, bu bir Hollywood filmi kadar başarılı filmin ortaya çıkması Ay Yapımın eseri..
Alkış.. Alkış.. Alkış!..

Публикувам я тук, понеже трудно се копира от страницата. Гугъл помага... донякъде Wink за разбирането и.

# 356

Няма да изгледам филма скоро май...

Аз непрекъснато спирам да правя снимки ...

# 357
Аз съм го приела. Но си мисля върху това - колко от заснетите сцени не са влезли в окончателния монтаж. Май са доста... За да ги заснемат, значи се присъствали в сценария. А после са отхвърлени. Чудя се защо. Ако бяхме въведени в приказния свят на Текин преди срещата му с Ейлюл, мисля, че влюбването и в него, щеше да е по-убедително за зрителя. Без превод е трудно да съдя, но така си мисля. Все пак - колко от зрителите в кината ще са гледали и трейлърите? Или може би трейлърите се излъчват преди началото на филма? Ако е така, добре... така картината се допълва... А инак... жалко. Защото очарованието на Текин като образ беше разкрито напълно за мен чрез трейлъра, посветен на него.
Маричке, но ние видяхме трейлъра! Според мен във филма се набляга на хорър елемента - с тези викове на приятелите й, зрителите наистина се шашкат! Това нямаше как да се случи, ако имаше повече красиви моменти от живота на Тек! Режисьорска му работа  Joy

# 358
ЛюбовHug

Скрит текст:
Не мисля да продължавам да обсъждам правото си на мнение занапред. Simple Smile Ще продължа да споделям нещата така, както аз ги чувствам и разбирам, по простата причина, че няма начин да говоря от името на друг в този формат на виртуално общуване. Simple Smile

За мен единственият неоспорим факт е талантът на Енгин Акюрек. Останалото е въпрос на обсъждане и дискусии.

# 359
  • Пловдив

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2014/02/22/bu-nasil-oyunculuktur

Статия от днес. Журналистът Хъпджал Улуч споделя: "Колко забавно..." Изгледал филма "МСП" и както очаквал останал доволен от играта на Фарах. Но когато чул за първи път името на Енгин Акюпек и постепенно се запознавал с творчеството му - за него то е фантастично - изисква се голям талант. А сега добавя: той е звезда и е подарък за турского игрално кино, особено след появата и на втория му филм..... Харесал му филма с експериментите....
Приветства всички, които са допринесли за направата на МСП - сценарий, режисура, операторско майсторство, музика, песента на Нил и т.н...... Завършва така: Аплодисменти, аплодисменти, аплодисменти!!!
Скрит текст:
Извинявам се за по краткото описание и по-рядкото ми писане. Лаптопът ми е на ремонт, и се мъча с един по-стар...

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 12:19 от mariana51

Общи условия

Активация на акаунт