Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 852
  • 723
  •   1
Отговори
# 435

Нещо от Тек ...

Къде бяха публикувани и другите негови работи ?

От толкова много информация - просто забравих.

# 436
newsm51
Супер си, Марта! Много исках пак да ги погледна тези рисунки...Благодаря...

# 437
 Много ми е трудно да пиша от телефона, но имам наложено съботно-неделно компютърно ембарго. Сега си мисля за аналогията с детството. Тек е всичко хубаво, което си имал като дете. Имал си любими хора, които не са физически при теб, но те са в ума и сърцето и никога не ги забравяш. Който и да си, какъвто и да си, ти никога не може да забравиш хубавия спомен. Той не може да потъне в забрава и все някога ще изплува!

# 438

И другите две карикатури на Тек ...

# 439
Здравейте дами!
Както повелява форумната етика нахлувам във вашият виртуален свят
специално да благодаря на дамите,които са отговорили на поста ми
от снощи.
Знаех си,че с тази различна гледна точка съм обречена на фалстарт.
До тук с моите форумни изяви.
Желая хубава вечер на всички.

# 440
Величка Hug smile3525

Цитат
Цитат
За да разберем Света на другите , трябва да го погледнем през техните очи . Светът на Текин е по детски чист , красив , но ... Би ли оцелял такъв О С Т Р О В  в един безпардонен СВЯТ ? Не ...
ОЦЕЛЯВАНЕТО - и на ОСТРОВА и на Голямата Суша е една  в з а и м н а       з а в и с и м о с т .

Последното изречение го разбирам така - светът на Ейлюл се нуждае от любов, която
може да намери в света на Текин.
И светът на Текин също се нуждае от любов. И сушата ,и  островът ще загинат, ако
няма любов. Когато любовта си отива от острова, той загива.
Ама така ги омотах Joy Joy Joy Joy Joy

Дива Hug благодаря! smile3525   На мен ми харесват похватите на Керем Дерен.
Макар и без превод разбрах кога е спомен и кога настояще. Simple Smile

Дейзи Hug  знаех си, че ще те впечатли ''Езел''.   bouquet

# 441
Здравейте ,момичета! Hug
Скрит текст:
Ученик бил на вечеря при своя учител. След като се нахранили, останала още храна на масата и учителят казал:

- Нека се разходим на лунна светлина, за да ти покажа някои тайни на природата.

Ученикът забелязал, че в стаята има котка, и попитал:

- Учителю, защо остави котката си в стаята? Ами ако се качи на масата?

- Тя знае, че може да яде само когато аз й давам.

- Но как я научи? Аз съм пробвал всичко с моята котка. Бия я всеки път, щом видя, че е яла от масата, но нищо не помага...

- Когато я биеш, след като е направила нещо, тя няма да разбере за какво я биеш. Но ако й покажеш, че не е редно да краде от масата още докато го прави, тогава ще те разбере.

# 442

Мисля, че си права, когато казваш, че всичко е свързано, Величка.

Цитат
ОЦЕЛЯВАНЕТО - и на ОСТРОВА и на Голямата Суша е една  в з а и м н а   з а в и с и м о с т

Островът (Текин) и голямата суша (Ейлюл) са разделени и свързани едновременно от морето (любовта). Ейлюл избра да премине над вълните, без да се намокри дори... Текин избра да се разтвори в тях... без страх. Ето, че освен философия и поезия, въведох и алегория... Simple Smile

# 443

Лека нощ момичета Енгинки !

Сънувайте нещо красиво ...

Аз ще си заспя доволна и щастлива, че днес успях да изгледам чакания още от лятото филм.

Прекрасно ще  е да продължим с коментарите и след като го изгледаме с превод.

# 444

Пристига и Йомер, не остана много време Heart Eyes Heart Eyes

# 445
Елинор,прочетох няколко пъти размислите на Дива и съм много любопитна за кое от написаното и благодариш.  : newsm78
Със сигурност съм пропуснала нещо важно от размислите.  bouquet
Дейзи,Дейзи.....мнооого  ми липсваше.  bouquet

# 446

newsm51

Здравейте, прекрасни!
Сърдечно благодаря за всички преводи и анализи!
Тези дни съм заета и ви чета късно вечер...

# 447
Марта Hug лека нощ!  bouquet

# 448
Елинор,прочетох няколко пъти размислите на Дива и съм много любопитна за кое от написаното и благодариш.  : newsm78
Със сигурност съм пропуснала нещо важно от размислите.  bouquet
Дейзи,Дейзи.....мнооого  ми липсваше.  bouquet

Дочи Hug  явно не си прочела всичко, Дива ме е поздравила за колажите.
А не си прочела и отговорът ми на размислите.  Това, че с някой може да сме
с различни мнения по даден въпрос, не означава, че не мога да имам приятелски
отношения с този човек. Нищо общо няма едното с другото. Simple Smile

Скрит текст:
Между другото, досега не съм го споделяла, но моята най-голяма приятелка
в живота не само че не е фенка на Енгин, но дори не гледа сериали. Не иска и това е.
Но сме много близки и винаги можем да разчитаме една на друга.

# 449
  • София
Здравейте!  wavey

Големи благодарности на Shatzi за възможността толкова бързо да видим ВКЕМ, на Марианка и Марица за линковете за гледаве и сваляне... newsm51
Ангела, Hug специални благодарности за разговора с Керем Дерен, благодарности и на Марианка и Лав за отзива на журналиста от Сабах.  Hug

Прочетох много и различни мнения. И в почти всяко има нещо вярно. Според мен всеки "вижда" и тълкува филма според собственотото си светоусещане и житейски опит, според собствените си пропуснати или "хванати" и изживени мигове, според собствените си изживени или не любови, щастливи или нещастни мигове...  

Гледайки филма, се сетих за една легенда:

Скрит текст:
...Хората някога били двуполови същества.Силата им обаче била толкова голяма,че боговете рашили да ги разделят на две еднополови половини.Оттогава човек си търси „своята половина”.И щом човек намери тази си половина,бива обхванат от безграничната любов.А за любовта няма „нищо невъзможно”!
Дали наистина всеки от нас не търси цял живот своята половинка? Човек, който да е създаден, за да ни допълни и тогава ние да бъдем завършени и от това щастливи? Как да разберем, че сме намерили своята половинка, ще я намерим ли въобще някога?
И според мен Тек не е нито нещастен, нито осмиван и отхвърлен от жителите на острова. Посещава редовно градчето, контактува с хората, дори рисува своите рисунки или карикатури в едно от заведенията на градчето. Той просто е един "отвеян" творец, като повечето свои събратя. Спомнете си и сцената, в която той чака Ейлюл в ресторанта - сервитьорката не се надсмива на вълнението му от предстоящата среща, точно обратното - тя го успокоява и окуражава, дори хваща ръката му в знак на подкрепа и съпричастност.  Но беше сам, самотен... Дори в името му има символика ... Текин... Тек... Един... Сам... Според мен в Ейлюл той откри своята липсваща половинка и не искаше и не можеше да приеме, че ще продължи да живее без нея. Ейлюл надникна в света му, но може би не го разбра, може би се изплаши. Късно осъзна,  че Тек е може би нейната изгубена половина...

Марта,  Hug
Скрит текст:
когато Ейлюл влиза в стаята на Текин и вижда карикатурите на "Лудия Думур"

Също и караваната на плажа, която декорираше Тек, мисля че и на магазина срещу заведението, в което се срещнаха с Ейлюл  на стената имаше рисунка от Тек.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 07:12 от Dilemi

Общи условия

Активация на акаунт